Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Mumya yimişler mumya, zarf ne?
Neyyyyyy :skandal::skandal:
Beni birileri bilgilendirsin şimdi kk alsa bile mecliste çoğunluğu aldı cumhur ittifakı böyle bir durumda kk yi çok zorlamazlar mı adamın çalışmasına karar almasına müdahale etmezler mı
Mutlaka zorlar cb olsada bildiğim kadarıyla bir kaç kere veto etme imkanı oluyor sonrası kabul diye biliyorum yanlışım varsa bilgilendirin benide hanımlar.

Chp hdp ile ilgili kâğıt üzerinde bir anlaşmaları olmadığını belirtmeli , teröre karşı olduğunu üstüne basa basa açıklamalı . Sosyal medyada en çok buna takılıyor insanlar . Net bir şekilde bir ilgimiz yok demeli . Sinan Oğanı yanına çekmeli Suriyeliler ve hüdapara ise çokça değinmeli

Buraya cok yazmasamda surekli takip ediyor yorumlarini begeniyorum, fakat hic kk ve chp icin ozelestiri yaptigin bir mesaji gormedim ya da gozumden kacti.Aslinda kk guclu bir sloganla cikti"birlese birlese kazanacagiz" dogru ve yerinde bir soylem oldu,karsilik da buldu bence fakat bazi hatalar vardi😒benim gibi kararsiz olan secmeni cekemedi siraliyorum simdi;

- Yuzde bir bile oyu olmayan davutoglu,babacanla masaya otururarak onlara milletvekili verdi,(sanirim 37 vekillik verildi) cumhurbaskani yardimciligi verilecek kazanirsa.

- hdp ile gizli ittifak kurdu, hadi buna itirazim yok ama ha bire kandilden,hdp milletvekillerinden kk zor duruma dusurecek soylemler oldu."ozerklik, demirtasa ozgurluk, gibi" millet bu durumdan rahatsiz oldu.

- Cok fazla cumhurbaskani yardimcisi olmasini da halk benimseyemedi.

- En onemlisi bence kk yanlis adaydi, evet iyi bir insan ama simdiye kadar hep secim kaybetmis biri toplum nezdinde guven kaybeder,daha taze bir kan,muhalefeti heyecanlandiracak biri olsaydi eminim sonuc cok daha farkli olurdu.

Belki cogunuz bu yorumumdan hoslanmayacaksiniz ama Erdogani iktidar yapan bu muhalefet, dogru aday koyunca millette yeri geldiginde oyunu cokta guzel veriyor, istanbul ve Ankara' da oldugu gibi.

İkinci tur icin de şu durumda Erdoganin eli daha guclu gorunuyor,yarim puan fark var, tabi yine de belli olmaz,gecersiz cok fazla oy var, bir de sandiga gitmeyen.Her an dengeler degisebilir.
Akp taraftarları tarafından da sürekli öne sürülen konu hdp ile işbirliğinin seçmeni rahatsız ettiği ancak aynı seçmeni açılım süreci hiç rahatsız etmedi nedense. İnsanlar iki yüzlü. Akp seçmeninin hep bir bahanesi var onlara oy vermek chp ye vermemek için. Ki hdp altılı masada bile değil. Açıktan bir işbirliği yok açılım sürecinde olduğu gibi. Yandaş medyada atılan iftiralar basılan sahte broşürler, izletilen yalan yanlış videolar var. Bunları takip edenlere zaten bir şey anlatamazsın anlamazlar.

Buraya cok yazmasamda surekli takip ediyor yorumlarini begeniyorum, fakat hic kk ve chp icin ozelestiri yaptigin bir mesaji gormedim ya da gozumden kacti.Aslinda kk guclu bir sloganla cikti"birlese birlese kazanacagiz" dogru ve yerinde bir soylem oldu,karsilik da buldu bence fakat bazi hatalar vardi😒benim gibi kararsiz olan secmeni cekemedi siraliyorum simdi;

