• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebepsiz Hamile Kalamama/İnfertilite

nurbanunurr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2025
8
1
1
29
Arkadaşlar merhaba lütfen yardımcı olun bana. Ben 2022 yılında bekarken bir kontrole gideyim dediğim hastane de fsh yüksek amh düşük geldi doktor bana erken menapoza gireceksin 30 yaşından sonra çocuk sahibi olamazsın dedi yıkıldım ( fsh:10.9 amh:1.7 yaş:26 idi) evlenene kadar fsh verdim ve en düşük 9 küsür çıktı 1.5 yıldır evliyim ve 10 aydır çocuk olmuyor. Burada da ilk doktora gittiğimde fsh:10 11 ve 9.56 çıktı. Sonra araştırma hastanesine gittim orada da fsh bunca senedir ilk defa 7.41 çıktı. bir ay önce 11di. Amh 1.41. Yaşım 29 ama 3 4 aya 30 oluyorum. Doktor kontroldede orta şekerli demişti. Şu an için yaşına göre orta ama değerlerin normal dedi. Eşimin değerleri de iyi çıktı ama hamile kalamıyorum bana psikolojik destek önerdi streslisin kaygılısın dedi ama hocanın tavırları çok sert bir şey konuşamıyorum bulunduğum şehirde de doğru dürüst doktor yok Malatyadayım. Özele şu an gidemiyorum. İşten ayrıldım stres yapmamak için. Alternatif tıp hemen kullanmak istememiştim. Şu an hayıt otu gibi bitkisel tedavileri de kullanmak istiyorum ama adetim düzenli rahimde vs sorun görmedi kist yok. Bana bu yollardan geçmiş kişiker lütfen destek olabilir mi neler yaptınız bitkisel veya multivitamin önerileriniz nelerdir ? Çok üzülüyorum bu konuya lütfen yardımcı olun.

Ek olarak migren hastasıyım evlendikten sonra ağrılarım şiddetlendi ve akapunktura yarın başalayacaktım ve bugün bir yerde akapunkturunda iyi geldiği yazılmıştı. Mecburen ay içerisinde 2 3 adet ağrı kesici ve 2 adet gibi migren ilacı kullanıyorum

Ben yerinizde olsam daha fazla vakit kaybetmeden hsg filmi çektirirdim bi ay 6 daha denerdim olmazsa direk tüp bebeğe başlardım li
Doktorlar da aynı şeyleri tavsiye edecektir. Bu süreçte bitkisel kür vs kullanmayın derim çünkü sizde ters etki yapıp amh değerinizi düşürebilir. Rahminizi besleyecek şekilde diyeti uygulayın derim, sağlıklı yumurtalar elde etmek için bi de Ovulasyon takibi yapın.

Evet çektireceğim ama doktorum folik asit bile vermedi bana çok garip. takviye kullananlar vs var görüyorum bu otlarında çok iyi geldiğini duyunca sormak istedim.

Evet çektireceğim ama doktorum folik asit bile vermedi bana çok garip. takviye kullananlar vs var görüyorum bu otlarında çok iyi geldiğini duyunca sormak istedim.
ot işine hiç girmeyin bence folik asit kendimiz eczaneden alıp başlayabilirsiniz kan değerlerinize baktırın ona göre takviye gıda destek alabilirsiniz . Ve fsh düşürmeye yönelik beslenin bunun için instagramda vs çok fazla diyetisyen vs var onlarla çalışabilirsiniz

Hem çok geçmiş olsun hem çok sevindim sizin adınıza umarım sağlıkla sıhhatle kucağınıza alır ve büyütürsünüz 😇 bende rahim filminden sonra doğal gebelik ihtimali artıyor söylentisine inanarak yumurta kalitesini nasıl arttırabilirim düşüncesinr girdim bugün reglim ilk günü önümüzdeki ay film çekip tedavi için gideceğim doktora umarım Allah isteyen herkese hayırlısı ile nasip eder. Evli değilken bile bu konudan kalbim çok acıyordu. Kaç doktorla görüştüm bilmiyorum umarım hakkımızda hayırlısı olur

