Merhaba, hayatınıza girecek muhteşem sevgiye hazır mısınız
Yaklaşık 6 ay oldu kızım geleli. 7 haftalıktı bize geldiğinde. Herseyime ilaç oldu..Kızım da scottish fold.
Öncelikle kuru mamada sahiplendigim arkadaşımın verdiği mamayı aldım. Zaten veterinerimiz de onu önerdi (royal canin babycat). Royal canin içerik olarak mükemmel değil biliyorum ama hiç sorun yaşamadık. Veterinerlere özel (sadece onlarda satiliyor) royal canin mamayı da kullandık.
Ilk günler yaş mamayı sanirim haftada 2 verdim. Bi kaç kontrolden sonra haftada bir vermeye başladım, hala öyle devam ediyorum. Yaş mamada brit markasını öneririm yavru kediler için özel olanından kullandık. Vet. Ve pet shop arkadaşım içeriğini beğeniyor. Aynı fiyattaki bütün mamalardan iyi. Yani fiyat/performans çok iyi.
Kuru mamayı sanirim 3-4 aylığa kadar 4 öğün şeklinde verdik. Yaş mamayı herhangi bi öğünde verebilirsiniz.
Yaş mama pakedini 2 günde verilecek şekilde bölüp verin. Kalan kısım mutlaka buzdolabında bekletilmeli ve verilmeden önce çıkarılıp oda sıcaklığında ısınması beklenmeli (yaklaşık 1 saat kadar).
Kuru ve yaş mamayı karıştırmamanızı öneririm, ayrı verin. hiç ishal/kabız olmadi bizimki.
Kızımda ilk ay alerji oldu yanlış kum aldığım için. Gözleri hassas biraz. Kokulu almamanızı tercih ederim bi süre. Biokitty aktif karbon kullanıyoruz 6 aydır, kokusuz ve iyi topaklanıyor, ince taneli değil asla toz çıkarmıyor.
2 aylıkken vitamin macun kullanmıştık. (Alerji çabuk toparlasın diye ve aşı dönemini daha kolay atlatsın diye).
Tuvaleti kesinlikle kapalı olsun ve mümkün olduğunca büyük alın. Içine girmekte güçlük çekmedi hiç. Çok küçük olduğu için kapağını açık bırakıyordum, büyüdükçe kapattım.
Oyuncak olarak oltayı tavsiye ederim, biraz sağlam bisey alırsanız çok iyi olur. Ahşap saplı, faresi de isirabilecegi kumaştan olsun.
Tırmalama tahtası olmazsa olmaz. Tarak da alın siz. Bebekken tüy dökmüyorlar ama taranmaya alışmış olur. Tırnak makası da alırsınız.