• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehir değiştirmek için daha düşük maaşlı bir iş seçmek... Yardım lütfen :(

Munevvergul merhaba. Sana daha once de dusunduklerimi soylemistim. Izin verirsen tekrar etnek isterim. Eger Ankara ya da baska bir yere akademik kariyerine kaldigin yerden devam etmek icin gideceksen git hic durma ama doktora yaptiktan sonra duz bir memurluk icin gidersen ilerde psikolojin duzeldiginde pismanlik duyarsin. Anne ve babanin hissettigi maalesef cogu zaman dogru cikar. Eger ailen memurluk konusuna karsi ise onlari dinle bence. Sen benim kizim olsaydin ben de hayir derdim. Sehir degistirmek istiyorsan tamam ama asla akademik hayatindan vazgecme. Ben senin basarabilecegini biliyorum. Bu kadar cok sey basaran bir insan bu kadar cabuk yenilmemeli aksine herseye ragmen daha da ileriye gidebilmeli. Sirf hayata inat. Bu senin icin bir yol ayirimi. Dua et benim icin ne hayirlisi ise o olsun de. Dilerim kisa zamanda duzelirsin ama lutfen acele kararlar alma. Boyle yol ayrima geldigin zamanlarda lutfen once durup bir nefes al ve bekle. Asla acele kararlar alma.
sevgiler....
Çok teşekkür ederim. Bazen hiç tanımadığımız insanlar bizlere yardımcı oluyorlar. Ailem de gitmek istiyorsan git ama üniversite personeli olarak git diyorlar sanırım onları dinleyeceğim. İnşallah Allah güzel kapılar açar.

mezuniyetiniz nedir?
düz memurluk yerine uzman yardımcılığı filan düşünebilirsiniz.
yükselme şansınız da olur hem.

kaçıp gidince her şey sizinle gelecek. siz evden, arabadan değil; yaşanmışlıklardan, hatıralardan kaçıyorsunuz. hakkari de memur olsanız, avustralya da doktor olsanız yine aynı olacak psikolojiniz ve gün gelip te her şey geçince, yaralar kabuk bağlayınca silip attığınız kariyeriniz, biriktiremediğiniz paralarınız üzecek sizi bu sefer.

yapmayın, aileniz çok haklı. akışına bırakın, zor bir dönem bu eminim ama psikolojik destek, hayat koşturmacası ve heyecanlar, yenilikler unutturuyor her şeyi. bu sıkıntılı dönemde vereceğiniz büyük değişim kararları sizi pişman edebilir. bekleyin.

Ankara küçük bir yermi?
Biz eski eşimle aramızda metro durağı olarak 5 durak , semt olarak ikiz semtleriniz.
ama hiç birbirimizin hayatına mudahil değiliz, bir kaç kere karşılaştık oda başka yerlerde ayrılalı 5 sene olacak.
bırakıp kaçmak bana göre değil hiç düşünmedim

Kaçıp gitme psikolojisini anlıyorum, ben de yaşadım. Ama asıl sorunu çözmedikçe, nereye gittiğinizin hiçbir önemi yok, içinizdeki sıkıntı da sizinle birlikte geliyor. Bence gitmek yerine, psikolojik destek alın. Kafanızı dinlemeye ihtiyacınız varsa tatile çıkın, uzaklaşın. Uzun vadeli bir çözüm içinse, bir uzmandan yardım alın. Hayatta zevk alacak o kadar çok şey var ki, insan karamsarlığa düştüğünde hiçbirini göremiyor. Bu geçici bir süreç, buna inanın. Atlatacaksınız ve o zaman eski eşinizin hangi şehirde yaşadığı umurunuzda olmayacak.

Gitmek çözüm değil,olamazda.
Bugüne kadar verdiğiniz emeğinizi çöpe atmayın sonra çok yanarsınız.
Çevrenizi değiştirin.
Hobby edinin,kurslara katılın ki çevre edinmek için birerbir yerlerdir.
Ve mutlaka e n kısa zamanda tatile çıkın.
Dinlenin,yenilenin.Ve 4 elle işinize sarılın.Düşünceleriniz mutlak olumlu yönde değişecektir.

Psikolojik destek almayi bi dusunun bence.ayriliginiz daha yeni,isiniz de yogun olunca yipratmis sizi epeyce.belki biraz rahatlasaniz daha mantikli karar verebilirsiniz o zaman:)
sorunlarınızı da beraber götüreceğiniz için çekip gitmek bir çözüm değil bence..

Yine çok kötüyüm bu şehirden gitmek ben de takıntı haline geldi :( bu şehirde 5 10 yıl daha yaşayacağımı düşündükçe çok kötü oluyorum. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Param var evimiz rahat ailem karışmaz ama o kadar kendi içime çekildim ki:( onlarla bile konuşmuyorum ağlamaktan bi hal oldum. Buradan gitmeyi çok istiyorum :(

Bu konu sizde takıntı olmuş

Gitmezseniz rahat edemeyeceksiniz

Ama giderken kendinizi de yanınızda götüreceksiniz

Bu nedenle öncelikle bir uzman ile görüşün bir çözüm olmazsa gidersiniz

ben de akademisyenim. bana kalırsa da saçmalıyorsunuz:) ille başka bir şehre geçecekseniz, bir sürü özel üniversite var onlara geçin? ben olsam yıllarca emek verdiğim anabilim dalımı tam meyvesini yemeye başlamışken bırakmazdım orası ayrı gerçi. neden akademik burslarla 6 ay ya da 1 yıl yurtdışına gitmeyi tercih etmiyorsunuz?

Merhaba arkadaşlar ben eşimden 1 yıl önce ayrıldım. Akademik personel olarak görev yapmaktayım. Boşanma psikolojimi oldukça olumsuz yönde etkiledi ve bu yüzden yaşadığım şehri değiştirmek istiyorum. Fakat akademik personelde tayin olayı yok özellikle İstanbul, Ankara gibi şehirlerde kadrolar dolu dolayısıyla daha küçük bir yere gitmek durumundayım. Ayrıca akademik hayat doğası gereği çok yıpratıcı. Bunların üzerine benim özel hayatımda yaşadığım sorunlar da eklenince hayattan bıktım, sürekli ders çalışmam araştırma yapmam gerekirken, çalışamıyorum :KK43: Bu yüzden Ankara da merkezi bir memurluk kadrosuna geçmeyi planlıyorum. Ailem de dahil herkes saçmalama diyor. Çünkü orada ne yükselme şansım olacak, ne de maaşım buradaki kadar iyi olacak. Ben de yaşadığım travmanın etkisiyle yanlış bir karar vermekten çekiniyorum :KK43: sizce ne yapmalıyım? Bana yardımcı olur musunuz?
Şu an nasıl mutlu olacağını düşünyosan onu yap...Akademik kariyer yapanlar çok mu mutlu sanki....

Neyle mutlu olucanı sadece sen bilirsin

Yurtdışına gideceğim. Ama ben yaşadıklarımın benî hep geri çekeceğini düşünüyorum . Burda bir 10 yıl daha göze alamıyorum :(

Back
X