• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sebepsiz infertilite dediler ama caresi kücük bir ilacmiş

SadeceMeyra

heyecanlı ve acemi :)
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2008
2.299
43
163
Ben 8 yillik evliyim. Bir laparoskopi bir asilama 2 tüp denedik. Ama hersey tiroit hormunda sakliymis. Dr um buldu.
Kizlar bilirsiniz ilk yapilan testler tsh fsh filandir. Adetin 2.ya da 3.günü yaparlar hemen. Her dr un ilk isi budur. Ben de yaptiriyordum tsh hep normal cikiyordu. 4 ya da 5 arasi. Ama dr um bu tsh hamile kalmak istiyorsan 2.5 in altinda olmali dedi ve bir tiroit ilaciyla meseleyi cözdü. Hamile kalinca hemen 4.haftada tekrar ölctürdüm kiiiii ilac almama ragmen tekrar 5 e cikmis. Hemen ilacin dozunu artirdi dr um. Bu dozu ayarlayan kadin dogumcu degildi bu arada. Endokrin uzmani ilgileniyor bu islerle. Dr uma cok tesekkür ediyorum bunu buldugu icin. Kendisi düsük konusunda bir uzman.

Ben megersem hamile kaliyormusum ama adet günüm gelene kadar tsh firlayip bebegi yok ediyormus. Kim bilir adet oldum sanip kac düsük yaptim. Adetlerim de cok sancili gecer. Ignesiz duramam.
Bence bu tsh olayini göz önünde bulundurun. Birine faydam olursa ne mutlu bana. Dua etsin baska bisey istemem.

Ben 8 yillik evliyim. Bir laparoskopi bir asilama 2 tüp denedik. Ama hersey tiroit hormunda sakliymis. Dr um buldu.
Kizlar bilirsiniz ilk yapilan testler tsh fsh filandir. Adetin 2.ya da 3.günü yaparlar hemen. Her dr un ilk isi budur. Ben de yaptiriyordum tsh hep normal cikiyordu. 4 ya da 5 arasi. Ama dr um bu tsh hamile kalmak istiyorsan 2.5 in altinda olmali dedi ve bir tiroit ilaciyla meseleyi cözdü. Hamile kalinca hemen 4.haftada tekrar ölctürdüm kiiiii ilac almama ragmen tekrar 5 e cikmis. Hemen ilacin dozunu artirdi dr um. Bu dozu ayarlayan kadin dogumcu degildi bu arada. Endokrin uzmani ilgileniyor bu islerle. Dr uma cok tesekkür ediyorum bunu buldugu icin. Kendisi düsük konusunda bir uzman.

Ben megersem hamile kaliyormusum ama adet günüm gelene kadar tsh firlayip bebegi yok ediyormus. Kim bilir adet oldum sanip kac düsük yaptim. Adetlerim de cok sancili gecer. Ignesiz duramam.
Bence bu tsh olayini göz önünde bulundurun. Birine faydam olursa ne mutlu bana. Dua etsin baska bisey istemem.
TSH aslında yüksek çıkıyormuş 4-5 arası normal değil bunu gözardı etmişler sanırım..
2.5 altı ideal değeri..
Bu arada tebrik ederim.
Sağlıklı bir gebelik diliyorum:KK46::nazar:

5 e kadar olan tsh i normal kabul ediyorlar aslinda. Ama gebelik isin icine girince 2 idealmis. Bu kadar denemeyi bosa yaptirmis olmak insani üzüyor

Bazi dr lar sacmalik deyip buna inanmiyorlar. Benim dr um avrupada filan bu konuda cok seminere katilmis. Imkaniniz varsa ankarada dr.aydan biri hanima gidin derim. Özel gerci biraz pahali ama bence deger.

Kac yillik evlisin canim?

