• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebepsiz İnfertilitede gebe kalan varmı

Bende sebepsiz infertilite ile 5 senedir ugrasiyorum canim evlendik ne ilk 3 sene çocuk istemedik korunmadikta ama olmamasini kafama takmadim cok istemiyodum çünkü sonra olmayinca doktora gittik hersey guzel super hic bi engel yok ama yine olmadi sonra iki defa aşılama oldum yoj dünyanın vitaminini karisimini mfk lari kullandik yine yok tam 6 kez tup bebek denedik yine olmadı en sonra hastane değiştirdim ozele gittin bu saydiklarimi hep devlette yapmistik ozel iyi geldi bana ozel hastanede ilk denememde pozitif sonucu aldik yani 8 yil sonra kavustuk şükür canim saglicakla kucağıma alırım inşallah 🤲🏻 benve vitamindi macundu cokta sans vermeyin bi kac ay deneyin olmasa iyi merkezde tedaviye gidin sebepsiz diyorlar ama altinda basit bi sorun var aslında o yuzden olmuyor benim mesela buyuk ihtimal progestan eksikliginden olmadi devlette sadece fitil veriyolardi hep negatifle sonuclandi ozelde ignede verdiler fitille birlikte ona ragmen transfer gunu progestanim düşük çıktı kalcadan igne yaptilar ayriyetten şükür tutundu bence vucudum progestan üretmiyor ve dollenen embriyo tutunamadan düşüyordu bi benim yorumum tamamen ☺️
Bana sürekli arkadaşım mfk kullan diyor özele git diyor baskı yapıyor hayır ne yapmamı bekliyorsun mfk biraz yüksek diyorum anlamıyor 2 arkadaşı pcos bununla gebe kalmış diyor e eşimede takviye verdi ama olmuyor çok düşünüyorum son aşılamam kaldı 3 ay sonra oda bakalım olcakmı olmayacakmı

Bana sürekli arkadaşım mfk kullan diyor özele git diyor baskı yapıyor hayır ne yapmamı bekliyorsun mfk biraz yüksek diyorum anlamıyor 2 arkadaşı pcos bununla gebe kalmış diyor e eşimede takviye verdi ama olmuyor çok düşünüyorum son aşılamam kaldı 3 ay sonra oda bakalım olcakmı olmayacakmı
Bizimde sebepsiz infertilite. Hiç femara kullandınız mı. Ben femara kullandığım ilk ay hamile kaldım

Bence asilamaya hem zamanini hemde parani harcama 2 kez yaptirdiysan eger rapor hakkin oluyor zaten devlette git bence direk tup bebege basla ama öncesinde bana sorarsan üç ay OMEGA quenzim q10 folik asir d vitamini kullan esinde sperm destekli takviyeler var onlardan kullanabilir hem 3 ay dogalda denemis olursunuz olmazsa direk tedaviye başlayın bu takviyeler yumurta kalitesini sperm kalitesini artiriyor daha guzel embriyolariz olur ben mfk denedim hicbir faydasi olmadi bana haa olanlar yok mu var ama gercekten gereksiz pahalı

Bende sebepsiz infertilite ile 5 senedir ugrasiyorum canim evlendik ne ilk 3 sene çocuk istemedik korunmadikta ama olmamasini kafama takmadim cok istemiyodum çünkü sonra olmayinca doktora gittik hersey guzel super hic bi engel yok ama yine olmadi sonra iki defa aşılama oldum yoj dünyanın vitaminini karisimini mfk lari kullandik yine yok tam 6 kez tup bebek denedik yine olmadı en sonra hastane değiştirdim ozele gittin bu saydiklarimi hep devlette yapmistik ozel iyi geldi bana ozel hastanede ilk denememde pozitif sonucu aldik yani 8 yil sonra kavustuk şükür canim saglicakla kucağıma alırım inşallah 🤲🏻 benve vitamindi macundu cokta sans vermeyin bi kac ay deneyin olmasa iyi merkezde tedaviye gidin sebepsiz diyorlar ama altinda basit bi sorun var aslında o yuzden olmuyor benim mesela buyuk ihtimal progestan eksikliginden olmadi devlette sadece fitil veriyolardi hep negatifle sonuclandi ozelde ignede verdiler fitille birlikte ona ragmen transfer gunu progestanim düşük çıktı kalcadan igne yaptilar ayriyetten şükür tutundu bence vucudum progestan üretmiyor ve dollenen embriyo tutunamadan düşüyordu bi benim yorumum tamamen ☺️
Bu progesteron hormonu bence çok hafife alınıyor altında yatan sebep bu olabiliyor tek dedikleri her ay değişkenlik gösteriyor olmasıymış

