sebepsiz infertilitede 4 yıl🥴

polyannanin_gunlugu

Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2023
224
66
18
merhabalar. 3 buçuk yıllık evliyim ve sebepsiz infertiliteden dolayı hiç gebelik olmadı. 2 negatif aşılama ve 1 negatif ilaç ile takip. hormonel ve vitamin değerlerim olması gerektiği gibi. ilaçlı rahim filmi çektirdim tüplerde tıkanıklık yok ve rahim şeklide normaldi. sperm testi yaptırdık değerler olması gerektiği gibiydi. Ovülasyon günlerine dikkat etmedik bu arada. büyük bir ihtimalle o yüzden gebeliğe ulaşamadık😂🥲açıkçası gittiğimiz doktorlarda bu günlerin öneminden bahsetmedi. instagramda birgebeningünlüğü ile karşılaşınca dank etti. Geçen ay 2 paket ovülasyon testi ve infertiljel diye bi ürün aldım. spermin yumurtaya daha hızlı ulaşmasını sağlayan bir jel. yorumları çok güzeldi. vitamin alamadım ama vitaminede başlayacağım. bakalım inşallah ovülasyon takibiyle yakın zamanda pozitif habere ulaşırız inşallah. sebepsiz infertiller sizlerin önerileri var mı💕

Ben de 2,5 sene mücadele ettim, ek olarak histeroskopi yapıldı, genetik testler her şeyimiz çok iyiydi. Yumurtlamamıza da dikkat ediyorduk, fakat benim 3.tüp bebeğim tuttu 🤦🏻‍♀️
Doktorlar da çok şaşkındı durumuma.
Bence tek sebep stres stres stres. Evet, eminim herkes söylüyordur size de, ben de kızıyordum ama gerçekten istemeden beynimiz çok stres yapıyor bu duruma. 3.transferimden önce terapiye başladım ve çok faydasını gördüm. Takmamaya, doğal akışına bırakmaya çalışın. (Milyonuncu kez duyuyorsunuz eminim😄) Bir sorun yoksa zaten olacak çünkü 🌸🌸 inşallah en kısa sürede güzel haberlerinizi alırız ♥️

Merhaba,
Bize de sebepsiz infertilite tanısı konulmuştu. 4 yıla yakın uğraştık 3. tüp bebek denemesinde başarıya ulaştık çok şükür. Şuan 18 haftalık hamileyim.
Doktordan histereskopi istedim, doktorum yanaşmadı rahim filminden muayenelerde hiç bir problem görünmüyordu. İyi ki operasyon olmamış. Sebepsiz olmasını çok kafaya takıyor insan ister istemez. Bir sorun var ama bulunamıyor gibi.
Tabi stres faktörü de işin içine girince iyice zorlaşıyor.
Son tüp bebek denememde hiç ama hiç kendimi kasmadım, olursa olur kafasına girdim. Kısacası akışa bıraktım kendimi.
Bir de çaba göstermenin hafifliği vardı üstüme, sonuçta mücadele ettim emek verdim gerisi takdiri ilahi diye düşündüm.
Kendinizi akışa bırakın o bebek nasibinizde varsa her türlü gelecek zaten :)

Back
X