Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Aslinda Turkiye'nin oy profili merkez sag, eski anap dyp gibi partiler. Buna en yakin olarak da ak parti goruluyor su an. Chp de saga dogru kendini iteledi hafiften, bunlar secim politikalari. Dogru bulmuyorum ama durum bu, chp cizgisinden kaydi coktan. Asiri sag veya asiri sol gorus kazanamaz kolay kolay. Radikal islamci olan kesim %5i bile bulmaz.
Radikal islamci demiyorum zaten kuzum. Siyasal islamci diyorum. Bence seçmen profili merkez sağdan siyasal islamci tabana kayalı çok oldu bizim milletin. Tek kriteri adam Müslüman. Din elden gider. Tiri vırı.

mesela ben ümit ozdag vermem veremem benim için çok uç nokta. Ben birleştirici daha yumuşak ve ne istediğini bilen insanları seviyorum. Egolu olsun ama içini doldursun.
Yeterki kendini eleştirsin gelistirsin dik dursun

Evet
Ben siyasi bir ortamda çalışıyorum sabahtan beri bunlar konuşuluyor ve çok dikkat cekmis
ben aciklayayim şuan izmirde yaşıyorum mesela milletvekilligini iyi partiye verdim.
seçim stratejisi uygulamalarinda iyi parti millet vekili konusunda burada zayif kaliyordu.
yani aslinda millet vekili kaybetmedi dagıttık diyelim

mansur nereye çekersen gidiyor söylemleri sağdan oy alamaz. onunu çok kapattı. Ekrem tek başına da yapamaz. Güçlü profilleri yok . 2.adam olarak kalmadı muharrem mesela ayrıldı o adam sinirlerine hakim olabilse muharrem en düzgün aralarında sola baktığımızda.
Muharrem İnce de ekibini kursun. Gelecek seçimlerde bakarız. Onu cok seviyorum. Gelecek seçimler için haritasi da güzel.

Mansur nereye çekersen oraya gitmiyor. Ona oy verecek o kadar cok sağ seçmen var ki. Hiç mi anketleri görmediniz? En az 60 çıkıyordu Erdoğan'la anketlerinde. Benim gözümde çok güçlü degil ama sevilen bir adaydı.

Ekrem başkanı nasil güçsüz buldunuz aklim almıyor. Istanbul seçimine nasil sahip çıktı, kollarini sıvayıp yaptığı konuşmayı hala unutmam; yolumuz uzun heyecanimiz yuksek gençliğimiz var... Erzurum mitinginde yasananlardan sonra valiye nasil cevap verdi. Kimseden korkusu yok aksine herkes ondan çekiniyor.

Yelkenleri suya indirmeyin arkadaşlar. Pirom dedik dedem dedik mitinglerde sevgi dolduk ümit dolduk. Şimdi kalkıp oy vermem aday olmayacaktı deyip çocuk gibi küsecek miyiz? Kızacaksak depremde 2 gün kimse gelmedi diye ağlayıp bunlara oy verenlere kizalim. Bunca yolsuzluğa saltanata göz göre göre bizleri enayi yerine koyup cebini dolduranlara oy verenlere kizalim. Küçüğün rızası var dendi bir kereden bisey olmaz dendi cemaat yurtlarında dönen pislikler her yerde anlatıldı bunlara rağmen hala reis diyenlere kizalim. İnanın kırılacak,küsülecek en son insan kılıçdaroğludur. Ülkenin başına kim gelirse gelsin zor günler bekliyor bu da bir gerçek
Vermem demiyorum ama çok kırgınım. Bunu telafi edemezse istifa etmesi için umarim herkes gereken baskıyı yapar. Dedem dedem diye sahip çıkılmasına katlanamıyorum artik.