Sizdede pcos varsa deneyin ama kullanıp tam tersi amh değeri düşende olmuş

Bizimde sebepsiz infertilite. Hiç femara kullandınız mı. Ben femara kullandığım ilk ay hamile kaldım
Yani bana sadece gonalf vermişlerdi iğneyi karından vuruyorsun yani aşılama da çok fazla bir şey beklemedim ama dedim belki iğnelerle falan da iyi bir etki olur yani olmayınca tekrar gittim hiçbir şey demeden git raporunu çıkar dediler bu kadar üç ay ara verdim ama demediler neden olmuyor falan diye yani artık çok düşünür oldum gerçekten gece yatamıyorum bile

Bence asilamaya hem zamanini hemde parani harcama 2 kez yaptirdiysan eger rapor hakkin oluyor zaten devlette git bence direk tup bebege basla ama öncesinde bana sorarsan üç ay OMEGA quenzim q10 folik asir d vitamini kullan esinde sperm destekli takviyeler var onlardan kullanabilir hem 3 ay dogalda denemis olursunuz olmazsa direk tedaviye başlayın bu takviyeler yumurta kalitesini sperm kalitesini artiriyor daha guzel embriyolariz olur ben mfk denedim hicbir faydasi olmadi bana haa olanlar yok mu var ama gercekten gereksiz pahalı
Zaten anlamak istemiyorlar yani bir tek hani her şeyi buna bağlıyorlar bu takviye bağlıyorlar tamam takviye de önemli ama diyorum ki buna vereceğim parayı son hakkımı doldurmak için raporu bekliyorum özelde de yaptırmak istiyordum tüp bebeği ama genelde çok yoruldu duydum olumsuz yapıyorlarmış bilerek tekrar hani para verelim diye açıkçası devlet daha güvenli geldi bana sadece iyi bir hastane bulmak önemli ben de bundan korkuyordum ama üç ay sonra tekrar olmasa direk tüp Bebeğe gideceğim başka çarem yok yani sadece tiroit yüksekliği engelliyor dediler onu da düşürdüm omega üç kullanıyorum folik asit zaten kullanıyordum amh 2.2 gayet yerinde ama işte yumurtamı kalitesiz anlamış değilim ama diyorum ki ya Allah’a bırakıyorum hani bunu bu düşünceyi kafamdan silemiyorum yani sürekli en yakın arkadaşım bile hani gebe kalınca ister istemez birazdan diyorum ki keşke bende de olsaydı diyorum ama diyorum ki Allah onu erken zamana nasip etti belki benimkinin zamanı var yani bütün insanları sorunca artık böyle yani hem gına geliyor diyorum ki Allah’ım büyük konuşmuyorum diyorum ağzımdan kötü bir söz çıkmasın diye tutuyorum kendimi ama o kadar artık yoruldum sıkıldım ki insanlardan yani neredeyse gebe kalana kadar yani bulunduğum yerden bile gitmek istiyorum

Ben özeldeki doktora giderken bana ve eşime takviye verdi ama benimkisi birazcık pahalı olduğu için de eşiminkini almaya karar verdik yani düzenli olarak kullandı 2.03 ay ama yine olmadı yani artık dedim ki kullanma yani bu sefer takviyeler bakıyorum ama neyi kullanacağımı da bilmiyorum bu sefer de dedim ki çok fazla kullanırsan zarar da verebilir çok kafam karışık gerçekten en azından burada hani güzel bilgiler alıyorum bir öğreniyorum💙