- Yuzde bir bile oyu olmayan davutoglu,babacanla masaya otururarak onlara milletvekili verdi,(sanirim 37 vekillik verildi) cumhurbaskani yardimciligi verilecek kazanirsa.
Benimde çok içime sinmese de bu durum, mecliste çok seslilik olması gerektiğini düşünenlerdenim. Sonuçlarını zamanla göreceğiz.
- hdp ile gizli ittifak kurdu, hadi buna itirazim yok ama ha bire kandilden,hdp milletvekillerinden kk zor duruma dusurecek soylemler oldu."ozerklik, demirtasa ozgurluk, gibi" millet bu durumdan rahatsiz oldu.
Doğrudur. Ama olay terör olsaydı insanlar tepki gösterip Akp ye de oy vermezdi. Sinan Oğan ın oyları çok daha fazla olurdu. Hüda-par Akp listelerinden 4 milletvekili soktu meclise.
- Cok fazla cumhurbaskani yardimcisi olmasini da halk benimseyemedi.
Anayasa da sınır yok bir ve birden fazla diyor. Halkımız önce bir araştırsın.
- En onemlisi bence kk yanlis adaydi, evet iyi bir insan ama simdiye kadar hep secim kaybetmis biri toplum nezdinde guven kaybeder,daha taze bir kan,muhalefeti heyecanlandiracak biri olsaydi eminim sonuc cok daha farkli olurdu.
Ekrem başkanı İBB seçimleri öncesi duyan bile olmamıştır eminim. Ben kendisini Beylikdüzünden tanıyorum ve o zaman keşke İstanbul u o yönetse demiştim. Kılıçdaroğlu eski Kılıçdaroğlu değil. Ekrem başkanı aday yapanda odur. Ben Kılıçdaroğlunun hala en doğru adam olduğunu düşünüyorum.
Belki cogunuz bu yorumumdan hoslanmayacaksiniz ama Erdogani iktidar yapan bu muhalefet, dogru aday koyunca millette yeri geldiginde oyunu cokta guzel veriyor, istanbul ve Ankara' da oldugu gibi.
Erdoğanı iktidarda tutan dini siyasete alet etmesidir. Atatürk ün en sevmediği siyasetçi profili Erdoğanda vücut bulmuş. Zamanında gençleri uyarmış ama o gençlik Atatürkten uzaklaştırıldığı için belki de bu durumdayız.

İstiklal ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakruzaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

İkinci tur icin de şu durumda Erdoganin eli daha guclu gorunuyor,yarim puan fark var, tabi yine de belli olmaz,gecersiz cok fazla oy var, bir de sandiga gitmeyen.Her an dengeler degisebilir.
İkinci tur 49.50 den değil. 0 dan başlayacak.

Son düzenleme:
Beni birileri bilgilendirsin şimdi kk alsa bile mecliste çoğunluğu aldı cumhur ittifakı böyle bir durumda kk yi çok zorlamazlar mı adamın çalışmasına karar almasına müdahale etmezler mı
Cok detayli bilmiyorum ama sanirim eski parlamenter sisteme donulurse evet bu bir sorun fakat şu anki sistemle kalirlarsa sorun olmuyor, cumhurbaskani tek adam rolunde oldugu icin meclisin cokta bir hukmu yok.Yanlis biliyorsam birileri duzeltsin lutfen.

YaPılması gereken ıslak imzalılar türkiye gönüllüleri ve ysk verilerini incelemekti anka ve anadolu ajanslarını veri birimin dahil etmek bile hataymış. 6300 siber saldırı ne ya, hayretler içindeyim. İnternetsiz bir sistem kurmaları gerekiyor sanırım.

Mumya yimişler mumya, zarf ne?
Mumyaları cevizli sucuk gibi kıtlayanlar zarfı da yer doğru. Zarfı ısıran her şeyi yapar deyip, kabinde uzun kalanlar beni kıllandırdı, pusulaları bir yerlere sürmüş olabilme senaryoları beni düşündürdüğü için ellerimi dezenfekte ettim durdum. Ellerim deri değiştirdi.

Ayrıca zarfı şapır şupu yalayıp yapıştırmayın kardeşim. Ben şikayetlerimi halka bildirmeye geldim. :KK14:

Arkadaşlar aday doğruydu değildi tartışması için çok geç artık. Ülke elden gidiyor. Çoğulcu demokrasiye dönmek için son şansımıza 13 gün kaldı. Eleştirileri kazandıktan sonraya bırakmamız lazım. Sosyal medyadan ya da yüz yüze elimizden ne gelirse yapmamız lazım.

Hizbullah çok iyi bir silah bence, bunu doğru kullanmamız lazım

Akpliler akpye oy vermek icin kk yi bahane ediyor sizde yiyorsunuz.. Mesela bu insanlar başarılı olduğu icin ekremden de insanları MHP'ye muhtaç etmediği icin meralden de nefret ediyorlar bahanelerini yemeyin..
Ekrem başkan başarılı bir şekilde yönetiyor İstanbulu ama Erdoğan çıkıp İstanbula ne yapmış ki, dediği an kimse o başarıyı görmüyor bakmıyor bile. İstanbula ihanet ettik diyende Erdoğandır bu arada.

