Saygisizlik mi normal mi?

Sizi damdan dusen anlar. Ben de uc arkadasimla neredeyse muhabbeti kestim. Bir piknik ortaminda 6-7 saat boyunca bebek, kaka, dis konustular. O derece abarttilar. Ben onlarin bos insan oldugunu, onlarla baska telden muhabbet edilemeyecegini anladigim anda mesafe koydum. Yuzlerine de soyledim kibarca. Arkadasliklari beni mutlu etmedi cunku. Baska bir arkadasim iki cocuklu. Guzel muhabbeti var. cocuklari sen sorarsan anlatir. Universite mezunu degil. Ev hanimi bu da.. demek ki isteyen bebek disinda konusabiliyor. Size kalmis. Ben olsam musade ister yalansiz gruptan cikardim. Bana hitap etmiyor muhabbet derdim. Sessize alsam dahi telefonumda mesaj gormekten hoslanmam. Hic gelmemesini yeglerim.
Buradaki cogu arkadas yazdiklarinda hakli. Bebekli insanin tum hayati doluyordur. Ama kadina nasilsin diyorsun bebegi anlatiyor disi cikiyor da huysuz da.. hey aloo.. ben seni soruyorun bebegi degil. Demek ki burada bir sorun var.

Benim önceki iş yerimde birlikte çalıştığım doktor sürekli çocuklarını, ödevlerini, oyunlarını, canlı derslerini, çocuklarının arkadaşlarını anlatırdı. Gerçekten gına geliyor. Çocuklu insanların tüm hayatı çocuğundan ibaret olabilir ama benim ilgimi çekmiyor ne yazık ki ne yapalım?!

E hani yakın arkadaştınız?
İçlerinde kötü niyet var mı diye şüpheye düşüren yakın arkadaşlık olmazki.

Ben olsam sessize alırım ara sıra okur ve yazarım.
Neden sessiz kaldığımı sorana da,
-beni pek sarmıyor bu konular,
-gündemim değil,
-e kaynanam mı var benim çöpsüz üzümüm,
-bende bebek de yok koca da oh,
-ben dinleyiciyim
....
Gibi cevaplar verir gülümser geçersiniz.

Kuzum espri yoluyla belki ama ciddi olarak birsey deme evet dusuncesiz davranmislar fakat kasten yaptiklarini sanmiyorum sende hassas bir donemsin cokta beklenti icine girmemek lazim insanlara karsi

Kötü niyet olduğunu düşünmüyorum. Gruplarda illaki oluyor. Herkesin yaşantısı aynı değil. Yakın arkadaşlarınızın olduğu grup bence çıkmayın sessiz kalsanız bile fark edilir ve sorulur 'ne oldu' diye. Benimde bir sürü arkadaş grubum var ve hepsi benim gibi bekar değil evli çocuklu, evli, nişanlı yada ilişkisi olan... Sizin ilgi alanınız olmadığı konuları okuyup geçersiniz ya da esprisine bir şekilde cevap yazarsınız

Sizin cocugunuz olmadigi icin ortak bir muhabbetiniz yok gibi gorunuyor. Bence " biraz da bu konuyu konusalim" deseniz esprili bir sekilde anlarlar. Siz gereksiz alinganlik yapiyorsunuz. Ihtiyaclarinizi karsilamadiklari icin negatif dusunuyorsunuz. Eger konusmuyorlarsa siz konu acin, konusun.

Ben kötü niyet olduğunu düşünmüyorum.grubu sessize alın dahil olmak zorunda değilsiniz sonuçta

Sürekli çocuktan bahsettiklerinin farkında değillerdir. Bir de ilk çocuklarıysa düşünemiyorum bile. Dinleyenler için çok rahatsız edici olduğunu farkettigimden beri soran olursa çocukları anlatıyorum. Ama ondan önce tek muhabbet konum çocuğun yaptığı ve söylediği kelimelerdi