Bu progesteron hormonu bence çok hafife alınıyor altında yatan sebep bu olabiliyor tek dedikleri her ay değişkenlik gösteriyor olmasıymış
Aynen öyle valla çok önemli o olmasa bebek tutunamiyor çünkü. Benim baktiemadigim test kalmadı çünkü genetik testler bagisiklik testleri histereskopi rahim filmi esiminde öyle ama bi türlü bi sebep bulamadik o yuzden buna bagladim ben birde benim taze transferlerde mesela birinde progestan fitil vermislerdi birinde sadece duphaston vermislerdi ben sonucu alamadan regl olmustum o yuzden bu kaniya vardim insan progestan kullanirken regl olur mu yeterli olsa

Ben özeldeki doktora giderken bana ve eşime takviye verdi ama benimkisi birazcık pahalı olduğu için de eşiminkini almaya karar verdik yani düzenli olarak kullandı 2.03 ay ama yine olmadı yani artık dedim ki kullanma yani bu sefer takviyeler bakıyorum ama neyi kullanacağımı da bilmiyorum bu sefer de dedim ki çok fazla kullanırsan zarar da verebilir çok kafam karışık gerçekten en azından burada hani güzel bilgiler alıyorum bir öğreniyorum💙
Canim sen devlet dusunuyorsan guzel bir hastane arastir benim hatam devletteki butun sansimi tek bi hastanede yaptirmam hepsinide pismanim bu konuda ama dedigin gibi iste cahillik oluyor ilk baslarda yasaya yasaya ogreniyosun devlette raporunu cikar basarili yerde basla tedavine strese sokma kendini sen elinden geleni yap gerisi takdiri ilahi nasip olacaktir illa emin ol her agizdan bi laf cikar kimseye takılma arastir sor sorustur guzel bi doktorda tedavine basla benim sana önerim bu

İşte bunu doktorlar demiyor bir ara özele gittim herşey çok güzel diyor fevkalade diyor yumurta çatlıyor ama olmuyor hormonu düzelttim yine olmuyır hayır devletteki doktor evet şu sorunun var dese anlarım sadece tahlillere bakıyor bu kadar yani zoruma gidiyor artık
Ben anca tüp bebek sürecine girince öğrendim. Aşılama ile başlanıyor devlette, ilaçlara verilen yanıta göre amh lh progesteron hormon değerlerine göre anlaşılıyor. benim amh yüksekti zaten o an anladılar. 3,80 3.90. 4.00 olarak değişiyordu.

Canim sen devlet dusunuyorsan guzel bir hastane arastir benim hatam devletteki butun sansimi tek bi hastanede yaptirmam hepsinide pismanim bu konuda ama dedigin gibi iste cahillik oluyor ilk baslarda yasaya yasaya ogreniyosun devlette raporunu cikar basarili yerde basla tedavine strese sokma kendini sen elinden geleni yap gerisi takdiri ilahi nasip olacaktir illa emin ol her agizdan bi laf cikar kimseye takılma arastir sor sorustur guzel bi doktorda tedavine basla benim sana önerim bu
Banada duphaston vermişti aşılamadan sonra mı pek kullanaasım gelmedi açıkçası ya bir garip geldi ama günde üç defa kullandım ama işte şu an mesela zeynepkamil tedavi görüyorum o hastaneye de pek içim sinmedi açıkçası hani herkes çok öneriyordu ama eskilerden bence daha iyiydi şu anda mesela doktorlar takmıyor ben diyorum ki hormon testi yaptırmam gerekiyor vermemiştim çünkü gitmiş benden tüp bebek kani almış yani ondan sonra içime bir şüphe düştü yani diyorum ki ben böyle bir hizmet alacaksam niye o zaman sürekli içimde bir şüphe kalsın hani yumurtaların büyüyor mu çatlıyor mu söyleyin yani onu da söylemiyorlar yani artık ne yapacağımı şaşırdım yani ya artık kendi haline bırakacağım ya da kafamdakini tamamen boşaltmam gerekiyor sürekli araştırma yapıyorum sürekli sürekli

