Onun tarihteki o bilgiyi bilmemesini küçümseyenlere hitaben; bir söz vardır, böylesine küçümseme modunda gezdiğinize göre siz de bunu bilmiyorsunuz ki, sürekli duyduğumuz bir cümle kalıbıdır, ben de sizlere şaşırdım doğrusu :) "BİLMEMEK DEĞİL, ÖĞRENMEMEK AYIP" demek ki tarih ilgisini çekmiyor ki öğrenmemiş. Olabilir. Size ne ? Konuyla alakası ne ? Daha konu içinde yorum yapma, esas konuyu bile kavrama beceriniz noksan, ama başkalarını küçümsemekte üstünüze yok.
Karacahil diyen arkadaşa gelince; Kara cahil, birleşik yazılmıyor canım. Cümlende de hiç virgül,nokta filan yok. Sanki her gün Patrona Halil İsyanı var da bilmiyor. Sen daha her gün konuştuğun dili yazarken hiçbir noktalama işareti kullanmamışsın. Aslında hepimizin bilmediği şeyler vardır. Ama yine de,hayatta şöyle bir kural vardır: Sen birinin açığını, başka biri de senin açığını !
Her öğretmen ve lise mezunu bilir diyen arkadaşa gelince; Ben de pek tarih bilgim yoktur. Ve ayrıca, Bir TARİH Öğretmen'inin Matematik bilgisi yoksa, Matematik Öğretmen'inin de tarih bilgisi olmayabilir. Eğer öyle olsaydı, SINIF ÖĞRETMENLİĞİ diye bir şey olmaz, insanlar branşlara ayrılmazdı. Bu basketbol da iyisin diye, teniste de iyi olman gibi bir şey.
Niye tek tek sizlere cevap verdim ? Çünkü; birini küçümseyenlere karşı alerjim var.
Konu sahibine gelince; canım anladım ben seni. Sen şaka yollu takıldın ama erkek arkadaşının sesi ciddi ve sert çıkınca kırıldın anladığım kadarıyla. Bence açık açık konuş. Bir daha bana bu şekilde sert konuşamazsın de.
biz size değil konu sahibine yorum yaptık siz neden cevap verme gereği duydunuz
çok bilmişlikle kültür farklı şeylerdir
kültürlü olmak bilgili olmak ne zamandan beri suç,hata,ayıp bişey oldu da insanlar kültürlü diye ayıplanıyor,kendini beğenmiş sayılıyor,başkalarını küçümsüyor diye yaftalanıyor
patrona halil isyanını bilmemek cahillik değil bilgisizliktir ,tabi ki herkes bilmek zorunda değildir,bir öğretmen de bilmek zorunda değildir,ama en az lise mezunu herkes ama herkes bunu bilir çünkü temcit pilavı gibi sürekli önünüze gelir yine çünkü tarihte bir dönemi kapatan isyandır o yüzden çok önemlidir
hatta kazara bile unutma şansın pek olamaz çok ilginç bir dönem olduğundan hakkında hiçbir şey hatırlamasan bile en azından lalesini ve damdan düşüp ölen şairini hatırlarsın
kpssye hazırlanan biri için ise hayati önemi vardır çünkü osmanlı imparatorluğunda ilk yenilik hareketleri (özellikle kültürel ve sosyal alanda) bu dönemde başlar ,arkadaş sınava girecekse bu da bir dipnot olsun
konuyla alakasına gelince ilk başta zaten bu konuda sevgilisinin bilgisizliğiyle dalga geçmeye çalışan arkadaşın kendisi (söylediği kelimeye girmiyorum hani ona göre şaka ya) aaaahihiihhoo bak bilmiyosun işte patrona halil isyanıyla ilgiliymiş diyen konu sahibi,sonra sevgilisi arkadaşla dalga geçince (kendince) neden sorun oldu anlamadım,aynı şeyi sevgilisi yapmış işte ne var
ben kendi kültürüme eğitimime göre insanları yargılarım ,şaşırırım ,bu beni ilgilendirir sizi değil
evet bence insan kendini eğitebildiği kadar eğitmeli ,öğrenebildiği kadar öğrenmeli,öğrenmemesi de bana garip geliyor ,bu beni ilgilendirir sizi değil