Doğuma Hazırlık Seçtiğim isimler nasıl bakarmısınız ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Zeynep isminin anlamını ve maneviyatını bilmiyorsun galiba arkadaşım..? Bi araştırda gel eski isim diyip kenera atma.. Öğrenince memnun olursun...:63:

ilerde çoçuğum sorduğunda "maneviyatından koydum" demek istemem açıkcası. tercih meselesi tabi ama eski isimlere karşıyım kulağa hoş gelmeli

irem :Helâk edici, yok edici; çölde yol gösteren alâmet taşı; nişan için dikilen taş.

Halk arasında; Âd'ın oğlu Şeddâd tarafından, Cennete karşılık olarak bina edildiğine inanılan, bağ ve bahçeleriyle ünlü bir şehir olarak bilinir.

cnm irem bağı ve ona inanananlar Kuran ı Kerimde lanetlenmiştir. Anlamını arkadaşlar açıklamışlar zaten.

Melis ise osmanlıca da şişman ve tembel kişi anlamına gelir. Her osmanlıca türkçe sözlüktede böyle yazıyor. bal arısı anlamına gelen melisa dır. Bence daha güzel anlamlı isimler düşünebilirsin.

ilerde çoçuğum sorduğunda "maneviyatından koydum" demek istemem açıkcası. tercih meselesi tabi ama eski isimlere karşıyım kulağa hoş gelmeli

önemli olan ismin manası ve o ismin çocuk üzerinde olumlu etkisi .isimler çocuklar üzerinde çok büyük etkiye sahip .kulağa hoş geliyor diye ,dağ,taş ,ot ,kaya ,dere isimleri verilmemeli .benim ismim şahsen doğadan bir isim olsaydı gülerdim bula bula bu ismimi bulmuş tutupta bir kalem koysaydı ,dolap koysaydı derdim .yani bunların da hiç manası yok doğadaki nesnelerden .
önemli olan manadır. ve bu mananın kişi üzerindeki olumlu etkisidir .ateş ismi ne kadar dikkat çekici ama ateşe tapanlar için bu isim önerilmemektedir .

bende cok eskı ısımlerın koyulmasına karsıyım ,annemın adını koyduk babamın kayınvalıdemın v.s... bu tur ısımlere karsıyım.ne yanı annemızın ısmını cocuga koydugumuzda annemızımı anlmıs oluyoruz .benım annem sımıdıden basladı da benım ısmımı koy dıye o yuzden bahsettım bu konudan:9: .evet eskı ısımlere bende karsıyım ama zeynep ısmının eskı oldugunu ve eskiyecgınıde hıc dusunmuyorum .bence narın bı ısım.zeynep zehra ayse bunlar cok derın ısımlermıs gıbı gelıyor bana .

cnm irem bağı ve ona inanananlar Kuran ı Kerimde lanetlenmiştir. Anlamını arkadaşlar açıklamışlar zaten.

Melis ise osmanlıca da şişman ve tembel kişi anlamına gelir. Her osmanlıca türkçe sözlüktede böyle yazıyor. bal arısı anlamına gelen melisa dır. Bence daha güzel anlamlı isimler düşünebilirsin.

eyvah napıcam ben şimdi başka isimlerde hiç içime sinmiyo Zeynep İrem ismini iyice benimsemiştim. Sadece Zeynep mi koysam :53: :53:

Az önce haberlerde somali'de 29 bin çocuğun açlıktan öldüğünü 2 milyon insanında ölmek üzere olduğunu söyledi RABBIM yardımcıları olsun kimileri iftarda sofraya gelen yemeği beğenmiyor sizin beğenmediğiniz o yemek onların hayali... LÜTFEN ! Dua Edelim LUTFEN Duyarli olalim LUTFEN Yardim edelimm

bu yaziyi yazarak topigi rahatsiz etmis olabilirim.. ama bu benim insanllik gorevim...

TURKCELL, VODAFONE VE AVEA tüm hatlardan
“ACLIK” yazıp 5777`ye SMS göndererek, 5 TL bağışta bulunabilirsiniz. ( kimseyokmu )

SMS yoluyla: Tüm operatörlerden 2868’e boş mesaj atarak 5 TL’lik bağış yapılabilir.( turk kizilay)

bu yazi ne kadar cok dagitirsaniz .katkimiz bi o kadarda cok olur.. INSALLAH ... tesekkurler

Melis' ten vazgeçtim canım.. Ben bal arısı olarak hatırlıyordum meğer yanlışmış. Bugün mahallemizde bir hoca hanım vardı ona İrem ismini sordum. Meğer oda kızına İrem ismini koymuş ve oğlunun adı Kerem miş :53: İrem' in birçok anlamı var sen hangi niyet ve anlamla koyarsan geçerli olan odur ama içine sinmiyorsa koyma dedi. Zeynepten de vazgeçemedim. Sanırım Zeynep İrem olacak :49:

cnm doğuma kadar içine tam olarak sinen bir isim bulacaksın bence isim araştırmalarına devam et olmadı zeynep irem koyarsın. :21: Ama irem ismini biraz daha araştır derim çünkü anlamını iyi zannederek bilmeden koymak var bide bile bile koymak var.

Back
X