scottish sahipleniyorum ...

SchonerDuft

güncel : 62.90 hedef : 54
Kayıtlı Üye
21 Mart 2012
29.919
51.877
798
şubat başında yavru kedimiz geliyor . almam gereken çok şey var .
öncelikle kum topaklanan toz çıkarmayan bir marka bulmam lazım.
tuvaleti nasıl almam lazım ?
taşıma kafes markası plastik olanlar.
en önemlilerinden mama markası yavru olduğu için bir süre yavru için alacam ok. kuru alacam ama yaş mamayı ne zaman vermem lazım.
daha çok sorum var aslında sahiplendirecek bayan çok yardımcı oluyor ama başka fikirlerde iyi olur diye düşünüyoruz

en önemlilerinden mama markası yavru olduğu için bir süre yavru için alacam ok. kuru alacam ama yaş mamayı ne zaman vermem lazım.
daha çok sorum var aslında sahiplendirecek bayan çok yardımcı oluyor ama başka fikirlerde iyi olur diye düşünüyoruz
Merhaba, hayatınıza girecek muhteşem sevgiye hazır mısınız 🌸

Yaklaşık 6 ay oldu kızım geleli. 7 haftalıktı bize geldiğinde. Herseyime ilaç oldu..Kızım da scottish fold.

Öncelikle kuru mamada sahiplendigim arkadaşımın verdiği mamayı aldım. Zaten veterinerimiz de onu önerdi (royal canin babycat). Royal canin içerik olarak mükemmel değil biliyorum ama hiç sorun yaşamadık. Veterinerlere özel (sadece onlarda satiliyor) royal canin mamayı da kullandık.

Ilk günler yaş mamayı sanirim haftada 2 verdim. Bi kaç kontrolden sonra haftada bir vermeye başladım, hala öyle devam ediyorum. Yaş mamada brit markasını öneririm yavru kediler için özel olanından kullandık. Vet. Ve pet shop arkadaşım içeriğini beğeniyor. Aynı fiyattaki bütün mamalardan iyi. Yani fiyat/performans çok iyi.

Kuru mamayı sanirim 3-4 aylığa kadar 4 öğün şeklinde verdik. Yaş mamayı herhangi bi öğünde verebilirsiniz.
Yaş mama pakedini 2 günde verilecek şekilde bölüp verin. Kalan kısım mutlaka buzdolabında bekletilmeli ve verilmeden önce çıkarılıp oda sıcaklığında ısınması beklenmeli (yaklaşık 1 saat kadar).

Kuru ve yaş mamayı karıştırmamanızı öneririm, ayrı verin. hiç ishal/kabız olmadi bizimki.

Kızımda ilk ay alerji oldu yanlış kum aldığım için. Gözleri hassas biraz. Kokulu almamanızı tercih ederim bi süre. Biokitty aktif karbon kullanıyoruz 6 aydır, kokusuz ve iyi topaklanıyor, ince taneli değil asla toz çıkarmıyor.

2 aylıkken vitamin macun kullanmıştık. (Alerji çabuk toparlasın diye ve aşı dönemini daha kolay atlatsın diye).

Tuvaleti kesinlikle kapalı olsun ve mümkün olduğunca büyük alın. Içine girmekte güçlük çekmedi hiç. Çok küçük olduğu için kapağını açık bırakıyordum, büyüdükçe kapattım.

Oyuncak olarak oltayı tavsiye ederim, biraz sağlam bisey alırsanız çok iyi olur. Ahşap saplı, faresi de isirabilecegi kumaştan olsun.

Tırmalama tahtası olmazsa olmaz. Tarak da alın siz. Bebekken tüy dökmüyorlar ama taranmaya alışmış olur. Tırnak makası da alırsınız.

Merak ettiklerinize elimden geldiğince cevap verip yardımcı olmaya çalışırım. 🙏 yeter ki minikler mutlu olsun..

