Annemle babamla çok sıkı fıkı degilim ablamla çok yakındım ben yanarım yanarım buna yanarım ama yapacak hiç birşeyim yok özür dileyeyim desem özür dilenecek hiç birşey yapmadım benHahaha kardeş miyiz?
Geçen ay birkaç hafta tatile gitmiştim, eve bir geldim annem dünyada en sinir olduğum siyasetçinin suratinin olduğu bayrağı aşmış balkonatabii alıp sakladım, sonra kavga çıkardı. "Benim de evim,istediğimi asarım" dedi. Ben de bayrağı verip tehdit ettim "sen bunu asarsan ben de odamdan Erkan baş'li tip bayrağı asarim" diye, yapacağımı bildiği için cesaret edemedi.
İki haftadır biz de merhaba - merhaba. Konuşmuyoruz bile.
Umrumda mı? Çok da değil açıkçası.
Ne yapayım,kendi bilir. Evde kalmak huzurumu bozuyor diye minik bir tatil yaptım da geldim yine bu hafta. Evde de denk gelmiyoruz,daha çok odamda takılıyorum.ben bu halde takilmiyorsam sen başka yerde yaşıyorsun,hiç takılma.
Bakın kendinize göre haklı olabilirsiniz ama,ben anlayışlı olduğum durumlar da oldu,bu sefer de onlar bana cephe alıyorlar,gerek yok. Siyaset konularını açan asla ben olmuyorum ,bu sefer onlar açıyor konuyu. Benim ne olduğumu biliyorlar,ona göre davranmak işlerine gelmiyorsa kessinler ilişkiyi bu kadar basit.Ayni anne baba kanindan kardesten bahsediyoruz bu kadar silmek kolaysa aile kavrami yok demekki.. siyasetle konusmazsiniz bu kadar basit fanatiklige abarti buluyorum, Baska konu mu yok.
Amaaaan böyle ablanın nesiyle yakindin? Herhangi bir sebepten herhangi birisine 'koyduk mu' diye ataerkil küfürler eden, kendisini her yatak ilişkisinde "koyulan" olarak damgalayan bir insanla ne kadar yakindin?Annemle babamla çok sıkı fıkı degilim ablamla çok yakındım ben yanarım yanarım buna yanarım ama yapacak hiç birşeyim yok özür dileyeyim desem özür dilenecek hiç birşey yapmadım ben
Asla özür fln dileme, ne özür dilemesi ya. Ablan kendi zeka seviyesinde, kendi görüşündekilerle konuşsun o zaman. Siz sakın özür dilemeyin bana kalırsa ne münasebet.Annemle babamla çok sıkı fıkı degilim ablamla çok yakındım ben yanarım yanarım buna yanarım ama yapacak hiç birşeyim yok özür dileyeyim desem özür dilenecek hiç birşey yapmadım ben
Aa sen cocuguna sana vurana, diger yanagini cevir, ona da bir vursunlar diye poncik poncik ogutler vermiyor musun.
Cok kinadim
Benim ailem de sulalemde hepsi aynı fikirde beni yetiştiren de onlar ama ben ayrı fikirdeyim siyasi olarak fikir ayrılıkları olabilir ablamın en büyük çocuğu da benimle aynı fikirde annesi bu kadar fanatik olmasına rağmen ama napti çocuğun psikolojisini bozana dek çocuğa bana yaptığını yaptı kendi fikrini aşılamaya çalıştı kendisinden soğuttu yani evladınız da olsa sizinle aynı görüşe sahip olmak zorunda değil ona kızmaya hakkınız da yok bir çocuğun aklı başına gelince benim annem çok cahil benim fikirlerime saygı duymadı demesine sebep olmayınBenim çocuğumun benimle farklı fikirlerde olması mümkün değil ki arkadaşım, onu yetiştiren benim çünkü. Hobileri,zevkleri ,beğenileri ve anlayışı her şeyi ona benden geçiyor. Ben de babamla annemle aynı görüşteyim, tüm ailem aynı görüşte. Farklı bir görüş henüz çıkmadı 1900lerin başından beri. Benden sonra da çıkması mümkün değil.
Ha dediniz ki oldu, benimle karşıt görüşte olan bir çocuğum var diyelim, benimle de görüşmek istemezse saygı duyarım,görüşme oğlum der geçerim. Belki de ona içten içe kızarım. Çocuğuma olan tavrımla kardeşime olan tavrım aynı olmaz ,olamaz da. Çünkü koşulsuz şartsız karşılıksız olan sevgi evlat sevgisidir,kardeşle bunu aynı kefeye koymamalısınız nacizane tavsiyem.
Vallahi bende herkesi kendi haline biraktim komşumuz vardı bizimle farklı görüşte olan evini bayraklarla donatmış saygimizdan birbirimize gidip gelirdik ama en son bize siz cahilsiniz dedi bizde muhatabı kestik ama konu kardeş olunca insan napacagini bilemiyorKız bu ülkede bi biz demokratik kalmışız yabütün aile, akrabalar birbirinden başka düşünür. Başka kişilere oy verir. Aman sorun çıkmasın diye biri konuşursa diğeri susar yada iki tarafta susar seçim yokmuş gibi davranılır.
Öte yandan iş yerimdeki çoğu kişiyle taban tabana zıt düşünüyoruz. Onlar sürekli beni fitillemek için uğraşıyorlar ama duymamazlıktan geliyorum. Benim onlara saygı duyduğumun yüzde 1'i kadar bile saygı duymuyorlar. Ortalıkta özgürlük diye geziyorlar ama siyasete bulaşınca karşıdakini görmüyorlar.
Sonuç olarak herkes, hepimizin bir şeyler yaşadık gördük. Buna göre bir oy kullandık.
Susmak, tartışmamak, herkesi kendi haline bırakmak bence en iyi çözüm. Ama bu süreçlerde de insanları gözlemlerim. Kişilik yapılarını ortaya dökerler çünkü.
Kızabilirim arkadaşım,ama içimden. Öyle yazdım bakın bir önceki mesajıma. İçimden kızarım,belki yüzüne söylemem ama kızarım yani.Benim ailem de sulalemde hepsi aynı fikirde beni yetiştiren de onlar ama ben ayrı fikirdeyim siyasi olarak fikir ayrılıkları olabilir ablamın en büyük çocuğu da benimle aynı fikirde annesi bu kadar fanatik olmasına rağmen ama napti çocuğun psikolojisini bozana dek çocuğa bana yaptığını yaptı kendi fikrini aşılamaya çalıştı kendisinden soğuttu yani evladınız da olsa sizinle aynı görüşe sahip olmak zorunda değil ona kızmaya hakkınız da yok bir çocuğun aklı başına gelince benim annem çok cahil benim fikirlerime saygı duymadı demesine sebep olmayın
Çoğunun üslup problemi işte... ÖhöömnmÇocuk bahçede koyduk muuuuaaaa diye geziyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?