sebepsiz infertilite dediler ama caresi kücük bir ilacmiş

Kontrole gittiğimde düşüp düşmediğine bakılacak, belki doz yükseltilebilir demişti. Değerin baya düşmesi gerek anladım... Bazı hastanelerde aşılamaya gerek duymayabiliyorlar, sizin duruma göre yaparlar o zaman. Hangi hastanede yaptıracaksın peki? seni ilaç satanlardan biliyorum sanki, Bursa damısın?
sen üzerine düş konunun bence. evet canım doğru hatırlıyosun ama benim yakınımı ilaç. onlar bursada. ben izmirdeyim ege üniversitesine gidiyorum.

sen üzerine düş konunun bence. evet canım doğru hatırlıyosun ama benim yakınımı ilaç. onlar bursada. ben izmirdeyim ege üniversitesine gidiyorum.

Ben Bursada yaşıyorum, elimde ilaçlarım var ama yetmezse diye ilaç bölümünü takip ediyorum. Bursada olan birinden almak daha faydalı olur düşüncesindeyim. Öncekileri fakültede yaptırdım, iyiki sen burada değilmişsin, burada tek fakülte var, çok bekletiyorlar, insanın ömrünü yiyorlar valla.

Merhaba,
Bizimde 1,5 yıldır bebeğimiz olmuyordu, sürekli kontrole gidiyordum hormon testleri, hsg, şeker yüklemesi, spermiyogram sonuç olarak birşey yok denildi.
ilk kez geçen ay klomen kullandım onda da sonuç alamadım, şimdi yazınızı okuyunca sonucuma baktım reglin 3. günü yapılan test 3.88 diyor, çok şaşırdım biz anlamıyoruz normal, fakat 1,5 yıldır neredeyse 7-8 kez gittiğim dr. nasıl anlamıyor, gittiğim hastane de Bakırköy Acıbadem hastanesi, Dr umu değiştirmeyi düşünüyordum, şimdi iyice emin oldum, Bu konuda sizin tecrübeleriniz nasıl oldu, ve gidebileceğim Dr. tavsiyeniz varmıdır fikir verirseniz çok sevinirim.

Ben Bursada yaşıyorum, elimde ilaçlarım var ama yetmezse diye ilaç bölümünü takip ediyorum. Bursada olan birinden almak daha faydalı olur düşüncesindeyim. Öncekileri fakültede yaptırdım, iyiki sen burada değilmişsin, burada tek fakülte var, çok bekletiyorlar, insanın ömrünü yiyorlar valla.

burada da çok merkez yok aslında. ben ilk randevumu 26 ağustosta almıştım. o günden beri uğraşıyorum. yok tiroit yok demir eksikliği yok bakır bilmem nesi. 3 ay oldu. çok inceliyolar. aslında iyi bir yandan da. şimdi hag çekilmeyi bekliyorum. o da çekilince bitecek inşallah.

Merhaba,
Bizimde 1,5 yıldır bebeğimiz olmuyordu, sürekli kontrole gidiyordum hormon testleri, hsg, şeker yüklemesi, spermiyogram sonuç olarak birşey yok denildi.
ilk kez geçen ay klomen kullandım onda da sonuç alamadım, şimdi yazınızı okuyunca sonucuma baktım reglin 3. günü yapılan test 3.88 diyor, çok şaşırdım biz anlamıyoruz normal, fakat 1,5 yıldır neredeyse 7-8 kez gittiğim dr. nasıl anlamıyor, gittiğim hastane de Bakırköy Acıbadem hastanesi, Dr umu değiştirmeyi düşünüyordum, şimdi iyice emin oldum, Bu konuda sizin tecrübeleriniz nasıl oldu, ve gidebileceğim Dr. tavsiyeniz varmıdır fikir verirseniz çok sevinirim.

canım senin tahlillerde değerin normal değer aralığında göründüğü için doktorun bir şey dememiş olabilir. istanbul için tavsiyede bulunamam çünkü bilmiyorum ama bu konularda bülent tıraş ı çok tavsiye ediyolar.

bende şimdi eski tahlillerime baktımda 3.330 3.110 3.200 civarında ama hep normal dedi doktorlar fakülteye gidiyorum hemde bide endokronolojiye gideyim bakayım o ne dicek ama adetin 3.günümü gitemem lazım yine ?

