Saygisizlik mi normal mi?

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Merhaba kizlar, bu hafta konu üstüne konu aciyorum ama insan iliskilerinde sorun yasadigim bir dönem Yakin arkadaslarimla actigimiz bir grup var. Grupta bes kisiyiz ben haric diger hepsi evli ve cocuklu, ben esimden ayrildim cocugum yok. Ben bunu sorun etmiyorum etmiyordum aslinda kendimi cok güclü hissettigim bir dönemdeyim ama grupta sadece bebek ve es muhabbeti dönüyor yok benim cocugum bugun sunu yapti yok kaynanam sunu dedi.. Genelde hep bebek muhabbeti dönüyor ve hepimiz egitimli insanlariz ben baska konularda konusmak istiyorm ama onlar sadece bebek muhabbet aciyor. Bu beni rahatsiz etmeye basladi cünkü bencillikmis gibi geliyor, sonucta bu konu benle ortak bir konu degil, ya da belki benim bebegim olmuyor bunlari da düsünmüyorlar ama bunu söylersem bizi kiskaniyor deme ihtimalleri var. Bunu düsündürmek istemiyorm. Sizce bunu dile getirmeli miyim evetse nasil ifade etmeliyim?Ya da hicbir sey demeden grupta mi kalmaliyim, mesajlari sessize alip? ve acaba iclerinde kötü niyet var mi..

Konuya dahil olmak zorunda değilsiniz. Ayrıca ne yazık ki çocuğu olan insanın helede bebekse tüm hayatı o oluyor maalesef... cevap vermemeniz yeterli. Ben 10 tane gruba ekliyim girip okumam bile

Iclerinde kötü bir niyet oldugunu zannetmiyorum.
Onlarin hayatlarinda evlilik ve cocuklari suan en büyük yeri kapliyor ve o sebebten en cok bunlar hakkinda konusuyorlar.
Bence grupta kalin, mesajlari sessize alin ve ara sira sizi ilgilendiren bir konu hakinda konusurlarsa yorum yaparsiniz.

millet evde pandemi döneminde..evli olanların bu süreçte evde uğraştıgı şeyler nedir..çocuk eş...doğal gelio bana bu dönemde bu muhabbetler.zaten psikolojiler genelde gidik...ben art niyet göremedim.

Ortamda hangi grup çoğunluksa muhabbet ister istemez ona döner. Siz ne kadar rahatsız olduğunuzu söyleseniz de değişmez. Bekar ağırlıkta olsa o zaman çocuk muhabbeti olmaz. hoşlanmıyorsanız çocuksuz kişiler ile arkadaşlık yapmanız lazım

Kötü niyetli olduklarını sanmıyorum. Ben evlendikten sonra muhabbetim değişmedi ama bebekten sonra değişti çünkü bütün hayatımı ona göre düzenliyorum. Bebekten önce saatlerce kültürel, edebi, bilimsel sohbetler eden, geyikler yapan ben bebe doğduktan sonra uyku - beslenme - alt temizleme kusmuk vs konuşmaya başladım.

Bence siz farklı konular açmaya çalışın, olmazsa farklı arkadaşlar edinmenizi öneririm.

Neden kötü niyet olsunlar ki sizde evli ve çocuklu olsaydınız bu durum sizi rahatsız etmezdi. sessize alin yorumları neden konuşmuyorsun derlerse söylersiniz konu dışı kaldığınızı evli ve çocuklu olmadığınızı durduk yere söylerseniz kıskandığınizi düşünebilirler..

Biyerlerde buluşsaniz ve hep cocuk muhabeti yapilip sizi disarda biraksalar saygisizlik olurdu. Ama orasi wp yani herkes kendi hayatindan biseyler anlatiyor 5 kişi de memnunsa durumdan 1 kisiye gore muhabbet ayarlamak zorunda degiller devamli.

5 kişiden bir kişi "muhabbetiniz bana uymuyor" tarzi bisey dese 4 kişilik ayri bir grup daha acardim ben olsam. :))))

Bu arada bizim de boyle bir grubumuz var ben haric herkes cocuklu, hepimiz evliyiz ama cocuk, eş muhabbeti cooook nadir olur. Devamli cocuk muhabbeti ediyor olsalardi en fazla okumazdim, cocuk muhabbeti etmeyin diye uyarmak sacma geliyor.

