• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sebebi ne olabilir ?

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Kizlar sorunum şu. Kafama soru işareti takıldı. Yerli mi yersiz mi siz karar verin lütfen. Eşim ve abisi ortak bi arsa alacaklar. Eşim , beniM adima olsun istedi (kredinin yarisini ben cekiyorum). Yani tapu ortak olacaktı abisi ve ben. Buraya kadar sorun yok.
Dün akşam abisi aradı . Tapu tamamen onun adına olsun dedi. Bizim borçlar filan olursa (ticaretle ugrasiyor) sıkıntı olmaz dedi. EşiM de tamam dedi. Sonra ben aradım hayırdır dedim Tüm mal varlığını benim üzerime geçirmeye karar vermişsin deyip güldüm. Valla kardesine kizarsam Satarim gözünün yaşına bakmam dedim. Güldü o da. Yok sana güvenim tam, ben seni tanıyorum vs dedi. Iyi dedim kapattim. Şimdi bayram değil seyran değil kayinbiraderim neden tapuyu sadece benim üstüme yapıyor ???
Bunun bana ilerde herhangi bir zararı olabilir mi ? Fikri bilgisi olan arkadaşlar ? Guvenmedigim biri değil ama yine de işkillendim

Kayınbiraderinizi en iyi siz tanırsınız. Ticaretli uğraşanların haciz olayı nedeniyle malları kendi üstlerine yapmadıklarını işim icabı iyi bilirim. Hatta arkadaşımın eşi ticaretle uğraşıyor. Sırf haciz olmasın diye bütün malları eşinin üstüne yapıp boşanmışlardı. Hala evlilik hayatları devam ediyordu.
Yani konu ticaretse normaldir. Ama başka yönünü biz bilemeyiz.
Adam benim üstüme olsa dese onuda kafanıza takacaktınız.
Her halükarda öküz altında buzağı aramaya alışmışız.

Kizlar sorunum şu. Kafama soru işareti takıldı. Yerli mi yersiz mi siz karar verin lütfen. Eşim ve abisi ortak bi arsa alacaklar. Eşim , beniM adima olsun istedi (kredinin yarisini ben cekiyorum). Yani tapu ortak olacaktı abisi ve ben. Buraya kadar sorun yok.
Dün akşam abisi aradı . Tapu tamamen onun adına olsun dedi. Bizim borçlar filan olursa (ticaretle ugrasiyor) sıkıntı olmaz dedi. EşiM de tamam dedi. Sonra ben aradım hayırdır dedim Tüm mal varlığını benim üzerime geçirmeye karar vermişsin deyip güldüm. Valla kardesine kizarsam Satarim gözünün yaşına bakmam dedim. Güldü o da. Yok sana güvenim tam, ben seni tanıyorum vs dedi. Iyi dedim kapattim. Şimdi bayram değil seyran değil kayinbiraderim neden tapuyu sadece benim üstüme yapıyor ???
Bunun bana ilerde herhangi bir zararı olabilir mi ? Fikri bilgisi olan arkadaşlar ? Guvenmedigim biri değil ama yine de işkillendim

daha neler? böyle güven verebilen bir kadınsınız, neden işkillendiniz? çok evhamlı bir toplum haline geldik çokk :olamaz:

Eğer ticaret ile uğraşıyorsa borcu varsa yada ileride bir borç durumu olursa diye tamamını sizin üstünüze vermek istemiş olabilir haciz vs gelmesin diye,aksine zararı değil iyiliği dokunur sizi düşünmüş bir nevi.

İyi de hepsi sizin üzerinize olsun demiş size ne zararı olabilir ki

Yani onun üzerine olsa olmaz da hepsi sizin üzerinize olunca en fazla vergisi size kalır

Yatın satsanız yeseniz parayı gık diyemez Ada'm

Gerekçesi de makul

Arsanın vergisi olduğunu bilmiyordum

Vardır da düşüktür yani vergi borcu hiçbir zaman kaynının hissesinin değerine ulaşmaz ki

Çocuğun var mı bilmiyorum ama yoksa ve allah gecinden versin vefat edersen o arsa eşine ve kendi ailene miras kalır

Kaynın size güvenmiş yok bir sorun bence

Arsanın yıllık vergisi de mi var ?
Var tabi, elbette değeri kadar değil ama var.
Ayrıca satın alırken tapu vs bayağı bir masrafı da var.
Ben sizin yerinizde olsaydım kabul etmezdim, diğer arkadaş yazmış.
Dünyanın binbir türlü hali var, ne olur ne olmaz hak geçmemeli.

ticaretle uğraşanlar yapıyor öyle, gelinine baldızına yapan çok duydum.
mesela annemle babamın ortak mallarının da hepsi annemin üstüne, babamın altındaki araba bile.
ortada güven olduktan sonra ne mahsuru olabilir ki?

Vardır da düşüktür yani vergi borcu hiçbir zaman kaynının hissesinin değerine ulaşmaz ki

Çocuğun var mı bilmiyorum ama yoksa ve allah gecinden versin vefat edersen o arsa eşine ve kendi ailene miras kalır

Kaynın size güvenmiş yok bir sorun bence
Hamileyim canım çocuğum olacak inşallah
Biraz da onu düşünerek alıyoruz orayı
Var tabi, elbette değeri kadar değil ama var.
Ayrıca satın alırken tapu vs bayağı bir masrafı da var.
Ben sizin yerinizde olsaydım kabul etmezdim, diğer arkadaş yazmış.
Dünyanın binbir türlü hali var, ne olur ne olmaz hak geçmemeli.
Hak geçme durumu pek yok çünkü zaten biraz fazladan para vericem

http://www.verginet.net/dtt/1/Emlak-Vergisi-Oranlari.aspx

arsanın değerine göre şuradan hesaplayabilirsiniz.

ayrıca güven vermişsiniz. o kadar evham yapacak bişey yok. onun yapması lazım hatta. allah korusun vefat etseniz adam hak iddia edemeyebilir.
Orası öyle elbet.

Back
X