Akp taraftarları tarafından da sürekli öne sürülen konu hdp ile işbirliğinin seçmeni rahatsız ettiği ancak aynı seçmeni açılım süreci hiç rahatsız etmedi nedense. İnsanlar iki yüzlü. Akp seçmeninin hep bir bahanesi var onlara oy vermek chp ye vermemek için. Ki hdp altılı masada bile değil. Açıktan bir işbirliği yok açılım sürecinde olduğu gibi. Yandaş medyada atılan iftiralar basılan sahte broşürler, izletilen yalan yanlış videolar var. Bunları takip edenlere zaten bir şey anlatamazsın anlamazlar.
Benim mesaji yanlis anladiniz veya yorumladiniz, kilicdaroglunu zor durumda birakan kendisi degildi, hdp ve kandilin soylemleri zor duruma soktu.Yalan yanlis videolar vardi evet ama kandilde acik acik destekledigini her firsatta soyledi, bu durumdan hosnut olmayan ciddi bir kesim vardi.

Arkadaşlar aday doğruydu değildi tartışması için çok geç artık. Ülke elden gidiyor. Çoğulcu demokrasiye dönmek için son şansımıza 13 gün kaldı. Eleştirileri kazandıktan sonraya bırakmamız lazım. Sosyal medyadan ya da yüz yüze elimizden ne gelirse yapmamız lazım.

Hizbullah çok iyi bir silah bence, bunu doğru kullanmamız lazım
Hizbullah desek onlarda hdp diyor,video çeken varya itirafcı işte onları sürecek öne seyrettirsinler halka .

Günaydın hanımlar☺
İş yerindeyim şu anda.
Birden çalışmayı ne kadar sevdiğimi düşündüm.
Bazen yorulsam da sızlansam da yeter dıcek duruma gelsem de çok seviyorum yaa.
Bi an çalışamadığımı, özgürlüğümün elimden alındığını düşündüm de içim sıkıştı.
Ben çalışmayı, gezmeyi- tozmayı, yemeyi- içmeyi, kahkaha atmayı, flörtleşmeyi kısaca özgürlüğü çok seviyorum yaa🥺
Lütfen elimizden alınmasın bu haklarımız lütfen lütfen 🥺🥺
Sanki çalışma hayatımda sayılı günler kalmış gibi hissediyorum ve içim daralıyor. 😕
Aynı şeyi be de hissediyorum ama sinsi ilerledikleri için zaman alır belki, en çok kızımın geleceği için korkuyorum.

Benim mesaji yanlis anladiniz veya yorumladiniz, kilicdaroglunu zor durumda birakan kendisi degildi, hdp ve kandilin soylemleri zor duruma soktu.Yalan yanlis videolar vardi evet ama kandilde acik acik destekledigini her firsatta soyledi, bu durumdan hosnut olmayan ciddi bir kesim vardi.
Ama işte aynı kandil açıklamaları çözüm sürecinde de gelmedi mi? Hatta kandilden inen teröristler karşılanmadı mı? TRT ye Abdullah öcalanın kardeşi çıktı bunların hiçbiri akp seçmeni rahatsız etmedi. Onları zaten döndürmek mümkün değil. Kararsızları etkilediyse bu söylemler onlar da yeterli araştırma yapmayan doğru yayınları takip etmeyenlerdir.

Yahu bu ülkede İsmet İnonu'ye asker kaçağı diye iftira attı Hüsamettin Cindoruk ve partisi, halk da buna inandi.

Akp niye hala bu kadar yüksek oy alıyorun cevaplarından biri bu :)

Siz şimdi böyle dovunuyorsunuz ama sizin bizim dedelerimiz yüzünden bu hale geldik. CHP'li olanları tenzih etmiyorum, onlar da dahil. Sessiz kalırsan, otekilestirirsen önünde sonunda seni de otekilestirirler.

İstanbul Progromu/6-7Eylul olayları, Trakya Progromu nedir sorun aile büyüklerine ve yüz ifadelerine dikkat edin. Yüzlerinde acı ve keder mi var yoksa gurur mu? Zavallı insanlar mı diyorlar yoksa oh olsun kurtulduk mu?Binlerce insan öldü. Onlarca erkek daha reşit olmamış küçücük kızlara tecavüz ettiler bunu da anlatsınlar size. Bu kadar vahşi bu halk! Provokasyon nasıl olur kitabını yazdılar.ilk olmadı, son olmayacak.

