Ben tercih yaparken haritayi önüme açıp olan kadro sehirlerine bakarak karar vermistim.
Memuriyette hangi sehirde çalıştığın o kadar etkili değildir yani diyelim ki küçük bir ilde ise basladin sonra büyük sehre gittin, o büyük sehirdeyken şu küçük şehirden gelmissin gibi bir algı olusmaz. Önemli olan kazandığın deneyimler, edindiğin bilgilerdir.
Öncelikle nasil.bir yerde yasamak istersiniz o şekilde yol alin derim
Ben sosyallik isterken küçük bir sehir yazmistim evet sosyallik zordu ama o sehir benim memleketim gibi oldu. Hayatı, insanlari öğrendim, tanidim. Yani simdiden yasamadan gelecek hakkında fikir yürütmek cok doğru olmaz. Insan bazi seyleri yasayarak, tecrübe ederek öğreniyor. Tabii hayattan ve isten ne istediğine de bağlı...
Ben olsam Ankara yazmazdim mesela. Şöyle ki, Bakanlıklar Ankarada ve merkezde calismak iyi olabilir ama Ankara soğuk bir şehir, bir kere gittim ama insanları da öyle geldi; soğuk ve donuk. Tabii memur kenti de deniyor yasayanlar daha iyi yorum yaparlar, benimkisi ilk izlenim diyelim.
Ben de Egeliyim belki o yüzden Ankara soğuk gelmistir.
Aklınızdaki sehirleri yazarsanız, bildiğim kadarıyla yaşam kosullarini anlatabilirim.
Trakyayi bilmiyorum, Kastamonu yakin bir arkadasimin memleketi ve şu an ailesinin yaninda ve oradan bana güzel fotograflar gönderiyor yesili harika

havası da mis diyor arkadasim.