Iste bana da hep normal diyorlardi :KK43:
Adetin 3.günü en saglikli sonucu verir ama sürekli takip ettir. 2 haftada bir baktir. İlk baslarda öyle yaptik. Simdi ayda bir baktiriyorum dozu ayarlamak icin.
Merhaba,

Istanbulda semra kahraman diye bir dr varmis. Benim hem tanidigim hem de doktorum olan bir bayan var ankarada sevgi ateş. Kendisinin de arkadaşiymiş. Tr de ilk tüp bebek yapan grupta calismis. Sevgi hoca bana onu önermisti. Sana baska bir tedavi uygular belki tüp bebekte israr etmez belki bir git demisti ama istanbul cok uzak geldi bana. Kalacak yer sorunu vs olur diye gitmedik. Ama o kadar cok anlatan var ki... semra kahraman yazinca direk cikiyor nette biraz pahaliymis özel hastane sonucta. Ama eger bilmedigin birseyi sana sötleyecekse bence deger. Ankarada olsaydin "aydan asyali biri" hocayi önerirdim. Bilmedigim ve siradan doktorlarin hatta tüp bebek merkeozi dr larinin bile bilmediklerini ögrendim ondan. Semra kahraman da öyle biri sanirim

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar, bana henüz ilaç tedavisine bile başlanmadı,1,5 yıldır süreki doğal yol ile olur dedi doktorum, yalnızca geçen ay klomen kullandım onda da takip veya çatlatma iğnesi yapılmadı, burada arkadaşları okuyorum 6 ay veya 1 yıl doğal yol ile olmazsa bir şekilde tedaviye başlanmış, yaşım 31 oldu, bunları okudukça çok üzülüyorum. Allah tarafından illaki bir zamanı vardır diyorum ama, vesile olabilecek Tıbbın imkanlarından da faydalanmak istiyorum.
İstanbul Bahçelievler de Aile hastanesi Dr. Ali Osman Koyuncuoğlu isminde bir doktor tavsiye edildi, yarına randevu aldım, eğerki içime sinmezse söylediğiniz Dr ları da mutlaka araştıracağım. Yarın gittiğimde özellikle tahlili gösterip sorsam doktora nasıl olur acaba?

Özellikle sor. Dr üzerine düsmezse dahiliyeye git endokrinciye sevk iste. Bunlar hormon isleri dozlar önemli kafana göre hareket edemezsin bir bozuldu mu toplamak zor. Allah kolaylik versin basarilar diliyorum. Bu arada yasini kafana takma ben de 31 im ve 40 a kadar yolu var. Yani evet ne kadar gec o kadar zor ama olsun da zamanini Allah en iyi bilir.

Ben 8 yillik evliyim. Bir laparoskopi bir asilama 2 tüp denedik. Ama hersey tiroit hormunda sakliymis. Dr um buldu.
Kizlar bilirsiniz ilk yapilan testler tsh fsh filandir. Adetin 2.ya da 3.günü yaparlar hemen. Her dr un ilk isi budur. Ben de yaptiriyordum tsh hep normal cikiyordu. 4 ya da 5 arasi. Ama dr um bu tsh hamile kalmak istiyorsan 2.5 in altinda olmali dedi ve bir tiroit ilaciyla meseleyi cözdü. Hamile kalinca hemen 4.haftada tekrar ölctürdüm kiiiii ilac almama ragmen tekrar 5 e cikmis. Hemen ilacin dozunu artirdi dr um. Bu dozu ayarlayan kadin dogumcu degildi bu arada. Endokrin uzmani ilgileniyor bu islerle. Dr uma cok tesekkür ediyorum bunu buldugu icin. Kendisi düsük konusunda bir uzman.

Ben megersem hamile kaliyormusum ama adet günüm gelene kadar tsh firlayip bebegi yok ediyormus. Kim bilir adet oldum sanip kac düsük yaptim. Adetlerim de cok sancili gecer. Ignesiz duramam.
Bence bu tsh olayini göz önünde bulundurun. Birine faydam olursa ne mutlu bana. Dua etsin baska bisey istemem.

