• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebepsiz İnfertilitede gebe kalan varmı

Çok teşekkür ederim pazartesi günü inşallah ben de gidip insülin direncine baktıracağım umarım bakar sürekli söylüyorum yani geçenlerde tiroit ilacım bittiğini söyledim dedim ki saçlarım dökülüyor halsizim yorgunum diyorum yemin ederim diğer tahlillere tenezzül Edip istemedi bile de ki gerek yok dedi olabilir böyle şeyler dedi o kadar artık sinirlendim ki ya dedim ki paranın gözü kör olsun hani Özele gitsem evet farklı muamele görürüm onun yerine yani kalkıp adamakıllı tahlil yaptırıyorlar yani devlette gerek var mı diye söylüyorum yok sürekli takviye araştırıyorum yani takviyeler de gerçekten birazcık pahalı arkadaşım diyor ki ben olsam alırım sen pek çabalamıyorsun falan ama yani her şeyi takviyeye bağlayamıyorum diyorum ki ben giderek daha da kilo alıyorum bu sefer de yani artık üç ay var önümde bir ay diyorum bari zayıflama iğnesi kullansam hani zayıflasam daha iyi benim için bir 5 kg da versem yeterli sürekli kilomu düşünüyorum diyorum ki gebe kalamıyorum kesin kilodan dolayı kalamıyorum yani her şeyi düşünür oluyorum ben daha çok kiloya bağlıyorum çünkü ben üç ay önce 70 sekizim şimdi 83 kiloyum yani zayıflama kapsülleri ne kadar düşüyorum diyorum sırf gebe kalabilmek için ama yani etrafıma da bakıyorum çok kilolu olan insan da gebe kalabiliyor yani artık böyle düşüne düşüne kafamı öyle bir yormaya başladım ki gece bile gece üçe kadar yatamıyorum sürekli telefon elimde araştırıyorum
Ocean polystol kullandım 3 ay ama bu pkosta etkili bir takviye. Diyetisyenim istiyor dersen belki bakarlar. Devlet hast fobisi başladı bende de. 8. Hafta yoğun kanamayla devlete gittim acilden yatış yapıldı ama ultrason kontrolleri sadece asistanlar tarafından yapıldı. Ağrım olduğunu söylediğimde ebeler tarafından azarlandım hep ne yapalım düşerse düşecek zaten diye çok kötü bir deneyimdi. Çıkışım olduğu gün özeldeki doktoruma gittim kontrol etmediler mi seni çıkarırken dedi kanama alanım keseden çok çok büyüktü ve çıkarken progesteronu kesmemi söyledi zaten iğne hiç yapmadılar. Doktorum günde 2 doz iğne 2 hapla devam etti bir süre. Özele bütçe yetmiyor devlette kötü hissediyorum. Bugün yeniden deneyeceğim devleti umarım güzel geçer randevum 😢 Kanama alanım hala birmiş değil

Yani şöyle bir şey söyliyim eşime diyorum ki sigarayı bırak istersen yani diyor ki o kadar sigara içen madde kullanan kişilerin patır patır çocukları oluyor diyor hani bir tek benim içmememle mi alakalı olacak diyor yani ona da hak veriyorum aslında ya benim mesela arkadaşım ilk gecede tutturdu mesela o diyordu benim aklım olsa ilk seni istemezdim diye ben de mesela ilk seni istemiyordum ama mesela ikincisinde de yine Tekte tutturdu diyorum ki yani olabilir gayet çok normal geliyor her insanın bünyesi farklıdır mesela evlendiğimin ilk üçüncü ayında üç aylık iğne yaptırdım diyorlar ki onun etkisi var ya bir defa yaptırdigim bir şeyi nasıl etkisi kalabilir ki yani düzenli adet görüyorum hiçbir sıkıntı yok daha iki sene olmuş hatta iki seneyi geçiyor yani boşuna da hani özele gidip para da vermek istemiyorum diyorum ki yani ya adamakıllı bakmazsa çünkü ilk gittiğim özeldeki doktor biraz çelişkili konuştu yani pek bir bilgisi yoktu sanki başkalarına gidiyorum Zeynep kamile git diyor yani başka hiçbir yere önermiyor bu sefer de eşimin haline üzülüyorum yani diyor ki bir tane olsun kapıdan gelsin hani seveyim üzülüyorum ona da diyorum ki zamanı var bazı şeylerin ama ama altında yatan sebebi bir türlü bulamıyorum yani bana da haşimato dedi doktor hatta dedi ki bu değerli gebe kalamazsın kilo da veremezsin boşuna bekleme dedi düşürdüm ama hala yok anti tpoya bakmaya tenezzül etmedi sadece normal yüzeysel olarak baktı insülin direncin var mı biz onu yapmıyoruz gerek yok falan diye söylüyor hayır yani şu an 83 kiloyum ve ben 2024’te 65 kiloydum daha da hiçbir şekilde durduramadım yani bilmiyorum bazen özel doktorların ilgisi başka ama bilgisi birazcık azalıyor ama devletteki de gerçekten bakmaya tenezzül etmiyor yani gerçekten artık diyorum ki Allah’a bıraktım ya nasibin ne zaman zamansa o zaman 💙 en son kapıda beklerken bir tane bayan vardı sekiz yıllık evliydi çocuğu sekiz yaşındaydı mesela o da aşılama için gelmişti artık öyle bir zamandayız ki bilmiyom doğum oranları mı azaldı hamile kalma şeyleri mi azaldı gerçekten o kadar çok artık var ki
Sana şöyle söyleyim ki eşlerin çoğunun kafası aynı mantıkta işliyor. Dediğin gibi sigara içiyorum da ne oluyor herkes içiyor şu kadar çocuğu var diye düşünüyor. Ama bizde mesela ilk çocuğum olduğunda kullanmıyordu. Sende sanırım Ankaradasın benim gibi. Bak ben iki yıl içinde sayısız doktora gittim 10 taneyi geçmiştir. Hiçbiri de demedi ki senin sorunun şu diye. Maddi imkanın yoksa eğer bir de Hacettepe'yi dene devlette. Ben devlette başladım özel sigortam da ama çoğunlukla özel kliniğe gittim. Bunların çoğunda ilk görüşme ücretsiz mesela. Devlette herhangi bir dahiliye hocasına git tüm kan değerlerime ve insülin direncime baktırmak istiyorum de. Ondan sonra baktın ki olmuyor aşılama ile hiç uğraşma bence çok mantıksız. Tüp bebekte zaten yaşın küçük ve çocuğun olmadığı için karşılıyor tedaviyi ama zaten külfetli olan ilaç ve iğne. Belki doğal siklus yaparlar onu da araştırmayı dene. Hiç kimseyi kendinle kıyaslama ben çok yaptım çok yıprandım çok isyan ettim çok ağladım.Ve hep en ufak bir şey de dahi ağlıyorum destek görmek istiyorum ama olmuyor. Bende sen gibi düşünüyorum zaten rakamlar ortada doğum oranı düşüyor deniliyor ama aslında kimsenin çocuğu olmuyor devlet bunu farkında değil. Çocuk yapmaya teşvik ediyor ama tüp bebek için gerekli ödemeyi karşılamıyor.

Back