Neden kötü niyet ihtimalini dusunuyorsunuz hemen? Cocuklu olunca gunun uyumadiginiz butun saatlerinde onlar var. Napiyosun diye sorsalar, cocugu yediriyorum, bebegi emziriyorum, bebegin altini degistiriyorum, cocugun odevini yaptiriyorum diye cevaplar gelecektir mecburen. Ben kendi adima gun icinde bebek, cocuk, canli ders seytan ucgeninin disina pek cikamiyorum. Benim hayatim bu. Bunlari duymak istemeyen arkadas muhatap olmasin bir zahmet. Eger daha entellektuel konulardan konusmak isterseniz, amacina uygun gruplara yönelin. Burada cok guzel gruplar var. Hic birini yuz yuze gormesem de bircok arkadasimdan daha cok sey paylastigim insanlar var. Onlar sayesinde kendime zaman ayirip, hosuma giden seylerle ilgilenme firsati yaratabiliyorum.

Arkadaşlar arasında ortak noktaların en çok konuşulan konu olması normal.
Size özel muamelede bulunduklarını zannetmiyorum. Gereksiz alınganlık.
Farklı konular konuşmak istiyorsanız ya konu açın ya da yeni arkadaşlar edinin.

çocuklu arkadaşlarımla sohbet ederken çocuğumdan bahsedince ortamda çocuksuz biri varsa ona kötü niyetli mi davranmış oluyorum?muhabbet açmıyorsa gruptan çıkın. ya da kendiniz başka bir konu açın.

Bence artniyetli yapılan konuşmalar değildir ama sizin açtığınız bir muhabbete cvp vermiyorlarsa ya da baştan savma cevap veriyorlarsa o zaman haklısınız. Zaten whatsapp ile ilgili bazı sıkıntılar var. Kimi kalacak kimi değiştirecek. Bence gruptan çıkmayın, whatsappı kaldırınca grup ta olmaz, siz de zor durumda kalmamış olursunuz. :)

Son düzenleme:
Ben benzer durumda uzn bi sure susmstm. Sonradan noldu iyi msn vs dediler..ortak konu olmdgi icn soylyck biseyim yok dedim. Ara ara okuyorm dahil olamam dedim. Sonra toparlndi biraz..ama sz de konu acablrsnz..onlar da kotu niyetle yapmyo aslnda. Tipki burda cocuk sahibi olamayan bi kesim varkn cocuk haberi alanin sevncni ya da dogum oncesi,yetstrirkn fikir almasi kadar masum bsey aslnda. Ama ne hssettgnizi cok iyi blyorm. Kotu niyetli olmadklarini dusunerek sessizlgnzi korumanzi tavsiye ederim.

Artniyet yok sadece çoğunluk öyle olduğu için muhabbet akıyor ve sanırım bazen farkında olunmuyor . Peki siz bi konu açtığınızda cvp veriliyor mu ne bileyim bi film kıyafet fln cvp verilmiyor ise bi kaç durumdan snra çıkabilirsiniz ama cvp veriliyor ise grubu sessize alın benm genelde butun gruplar sessizdedir

Çocuksuzken bu çocukluların da başka konuşacak bir şeyi yok, hayatları çocuktan ibaret olmuş derdim.
Çocuğum oldu, hayatım istemesem de ondan ibaret.
Muhabbet bir şekilde çocuklara dönüyor.
Pek yapacak bir şey yok.

saygisizlik demeyelim de,
sizin yerinizde olsam ben de sikilirdim,
2 cocugum var, ona ragmen bugun de cisimizi kakamizi yaptik muhabbetine dusurmek istemiyorum kendimi.
cocugun bir derdi olur, nasil ki kkda konusuyoruz o sekilde olur da, onun disinda biraz fazla geliyor bana acikcasi.

Yerinizde olsam direk kizlar ben size vakit ayiramiyorum, o yuzden gruptan cikiyorum derdim. Cok da detay vermezdim ama.

Kotu niyet yok gercekten. Inanin gorumcemle 4 ay arayla dogum yaptik. Son 3 bucuk yildir tek konumuz cocuklar. Baska birsey konusmayiz.
Benim de birgun ilgimi cekti, yahu biz eskiden ne konusurduk gorumcemle diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…