6 yıldır meyracım, bi süre düşünmedik
sonrasında bi kaç ay denedik olmadı..şimdi de askerde eşim , kasımda dönecek
çok fazla olmasa da benim değer de sıkıntılı sanırım,
çok teşekkür ederim ayrıca uyarı için,
belki boşuna bekliyoruz biz de..

hayırlısı olsun çok sevindim darısı basımıza

cok tesekkurler arkadaslar tamda aradigim bilgiler mevcut ... ben yurtdisindayim buradaki dr um herseye normal diyor ama gecen hafta turkiyedeydim ve kan tahlili yaptirdim .. oradaki dr larda TSH 2.93 cikti cok yuksek degil ama hamilelik icin 2 nin altina dusmesi lazim dediler sasirdim cunku deger araligi normal gozukuyordu ... ama burada da okudum ki haklilarmis 2.5 gecmemesi lazimmis .. bu arada T3 3.16 cikti t4 umde 0.95 cikti bilen arkadaslar yorumlayabilir mi ???

2 sefer ust uste asilama yaptirdim tutmadi sebepsiz diyor buradaki dr lar demek ki nedeni bu ... tiroid hormonum az calisiyor zaten ben kendimde yaklasik 3 yildir 10 kiloya yakin aldim belirtilerin cogu bende mevcut ...

Yani aslind tsh cok rutin ve hemen bakilmasi gereken bir deger hele de hamilelik icin.Hamilelik surecinde de bebegin mental yani beyin gelisimi icin de cok onemli.Daha onceki gittiginiz doktorlarin bunu nasil gozardi ettigini anlayamadim yani bu aslinda suanki doktorunuzun cok cok iyi oldugunu degil daha onceki gittiginiz doktorlarin dikkatsiz veya yetersiz oldugunu gosteriyor.Suanki doktorunuz cok iyi olabilir o ayri (ki aydan hoca benim okulumun hocalarindan biriydi) ama daha onceki gittiginiz doktorlar nasil dikkat etmemis hayret.

Benimde 3,45 çıkmıştı, kafama takıldı şimdi. Önceden negatiflerim var, kardeşlerimin hepsi troid ilacı kullanıyor. Doktor biraz yüksek ama önemli değil demişti, bende bir doktora görüneyim o zaman.

canım hayırlı olsun nekadar güzel inşlh kucağınızada alırsınız yavrunuzu. benimde hep normal çıkıyor tsh ama dediğin gibi hep adetin 2.3. günü ölçtüğüm değerler.Geçen ay bende inanılmaz sandılı adet oldum ama öyle böyle değil gece sabaha kadar kıvramdım desem yeridir. Normalde adetlerim sancılı olmaz çok az bir ağrı ile olurdu :(( bende düşünmedim değil valla şimdi....
peki sen tsh nezamn ölçtürdün? hangi gün aralığında

canım hayırlı olsun nekadar güzel inşlh kucağınızada alırsınız yavrunuzu. benimde hep normal çıkıyor tsh ama dediğin gibi hep adetin 2.3. günü ölçtüğüm değerler.Geçen ay bende inanılmaz sandılı adet oldum ama öyle böyle değil gece sabaha kadar kıvramdım desem yeridir. Normalde adetlerim sancılı olmaz çok az bir ağrı ile olurdu :KK43:( bende düşünmedim değil valla şimdi....
peki sen tsh nezamn ölçtürdün? hangi gün aralığında

Hep adetin 2 ya da 3. günü ölctürmüstüm. O kadar dr a gittim hicbirinin bunu bilmemesi sasirtici tabii ki. Belki de nasip bu zamanmis. Rabbim tüm isteyenlere versin cok farkli bir duygu.
Ilk tüp denememde kese gelisti ama embriyonun kalbi hic duyulmadi. Kürtaj olmak zorunda kaldim. Bence o da tsh kaynakli bir durumdu.
Allah hayirli vakitte hayirlisini versin hepimize

Benimde 3,45 çıkmıştı, kafama takıldı şimdi. Önceden negatiflerim var, kardeşlerimin hepsi troid ilacı kullanıyor. Doktor biraz yüksek ama önemli değil demişti, bende bir doktora görüneyim o zaman.

3.45 cok yüksek. Tiroid de genetik bir durum bence bir de endokrin uzmanina görünün onlar daha iyi anliyor tiroidden

eve gelince en son yaptırdığım değerlere baktım. geçen ay yaptırmıştım. TSH değerim 0,933 yazıyordu. bu çok mu düşük canım sence??

bizdede tiroid genetik.
benimki 3,5 4 arasıydı.tam hatırlamıyorum.
dr. ilaç vericem dedi unuttu.bende üstüne düşmedim.
hemen dr.a gidip ilaca başlıyorummm.
banada sebepsiz infertilite denildi.2,5 yıldır olmuyor.
eğer sorun buysa ve çözülürse çok dua edicem sana.