Siz değil misiniz vatan evlatlarınizi dini yüzünden sürgün eden? Kovdugunuz İnsanların soyu Doğu Roma zamanından beri bu topraklarda yaşıyor. Yunan dediniz kovdunuz dilini alfabesini bilmedikleri bir ülkeye şaka gibi! Zaten gitmeyip ne yapsınlar yaşananlar ortada. 20 kusur sene geri donemediler bu insanlar. Şimdi anca gezmeye geliyorlar Anavatanlarina!

Siz değil misiniz Varlık vergisi ile gayri muslumlerin mallarını elinden alan Askale'ye gönderen? Şanslı olanlar donarak öldü. Sanssizlarin uzuvları kesildi soguktan. Sebep, ekonomiyi ellerinde tutuyorlar...Bir vergi çıkaralım da alalım herşeyi ellerinden.Oyle fahiş bir vergi olsun ki odeyemesinler. Bravo...

Siz değil misiniz İkinci dünya Savaşında Balat'a devasa Alman Malı Krematoryum kuran. Allah'tan Savaş bitti de kullanılmadı!

Aaa ama biz yuhudilere kucak açtık bidi bidi. Hadi be! Hepi topu 180 kişi resmi bilim insanı, akademisyen, zanaatkar ve sanatci ve aileleri! Bütün göç kayitlarina erisimim var görüyorum ne nedir. Struma gemisini arastirin niceleri var böyle.

Bir gayrimuslum bu ülkede memur olamıyor memur! Bir memur bir gayri muslim ile evlenemiyor Büyükelçi kademesinde olmadıkça. Ama bir Rus ile evlenebiliyor mesela biliyor muydunuz bunu?Bosuna anayasa, kanun falan karıstırmayın. Yok böyle bir madde, ama pratikte uygulanan bu.

Ayrımcılık mı dediniz? Ayrımcılığa ugradiginizi mi düşünüyorsunuz gerçekten? Persembe'nin gelisi Carsamba'dan belli değil miydi? Sıranın bize geleceği belli değil miydi?Azınlıksan ezilirsin bu kadar. Biz azınlık olduk arkadaslar!

Şimdi sandığa baktım İstanbul'un göz bebeği Adalar'da Ak parti oyları coşmuş yine ! Ortam Arap ve Suriyeli kaynıyor. Önce Anadolu'dan geldiler, sonra acayip arabacılar türedi, sonra laz müteahhitler bastı. Mafyalastilar, yaşlı insanları korkutarak ellerinden aldılar evlerini yok pahasına ve hatta bedelsiz. Devletin polisi sustu, savcısı sustu, hakimi sustu. Halk sustu.Afedersin bunlar Ermeni, Rum kaşarı, yahudi or..pusu diye diye kaçırdınız insanları. Şimdi ne oldu? Gayrimüslim yok adalarda, kalan bir elin parmaklarını gecmez.Sonuç? Bol bol Arabiniz oldu.

Ben çocukken gençler minicik sortlarla dolaşırdı, şimdi bıyıklı ablalar var sokaklarda! Ay ama biz gittik çok guzeldi demeyin güzel muzel değil kardeşim.Ben ki gamsizim, ben bile kaçtım sonunda !

Güzelim Rum evleri, Ermeni mezeleri, Yahudilerin cardaklari öksüz! Bitirdiniz önce bizi, sonra kendinizden olanı!

İstanbul keza öyle, en çok göçü alan şehir. Sandınız ki gelen insanlar ayak islerimizi yapar, kapıcı, temizlikçi eh biz zaten büyük sehirliyiz elimizden gelmez bu işler dediniz. Tuzumuz kuruydu, vakurduk. Bulduk belamizi.Geldikçe geldiler, uredikce urediler. Kendileri şehir adabına uyacaklarina bizi aşağı çektiler. Kendi evimizde yabancı olduk. Niye geldi bu insanlar evini köyünu birakip? İş para, eğitim saglik? Gelen düzenini bozmak zorunda kaldığı için kizgin, kalan hala bir hayvan yemine dünya para ödediği için kizgin. Maddi imkan yok, sosyalleşmek kahvehanede tarladan ibaret. Geriye ne kaldı din!

