Seçim bitti gitti şimdi sonuçlarını konuşuyoruz....

28 Mayıs 2. turda oyumu

• Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 427 31,6%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 17 1,3%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğim

OY: 37 2,7%
  • Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vermiştim yine ona vereceğim.

OY: 809 59,8%
  • Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 10 0,7%
  • Sn. Sinan Oğan'a vermiştim Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğim

OY: 53 3,9%

• Ankete Katılan
    1.353
Yapma böyle, o zihniyetten kurtulmak için bunu yapmamız lazım

Tatlım benim ne umidim var ne mutluluğum.
İki gündür çok üzgündüm zaten de, oyumu iç etmeleri ve hüdaparın bizim gibi yalnız ve dul kadınları ev hayvanı gibi sahiplendireceklerine dair parti programlarını okuyunca kendimden önce 7 yaşındaki kızım için çok endişeleniyorum.

Mutsuzum, umutsuzum :(

İki gündür çok üzgündüm zaten de, oyumu iç etmeleri ve hüdaparın bizim gibi yalnız ve dul kadınları ev hayvanı gibi sahiplendireceklerine dair parti programlarını okuyunca kendimden önce 7 yaşındaki kızım için çok endişeleniyorum.

Mutsuzum, umutsuzum :KK43:
Bu endişeni oya dönüştürmen lazım. Biz umutsuzluğa kapılıp sandıktan uzaklaşalım diye yapılıyor zaten pes edersek onlar kolayca kazanır. Kızının geleceği için o oyu borçlusun

Bu habere çok çok üzüldüm.
Gençler için çok çok üzgünüm.
Bu çocukların gençliğini çalanlar, hayatını çalanlar hesap veremezler.
:(

Umarım öyledir, ama dört partiden fazlası vardı, hatırladığım kadarı ile 8-9 parti de vardı orada.

Eğer tip in oyları MHP ye aktarıldıysa bunu herkes biliyor kanıtlayamıyorsa ve hayatımıza devam ediyorsak demokrasi tartışmayalım artık. Sen de isyan etmekte haklısın ama oyunu yine kullan. Atatürk ün bir cümlesi var Ben hayatımın hiçbir anında karamsarlık nedir, tanımadım diyor ,unutmayalım

ÇOOOOOK ÖNEMLİ

YENİ SİSTEMİ ANLIYALIM

Sevgili arkadaşlar, 14 Mayıs seçimleri Millet İttifakı açısından beklenmedik bir sonuç doğursa da, adaylardan hiçbirisi cumhurbaşkanı seçilmek için yüzde elli artı bir oy alamadı. Böylece seçim ikinci tura kaldı.

Bu durumu herkes biliyor. Ancak muhalif seçmende "ikinci turda başkanlığı alsak ne olur ki, meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı'nda" diyerek teslim olma halini görmekteyim.

Arkadaşlar, Bakınız bu sistemde Cumhurbaşkanı sistemin adeta kendisidir.

Cumhurbaşkanı dışarıdan Hükümeti (bakanlar kurulunu) kuruyor.

Hükümetin GÜVEN OYU alması gerekmiyor.

Başkan tıpkı meclis gibi KANUN HÜKMÜNDE Kararname çıkarabiliyor.

Meclis bu kararnameyi beğenmeyip aynı konu ile ilgili yasa yaparsa başkan VETO ediyor. Meclisin yeniden aynı yasayı yapması için SALT ÇOĞUNLUK gerekiyor. Bu da AKP de yok.

Ayrıca cumhurbaşkanı tüm yüksek yargı organı mensuplarını kendisi görevlendiriyor. Yani yargıyı değiştirme yetkisi var.

Yine TRT gibi YÖK gibi kurumların başkanlarını, Üniversite Rektörlerini atama gibi, Valileri, Kaymakamları atama gibi daha pekçok yetkilere sahip.

Öyle olunca ikinci tur seçimi bizim için çok önemlidir.

Lütfen olayı yeni sistem üzerinden düşünüp, değerlendirip ona göre mücadeleden kopmamalıyız.

Herkese sevgi, saygı ve selamlarımla...

15.05.2023
Mümtaz Temiz

Eğer tip in oyları MHP ye aktarıldıysa bunu herkes biliyor kanıtlayamıyorsa ve hayatımıza devam ediyorsak demokrasi tartışmayalım artık. Sen de isyan etmekte haklısın ama oyunu yine kullan. Atatürk ün bir cümlesi var Ben hayatımın hiçbir anında karamsarlık nedir, tanımadım diyor ,unutmayalım

Atatürk o yüzden Atatürk idi ve ülkemizi düşmanlardan kurtardı.
Keşke onun 100/1 kadar dirayetli ve cesur olabilseydim...