İhtiyaçlarınız :
Porselen / çelik mama ve su kabı
Mama kabının altına amerikan servis kullanmanızı öneririm
Kapalı filtreli kedi tuvaleti
Kaliteli bir tarak
Tuvalet için ince delikli kürek
Tuvalet önü paspası
Dişleri için kemirme oyuncakları
Tırmalama tahtası
Zilli bir yavru kedi tasması

N&d marka mamayı öneririm
Kum olarak mır mır ya da pisi pisi ince taneli

Yaş mama vermenizi çok önermem.
Sağlıklı bir şey değil. Evde kendiniz çok rahat yapabilirsiniz.
Ama illa verecekseniz n&d nin yaş mamaları var onlar yine daha iyi
Çok sık vermemenizi öneririm 15 günde 1 ayda 1
Ama evde kendiniz yapacaksanız haftada 1
taşıma çantası için markaya gerek yok internette istediğiniz gibi bulmak mümkün modeli seçin yeter
Sağlıkla büyüsün

Merhaba, hayatınıza girecek muhteşem sevgiye hazır mısınız 🌸

Yaklaşık 6 ay oldu kızım geleli. 7 haftalıktı bize geldiğinde. Herseyime ilaç oldu..Kızım da scottish fold.

Öncelikle kuru mamada sahiplendigim arkadaşımın verdiği mamayı aldım. Zaten veterinerimiz de onu önerdi (royal canin babycat). Royal canin içerik olarak mükemmel değil biliyorum ama hiç sorun yaşamadık. Veterinerlere özel (sadece onlarda satiliyor) royal canin mamayı da kullandık.

Ilk günler yaş mamayı sanirim haftada 2 verdim. Bi kaç kontrolden sonra haftada bir vermeye başladım, hala öyle devam ediyorum. Yaş mamada brit markasını öneririm yavru kediler için özel olanından kullandık. Vet. Ve pet shop arkadaşım içeriğini beğeniyor. Aynı fiyattaki bütün mamalardan iyi. Yani fiyat/performans çok iyi.

Kuru mamayı sanirim 3-4 aylığa kadar 4 öğün şeklinde verdik. Yaş mamayı herhangi bi öğünde verebilirsiniz.
Yaş mama pakedini 2 günde verilecek şekilde bölüp verin. Kalan kısım mutlaka buzdolabında bekletilmeli ve verilmeden önce çıkarılıp oda sıcaklığında ısınması beklenmeli (yaklaşık 1 saat kadar).

Kuru ve yaş mamayı karıştırmamanızı öneririm, ayrı verin. hiç ishal/kabız olmadi bizimki.

Kızımda ilk ay alerji oldu yanlış kum aldığım için. Gözleri hassas biraz. Kokulu almamanızı tercih ederim bi süre. Biokitty aktif karbon kullanıyoruz 6 aydır, kokusuz ve iyi topaklanıyor, ince taneli değil asla toz çıkarmıyor.

2 aylıkken vitamin macun kullanmıştık. (Alerji çabuk toparlasın diye ve aşı dönemini daha kolay atlatsın diye).

Tuvaleti kesinlikle kapalı olsun ve mümkün olduğunca büyük alın. Içine girmekte güçlük çekmedi hiç. Çok küçük olduğu için kapağını açık bırakıyordum, büyüdükçe kapattım.

Oyuncak olarak oltayı tavsiye ederim, biraz sağlam bisey alırsanız çok iyi olur. Ahşap saplı, faresi de isirabilecegi kumaştan olsun.

Tırmalama tahtası olmazsa olmaz. Tarak da alın siz. Bebekken tüy dökmüyorlar ama taranmaya alışmış olur. Tırnak makası da alırsınız.
çok heyecanlıyız eşimle . bizimkinin türü belli değil henüz cinsiyette öyle sadece gri renk dedik . günlerde geçmiyor :)
mama olarak n&d ye baktık ama karar veremedik zaten geldiği yerde ne veriyorlar ise önce ona devam etmemiz lazım . dediğiniz markalara da bakıcam.
ödül mamalar ve krema gibi bir şey vardı ondan veriyor musunuz ?
kumda bi iki marka not aldım fiyat biraz yüksek ama tozu az olanlardanmiş. sizin dediğiniz markayı da araştırayım.
wcyi tuvalete koymayı düşünüyoruz. kapalı değilde yanları yüksek olandan alalım demiştik. onu da tekrar düşünelim. düşünecek çok şey varmış :D
tırmalama tahtasına gelince tek direk olanlar ya da rampa gibi olanlardan alalım dedik çok mu küçük olur sizde yavru zaten. fareli oltayı hiç düşünmedik aslında listeye oyunckta ekleyelim .
tırnak makası alcaz ama kesebilir miyiz bilmiyoruz. taramayı ne kadar sürede bir yapıyorsunuz

