Şehir değişikliği? Lütfen yardım eder misiniz?

Aile desteğini her kararında böyle ararsan, o hayat senin hayatın olmaktan çıkıp sahnelenmiş bir oyuna döner arkadaşım..

Kendin iste kendin yaşa sefası da cefası da senin olsun:))) Dertse dert sıkıntıysa sıkıntı.. Ne olmuş yani??

Bütün çevrem ailem başka bir ildeyken çoluk çocuk eşimle Muğla'ya geldim üç sene önce.. İyi ki de geldim.. Hatta yetinmedim ailemi tanıdıklarımı Muğla'ya çağırıyorum..

Muğla olmak zorunda değil ama @zatzuma1607 dediği gibi yuvadan uçmalısın..

Üzülmüşlerdir tabi anne baba sonuçta ama bunu gösterme tarzları da önemli. Aileni tanımıyorum tabi ama sürekli eleştirel ve aşırı korumacı davranıyorlarsa ürkekliğin bundan kaynaklanıyor da olabilir. Mesela benim babam (allah razı olsun) ortalamanın çok üstünde iyi bir babadır, açık görüşlüdür, bağnaz değildir, bizi hep özgür yetiştirdi vs vs ama kötü bir huyu vardır ki eleştirecek bişey muhakkak bulur. Yorar adamı hiçbir şeyi beğendiremezsin, ona göre biz üç kardeş beceriksiz tam olamamış birer yaşam formuyuz, hiç ona çekmemişiz falan hele birimiz bi hata yapsın bunların üçü de böyle diye hepimizi birden kalaylar, öyle eleştirir ki gidip kendimizi çöpe atalım bari deriz. Yaşlandıkça huysuzlanıyor deyip geçiyoruz biz de :)

Yani senin ailende de varsa böyle şeyler, zaten yaşadığın yıkımın etkisiyle o kırılganlıkla iyice dibe vurmuş olabilirsin. Tahmin sadece. Ne varmış boşandıysan velev ki doğru kararı veremedin, ömür boyu yanlış karar vereceksin demek değil ki bu hepimiz hata yaparız. Anne baba demek her zaman doğru davranıyorlar demek değil. Onlar da insan doğru yanlış tarafları var işte, önemli olan senin bunu ayırt etmen. Belki kendine ait bir hayat kurarsan dışarıdan bakanilirsin olaylara.

Mihail Zoscenko nun sorularını yine yanıtsız birakmissin :)

Kimse sana evlen demiyor ki !
Ama ya gitmeyip te en güzel fırsatı kaçırmış oluyorsan ?
Değer mi ? Sana biraz deli cesareti lazım :)
bence sen herşeyi geride bırak git hicbisey kaybetmezsin yada kaybetsen arkadaşların dediği gibi bu sadece para olur, baktin yapamıyorsun geri gelirsin ailen seni sokaktami birakicak ?
Sokakta kaldın diyelim en azından memleketinde kirada durursun.
Senin çevre değiştirmeye ve yeni insanlar tanımaya ihtiyacın var ! Sana bu cesaret verir ondan sonra gör bak nasi güçlü bir insan oluyormus sun :)

Geçmişe takılıp kalırsanız iehir değil ülkede değiştirmeniz bir işe yaramaz bence.
Öncelikle kabul edin boşandınız. İçine sindirin bunu.
Ben boşanmış ve çocuklu birisi olarak söylüyorum.

Neden gitmek istiyorsunuz kendinize bunu sorun.

muğla merkezmi gelecegın yer
meslegınızı bılmıyorum ama
bence ıyıkı geldım dersın yıllar sonra

İyi de zaten mutsuzsun

Gidince en fazla yine mutsuz olursun ya Mutlu olursam deyip çıkacaksın yola

Aileden uzağa gitmem için geç bile kaldın

Bağımsız hayatın olsun isteyip istemediklerine kendin karar vermeyi öğren hayatını yönet

Evet fazla korumacılar. Bu boşanma konusu açılınca da önce bir kinlerini döküyorlar sonra bu da kader diyorlar. Tabi o sırada ben alacağımı alıyorum. Bir süredir bir nebze olsa da iyiydim. Bugün ne denli yara aldığımı ne çok kayıp verdiğimi bir kez daha anladım. Çoğu kez yok olsam, hiç bu dünyaya gelmemiş gibi gitsem diyorum. Çevremin lafları beni çok kötü bir psikolojiye itti. Kendimi değersiz bir çöp gibi hissediyorum.

Çünkü hiç eskisi gibi umutlu ve mutlu olamadım. Burda mutlu olacağımı da sanmıyorum. Ruh halim 70 gibi.

Hiç öyle şey olur mu kendine böyle şeyler söyleme. Sanki gidip yeni bir hayat kursan iyi olacak gibi ne dersin. Sen asistandın galiba, kazancın iyi, güzel bir evde oturabilirsin, hatta peşinatın varsa direkt satın alırsın kira yerine kredi ödersin. Yeni eşyalar alırsın, sağın solun tatil beldesi zaten gezer kafa dağıtırsın. Zamanla çevre edinirsin, hatta yeni biriyle tanışırsın kalbin tekrar çarpmaya başlar?

Pazartesiye kadar cevabımı bildirmem gerek. Aileme söyledim. Evdekilerin moralleri çok bozuk. Bana dua edin lütfen. Teşekkür ederim.

Ben olsam bir sn ailemle yaşamam.
Mesleğin var durumun iyi sağlıklısın
Daha ne?
Senin yerinde olsam 1+1 ev alırım zevkime göre dayar döşerim kendi düzenim kendi hanem der yoluma bakarım.sonra arkadaş çevre falan derken ohhh mis.1 yıl egede kaldım çok güzeldi.
Biraz dik durun kendi kararlarınızı keniniz verin.

Gittiğin yerde yalnız kalacaksanız, üzülüp, eski konuları aklınıza takacaksanız gitmeyin. İyi kötü aileniz yanınızda size destek oluyordur. Yaşadığınız yer neresi ? Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.

Mugla merkez sevimsiz bi yer. Pek sosyallesecek durumun da olmaz. Ailen de yok. Cok yalniz hissedebilirsin. Ama sen icine en cok sinecek karari ver

Ben taşınmanızın çok işe yarayacağını düşünmüyorum
Öncelikle içinizdeki savaşa son vermelisiniz
Bakın birde ben gibileri var, akıllanmayıp 1 adamla 2 kez evlenip 2 kez boşanan. Ailenize beni örnek gösterin size şükretsinler
(Yanlış anlaşılmasın hayatımdan çok memnunum. Tabi asla diye diye 2. Kez aynı adamla neden evlendim. Orası muamma. Arada saçmalamak herkesin hakkı)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…