Arkadaşlar merhaba lütfen yardımcı olun bana. Ben 2022 yılında bekarken bir kontrole gideyim dediğim hastane de fsh yüksek amh düşük geldi doktor bana erken menapoza gireceksin 30 yaşından sonra çocuk sahibi olamazsın dedi yıkıldım ( fsh:10.9 amh:1.7 yaş:26 idi) evlenene kadar fsh verdim ve en düşük 9 küsür çıktı 1.5 yıldır evliyim ve 10 aydır çocuk olmuyor. Burada da ilk doktora gittiğimde fsh:10 11 ve 9.56 çıktı. Sonra araştırma hastanesine gittim orada da fsh bunca senedir ilk defa 7.41 çıktı. bir ay önce 11di. Amh 1.41. Yaşım 29 ama 3 4 aya 30 oluyorum. Doktor kontroldede orta şekerli demişti. Şu an için yaşına göre orta ama değerlerin normal dedi. Eşimin değerleri de iyi çıktı ama hamile kalamıyorum bana psikolojik destek önerdi streslisin kaygılısın dedi ama hocanın tavırları çok sert bir şey konuşamıyorum bulunduğum şehirde de doğru dürüst doktor yok Malatyadayım. Özele şu an gidemiyorum. İşten ayrıldım stres yapmamak için. Alternatif tıp hemen kullanmak istememiştim. Şu an hayıt otu gibi bitkisel tedavileri de kullanmak istiyorum ama adetim düzenli rahimde vs sorun görmedi kist yok. Bana bu yollardan geçmiş kişiker lütfen destek olabilir mi neler yaptınız bitkisel veya multivitamin önerileriniz nelerdir ? Çok üzülüyorum bu konuya lütfen yardımcı olun.
Gerçekten hiç bir sorun yoksa tek yapman gereken stres yapmamak çocuk düşüncesini kafadan atmak. İstediğin kadar şey kullan bu stresteyken zor. İşten ayrılmasaydınız keşke çalışırken insanın kafası dağılıyor biraz. Ben tamam yeter artık olmuyorsa olmuyor olmazsa seneye tüp bebek yaparım dedikten 1 ay sonra hamile kaldım.

Ben ankaradan evlilik sebebiyle bu şehire taşındım alışamadım bir türlü işim çok iyiydi iş de bulamadım ve bulduğum iş çok kötü şartlara sahipti sinir hastası olacaktım bu sebeple bıraktım maalesef. Bende psikolojik desteğe başladım kafadan nasıl tamamen atılır bilmiyorum yapamıyorum

Amh yaşınıza göre düşük olabilir ama hamileliğe engel bir değer değil. 10 ay çok fazla bir zaman da değil, stres yapmayı bırakmalısınız. Folik asiti eczaneden kendiniz alıp kullanmaya başlayın direkt.
Ayrıca folik asiti bile size söylemeyen bir doktorla devam etmeyin bence, başka doktor araştırın.

Migren için de maalesef ağrı kesicileri bırakmalısınız sadece parol alabilirsiniz. Tabi siz yine doktora danışın.

Ben de hiç bir sebep yokken 8 ay sonra hamile kaldım ve o ay, artık bu ayı es geçelim çok sıkıldım demiştim ve yumurtlama dönemimde sadece tek sefer ilişki olmuştu regl günü geçtiğinde test bile yapmamıştım bu ay olmaz diye ama oldu:) ben kendimi stres yapmıyorum sanıyordum ama yapıyormuşum o yüzden stres aşırı önemli

Eşiniz sperm testi yaptırsın, siz de hsg çektirin ve kesinlikle düzgün bir doktor bulun, doktora soru soramamak diye bir şey olmamalı.

İyi ki varsınız hepiniz. Yorumlarınız çok mutlu etti beni. Eşimin sonucu normal bit sorun yok. Zaten önümüzdeki ay özel hastaneye gidicem bende bir de kapalı kızlık zarı sorunu varmış evlendiğimde anlaşıldı ve ameliyat olduğum bir doktorum vardı ona gidiceğim onunla da görüşüp hsg çektireceğim inşallah

Back
X