Benim de senden bir farkım yok aslında. Tek farkım ilk kez çocuk düşündüğümde hemen hamile kalmamdı. Üzerinden 10 yıl geçti. Kızım 10 yaşında şu an ben o ilkokula adım attığında bir de kardeşi olsun istedim. Yani yaklaşık 4 yıldır benimde çocuğum olmuyor. Diyeceksin ki senin bir çocuğun zaten var aynı duyguları yaşamıyoruz. Öyle değil işte. Bende bu yola çıktığımda gittiğim ilk doktor her şeyimin iyi olduğunu 6 aylık sürenin erken olduğunu, bütün değerlerimin de normal olduğunu söyledi. Neyse ben bekledim 1 yılı geçince başka doktora gittim. O da dedi ki polip var onları alalım hemen hamile kalırsın. Bekledim 6 ay yine olmadı .Ameliyatımı yapan profesöre gittim tekrar hocam olmuyor diye bana dedi ki çok ilginç bir hastasın. Sağlıklı bir çocuğun var bütün değerlerin iyi ama anlamıyorum neden olmuyor hadi bir aşılama deneyelim. Neyse denedik 2 kez olumsuz oldu o da. Hatta asistanın biri kilon fazla yumurtalarını göremiyorum bile dedi bana hayatımda yaşadığım en ağrılı muayenelerden biriydi hiç unutmuyorum ne kadar ağladığımı. Histeroskopi de yapıldı,rahim filmi de çekildi.Sonuç hep temiz. Sonra özel bir kliniğe gittim.Doktor insülin direnci olabilir sende dedi ki doğruymuş. Ben zayıf bir insandım yıllar önce 50 kilo olana ben doğumdan sonra aldığım kiloları veremedim bir türlü. 75 kilolara kadar çıktım üstü yok ama. Sonra dedim ki boşver olmuyorsa zorlama ama içim içimi yedi hep.Tüp bebekte yaptırdım 16 yumurtam vardı bak 11 döllendi 6 tanesi 5.güne ulaştı.3 kez transfer yapıldı birisi taze,diğerleri dondurulmuş. Hepsi hüsran. Gidiyorum hocam neden olmadı diyorum bana şansın yüzde 60tı dedi sonra ne oldu o oran sıfıra düştü demek ki. Sonra yine başka doktora gittim dediği testleri yaptırdım. Pıhtılaşma problemi ve haşimato başlangıcı var dendi. Anti TPO değerim yüksek çıkıyordu.Ama triodlerime de ultrason ile bakıldı nodül vs yok.İlaçta başlamadılar çokta önemsemediler. Eşimin sperm sayısı mükemmel mesela onda da Dna hasarı çıktı yüzde 36 mı neydi unuttum.Bir takviye önerdi,sigarayı bırak dedi ama o bırakmıyor mesela. Dedim boşver olmuyorsa en azından zayıflamayı dene. Ne bileyim takviye vitamin vs kullan. Neyse bir azimle aralıklı oruç ile 13 kilo verdim. Hani yazıyorlar ya kafan rahat olsun düşünme falan diye. Onu da yaptım,clife,bir gebenin günlüğü gynosed jel,omega,folik asit...Bak 4 yıl olmak üzere daha tık yok bende. 2 gün önce yine adet gördüm. Bu yüzden seni en iyi ben anlarım. En çok yoran altta yatan sebebin bilinmemesi. Her ay adet görüyorsun düzenli, yumurtaların çalışıyor, çatlıyor,döllenme oluyor.Eee peki neden olmuyor?