İhtiyaçlarınız :
Porselen / çelik mama ve su kabı
Mama kabının altına amerikan servis kullanmanızı öneririm
Kapalı filtreli kedi tuvaleti
Kaliteli bir tarak
Tuvalet için ince delikli kürek
Tuvalet önü paspası
Dişleri için kemirme oyuncakları
Tırmalama tahtası
Zilli bir yavru kedi tasması

N&d marka mamayı öneririm
Kum olarak mır mır ya da pisi pisi ince taneli

Yaş mama vermenizi çok önermem.
Sağlıklı bir şey değil. Evde kendiniz çok rahat yapabilirsiniz.
Ama illa verecekseniz n&d nin yaş mamaları var onlar yine daha iyi
Çok sık vermemenizi öneririm 15 günde 1 ayda 1
Ama evde kendiniz yapacaksanız haftada 1
taşıma çantası için markaya gerek yok internette istediğiniz gibi bulmak mümkün modeli seçin yeter
Sağlıkla büyüsün
sizi 14.takımdan anımsadım sanki :KK51:
küçük halı kestirmeyi düşünüyordum amerikan servisten kaymıyor mu tabak .
kumu toplanana alacak topaklananda ince kalın olarak ayrıştırma varmıydı.
yaş mama parazit yapıyr diyorlardı .
evde yapılacak birşey ise biz yapmayı secebiliriz. plastiği kalitesiz olanlar var diyordu yorumlarada internetten cesaret edemedim .
mesela N&D mama alcam tavuklu narlı vs çeşitleri oluyor on nasıl ayrıştıracam

sizi 14.takımdan anımsadım sanki :KK51:
küçük halı kestirmeyi düşünüyordum amerikan servisten kaymıyor mu tabak .
kumu toplanana alacak topaklananda ince kalın olarak ayrıştırma varmıydı.
yaş mama parazit yapıyr diyorlardı .
evde yapılacak birşey ise biz yapmayı secebiliriz. plastiği kalitesiz olanlar var diyordu yorumlarada internetten cesaret edemedim .
mesela N&D mama alcam tavuklu narlı vs çeşitleri oluyor on nasıl ayrıştıracam
Halı kestirirseniz temizliği çok pratik olmaz.
Kediler için de Amerikan servis var onlara da bakabilirsiniz kendiniz normal bir servis de kullanabilirsiniz.
Bu sıpalar tabaka oynamayı seviyor.
Bazen ters çeviriyorlar
Bazen patileriyle ittiriyorlar.
Kuru mamayı çiğnerken dökebiliyorlar
Silinebilen plastik bir servis işinizi çok kolaylaştırır.
Kum konusunda önemli olan topaklanması
İri tanelilerde bu zor ama küçük taneli bentonit kumlarda sıkıntı olmuyor
Ben pudra kokulu kullanıyorum ama bazı kedilerin kokuya alerjisi olabiliyor.
Bu arada Quik marka kum asla almayın berbat.
En iyisi pisi pisi ve mır mır net.
Hazır yaş mama evet parazit yapıyor
Ama ben evde kediler için patates pirinç maydanoz 1 yumurta tavuk ya da et ve zerdeçal ile mama yapıp kendim veriyorum
bayılarak yiyor
bazen birkaç adet balığı haşlayıp suyuyla birlikte (kılçık sız) parçalara ayırarak bir öğün olarak veriyorum
2 günde bir mutlaka ev yoğurdu yiyor
Taşıma çantasını kumaş sırt çantası olarak alabilirsiniz sıkıntı olmaz.
mama alırken üzerinde kitten yazmasına dikkat edeceksiniz
1 yaşına kadar kitten yiyecek
N&d kitten o da tavuklu narlı diye hatırlıyorum
Zaten yavru kedi mamaları genelde tavuklu pirinçli

