canim ben bu konuda sana tamamen katiliyorum. bence de sebepsiz infertilite diye bir sey yoktur. ancak tipta kisirliga neden olacagi bilimsel arastirmalarla kanitlanmamis infertilite nedenleri vardir! doktorlar tam da bu yuzden aciklayamadiklari rahatsizliklara sebepsiz diyorlar. cok da suclamiyorum onlari bu konuda cunku tipta gercekten bahsedilen seyin neden olabilecegine dair kanit yok. mesela sigara! hepimiz bebek icin calisirken sigara icmenin zararli olacagini biliriz oyle degil mi? ama tipta kesin zararli olacagina dair herhangi bir kanit yok. bu konuda yeterince arastirma yapilip, kesin sonuclar cikana kadar herkes zararli olabilir der ama kimse kesin konusamaz. bunun gibi pek cok kadin hastaligi ya da erkek hastaligi vardir kisirliga neden olabilecek.Ama sanki moda olmuş gibi herşeye tam anlamıyla bakılmadan sebepsiz infertilite damgasını vuruyorlar..
ben varım dr belkide 10yıl belkide 20 yıl sonra tıp ilerler ve rahimin iç duvarına
neden bebeğin tutunamadığını bulursa senin problem yada şu anda bizim bilemediğimiz
görünürde olmayan ne ise odur deriz diyor
canım bence yüce rabbim ol demeden olmuyor işte
bak bu sebepsiz degil ki? tutunamiyor iste. sebep bu. neden tutunamadigi ise arastirma konusu. neden endometriyozis oluyoruz? bilinmiyor. neden sperm kalitesiz? bilinmiyor. bilinmeyen nedenin nedeni. yavas yavas cozulecek bunlar.
Mutlaka Allah ne zaman nasip ederse o zaman olacak tabii ki ama biz de hiç bir şey yapmadan oturalım mı..
aynen! doktor nedenin adini koyamiyor diye kadermis alinyazisiymis diyip bi koseye cekilmek yanlis. kendi arastirmamizi yapabilmeliyiz. cag iletisim cagi. bilgiye erismek o kadar kolay ki... 20 yil once olsa cok zordu ama internet var simdi.