Banada duphaston vermişti aşılamadan sonra mı pek kullanaasım gelmedi açıkçası ya bir garip geldi ama günde üç defa kullandım ama işte şu an mesela zeynepkamil tedavi görüyorum o hastaneye de pek içim sinmedi açıkçası hani herkes çok öneriyordu ama eskilerden bence daha iyiydi şu anda mesela doktorlar takmıyor ben diyorum ki hormon testi yaptırmam gerekiyor vermemiştim çünkü gitmiş benden tüp bebek kani almış yani ondan sonra içime bir şüphe düştü yani diyorum ki ben böyle bir hizmet alacaksam niye o zaman sürekli içimde bir şüphe kalsın hani yumurtaların büyüyor mu çatlıyor mu söyleyin yani onu da söylemiyorlar yani artık ne yapacağımı şaşırdım yani ya artık kendi haline bırakacağım ya da kafamdakini tamamen boşaltmam gerekiyor sürekli araştırma yapıyorum sürekli sürekli
O zaman icinin sindigi bi hastaneye git canım kafani cok takma streste çok büyük etken çünkü istersen psikolojik destekde alabilirsin bu yol mesakatli uzun bi yol dilerim kolaylıkla kavuşursun yavruna🤲🏻❤️

Yani bende de pcos yok her şey çok normal sadece dediğim gibi tiroit vardı o da düzeldi hatta yani benim bir akrabam tudi çok hızlı çalışıyor diye direk gebe kaldı yani düzeltmişti hatta özellikle doktora sordugumda böyle bir durum var mı olmadığını söyledi yani her şeyin çok güzel demişti hatta birkaç aya böyle bir zaman vermiştim yine olmayınca artık son olarak bunları denedim yani

O zaman icinin sindigi bi hastaneye git canım kafani cok takma streste çok büyük etken çünkü istersen psikolojik destekde alabilirsin bu yol mesakatli uzun bi yol dilerim kolaylıkla kavuşursun yavruna🤲🏻❤️
Teşekkür ederim inşallah ama eğer köyde olmasa sanırım çok kapıma Taktığım için çok düşünceli olduğum için ya zaman vereceğim ya da yani bunu sürekli kafaya takmamam gerekiyor her şey nasip yani aslında bir yana üzülüyor ama bir yanımda ya iki senede evliyken her şeyi yaptım her yere gittim gezdim eğlendim ama sürekli çevre baskısı yüzünden aslında ben bu hale geldim sürekli bebek var mı psikolojisine soktukları için eşim ailesi vs bunları asla takan bir insan değil konuşmazlar da ama ne hikmetse dışarıdaki etkenler daha fazla olmuş inşallah çok teşekkür ederim ne olur dua edin bana 💙

Teşekkür ederim inşallah ama eğer köyde olmasa sanırım çok kapıma Taktığım için çok düşünceli olduğum için ya zaman vereceğim ya da yani bunu sürekli kafaya takmamam gerekiyor her şey nasip yani aslında bir yana üzülüyor ama bir yanımda ya iki senede evliyken her şeyi yaptım her yere gittim gezdim eğlendim ama sürekli çevre baskısı yüzünden aslında ben bu hale geldim sürekli bebek var mı psikolojisine soktukları için eşim ailesi vs bunları asla takan bir insan değil konuşmazlar da ama ne hikmetse dışarıdaki etkenler daha fazla olmuş inşallah çok teşekkür ederim ne olur dua edin bana 💙
Cevreye bakma sen canim agzi olan konusuyor sen kendini strese sokma nasip isi bi isler dualarim seninle Rabbim tez vakitte kolaylikla nasip etsin ❤️