çok heyecanlıyız eşimle . bizimkinin türü belli değil henüz cinsiyette öyle sadece gri renk dedik . günlerde geçmiyor :)
mama olarak n&d ye baktık ama karar veremedik zaten geldiği yerde ne veriyorlar ise önce ona devam etmemiz lazım . dediğiniz markalara da bakıcam.
ödül mamalar ve krema gibi bir şey vardı ondan veriyor musunuz ?
kumda bi iki marka not aldım fiyat biraz yüksek ama tozu az olanlardanmiş. sizin dediğiniz markayı da araştırayım.
wcyi tuvalete koymayı düşünüyoruz. kapalı değilde yanları yüksek olandan alalım demiştik. onu da tekrar düşünelim. düşünecek çok şey varmış :KK70:
tırmalama tahtasına gelince tek direk olanlar ya da rampa gibi olanlardan alalım dedik çok mu küçük olur sizde yavru zaten. fareli oltayı hiç düşünmedik aslında listeye oyunckta ekleyelim .
tırnak makası alcaz ama kesebilir miyiz bilmiyoruz. taramayı ne kadar sürede bir yapıyorsunuz
Tırmalama tahtasını biraz büyükce tek direk aldık. Bayağı küçük olanlar var onlardan değildi ama basit bisey. Hâlâ kullanıyor, kocaman oldu.

Aşı döneminde sık sık veterinere gittiğimiz için orda kestirdik hep, biz kesmiyorduk. Zor değilmiş ama kesiyoruz şimdi.
Yavaş yavaş alıştırma gibi başlarsınız tarağa haftada 1, 10 Günde 1 gibi..

Halı kestirirseniz temizliği çok pratik olmaz.
Kediler için de Amerikan servis var onlara da bakabilirsiniz kendiniz normal bir servis de kullanabilirsiniz.
Bu sıpalar tabaka oynamayı seviyor.
Bazen ters çeviriyorlar
Bazen patileriyle ittiriyorlar.
Kuru mamayı çiğnerken dökebiliyorlar
Silinebilen plastik bir servis işinizi çok kolaylaştırır.
Kum konusunda önemli olan topaklanması
İri tanelilerde bu zor ama küçük taneli bentonit kumlarda sıkıntı olmuyor
Ben pudra kokulu kullanıyorum ama bazı kedilerin kokuya alerjisi olabiliyor.
Bu arada Quik marka kum asla almayın berbat.
En iyisi pisi pisi ve mır mır net.
Hazır yaş mama evet parazit yapıyor
Ama ben evde kediler için patates pirinç maydanoz 1 yumurta tavuk ya da et ve zerdeçal ile mama yapıp kendim veriyorum
bayılarak yiyor
bazen birkaç adet balığı haşlayıp suyuyla birlikte (kılçık sız) parçalara ayırarak bir öğün olarak veriyorum
2 günde bir mutlaka ev yoğurdu yiyor
Taşıma çantasını kumaş sırt çantası olarak alabilirsiniz sıkıntı olmaz.
mama alırken üzerinde kitten yazmasına dikkat edeceksiniz
1 yaşına kadar kitten yiyecek
N&d kitten o da tavuklu narlı diye hatırlıyorum
Zaten yavru kedi mamaları genelde tavuklu pirinçli
uzun süredir bakıyorsunuz sanırım . byağı tecrübelisiniz.
dikkate alacam tşk ederim

Tırmalama tahtasını biraz büyükce tek direk aldık. Bayağı küçük olanlar var onlardan değildi ama basit bisey. Hâlâ kullanıyor, kocaman oldu.

Aşı döneminde sık sık veterinere gittiğimiz için orda kestirdik hep, biz kesmiyorduk. Zor değilmiş ama kesiyoruz şimdi.
Yavaş yavaş alıştırma gibi başlarsınız tarağa haftada 1, 10 Günde 1 gibi..
Tek direk yetiyorsa onu almak daha mantıklı geliyor bana .
kaoltuklarınızı tırmalıyor mu ?

Tek direk yetiyorsa onu almak daha mantıklı geliyor bana .
kaoltuklarınızı tırmalıyor mu ?
Tırmalamıyor. Bazen tırnakları uzunken koltuğa takıyor ama zarar görmedi hiç mobilyalar. Zaten görse bile umrumda olmaz :) perdeye takıyordu küçükken şimdi o da yok.

uzun süredir bakıyorsunuz sanırım . byağı tecrübelisiniz.
dikkate alacam tşk ederim
Ailemizde hemen herkesin kedisi ve köpeği var.
Kendim de uzun süre baktım.
Hayvanları çok severim ilgim var o yönde. İnşallah minik çok mutlu bir hayat yaşar

Alacağınız mamayı kendiniz araştırmanızı öneririm. Veterinerlerin çoğu içerikten bihaber şekilde kendi sattıkları mamayı önerirler. Onları pek dinlemeyin o konuda. İçinde gerçek et olan mamaları araştırın.
Ben n&d kullanıyorum, memnunum. Daha üst segment isterseniz orijen, acana; daha alt segmentte isterseniz proplan'ı araştırabilirsiniz.