Merhaba..
ben 2 yıllık evliyim 1.5 yıldır korunmuyoruz 3 ayklomen 1 ay serophene ve 1 ayda tumurta çatlatma ovitrelle kullandı doktorum ancak hiç sonuç alamadık hsg dahil bütün tahlillerim yapıldı şimdi mesajınızı görünce hormon sonuçlarıma baktım tsh 4.05 fsh 5.78 lh 6.87 ama doktorum bana hep hormon değerlerin süper dedi durdu şimdi bu ay hasta olursam direk 3. Gün bu tahlilleri isticem doktorum ili ay sonra aşılama dedi ama normal olsun istiyorum çünkü ben çok takıp sonuç alana kadar uyku uyuyamıyorum ovitrellede yaşadım bunu bi yol gösterin bana nolur :(

Özellikle sor. Dr üzerine düsmezse dahiliyeye git endokrinciye sevk iste. Bunlar hormon isleri dozlar önemli kafana göre hareket edemezsin bir bozuldu mu toplamak zor. Allah kolaylik versin basarilar diliyorum. Bu arada yasini kafana takma ben de 31 im ve 40 a kadar yolu var. Yani evet ne kadar gec o kadar zor ama olsun da zamanini Allah en iyi bilir.

ilgine çok teşekkür ederim,

Kafama göre kullanamam zaten, normalde ağrı kesici bile içmeyen biriyim.

İnşallah bugün gideceğim Dr. dan güzel sonuçlar alırım.

Sizde inşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.

Merhaba..
ben 2 yıllık evliyim 1.5 yıldır korunmuyoruz 3 ayklomen 1 ay serophene ve 1 ayda tumurta çatlatma ovitrelle kullandı doktorum ancak hiç sonuç alamadık hsg dahil bütün tahlillerim yapıldı şimdi mesajınızı görünce hormon sonuçlarıma baktım tsh 4.05 fsh 5.78 lh 6.87 ama doktorum bana hep hormon değerlerin süper dedi durdu şimdi bu ay hasta olursam direk 3. Gün bu tahlilleri isticem doktorum ili ay sonra aşılama dedi ama normal olsun istiyorum çünkü ben çok takıp sonuç alana kadar uyku uyuyamıyorum ovitrellede yaşadım bunu bi yol gösterin bana nolur :KK43:

Tsh yüksek çıkmış, bence bir iç hastalıkları yada endokrin doktoruna görün, ultrason ve kan tahlillerine tekrar baktır. Ben tüp bebek yaptırmaya başladığımda 3,45 çıkmıştı, biraz yüksek denilmişti ama yönlendirme yapılmadı. Şimdi 5 üzerinde çıktı, ilaç kullanıyorum. Kadın doğumcuna gitme, söylediğim yere git öncelikle..

Arkadaşlar bugün yeni Dr gittim, kendisi ilk başta klomen kullandığımda mutlaka takip yapılması gerektiğini söyledi,diğer Dr umun takip yapmamasını yadırgadı, tahlillerime genel olarak iyi görünüyor dedi, bende sadecemeyra vesilesiyle öğrendiğim tsh hormonumun 3,88 olduğunu sordum evet biraz yüksek bunun için dahiliye ye git ve kadın doğum doktorumun bunun 2,5 altında olması gerektiğini söyle dedi, yani kadın doğumcuların aklına direk gelmiyor mutlaka kendiniz sorun, bende buradaki arkadaşımın uyarısıyla sordum. Yarın için dahiliye uzmanından randevu aldım. İnşallah hepimiz hakkında hayırlısı olur.