Arkadaşlar merhaba ben iki yıllık evliyim evlendiğimimin ilk üçüncü ayında üç aylık iğne kullanmıştım korumak amacıyla fakat sadece bir defa vuruldum üç ay sonra yaklaşık 5-6 ay sonra etkisini yitirdi ve düzenli adet görmeye başladım 1:30 senedir gebe kalmaya çalışıyorum tiroidim yüksek y diye ilaç tedavisi gördüm şu anda her şey normal hiçbir sıkıntı yok ama gebe kalamıyorum ilk aşılamamı yaptırdım doktorlara soruyorum hani bir sıkıntı mı var yok diyor özellikle gittim özeldeki doktorda yani iğnenin etkisi geçmemiş olabilir diyor ama çoğu doktora sordugumda bir defaya mahsus vurduğunda üç ay sonra etkisini yitirdiğini söyledi ama başka bir doktor da bunun etkisi devam ettiğini söylüyor ya saçma geliyor aslında ama kilomu etkiliyor bilmiyorum devlet’teki doktorlar bir şey söylemiyor yani diyorum ki yumurtalıklarda mı sıkıntı var bir şeyde mi sıkıntı var söyleyin açıklama yapmakta sanki zorlanıyorlar sendeki doktorda tam olarak bilgisi yoktu 17 senelik doktorda ama herhangi bir bilgi vermedi yumurtalıkların hepsi normal dedi fevkaladenin üstünde diyor yani takviye de kullanmak istiyorum ama hangisini kullanacağımı bilmiyorum aşılama yaptırdım tutmadı ikinci aşılamaya başlayacağım ama açıkçası pek umudum da yok bir sebep yokken de tüp bebek yaptırmak istemiyorum çevremdeki insanların çocuğu oldu yumurtalarında sorunu olan kişilerin çocukları oldu mesela sürekli kendimi yokluyorum sürekli araştırma yapıyorum folik asit balık yağı kullanıyorum ama uyuyamıyorum düşünmekten
Benim de senden bir farkım yok aslında. Tek farkım ilk kez çocuk düşündüğümde hemen hamile kalmamdı. Üzerinden 10 yıl geçti. Kızım 10 yaşında şu an ben o ilkokula adım attığında bir de kardeşi olsun istedim. Yani yaklaşık 4 yıldır benimde çocuğum olmuyor. Diyeceksin ki senin bir çocuğun zaten var aynı duyguları yaşamıyoruz. Öyle değil işte. Bende bu yola çıktığımda gittiğim ilk doktor her şeyimin iyi olduğunu 6 aylık sürenin erken olduğunu, bütün değerlerimin de normal olduğunu söyledi. Neyse ben bekledim 1 yılı geçince başka doktora gittim. O da dedi ki polip var onları alalım hemen hamile kalırsın. Bekledim 6 ay yine olmadı .Ameliyatımı yapan profesöre gittim tekrar hocam olmuyor diye bana dedi ki çok ilginç bir hastasın. Sağlıklı bir çocuğun var bütün değerlerin iyi ama anlamıyorum neden olmuyor hadi bir aşılama deneyelim. Neyse denedik 2 kez olumsuz oldu o da. Hatta asistanın biri kilon fazla yumurtalarını göremiyorum bile dedi bana hayatımda yaşadığım en ağrılı muayenelerden biriydi hiç unutmuyorum ne kadar ağladığımı. Histeroskopi de yapıldı,rahim filmi de çekildi.Sonuç hep temiz. Sonra özel bir kliniğe gittim.Doktor insülin direnci olabilir sende dedi ki doğruymuş. Ben zayıf bir insandım yıllar önce 50 kilo olana ben doğumdan sonra aldığım kiloları veremedim bir türlü. 75 kilolara kadar çıktım üstü yok ama. Sonra dedim ki boşver olmuyorsa zorlama ama içim içimi yedi hep.Tüp bebekte yaptırdım 16 yumurtam vardı bak 11 döllendi 6 tanesi 5.güne ulaştı.3 kez transfer yapıldı birisi taze,diğerleri dondurulmuş. Hepsi hüsran. Gidiyorum hocam neden olmadı diyorum bana şansın yüzde 60tı dedi sonra ne oldu o oran sıfıra düştü demek ki. Sonra yine başka doktora gittim dediği testleri yaptırdım. Pıhtılaşma problemi ve haşimato başlangıcı var dendi. Anti TPO değerim yüksek çıkıyordu.Ama triodlerime de ultrason ile bakıldı nodül vs yok.İlaçta başlamadılar çokta önemsemediler. Eşimin sperm sayısı mükemmel mesela onda da Dna hasarı çıktı yüzde 36 mı neydi unuttum.Bir takviye önerdi,sigarayı bırak dedi ama o bırakmıyor mesela. Dedim boşver olmuyorsa en azından zayıflamayı dene. Ne bileyim takviye vitamin vs kullan. Neyse bir azimle aralıklı oruç ile 13 kilo verdim. Hani yazıyorlar ya kafan rahat olsun düşünme falan diye. Onu da yaptım,clife,bir gebenin günlüğü gynosed jel,omega,folik asit...Bak 4 yıl olmak üzere daha tık yok bende. 2 gün önce yine adet gördüm. Bu yüzden seni en iyi ben anlarım. En çok yoran altta yatan sebebin bilinmemesi. Her ay adet görüyorsun düzenli, yumurtaların çalışıyor, çatlıyor,döllenme oluyor.Eee peki neden olmuyor?