Yaş mamaya karşı yanlış bir düşünce var, zararlı olduğuna dair. Ama kedilerin su ihtiyacını kuru mamaya göre çok daha iyi karşılar. Onda da yine içeriği düzgün mamalar tercih etmelisiniz. Haftada birkaç kez verebilirsiniz bence.
Diş sağlığından endişe ediyorsanız dişlerini fırçalamaya alıştırın.

Kullanacağınız kumu sağlık açısından kokusuz seçmenizi öneririm. Zaten o kokular da pek bir işe yaramıyor.
Ben Reflex'in aktif karbonlu kumunu kullanıyorum. Kedinin sıkışık bir alanda cebelleşmesi düşüncesi hoşuma gitmediği için kapalı kap kullanmıyorum. Koku sorunu yaşamadım hiç bu kumla ama biraz tozutuyor temizlerken.

Ama hepsinden önemlisi keşke scottish fold kediler üretilmese, satılmasa. Birileri satın almaya devam ettiği için bu hayvanlar berbat yaşam koşullarında sürekli çoğaltılarak sömürülüyorlar.
Ve "sahipleneceğiniz" kedi birçok ırksal hastalığı olan, eklem rahatsızlıkları yüzünden ömür boyu acı çekecek ve büyük ihtimalle büyük sağlık masrafları olacak olan bir hayvan. Sahiplenirken bunu da göz önünde bulundurun.
Keşke bu sektöre destek vermeseniz ama kararlıysanız o zaman hayvanı kısırlaştırın ve acı çekecek yeni yavruların dünyaya gelmesine vesile olmayın bari. Ki başka bir kedi de olsa kısırlaştırmanız lazım zaten. Kısırlaştırma hem fiziksel hem psikolojik sağlıkları için önemli.

Tırmalamıyor. Bazen tırnakları uzunken koltuğa takıyor ama zarar görmedi hiç mobilyalar. Zaten görse bile umrumda olmaz :) perdeye takıyordu küçükken şimdi o da yok.
anladım yan binadan bir bayan demişti. koltuklarımı tırmalıyor diye de sormak istemiştim. kendine zarar vermesin önemli olan o
Ailemizde hemen herkesin kedisi ve köpeği var.
Kendim de uzun süre baktım.
Hayvanları çok severim ilgim var o yönde. İnşallah minik çok mutlu bir hayat yaşar
ne güzel bizim aile öyle değil 3 aile de kedi köpek var 4. bn olacağım
Alacağınız mamayı kendiniz araştırmanızı öneririm. Veterinerlerin çoğu içerikten bihaber şekilde kendi sattıkları mamayı önerirler. Onları pek dinlemeyin o konuda. İçinde gerçek et olan mamaları araştırın.
Ben n&d kullanıyorum, memnunum. Daha üst segment isterseniz orijen, acana; daha alt segmentte isterseniz proplan'ı araştırabilirsiniz.

Yaş mamaya karşı yanlış bir düşünce var, zararlı olduğuna dair. Ama kedilerin su ihtiyacını kuru mamaya göre çok daha iyi karşılar. Onda da yine içeriği düzgün mamalar tercih etmelisiniz. Haftada birkaç kez verebilirsiniz bence.
Diş sağlığından endişe ediyorsanız dişlerini fırçalamaya alıştırın.

Kullanacağınız kumu sağlık açısından kokusuz seçmenizi öneririm. Zaten o kokular da pek bir işe yaramıyor.
Ben Reflex'in aktif karbonlu kumunu kullanıyorum. Kedinin sıkışık bir alanda cebelleşmesi düşüncesi hoşuma gitmediği için kapalı kap kullanmıyorum. Koku sorunu yaşamadım hiç bu kumla ama biraz tozutuyor temizlerken.

