Şehir dışına taşınırken

tuce_tuce

Sen ne yaparsan yap olacak olan zaten oluyor
Pro Üye
Anneler Kulübü
11 Mart 2013
33.718
En iyi cevaplar
1
54.108
798
33
Selam kızlar 😍
Tayinlerin açıklanmasını bekliyoruz temmuz sonu gibi şehir değişikliği yapacağız . Şehir içinde bir kere geçen sene ev taşıdık o zaman annemler gelmişlerdi yardım etmeye şuan kimse gelmeyecek . Annem gelmek istiyor fakat çok yoruluyor ve babamla kardeşim çok yoğun çalışıyorlar evde anneme ihtiyaçları var o yüzden de annemi istemiyorum. Oğlum 3.5 yaşında çokta hareketli. Bu süreci nasıl kolay atlatırız diye düşünüyoruz. Listenin ilk 3 tercihinden birisine gidersek ev bakmaya gitmeye gerek kalmayacak orada bizim için bulacak ilgilenecek arkadaşlarımız var . Ama diğer yerler olursa mecbur gidip geleceğiz . Eşyam fazla değil 2+1 ve ıvır zıvır yok birkaç şey var fazla onları da satmaya çalışıyorum. Nasıl bir plan yapsam işin içinden kolay çıkarım ? Bu arada perdeler ve halılar gelmeyecek onları ihtiyaçı olan bir komşuya bırakacağım anlaştık . Temmuz başında artık evde yemek yapmasam orduevinde yesek diyorum hemde yiyecek işini bitiririm birde yemekle bulaşıkla uğraşmam diyorum . Kafam çok karışık ilk tayin içimde korku panik oluştu dünden beri 😢 tüm eşyalarımın kolileri duruyor bu arada 🥹 koli sorunum da yok . Önerileriniz ne olur

Bu arada söylemeyi unutmuşum 170 gibi bir puanımız var duruma göre lojman dağıtımı da bekleyeceğiz belki

Aslında iyi taraflarına bakarsak kolay hallolur diye düşünüyorum. Koli var yemek işi hallolursa yavaştan başlarsanız çok rahat yetişir bence. Üç kez taşındım kendim yaptım bir süre sonra alışıyor insan. Kolaylıklar diliyorum ☘️

Aslında iyi taraflarına bakarsak kolay hallolur diye düşünüyorum. Koli var yemek işi hallolursa yavaştan başlarsanız çok rahat yetişir bence. Üç kez taşındım kendim yaptım bir süre sonra alışıyor insan. Kolaylıklar diliyorum ☘️
Evet iyi tarafları var cidden . Temmuz başı artık yemek yapmamaya karar verdim . Gündüz oğlumla ilgilenip günlük yapmam gereken rutinleri yapayım diyorum . Öğleden sonra akşam yemeğine kadar full parktayız . Akşam yemek yesin yıka yatır 20:00 den sonra eşimle birlikte koli yapalım diyoruz .Teşekkür ederim 💐

Çocuğu uyutur kolilemeye geçersiniz 2+1 miş ev perdeler halılar da olmayacak ıvır zıvır da çok yok diyorsunuz 2 gün sürmez tamamen her şeyi toplamanız 💕
Biz de yeni taşındık üç gün oldu diğer evi toplamak 2 gün yeni eve yerleşmek 1 gün sürdü 2+1
Evet yorulduk ama 3 günde bitti 🥰 temizliği de kendimiz yaptık , tabi hala ufak tefek koliler var kışlık kıyafetler evde minik tadilatlar var bitince onları da hurclara kaldıracağız
1-2 gün de dinlendik bitti gitti

Artık firmalar eşyaları kendileri topluyorlar. Biz son taşınmamızda o şekilde bir firmayla anlaştık çok bir fiyat farkı olmuyor hem de profesyonel oldukları için daha düzenli oluyor. Kolileri yerleştirirken zorlanır mıyız diye tereddüt etmiştik ama her zamankinden daha kolay oldu. Sadece kendi özel eşyalarımızı biz paketledik. Son güne kadar evimizde olduğu gibi yaşamaya devam ettik en önemlisi de taşınma stresi yaşamadık :) Ayrıca kendileri paketleme yaptıklarında garantili oluyor bir eşyanız kırıldığında ya da hasar gördüğünde ücretini ödüyorlar. Size de tavsiye ederim, kolay gelsin şimdiden :KK200:

7 kez tasındım ilkzamanlar hep kendım kolıledım herseyle ben ugrastım
Son ıkı seferdır tasıma sırketı topladı
Valla önceden komıdınlerın ıcındekı ıc camasırlarını vs herseyı toplardım
Adamlar komıdın sıfonyer hepsını ıcıyle oldugu gıbı sardı oyle taşıdılar
Mutfak ıclerını fılan herseyı kendılerı topladı
Son tasınmada ben gıdecegım sehırdeydım
Hıc gormedım bıle yıne oyle tasıttırdım
Kırık eksık fılan olmadı

Hayırlı uğurlu olsun inşallah canım kardeşim.

Yolunuz açık olsun inşallah.

Artık firmalar eşyaları kendileri topluyorlar. Biz son taşınmamızda o şekilde bir firmayla anlaştık çok bir fiyat farkı olmuyor hem de profesyonel oldukları için daha düzenli oluyor. Kolileri yerleştirirken zorlanır mıyız diye tereddüt etmiştik ama her zamankinden daha kolay oldu. Sadece kendi özel eşyalarımızı biz paketledik. Son güne kadar evimizde olduğu gibi yaşamaya devam ettik en önemlisi de taşınma stresi yaşamadık :) Ayrıca kendileri paketleme yaptıklarında garantili oluyor bir eşyanız kırıldığında ya da hasar gördüğünde ücretini ödüyorlar. Size de tavsiye ederim, kolay gelsin şimdiden :KK200:
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum 😍 batıda olsak dediğiniz gibi olurdu ama şuan doğudan batıya dönüyoruz ve çok küçük imkanları pek olmayan şehirdeyiz . Geçen sene şehir içinde taşınırken güzel bir şirketle anlaşmıştık zamanında geldiler zamanında taşındık vs iyiydi hasar görmedi eşyalarımız . Ama şu kez şöyle bir durum var biz gideceğimiz şehrin durumuna göre lojman bekleyeceğiz . Maalesef ki lojman dağıtımı da Eylül aynında olacak o zamana kadar sorun var . Eşyaları paketleyip meyil iznine çıkacağız 15 gün sonra eşim göreve başlayacak yeni şehirde arkadaşlarımız da bizim evin eşyalarını taşıma şirketine yükletip evin anahtarını teslim edecekler . Lojman dağıtımı sorun yaratıyor . Geçen sene giden arkadaşların evlerini de biz taşıma şirketine yüklemiştik . Hele yol paraları çok pahalı olduğu için şirket bir tır kiralıyor 4 evi mesela yüklüyor şehir şehir dağıta dağıta gidiyor . Bir arkadaşımız dün dedi ki kolilerine sayı ver çalınırsa anlayamazsın biz hep öyle yapıyorduk şehir değiştirirken dedi . Böyle olunca tabi aaa dedim aklıma gelmeyen bilmediğim şeyler var demek ki
7 kez tasındım ilkzamanlar hep kendım kolıledım herseyle ben ugrastım
Son ıkı seferdır tasıma sırketı topladı
Valla önceden komıdınlerın ıcındekı ıc camasırlarını vs herseyı toplardım
Adamlar komıdın sıfonyer hepsını ıcıyle oldugu gıbı sardı oyle taşıdılar
Mutfak ıclerını fılan herseyı kendılerı topladı
Son tasınmada ben gıdecegım sehırdeydım
Hıc gormedım bıle yıne oyle tasıttırdım
Kırık eksık fılan olmadı

Şimdi hatırladım evet bizim arkadaşlarında bıkac ev eşyası birlikte taşınmıstı
Bisikleti diger şehire bırakmıslar
Gibi sorunlar olmustu . Ben hic yasamadım

Back