Vallahi direk gideceğim ama dediğiniz karışımı aldım yani diğer başka takviyelere baktım da birazcık açıkçası bütçemi aşıyor mfk falan duydum da onlar da yani eş paketi 20.000 TL olduğu açıkçası birazcık pahalı geldi ama bu biraz daha doğal ve herkes çoğu kişi kullandığı için en son bunu aldım artık bunu deneyeceğim inşallah ki faydasını görürüm en azından olsa bir de ilk size çok dua ederim vallahi çünkü hani buna vesile olan siz oldunuz
2 yıl istememize rağmen gebelik oluşmadı. Pkos var dedi doktor bana eşimde hafif sperm kalitesizliği vardı. İnterfilitede tedaviye başladık. Dosya açıldı rahim filmi çekilip aşılamaya geçecektik. Adet olmayı bekliyordum rahim filmine gün almak için ama söktürücü içmeden adet olmuyordum. Yine de içimden bir ses içme söktürücüyü bu kez dedi içmedim.
Dahiliyeye gidip tüm kan değerlerime baktırdım bak deyince bakmıyorlar diyetisyen istedi dersen bakıyorlar. Vitamin değerlerine, tiroid, insülin direnci vs. Demir depoları tamamen boştu d vit sıfıra yakınlaşmış doktordan takviye istedim ama vermedi zaten kadınlarda düşük olur yok zaten d vit herkesin düşük dedi bende eksik vitaminleri kendim aldım. Doktora gebelik istediğimi söylediğimde aynen şunu söyledi bana senin çocuğun zaten olmaz için yağ bağlamış senin bütün organların yağ içinde rahmin de yağla çevrilidir. 90 kiloydum boyum 168. Zaten diyet ve spor yapıyordum insülin direnci hafif yüksekti ama bence çok büyük etkili gebe kalmada. Takviyelere başladıktan 1.5 ay sonra gebelik müjdesini aldık üstelik 2 aydır regl olmamıştım son regl hatta son 5-6 regl söktürücü ile olmuştu. Şimdi mucizem 13 haftalık ve doğuma çok var. Allah dağ Salim kucağımıza almayı nasip etsin.
Değerlerinize bakın ve eksik olanları tamamlayın gerekirse kendiniz alın umarım siz iyi bir doktora denk gelirsiniz insanlıktan uzak olan birine değil.