benim kizdigim sonuçların geç çıkması değil ki, gece izlediniz mi bilmiyorum önce erdoğan balkona çıktı sanki kazanmışçasına kazanan halkimiz olmustur milletimiz olmuştur vs biseyler söyledi sonra şak diye halkimiz 2.tur istiyorsa onada variz dedi gercekten aşşagida erdogan diye bagiranlarada bi kal geldi.
sonra çikti kilicdaroglu tv ye oda ayni sekilde kimse net bir cevap vermiyo hala veriler akiyo vs diyolar.
5 dk sonra tv ler secim yayinini bitirdi.
soylemek istedigimi anlatabildim mi kimse cikip seffaf ve net bir sekilde secim 2.tura kaldi acilan sandik bu kadar oy bu kadar demedi yani
Türkiye’de uzun zamandır şeffaflığın ş’sini bulamıyoruz zaten, ortada net bişey yoksa nasıl net konuşsunlar ki?

ben aciklayayim şuan izmirde yaşıyorum mesela milletvekilligini iyi partiye verdim.
seçim stratejisi uygulamalarinda iyi parti millet vekili konusunda burada zayif kaliyordu.
yani aslinda millet vekili kaybetmedi dagıttık diyelim

Benimde mv oyum iyi partiye idi çünkü adayı çok beğeniyorum ve gitti de. Ama insanların eline koz geçti. Ztn çoğu sağ tabanlı. İçeride birledmelerine çok ihtimal vermiyorum

Muharrem İnce de ekibini kursun. Gelecek seçimlerde bakarız. Onu cok seviyorum. Gelecek seçimler için haritasi da güzel.

Mansur nereye çekersen oraya gitmiyor. Ona oy verecek o kadar cok sağ seçmen var ki. Hiç mi anketleri görmediniz? En az 60 çıkıyordu Erdoğan'la anketlerinde. Benim gözümde çok güçlü degil ama sevilen bir adaydı.

Ekrem başkanı nasil güçsüz buldunuz aklim almıyor. Istanbul seçimine nasil sahip çıktı, kollarini sıvayıp yaptığı konuşmayı hala unutmam; yolumuz uzun heyecanimiz yuksek gençliğimiz var... Erzurum mitinginde yasananlardan sonra valiye nasil cevap verdi. Kimseden korkusu yok aksine herkes ondan çekiniyor.
Muharrem +1

mansur söylemleri ve aşırı uç nokta terör konusu akp döneminde de onu bitiren oydu. Eger ki tutulmadı akp de devam ederdi sorun orda . orda ince bir nüans var.

Ekrem le ikiside dediğim gibi kendi başına tek adam olacak kapasitede değiller. güven vermiyorlar. Ben bunu dışarıdan bakış açısı olarak değerlendiriyorum.

Peki arkadaslar sinan oğana oy verenlere bsey sormak istiyorm. 2. Turda millet ittifakına veririm diyenler var mı merak ediyorm bunu aşırııııı

İttifaklarin gidişatını incelemem gözlemlemem lazım. Düşüncelerim şöyle: Millet ittifakı Kandili bırakmaz.Sinan da millet ittifakına geçmez. (Terör benim de kırmızı çizgim.) Kılıçdaroğlu ömür billah seçim kazanamaz bu seçimdeki coşkuya rağmen %45 aldıysa bu saatten sonra AKP sıfır miting yapsa sadece beklese %50' nin üstünde oy alır gibi . Celladına aşik bir milletimiz var maalesef.

Benimde mv oyum iyi partiye idi çünkü adayı çok beğeniyorum ve gitti de. Ama insanların eline koz geçti. Ztn çoğu sağ tabanlı. İçeride birledmelerine çok ihtimal vermiyorum
ben zaten her şey bir insanin tekelinde olsun istemiyorum, kim olursa olsun hersey bir insanin tek elinde olunca iyi yada kötu dogru yada yanlis her karari tek başina alabilmesi taraftari degilim.
biraz burnunu sokacak höst orda bi dur diyecek insanda lazim bana göre

Back
X