Belki bu yorumuma kizanlar olcaktir ama bu durumun Türk kadinlarina özgü oldugunu düsünüyorum. Yurtdisindayim bir grubum daha var onlarin da cocuklari var ama gecen gün bir saat boyunca farkli kahve yapma metodlariyla ilgili konustuk o kadar zevkliydiki. Cocuklari hakkinda sadece kusura bakmayin bugün gelemiyorm benim kiz hasta o gibi durumlarda yazarlar ya da kendilerine cocukla ilgili bir sey sorulursa. Mesela biri yeni üniversite okumaya karar verdi bunun icin bir sinava gircek sözlü size sunum yapsam siz degerlendirseniz olur mu demisti. Benim bahsettigim grup sadece ama sadece bebekler hakkinda bugün benim ki kaka yapmadi neyi var acaba seklinde bana cok anormal geliyor bir kadinin bundan baska konuscak seyinin olmamasi.

Kesinlikle saygısızlık olduğunu düşünmüyorum.Sonuçta şuan hepsi aynı dönemden geçiyorlar bunu konuşmaları normal.

Bizim ülkede evlenip çocuk yapınca kadın tamamlanmış sayılıyor o yuzden kadınlar da kendilerini kademe atlamış sanıyorlar sureklı bir anayım ben olayı ve cocugun ardına saklanma bizim millette var, kadın tipi kaymış 100 kilo olmus ama benim çocuğum var diyor eee bu geçerli bir sebep mi

Bebek ve koca muhabbeti dönüyorsa sürekli siz katılmak zorunda değilsiniz. Konuşmalara katılmadığınız için size birşey demeye hakları yok. Yanlış anlamanızı istemem ama sizi ilgilendiren şeyler değil siz bekar bir kadınsınız cevap verme gibi bir zorunluluğunuz yok.

Kötü niyet olduğunu düşünmüyorum evli olup çocuğunuz olmuyor olsa ayıp ediyorlar diyeceğim ama 4 kişinin de 1 kişiye göre hareket etmesi anormal olur sizde konuşmak istediğiniz konuları ileri sürün sizi eş geciyorsalar ozaman grubu sessize alin

Grubun bildirimlerini sessize al, yazılanları okuma derim. Arkadaşların, bu durumun seni üzeceğini tahmin etmiyordur muhtemelen. Rahatsız olduğunu ifade etsen bile anlayacaklarını sanmıyorum.

bence 4-5 kişi birleşip kendi aralarında hadi grupta çocuk ve eş muhabbeti yapalım da konu dışı kalsın diye sizin hakkınızda konuşmuyordur. kötü niyet var mı diye düşünmeniz bile bana saçma geldi. wpde biriyle konuşuyorsam ve ya gruplarda bu zamanda herkes evde olduğu için ister istemez evde yaşanılanlarla ilgili muhabbetler geçiyor. yani bebeğiniz olmaması ve ya şu an evli olmamanız konulara yorum yapmanıza engel değil ki. örneğin ben bebek tedavisi görüyorum çevremdeki çoğu insanda bunu biliyor bunun kadar da normal bir şey yok, şimdi bebeği olan benle bebek konuşmasın mı mesela.

Bu forumda cocuk dogurdu diye "ben mucize yarattim" diyeni gördüm.
Asiri büyütülüyor olay, insanligin başindan beri herkes ürüyor, bizden başka butun canlilarda oyle.
Tabi ki herkesin yaşadigi kendine biricik ve özel o ayri ama bu kadar da bununla kafayi bozmamak lazim.

Grubu sessize alın. Size atfen bir şey yapmamışlar. Benim arkadaşımın biri sen de anlamıyorsun sessiz sessiz köşende oturuyorsun dedi. O ne anlar diye diğeri güldü. Normal ortamda yani. Wp değildi o zamanlar salgın yoktu. Sizlik bir şey yok. Alın sessize takılmayın.

Konusuludur da sürekli degil yani. Benim bahsettigim sey sürekli bir de bunlar üniversite en yakin arkadalarim iletisimimiz kopmasin diye grup actik. Sonucta anneler diye bir grup acip tecrübelerini orda paylasabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…