Benim de senden bir farkım yok aslında. Tek farkım ilk kez çocuk düşündüğümde hemen hamile kalmamdı. Üzerinden 10 yıl geçti. Kızım 10 yaşında şu an ben o ilkokula adım attığında bir de kardeşi olsun istedim. Yani yaklaşık 4 yıldır benimde çocuğum olmuyor. Diyeceksin ki senin bir çocuğun zaten var aynı duyguları yaşamıyoruz. Öyle değil işte. Bende bu yola çıktığımda gittiğim ilk doktor her şeyimin iyi olduğunu 6 aylık sürenin erken olduğunu, bütün değerlerimin de normal olduğunu söyledi. Neyse ben bekledim 1 yılı geçince başka doktora gittim. O da dedi ki polip var onları alalım hemen hamile kalırsın. Bekledim 6 ay yine olmadı .Ameliyatımı yapan profesöre gittim tekrar hocam olmuyor diye bana dedi ki çok ilginç bir hastasın. Sağlıklı bir çocuğun var bütün değerlerin iyi ama anlamıyorum neden olmuyor hadi bir aşılama deneyelim. Neyse denedik 2 kez olumsuz oldu o da. Hatta asistanın biri kilon fazla yumurtalarını göremiyorum bile dedi bana hayatımda yaşadığım en ağrılı muayenelerden biriydi hiç unutmuyorum ne kadar ağladığımı. Histeroskopi de yapıldı,rahim filmi de çekildi.Sonuç hep temiz. Sonra özel bir kliniğe gittim.Doktor insülin direnci olabilir sende dedi ki doğruymuş. Ben zayıf bir insandım yıllar önce 50 kilo olana ben doğumdan sonra aldığım kiloları veremedim bir türlü. 75 kilolara kadar çıktım üstü yok ama. Sonra dedim ki boşver olmuyorsa zorlama ama içim içimi yedi hep.Tüp bebekte yaptırdım 16 yumurtam vardı bak 11 döllendi 6 tanesi 5.güne ulaştı.3 kez transfer yapıldı birisi taze,diğerleri dondurulmuş. Hepsi hüsran. Gidiyorum hocam neden olmadı diyorum bana şansın yüzde 60tı dedi sonra ne oldu o oran sıfıra düştü demek ki. Sonra yine başka doktora gittim dediği testleri yaptırdım. Pıhtılaşma problemi ve haşimato başlangıcı var dendi. Anti TPO değerim yüksek çıkıyordu.Ama triodlerime de ultrason ile bakıldı nodül vs yok.İlaçta başlamadılar çokta önemsemediler. Eşimin sperm sayısı mükemmel mesela onda da Dna hasarı çıktı yüzde 36 mı neydi unuttum.Bir takviye önerdi,sigarayı bırak dedi ama o bırakmıyor mesela. Dedim boşver olmuyorsa en azından zayıflamayı dene. Ne bileyim takviye vitamin vs kullan. Neyse bir azimle aralıklı oruç ile 13 kilo verdim. Hani yazıyorlar ya kafan rahat olsun düşünme falan diye. Onu da yaptım,clife,bir gebenin günlüğü gynosed jel,omega,folik asit...Bak 4 yıl olmak üzere daha tık yok bende. 2 gün önce yine adet gördüm. Bu yüzden seni en iyi ben anlarım. En çok yoran altta yatan sebebin bilinmemesi. Her ay adet görüyorsun düzenli, yumurtaların çalışıyor, çatlıyor,döllenme oluyor.Eee peki neden olmuyor?
Yani şöyle bir şey söyliyim eşime diyorum ki sigarayı bırak istersen yani diyor ki o kadar sigara içen madde kullanan kişilerin patır patır çocukları oluyor diyor hani bir tek benim içmememle mi alakalı olacak diyor yani ona da hak veriyorum aslında ya benim mesela arkadaşım ilk gecede tutturdu mesela o diyordu benim aklım olsa ilk seni istemezdim diye ben de mesela ilk seni istemiyordum ama mesela ikincisinde de yine Tekte tutturdu diyorum ki yani olabilir gayet çok normal geliyor her insanın bünyesi farklıdır mesela evlendiğimin ilk üçüncü ayında üç aylık iğne yaptırdım diyorlar ki onun etkisi var ya bir defa yaptırdigim bir şeyi nasıl etkisi kalabilir ki yani düzenli adet görüyorum hiçbir sıkıntı yok daha iki sene olmuş hatta iki seneyi geçiyor yani boşuna da hani özele gidip para da vermek istemiyorum diyorum ki yani ya adamakıllı bakmazsa çünkü ilk gittiğim özeldeki doktor biraz çelişkili konuştu yani pek bir bilgisi yoktu sanki başkalarına gidiyorum Zeynep kamile git diyor yani başka hiçbir yere önermiyor bu sefer de eşimin haline üzülüyorum yani diyor ki bir tane olsun kapıdan gelsin hani seveyim üzülüyorum ona da diyorum ki zamanı var bazı şeylerin ama ama altında yatan sebebi bir türlü bulamıyorum yani bana da haşimato dedi doktor hatta dedi ki bu değerli gebe kalamazsın kilo da veremezsin boşuna bekleme dedi düşürdüm ama hala yok anti tpoya bakmaya tenezzül etmedi sadece normal yüzeysel olarak baktı insülin direncin var mı biz onu yapmıyoruz gerek yok falan diye söylüyor hayır yani şu an 83 kiloyum ve ben 2024’te 65 kiloydum daha da hiçbir şekilde durduramadım yani bilmiyorum bazen özel doktorların ilgisi başka ama bilgisi birazcık azalıyor ama devletteki de gerçekten bakmaya tenezzül etmiyor yani gerçekten artık diyorum ki Allah’a bıraktım ya nasibin ne zaman zamansa o zaman 💙 en son kapıda beklerken bir tane bayan vardı sekiz yıllık evliydi çocuğu sekiz yaşındaydı mesela o da aşılama için gelmişti artık öyle bir zamandayız ki bilmiyom doğum oranları mı azaldı hamile kalma şeyleri mi azaldı gerçekten o kadar çok artık var ki