Bir gecede cahil bırakılmadı bu insanlar zaten cahildiler etkilenmediler ama bağnaz bir toplumun carsafini bir gecede cikartirsan ne olur? Zaten peceyle zar zor dışarı çıkan kadin eve hapis olur, yalnizlasir hayatı zindan olur. Bol bol doğurur 8-10 tane, bunlar o nefret dolu kindar zihniyetle büyür sonra hacı hoca takımı olup başımıza bela olur nesiller boyu. Anladınız mı şimdi niye partilerine bu kadar sahip çıktıklarını? Ya din var, ya milliyetcilik. Tutunacak başka dalı yok bu halkın.

Milliyetçilik desen yalan yanlış. Ben Osmanlı torunuyum? Af buyur nesin? Şöyle gogsunu gere gere ben Oguz soyundanim, ben Karamanoğluyum, ben Cepniyim, Avar, Hazar soyından geliyorum diyebiliyor musun? Daha geldigin soyu bilmiyorsun el insaf! Sonra milliyetçiyim de harika! Cumhurbaşkanlığı forsunda neden 16 yıldız var öğren, sonra konusuruz senin milliyetçiliğini :) Türk soyundan gelmeyip kendini Türk olarak görenleri ayrı tutuyorum.Dini, ırkı fark etmez.

Yetti mi? Yetmedi bütün şehirler Arap kaynar oldu. Eskiden bir baba çalışır 5 kişiye bakardı, şimdi 5 kişi çalışıp anca karnını doyuracak hale geldik. Sen ben şikayetçiyiz krizden, insan gibi yasayamamaktan, ev kiralarından kayış gibi sert 1 kg etin fiyatindan. Bunlar niye şikayet etsin? Yarısının tuzu kuru gorgusuzlugun dibine vurmus yarısi zaten mahallesinden ötesini bilmiyor varsa yoksa ekmek çorba? Bir sütyen olmuş 500 lira, hadi alabiliyorsaniz alın. Bu insanlar zaten almıyordu.Kriz nasıl etkileyecek bu insanları?

Yanarım yanarım 7 asırlık İstanbul'luyum dedem zamanında eşek gibi çalışacağına boğaz sırtlarına konduruverecekti bir villacik, cevirecekti kicim kadar bir arsayı telle, ilk seçimde tapu ruhsat aliverecekti hepimiz köşeyi donecektik!

Bu olayların sonuçları, bu cehalet bu vurdum duymazlık bir deprem bir kriz ile yenilir mi?Havlu atmadan önce bir Oturup düşünün şimdi!

Bir çoğunuz krize girdi şu an okuduğu bu satirlarla. Ya Kılıç kafayı mı yedin, gayri muslimler ne alaka diyorsunuz. Nefret kusmak için bekleyenler de var. Demeyin boş yere, bu gün sana ayrımcılık yapan yarın bana yapar.Yapti da! Susarsam senin hakkını korumazsam bir vatandas olarak yarın başıma geleceklerden ben sorumluyum net!
Ben yapmıyor muyum ayrimcilik hah şimdi evet ayrimcinin bayrak tutaniyim. Bu yaşımda neşeli neşeli gezip eglenmem, artik hayatımı yoluna koymam gerekirken oturup sabahlara kadar essek gibi çalıştığım halde ayın sonu nasıl gelecek, bu ay hava fena gitmedi doğalgaz faturası az gelecek (bu ay fatura yok)diye dusunduren, ergenliğim dahil hayatımin b.k gibi geçmesine sebep olan kim varsa ayiracagim!

Ülke bir gecede bu hale gelmedi, 20 yilda da gelmedi Cumhuriyet kurulduğundan beri tekrar tekrar filizlendi attıkları yabani tohumlar, simdi devasa ağaçlar haline geldi. Keserek bitmez artık! Kendi topragimizin mahsulunu kökünden sokup imha edemeyecegimize göre o zaman sadece bilgiyle besleyip zayiflatmak için uğraşacağız ki bahcedeki diğer bitkiler besinsiz kalıp solmasın, güçlenip gurlessinler. Yoksa bu gidişle ortada bırak yabani otu bahçe de kalmayacak.Once bahceye iyi bir bahçıvan lazım tabii.

Yok sandığa gitmeyeyim, yok baskan adayı yanlış. Geçelim bunları. Kuyruğu dik tutun, acayip asi bir nesil yetişiyor güvenim sonsuz. Siz de silkelenin artık, gün gelir zihniyet yavaş yavaş silinir, gün gelir herkes sorgulamaya baslar öz eleştiri yapar. O güne kadar savaşmadan bırakmak pes etmek yok.

Bu başlığa ilk ve son mesajımdır. Bir daha da uğramam, saldırmak isteyen varsa zahmet etmesin.Bosuna da alıntı yapmayın.
:KK9:

Back
X