sehir degistirmek

Aslında önemli krlter mesleğin o iyiyse diğer kentlere yerleşmende sorun olmaz

7 ay önce ıstanbuldan çanakkaleye tasındık doğma buyume istanbuldaydım
bana hiç zor gelmedi ve ben çanakkalenin ilçesindeyim
bikere kalabalık yok trafik yok
istanbulda oturduğum kiranın altında kira veriyorum ve evim tertemiz güzel
küçük yerlerde komşuluk var ınsanlar daha sıcak sevecen okullar sakin iş konusuna gelince evet
istanbul kadar iş imkanı yok mesleğiniz de önemli bu konuda ama
bursanın istanbuldan hiçbir farkıyok bana göre beni gözüm kapalı götürseler bursaya istanbul diye gezerim
belki istanbuldan daha az nufusludur ama pek farkı yok yani

Evet biliyorum canakkaleyi,eşim oralı. Güzel beğeniyorum,ama is en önemlisi işte,ne is yapılır ki oralarda

eşinizin mesleği ne belki bulabilir kendine göre bir iş tanıdık filan varmı çanakkalede

Ben de doğma büyüme Ankara'lı idim. Eşimle yaklaşık 9 ay önce İzmir'e taşındık, hiç tanıdığım yok, akrabam yok, yaşım 35 :) buraya taşınmak için işten bile ayrıldım. Şehir merkezinde değiliz, Urla tarafına yerleştik, kasaba havasını çok sevdim. Yıllarca oturduğumuz yerlerde yanımda oturan komşumun ismini bile bilmezken buradaki o sıcak hava çok hoşuma gitti. Ankara'nın griliğini bırakıp, çam ormanlarının içinde gökyüzünün maviliğini izliyorum şimdi. Taşındığımız günden beri hep keşke daha önce gelseymişiz diyorum....

Orda calisiyomusunuz suan,ne tur işler yapılabilir acaba orda. Ay hayal ettim çok güzeldir gerçekten.

Orda calisiyomusunuz suan,ne tur işler yapılabilir acaba orda. Ay hayal ettim çok güzeldir gerçekten.
açıkçası çalışmıyorum ama iş bakmadım hiç. Azıcık şehri öğrenir öyle bakarım dedim önce, sonra yaz bitsin dedim, şimdi kızım gelsin, anne olayım diye bekliyorum falan derken hiç iş arayışına girmedim. eşim aynı firmanın Ankara bölgesinden İzmir bölgesine geçti, özel sektörde çalışıyor. Mesleğiniz vs nedir bilmiyorum ama aranırsa mutlaka bulunur birşeyler.

bir de İzmir İstanbula göre daha ucuz, yaşamı daha kolaydır. onu da hesaba katmak lazım...

Şimdi küçük bir bahçem var, meyve ağaçlarım, rengarenk güllerim, çiçeklerim var. Bahçeye bir çıkıyorum akşama kadar oyalayacak şeyler çıkıyor zaten. Arkam dediğim gibi çam ormanı, köpeklerim var, onları alıp ormana gidiyorum yürüyüşe; koyunlar, atlar, keçiler çıkıyor yolda önümüze :) Sütümü, tapteze sağılmış alıyorum, yoğurdumu kendim yapıyorum. Yumurtam tavukların altından toplanıyor. Ormandan topladığım kuru dalları yakıyorum şöminede. ha bu arada kasım bitiyor nerdeyse biz daha ısıtma adına, bazı akşamlar şömine yaktık, henüz kalorifere geçmedik :) hal böyle olunca benim çalışmam çok elzem olmadı :)

ÇOk imrendim suan tam özlemini çektiğim hayatı anlatmissiniz,boyle bir ev hayal ediyorum bende. Benim atanma durumum var öğretmenim ben atansam eşim de herhangi bir iş bulsa olabilir,özel sektörde yönetici o da. Ya da koyun keçi bakarız :) böyle evler var değil mi oralarda, bahçeli.fiyatları nasıl,kira veya satılık ?