2 yıl istememize rağmen gebelik oluşmadı. Pkos var dedi doktor bana eşimde hafif sperm kalitesizliği vardı. İnterfilitede tedaviye başladık. Dosya açıldı rahim filmi çekilip aşılamaya geçecektik. Adet olmayı bekliyordum rahim filmine gün almak için ama söktürücü içmeden adet olmuyordum. Yine de içimden bir ses içme söktürücüyü bu kez dedi içmedim.
Dahiliyeye gidip tüm kan değerlerime baktırdım bak deyince bakmıyorlar diyetisyen istedi dersen bakıyorlar. Vitamin değerlerine, tiroid, insülin direnci vs. Demir depoları tamamen boştu d vit sıfıra yakınlaşmış doktordan takviye istedim ama vermedi zaten kadınlarda düşük olur yok zaten d vit herkesin düşük dedi bende eksik vitaminleri kendim aldım. Doktora gebelik istediğimi söylediğimde aynen şunu söyledi bana senin çocuğun zaten olmaz için yağ bağlamış senin bütün organların yağ içinde rahmin de yağla çevrilidir. 90 kiloydum boyum 168. Zaten diyet ve spor yapıyordum insülin direnci hafif yüksekti ama bence çok büyük etkili gebe kalmada. Takviyelere başladıktan 1.5 ay sonra gebelik müjdesini aldık üstelik 2 aydır regl olmamıştım son regl hatta son 5-6 regl söktürücü ile olmuştu. Şimdi mucizem 13 haftalık ve doğuma çok var. Allah dağ Salim kucağımıza almayı nasip etsin.
Değerlerinize bakın ve eksik olanları tamamlayın gerekirse kendiniz alın umarım siz iyi bir doktora denk gelirsiniz insanlıktan uzak olan birine değil.
Çok teşekkür ederim pazartesi günü inşallah ben de gidip insülin direncine baktıracağım umarım bakar sürekli söylüyorum yani geçenlerde tiroit ilacım bittiğini söyledim dedim ki saçlarım dökülüyor halsizim yorgunum diyorum yemin ederim diğer tahlillere tenezzül Edip istemedi bile de ki gerek yok dedi olabilir böyle şeyler dedi o kadar artık sinirlendim ki ya dedim ki paranın gözü kör olsun hani Özele gitsem evet farklı muamele görürüm onun yerine yani kalkıp adamakıllı tahlil yaptırıyorlar yani devlette gerek var mı diye söylüyorum yok sürekli takviye araştırıyorum yani takviyeler de gerçekten birazcık pahalı arkadaşım diyor ki ben olsam alırım sen pek çabalamıyorsun falan ama yani her şeyi takviyeye bağlayamıyorum diyorum ki ben giderek daha da kilo alıyorum bu sefer de yani artık üç ay var önümde bir ay diyorum bari zayıflama iğnesi kullansam hani zayıflasam daha iyi benim için bir 5 kg da versem yeterli sürekli kilomu düşünüyorum diyorum ki gebe kalamıyorum kesin kilodan dolayı kalamıyorum yani her şeyi düşünür oluyorum ben daha çok kiloya bağlıyorum çünkü ben üç ay önce 70 sekizim şimdi 83 kiloyum yani zayıflama kapsülleri ne kadar düşüyorum diyorum sırf gebe kalabilmek için ama yani etrafıma da bakıyorum çok kilolu olan insan da gebe kalabiliyor yani artık böyle düşüne düşüne kafamı öyle bir yormaya başladım ki gece bile gece üçe kadar yatamıyorum sürekli telefon elimde araştırıyorum

Back
X