- 10 Kasım 2020
- 8.191
- 67.013
- 498
Biraz önce bir mesaj vardı. Hüdapar, Sabiha Gökçen hava alanı isminden kadın olduğu için rahatsız diye. Yanlıştı, başka sebebi olduğunu okumuştum. Sırf böyle sanılır diye yazmamıştım
Paylaşın konuşmanın bağlamını, ben bu şekilde ifade ettim.Adamlar dünya tarihine adını yazdıran pilot TÜRK KADINI Sabiha Gökçen’in isminin havalimanına verilmesinden dahi rahatsız.
En az 20 sayfa geride, bulursam gösteririm. Ama siz buna niye takıldınız ben anlamadım? O arkadaş “tepki çekmemek için hakkımı helal ediyorum diyor” dedi, ben de sebebin bu olamıycağını açıklamak için “etmeyenler de oldu ama tepki almadı” dedim. Siz ne anladınız?Burada kim helal etmiyorum dedi ben görmedim hiç öyle yorumları alintilayip gösterir misiniz?
TÜRK KADIN şeklinde belirtmemin sebebi buydu, evet biliyorum. Sabiha Gökçen’den başka nedenlerden ötürü de rahatsızlar.Dersim katliamı, Dersim isyanı diye bilinen olayda Sabiha Gökçen’in açıklamasından, o zaman ki görevinden dolayı demiş, yani kadın olduğu için değil. Bu
Ne yapmaya çalıştığı çok açık ben dünden sonra onu kendi haline biraktim çünkü dünde aynısını yaptı maalesef. Ona göre önünü arkasını dinlemeden ortadan seçilen bir cümle eğer muhalefet aleyhineyse kesin doğru oluyorYeliz hanım attılar uzun halini ne yapmaya calsıyırsunuz gözünüzü kapatınca gerceklerin yok olacagnı mi düşünüyorsunuz. UZUN HALİ ATILDI.
Değişim olsun bende isterim değişimin olmasını ama ben Kılıçdaroğlunun da bu değişimi yapabileceğine inanmıyorum keşke Erdoğan'ın karşısına daha güçlü birini cikartabilseler de a partisi b partisi demeden oyumuzu versek şuan ki tabloda bana göre en iyi seçenek o duruyor
Resmen isyan çıkınca görevleri neyse o yapılmış,bunun dışında başka ne sebeb olabilirki.Dersim katliamı, Dersim isyanı diye bilinen olayda Sabiha Gökçen’in açıklamasından, o zaman ki görevinden dolayı demiş, yani kadın olduğu için değil. Bu
Helal ediyorum yada etmiyorum yorumlarıni görmedim onun için konuyu anlamadım.En az 20 sayfa geride, bulursam gösteririm. Ama siz buna niye takıldınız ben anlamadım? O arkadaş “tepki çekmemek için hakkımı helal ediyorum diyor” dedi, ben de sebebin bu olamıycağını açıklamak için “etmeyenler de oldu ama tepki almadı” dedim. Siz ne anladınız?
Size Kötü görünse de bir araştırsanız, bu bataktan çıkmak için bir şans olarak görmeyi deneseniz. Hüdapar ve yeniden refahla ülke yönetiminin rengi gerçekten değişti. Bahçeli zaten tamamen işlevsiz, eğer yaptırım gücü olsa gaffar okkanın katilleriyle anlaşılmasına izin vermezdi.Değişim olsun bende isterim değişimin olmasını ama ben Kılıçdaroğlunun da bu değişimi yapabileceğine inanmıyorum keşke Erdoğan'ın karşısına daha güçlü birini cikartabilseler de a partisi b partisi demeden oyumuzu versek şuan ki tabloda bana göre en iyi seçenek o duruyor
Cemoos,insanın kanı donuyor. Kendi adıma diyeyim. Akpnin en çok oy aldığı yerde bir felaket olsa hemen yardım ederim. Depremi ayrı tutuyorum. Çok acı çünkü.Helal ediyorum yada etmiyorum yorumlarıni görmedim onun için konuyu anlamadım.
Değişimi gerçekten isteyen biri mevcut olanın karşısında kim varsa o gelsin der. Varsayımlarda bulunmaz. Acaba demez. Önce bir değişsin ne gelecek bir bakalım der. Altını çiziyorum değişimi gerçekten isteyen biri...Değişim olsun bende isterim değişimin olmasını ama ben Kılıçdaroğlunun da bu değişimi yapabileceğine inanmıyorum keşke Erdoğan'ın karşısına daha güçlü birini cikartabilseler de a partisi b partisi demeden oyumuzu versek şuan ki tabloda bana göre en iyi seçenek o duruyor
Yeliz hanım attılar uzun halini ne yapmaya calsıyırsunuz gözünüzü kapatınca gerceklerin yok olacagnı mi düşünüyorsunuz. UZUN HALİ ATILDI.
Bende senin için aynı şeyleri düşünüyorum videoyu inceleyemedim .. fakat kendime olan saygımdan ötürü artık ılımlı olamadığım üyeler var, cvp vermeyi tercih etmediğim şahıslar...Yeliz sen diğerlerinden daha farklı yaklaşıyordun olaya. Sinirler gergin üzülmeyin vb mesajların da vardı. Farklı görüşte olsak da seviyordum tutumunu.
Ne oldu sana 2 gündür? Videonun orijinali bu mesajının üstünde paylaşılmış. Bu video montaj değil. Sadece editlenmiş. Başı kesilmiş.
Savunmak en doğal hakkın. Bir partiye oy vermişsin sonuçta. Ama lütfen gerçekçi şeylerle gel.