Bu habere çok çok üzüldüm.
Gençler için çok çok üzgünüm.
Bu çocukların gençliğini çalanlar, hayatını çalanlar hesap veremezler.
:KK43:

Umarım öyledir, ama dört partiden fazlası vardı, hatırladığım kadarı ile 8-9 parti de vardı orada.

Biraz onuru olan biri bu mektubu gördükten sonra istifa eder.

o biraz sıkar siz merak etmeyin.

Chpnin hüdapara ilk gittiğinin kanıtını atar mısınız? Erdoğan yukarıda saydıklarınız kadar zarar verdi bu arada bu ülkeye. Hayırlısı belli yani ülke için.

Aybuke öğretmen Eren bülbül Ömer halis demir ve daha nicelerini kanı elinde olan hdp yi savunuyorsunuz ya size daha diyecek sözüm yok.

Google ye bi zahmet yazın bir sürü kanıtı var

Eklentiler

• altili-masanin-iki-yuzlulugu-hepsi-huda-parla-gorusmus-2h1678797602-7ae313.webp
    altili-masanin-iki-yuzlulugu-hepsi-huda-parla-gorusmus-2h1678797602-7ae313.webp
    34,4 KB · Görüntüleme: 49

O haberin linkini bulamadım merak ettim bende neler yazmışlar diye linki sayfaya ekleyebilirmisiniz.

referenduma HAYIR neden demedik diyorum.
Evet dedik ya işte ülke bu hale geldiği düşünüyorum.
referendum öncesi daha iyiymiş diyorum..
ama asıl olay 2020 den sonra herşey patladi :KK43:
Mühürsüz oyların geçerli sayıldığı referandum mu....Ysk ya güvensizliğim o zamandan beri var boşuna değil yani.
Evet %51.41
Hayır %48.59

Ben HAYIR dedim.

O haberin linkini bulamadım merak ettim bende neler yazmışlar diye linki sayfaya ekleyebilirmisiniz.

D - MÜLKİYET VE MİRAS HAKKI (MAL EMNİYETİ)​

"Varisleri olmayan veya bulunamayan kişilerin bıraktığı miras, devlet hazinesine değil fakirlere bırakılmalı veya sadece fakir gençlerin evlendirilmesi, yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi ve yetimlerin bakımı gibi alanlarda kullanılmak üzere oluşturulacak bir fona devredilmelidir."

Kendi siteleri, girin bakın ! :(

Niye bu Kemal çıkıp hdp pkk destekçisi dır diyemiyor neden yaa Pervin Buldan kim Allah aşkına yahu bu kadar mı görmüyor sunuz dönen oyunu
Ne olursa olsun vatan da gitse önemli değil yeter ki TAYYİP ERDOĞAN girsin kafası nasıl bir kafa anlayamıyorum

Yahu VATAN diyoruz bayrak diyoruz
Terörist diyoruz yok !!
Yakında Pervin Buldan canan kaftancioglu na bayrağı siz elinizle vereceksiniz Allah'm bu pkk ya fırsat vermesin 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

"Sadecee yeşil sol parti bayrakları kalsın diğer bayrakları indirin" diyen bir zihniyetle aynı şeyi savunmadigim için bin şükür RABBİME 🇹🇷🇹🇷🇹🇷

Niye bu Kemal çıkıp hdp pkk destekçisi dır diyemiyor neden yaa Pervin Buldan kim Allah aşkına yahu bu kadar mı görmüyor sunuz dönen oyunu
Ne olursa olsun vatan da gitse önemli değil yeter ki TAYYİP ERDOĞAN girsin kafası nasıl bir kafa anlayamıyorum

Yahu VATAN diyoruz bayrak diyoruz
Terörist diyoruz yok !!
Yakında Pervin Buldan canan kaftancioglu na bayrağı siz elinizle vereceksiniz Allah'm bu pkk ya fırsat vermesin 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

"Sadecee yeşil sol parti bayrakları kalsın diğer bayrakları indirin" diyen bir zihniyetle aynı şeyi savunmadigim için bin şükür RABBİME 🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Cok şükür dinimiz amin🙏

D - MÜLKİYET VE MİRAS HAKKI (MAL EMNİYETİ)​

"Varisleri olmayan veya bulunamayan kişilerin bıraktığı miras, devlet hazinesine değil fakirlere bırakılmalı veya sadece fakir gençlerin evlendirilmesi, yalnız yaşayan kadınların sahiplenilmesi ve yetimlerin bakımı gibi alanlarda kullanılmak üzere oluşturulacak bir fona devredilmelidir."

Kendi siteleri, girin bakın ! :KK43:
Teşekkürler sağolun.
Sanki kedi köpek sahiplendirecekler akıl mantık yok bunlarda yazık cidden.

Back
X