Merhaba..
ben 2 yıllık evliyim 1.5 yıldır korunmuyoruz 3 ayklomen 1 ay serophene ve 1 ayda tumurta çatlatma ovitrelle kullandı doktorum ancak hiç sonuç alamadık hsg dahil bütün tahlillerim yapıldı şimdi mesajınızı görünce hormon sonuçlarıma baktım tsh 4.05 fsh 5.78 lh 6.87 ama doktorum bana hep hormon değerlerin süper dedi durdu şimdi bu ay hasta olursam direk 3. Gün bu tahlilleri isticem doktorum ili ay sonra aşılama dedi ama normal olsun istiyorum çünkü ben çok takıp sonuç alana kadar uyku uyuyamıyorum ovitrellede yaşadım bunu bi yol gösterin bana nolur :KK43:

Aynen benim yasadiklarimi yasamissin. Baskasi da yasamasin diye actim bu konuyu. Allah gönlüne göre versin canim. Insallah vesile olmusumdur

Arkadaşlar bugün yeni Dr gittim, kendisi ilk başta klomen kullandığımda mutlaka takip yapılması gerektiğini söyledi,diğer Dr umun takip yapmamasını yadırgadı, tahlillerime genel olarak iyi görünüyor dedi, bende sadecemeyra vesilesiyle öğrendiğim tsh hormonumun 3,88 olduğunu sordum evet biraz yüksek bunun için dahiliye ye git ve kadın doğum doktorumun bunun 2,5 altında olması gerektiğini söyle dedi, yani kadın doğumcuların aklına direk gelmiyor mutlaka kendiniz sorun, bende buradaki arkadaşımın uyarısıyla sordum. Yarın için dahiliye uzmanından randevu aldım. İnşallah hepimiz hakkında hayırlısı olur.

Hadi bakalim ilk adimi attin. Insallah sonuc alirsin. :)

Aynen benim yasadiklarimi yasamissin. Baskasi da yasamasin diye actim bu konuyu. Allah gönlüne göre versin canim. Insallah vesile olmusumdur
Evet bunu görmem çok iyi oldu iyiki üye olmuşum rabbim hepimize anne olma mucizesini nasip etsin aratmasın inşallah hastanede dr beklerken sohbet ettiğim bir bayan 17 yıldır çabaladığını anlattı çok etkilenmiştim :(

Evet bunu görmem çok iyi oldu iyiki üye olmuşum rabbim hepimize anne olma mucizesini nasip etsin aratmasın inşallah hastanede dr beklerken sohbet ettiğim bir bayan 17 yıldır çabaladığını anlattı çok etkilenmiştim :KK43:

Bence tsh i ayarladiktan sonra bir süre bekle kendiliginden olsun diye. Ne gerek var asilamaya o kadar hormonu yüklenmeye. Vücutlarimiza yazik. O kadar ilac kullaniyoruz karacigere yazik. Sonra da kanser vakalari artiyor. O kadar hormonu yiyen herkes hastalanir. Akisina birak bence.

Tsh yüksek çıkmış, bence bir iç hastalıkları yada endokrin doktoruna görün, ultrason ve kan tahlillerine tekrar baktır. Ben tüp bebek yaptırmaya başladığımda 3,45 çıkmıştı, biraz yüksek denilmişti ama yönlendirme yapılmadı. Şimdi 5 üzerinde çıktı, ilaç kullanıyorum. Kadın doğumcuna gitme, söylediğim yere git öncelikle..
Şimdi mens olmayı bekliyorum 3. Gün gidicemhepsine baktırıcam çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için :)

Bende böyle dü
Bence tsh i ayarladiktan sonra bir süre bekle kendiliginden olsun diye. Ne gerek var asilamaya o kadar hormonu yüklenmeye. Vücutlarimiza yazik. O kadar ilac kullaniyoruz karacigere yazik. Sonra da kanser vakalari artiyor. O kadar hormonu yiyen herkes hastalanir. Akisina birak bence.
Bende öyle düşünüyorum sonuçta şükürler olsunki olmaması için çözülmicek hiçbidurum yok vakti var elbet ama ben sabırsızım işte sabretmeyi tevekkülü öğrenmek lazım aslında ...

kızlar 10 aydır hamile kalamıyorum bende.konuyu okur okumaz sonuçlarıma baktım tsh 3.12 .eşimde de sperm hız ve sayı dusuklugu var ama son gittiğinde dr bu değerlerle de olur demiş o yuzden ilaç yazmadı eşime.belkide bu yuzden hamile kalamıyorum bende.en yakın zamanda bununla ilgili tekrar bir dr goruncem konu için teşekkürler

Back
X