Urla'da çok geniş biryer. Oturulabilir bahçeli bir eve kira ortalama 1.000 Tl verirsiniz. Bzim ev tam müstakil, bahçe bize ait, site içinde, sitede yüzme havuzundan tenis kortuna herşey de var bu arada. bahçemiz meyve ağaçları ile dolu dediğim gibi. ulaşımı rahat. iki katlı, 170 m2 civarı. terastan denizi görüyor. biz bin TL veriyoruz. Satılık fiyatlarına gelince dediğim gibi yerine göre değişiyor, 200-600 arası diyebilirim.

Bu arada yürüme mesafesinde hem özel/hem devlet okulu var, madem öğretmensiniz :) Okul bol buralarda :) Eşiniz de mutlaka birşeyler bulur. Evet şehre biraz uzak ama gece 12lere kadar otobüs var, ulaşımda sıkıntı yaşanmaz. ben daha önce gelmediğime çok pişmanım, bir düşünün derim

Ben su dakka cikip gelirim yemin ederim ,çok istiyorum. Birseyler vesile olmalı ama. Yani su bahsettigin hayatı yaşamak için herşeyi geride bırakabilirim.tek kafama takılan Maddiyat.

Ben su dakka cikip gelirim yemin ederim ,çok istiyorum. Birseyler vesile olmalı ama. Yani su bahsettigin hayatı yaşamak için herşeyi geride bırakabilirim.tek kafama takılan Maddiyat.

ben de ilten ayrılıp geldiğim için çok tereddütlü gelmiştim. bir de senin aksine, şehir değiştirmek eşimin tercihiydi, ben korkuyor, istemiyordum. orada ne yapıcam, bütün tanıdıklarım, ailem, arkadaşlarım burada, ya iş bulamazsam vs vs korkusu ile geldim hep.

Evet maddiyat kısmı, ben çalışmadığım için biraz ufak tefek şeylerden kısmamız gerekti. ama ankarada çift maaşı yetiremezken, burada tek maaş bile iyi kötü idar ediyoruz... ki apartman vs baksak daha ucuza kiralıklar da var. ama şükür tek maaş yetiyor şimdilik. ki sen öğretmensin, birşek,lde atama vs ile, olmadı özel okul dersane mutlaka birşey çıkar. eşinin İstanbul gibi yerde yöneticilik deneyimi varmış. buradalarda iş bilen çok yok, havada kaparlar bence. Ufak şirketlerde maaşlar çok iyi değil evet ama büyük şirketler, deneyimli yöneticilere ihtiyaç duyanlar da var...

Kariyer.nete bir girin isterseniz, bir bakın firmalara falan. misal ben İzmir'e gelmeden önce 3 firmaya başvurmuştum buradan, 1 tanesi geri dönüş yaptı. ama o sırada buraya görüşmeye gelme şansım olmadı.

iyi düşünün iyi olsun :)

Bir de mesela Çandarlı tarafı da var, orada Limanlar, ithalat-ihracat firmaları da var. Eşiniz için oralar da değerlendirilebilir. Yine kasaba, deniz kenarı :)

Valla içime su serptiniz,sanki imkansız geliyor ama çok istiyorum.ızmir,bursa,çanakkale var aklımda ama iş konusu sıkıntı

Bursa bence çok güzel bir şehir..Altı yıl orda yaşadım..Hem gelişmiş.Sonuçta tekstil şehri, iş imkanı konusunda çok sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum..Bursa size iyi gelebilir. :)

Zaten bir şekilde kapağı attıktan sonra gerisi gelir diye düşünüyorum.önemli olan ilk adımı atmak. Tereddütlerim arada olsada burada yaşamak ve yaslanmak istemiyorum orası kesin. yaşlı başlı avm gezip alışveriş yapmak istemiyorum yani.birazda kismet ama yolunu bulucam inşallah.bi de kızım var burada büyüsün istemiyorum

17 yaşından beri iş ve okul yüzünden 4 şehir değiştirdim.
seneye yine bana iş yüzünden yollar göründü.
radikal bi kararla en batıdan en doğuya gidecek gibiyim.
ben farklı şehirlerde yaşamayı çok seviyorum :)

korkacak bişey yok canım memur ailelerini düşün tek maaşla iki-üç çocukla kaç şehir değiştiriyorlar emekli olana kadar
ama benim tavsiyem göçten muzdaripsen yoğun göç alan şehir merkezlerini tercih etme, izmir merkez gibi yani, ilçeler olabilir tabii, kıyı olsun diyosan yine göç olayı var mesela marmaris tercih etme gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…