3.45 cok yüksek. Tiroid de genetik bir durum bence bir de endokrin uzmanina görünün onlar daha iyi anliyor tiroidden

Senin bu mesajını okuduktan sonra hemen doktora gittim. , endokrin doktoruna direkt randevu alamadım, randevu verilmiyor o yüzden iç hastalıkları doktorundan aldım randevuyu. Anlattım durumumu kan verdim, ultrasona gireceğim. Adetin son günündeydim kan verdiğimde, inşallah yanıltmaz sonuçlar, olmadı doktora belirtirim adetin son günü olduğunu. Eğerki sınır 2,5 ise yüksek evet, bakalım ne diyecek doktor. Bilgilendirdiğin için çok sağol canım.

Evet canim bazen tsh bile yetmiyor. T3 t4 hatta anti tpo lara filan bakiliyordu. Sana tavsiyem troid degerlerinde tuz cok etkili. Mutlaka kaya tuzu yada himalaya tuzu filan kullan. Benim de tirod sikintim vardi lise donrminde levatrion kullandim. Sonraki yillar prosyl diyr bir ilac bunlar birbirinin o kadar ziddi imis ki . Birini cikinca birini dusunce veriyorlarmis. Ama hangisi hangisinde bilmiyorum. Bazrn ilac kullandigim halde degerlerim duzrlmezdi. Ben tuzu degistirince degerlerim normale dondu diye dusunuyorum . Yillarca iyotlu tiz kullandik. ne oldugunu bilmeden. Tuzu mutlaka dr.una sor derim ben. Hamile kalinca ilk isim endokrinolojiden randevu almak oldu ama inan degerlerim cok guzel ciktigi icin kadin dogumcum gerek uok cok guzel dedi. Istemese bile ben bu siralarda yine tahlil yaptiracam. 1 2 aya bir bakiyim diyorum. Kolay elde etmedik bebeklerimizi. Saglikla kucagina almayinnasib etsin Rabbim hepimize

Evet canim bazen tsh bile yetmiyor. T3 t4 hatta anti tpo lara filan bakiliyordu. Sana tavsiyem troid degerlerinde tuz cok etkili. Mutlaka kaya tuzu yada himalaya tuzu filan kullan. Benim de tirod sikintim vardi lise donrminde levatrion kullandim. Sonraki yillar prosyl diyr bir ilac bunlar birbirinin o kadar ziddi imis ki . Birini cikinca birini dusunce veriyorlarmis. Ama hangisi hangisinde bilmiyorum. Bazrn ilac kullandigim halde degerlerim duzrlmezdi. Ben tuzu degistirince degerlerim normale dondu diye dusunuyorum . Yillarca iyotlu tiz kullandik. ne oldugunu bilmeden. Tuzu mutlaka dr.una sor derim ben. Hamile kalinca ilk isim endokrinolojiden randevu almak oldu ama inan degerlerim cok guzel ciktigi icin kadin dogumcum gerek uok cok guzel dedi. Istemese bile ben bu siralarda yine tahlil yaptiracam. 1 2 aya bir bakiyim diyorum. Kolay elde etmedik bebeklerimizi. Saglikla kucagina almayinnasib etsin Rabbim hepimize

Merhaba ben mesajinizi okurken cok sasirdim yazdığınız bu bölümü ihic bilmiyordum bende de bir senedir troid rahatsızlığı var benim biraz tembel fakat bende herhangi bir belirti olmadan teşhis konuldu kadin dogum dr yonlendirmisti beni ve ben basindan beri dahiliye uzmanina gorunuyorum bu yazdığınız bölümden haberim yoktu. Ve ayrica ben hep iyotlu tuz kullandim evledigimde kullanmamistim ve bende troid cikti simdi tekrar iyotlu tuz kullanıyorum cok şükür degerlerim güzel bence iyotlu tuzun bir zarari yok belki sizin yukseliyordur o yuzden iyi takip edilmemistir.

Back
X