Doğal afetleri bende ayrı tutuyorum canım parti fark etmez her şehrimiz için bu tehlike var zaten.Cemoos,insanın kanı donuyor. Kendi adıma diyeyim. Akpnin en çok oy aldığı yerde bir felaket olsa hemen yardım ederim. Depremi ayrı tutuyorum. Çok acı çünkü.
Ama diğer yandan artık maddi imkanı olmayan ama düzenden memnun olanlara 5 kuruş vermem. Üzülmem. Umurumda bile değil. Şimdi diyeceksin ki nasıl ayırt edeceksin? Bildiğimi biliyorum. Bilmediğime de utanmam sorarım. Ya da düzenin değişmesini isteyenler var. Emin olduğum insanlar. Sadece onlara yardım ederim. Ha sanmayın ki maddi olarak uçuyoruz. Yardım dediğim de fitre, zekat vs. Ya da eşim borsadan kazandığının yüzde 10nunu ne kadar ihtiyacımız olursa olsun hep birine veriyor. Bir öğrenciye burs verelim demiştik. Kriterim cidden bu olacak öğrenci seçerken. Ben bu hale 20 yılda geldim.
Videonun yanlış oldugnu bile bile masal hanımı alıntılayıp "bunlar böyle zaten bl bla" yazmak, ve dogrundan alıkoyup yanlışa inanmasını saglamak mi iyi niyetiniz? O zaman iyi niyetinizi seveyim.Bende senin için aynı şeyleri düşünüyorum videoyu inceleyemedim .. fakat kendime olan saygımdan ötürü artık ılımlı olamadığım üyeler var, cvp vermeyi tercih etmediğim şahıslar...
İnan bu tamamen karşı tarafın sebep olduğu durumlar maalesef ... Hep bir adım attım ilk fırsatta samimiyetsiz karşılıklar ... Benim tercih ettiğim en son davranış şekilleri bunlar .. burdan özelden içtenlikle cevap yazan arkadaşlara tekrar teşekkürler.. genellemeler, önyargılar irite eden cevaplar... Bunlar mobing kimsenin hakkı yok bu tip antipatik davranışlara... Maruz kalan bir tek ben değilim ama kişisel algılamıyorum zaten.. çıkıp bir dk bu kadarına gerek yok diyende oldu... Oysa hepimiz için en iyisini istedik seçimde ,
bazılarını anlamak gerçekten zor.. buda artık bende karşılık buldu...
Kendi adıma cevap vereyim aynı hissi bu seçimde yaşamıyorum.Aklıma bir şey takıldı. Konuşuldu mu bilmiyorum.
2018 seçimlerinde elimizde hiçbir video falan yokken(hatirlayamiyorum varsa da) Muharrem İnce'nin oylara sahip çıkmadığı konusunda eleştiriler yapıldı. Sirf bu sebeple nefret eden bir sürü de insan var.
Şimdi onlarca video gördük. Buna karşı susup oturan bir Kemal Kılıçdaroğlu var.
Sorum İnce'den nefret edenlere. Aynı hissi (nefret olması şart değil) bugün bu seçim için mevcut adaya karşı taşıyor musunuz?
Onu ben de dedim yalan yok. Amiyane olacak düzen belli düzülen belli ve çoğunluk hâlimden memnunsa bize saygı duymak düşer. Şimdi sandıktan sonuç çıkacak, isyan mı başlatalım? Saygı duyacağız, demokrasiler böyle işler. Memnun olmayacağız belki; ama kabulleneceğiz.Doğal afetleri bende ayrı tutuyorum canım parti fark etmez her şehrimiz için bu tehlike var zaten.
Yarın bizim sehrimizde olmayacağını kim biliyor.
Ama ben yardım edebileceksemde çevremden bu düzeni kabul edene yardım etmem artık.
Beni diğerlerini de bu düzeni kabul edenler bu duruma getirdi.
Zaten bu ekonomiden sonra yardım edebileceğimi düşünmüyorum kendimin ve ailemin çıkarını gozetmek durumundayım.
İnsanlara da bunu söyleyeceğim.
Ben Muharrem ince sevmeyen olarak cevap vereyim. Oyların arkasında durmayan, seçmenini adam yerine koymayan herkese karşı sivrilirim.Aklıma bir şey takıldı. Konuşuldu mu bilmiyorum.
2018 seçimlerinde elimizde hiçbir video falan yokken(hatirlayamiyorum varsa da) Muharrem İnce'nin oylara sahip çıkmadığı konusunda eleştiriler yapıldı. Sirf bu sebeple nefret eden bir sürü de insan var.
Şimdi onlarca video gördük. Buna karşı susup oturan bir Kemal Kılıçdaroğlu var.
Sorum İnce'den nefret edenlere. Aynı hissi (nefret olması şart değil) bugün bu seçim için mevcut adaya karşı taşıyor musunuz?
Kesinlikle böyle düşünüyorum.Onu ben de dedim yalan yok. Amiyane olacak düzen belli düzülen belli ve çoğunluk hâlimden memnunsa bize saygı duymak düşer. Şimdi sandıktan sonuç çıkacak, isyan mı başlatalım? Saygı duyacağız, demokrasiler böyle işler. Memnun olmayacağız belki; ama kabulleneceğiz.
Ama bu düzene oy vermeye devam etmiş ve hâlâ bir şeylerden ağlıyorsa, kirasını ödeyemiyor, et alamıyorsa, karnı doymuyorsa, geçinemiyorsa ve bu halkın yarısına tekabül ediyorsa; alırım kahvemi ve yakarım sigaramı sadece izlerim.
Ama doğal afetler, felâketler apayrı bir konu, can pazarı söz konusu. Ne olursa olsun o insanlar bizim insanımız, biz yurtdaşız. Vicdansızlıktır aksi hâlde benim nezdimde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?