Ama hepsinden önemlisi keşke scottish fold kediler üretilmese, satılmasa. Birileri satın almaya devam ettiği için bu hayvanlar berbat yaşam koşullarında sürekli çoğaltılarak sömürülüyorlar.
Ve "sahipleneceğiniz" kedi birçok ırksal hastalığı olan, eklem rahatsızlıkları yüzünden ömür boyu acı çekecek ve büyük ihtimalle büyük sağlık masrafları olacak olan bir hayvan. Sahiplenirken bunu da göz önünde bulundurun.
Keşke bu sektöre destek vermeseniz ama kararlıysanız o zaman hayvanı kısırlaştırın ve acı çekecek yeni yavruların dünyaya gelmesine vesile olmayın bari. Ki başka bir kedi de olsa kısırlaştırmanız lazım zaten. Kısırlaştırma hem fiziksel hem psikolojik sağlıkları için önemli.
veterinerimiz ile daha görüşmedik öneri de almadık . sanırım herşeyi deneye deneye oturtacaz sanırım.
yaş mamayı hafta da 2 önerdi bi arkadaş yavru olduğu için. dişleri de tam çıkmadığı için.
gen geçimini çok araştırdık. doğru çiftleşmelerde sıkıntı olmuyor fold ile fold çiftleştiği zaman oluyor. onda da bir çok hastalık çıkıyor . erkek olursa kısırlaştıracaz dişi olursa bir doğum yapması lazım diye biliyorum .

anladım yan binadan bir bayan demişti. koltuklarımı tırmalıyor diye de sormak istemiştim. kendine zarar vermesin önemli olan o

ne güzel bizim aile öyle değil 3 aile de kedi köpek var 4. bn olacağım

veterinerimiz ile daha görüşmedik öneri de almadık . sanırım herşeyi deneye deneye oturtacaz sanırım.
yaş mamayı hafta da 2 önerdi bi arkadaş yavru olduğu için. dişleri de tam çıkmadığı için.
gen geçimini çok araştırdık. doğru çiftleşmelerde sıkıntı olmuyor fold ile fold çiftleştiği zaman oluyor. onda da bir çok hastalık çıkıyor . erkek olursa kısırlaştıracaz dişi olursa bir doğum yapması lazım diye biliyorum .
O kediden kediye değişiyor canım.
Bizimki koltuk tırmalamaya bayılır ama aslında tırmalama tahtasına catnip ile alıştırmak mümkün. Biz koltukları değiştireceğiz diye umursamadık.
Ama kardeşimin kedisi çok uysal sakindir mesela o hiç yapmaz.
Ooo bizde anne tarafı komple hayvan bakar.
Bekar erkeklerinden tut evlilere kadar herkesin bir dört ayaklı evladı vardır.
Dişleri çıkmamış bir yavru alacaksanız tabi ilk başta yaş mama daha sık oluyor kuru mamaya geçişte de içine yaş mamayı karıştırıp yumuşatarak çay kaşığıyla az beslemedim 😄
Hatta bizimki alıştı yerden yemek yemiyordu kaşıkla beslenmek istiyordu😂
Evet her fold hastalıklı olmuyor. Ama cins hayvanlar genellikle daha yatkın hastalıklara.
Ben de çok yakın bir zamanda cocker bir köpüş sahipleneceğim. 🥰

Eklem hastalığının ortaya çıkması için kedilerden birinin fold olması yeterli. Diğer kedi başka ırktan olsa bile yavrularda büyük oranda hastalık görülüyor. Hastalığın şiddeti değişebilir tabii ki. Ama yine de yaşam kaliteleri büyük oranda etkileniyor.
Birçok ülkede yasak zaten fold üretimi.

Scottish Fold Kediler Ve Tüm Özellikleri, Bakımı | suzionline

Buradan bir veteriner hekimin konu hakkındaki röportajını okuyabilirsiniz. Kaynaklar da ekli zaten.
Aynı blogda kedi bakımıyla ilgili güzel içerikler de var. Tavsiye ederim.

Kısırlaştırma için de erkek de olsa dişi de olsa belli bir aydan sonra kısırlaştırabilirsiniz. Hatta dişilerde hiç kızgınlığa girmeden kısırlaştırmak meme sağlığı ve yumurtalık kistleri açısından daha çok önerilen bir şey.

Benim oğluşum da scottish fold, çok insan canlısı, çok sosyal ve çok zeki bir kedicik. :KK36:
Bizde sıkıntı yok çok şükür, farklı türle çiftleşme olduğunda sorun olmadığı söyleniyor birçok yerde, bayağı araştırarak, annesi ve babasını görerek veteriner aracılığı ile çiftleştirilen bir kediyi sahiplendik.

Back
X