Şehir Seçemiyorum. Bilmediğim İllerin Özelliklerini Nasıl Öğrenebilirim? Memurluk Nerede Avantajlıdır?

Hangi kadroya atandiniz, öğretmen mi memur mu vhki mi? Ona göre ortalama ne kadar alacağınızı memurlar netten maas hesaplatabilirsiniz. Gideceğiniz yerin de ekonomik durumuna bakarak tercih yapin derim. Bu arada kiralik ev fiyatlari bile cok artmış 700-800 lira eve 1000 lira fiyat biçiyorlar bunun faturasi, depozitosu da var.
Canınızı sıkmak istemezdim ama hayatin gerçeklerini de göz ardi etmeyin derim.

Canakkale 💜
Yani Kirklareli'ne hic gitmedim ama Trakya guzel bence. Ankara'yi vs ben tercih etmezdim.
ankarada yoğun bir kurum olabilir diye düşünüyorum. Benim korkum büyük bir şehirde yapamamak olmadı trakya ile başlayalım . Çanakkeleyede çok yakınmış kırklareli :)

Ben tercih yaparken haritayi önüme açıp olan kadro sehirlerine bakarak karar vermistim.
Memuriyette hangi sehirde çalıştığın o kadar etkili değildir yani diyelim ki küçük bir ilde ise basladin sonra büyük sehre gittin, o büyük sehirdeyken şu küçük şehirden gelmissin gibi bir algı olusmaz. Önemli olan kazandığın deneyimler, edindiğin bilgilerdir.
Öncelikle nasil.bir yerde yasamak istersiniz o şekilde yol alin derim
Ben sosyallik isterken küçük bir sehir yazmistim evet sosyallik zordu ama o sehir benim memleketim gibi oldu. Hayatı, insanlari öğrendim, tanidim. Yani simdiden yasamadan gelecek hakkında fikir yürütmek cok doğru olmaz. Insan bazi seyleri yasayarak, tecrübe ederek öğreniyor. Tabii hayattan ve isten ne istediğine de bağlı...
Ben olsam Ankara yazmazdim mesela. Şöyle ki, Bakanlıklar Ankarada ve merkezde calismak iyi olabilir ama Ankara soğuk bir şehir, bir kere gittim ama insanları da öyle geldi; soğuk ve donuk. Tabii memur kenti de deniyor yasayanlar daha iyi yorum yaparlar, benimkisi ilk izlenim diyelim.
Ben de Egeliyim belki o yüzden Ankara soğuk gelmistir.
Aklınızdaki sehirleri yazarsanız, bildiğim kadarıyla yaşam kosullarini anlatabilirim.
Trakyayi bilmiyorum, Kastamonu yakin bir arkadasimin memleketi ve şu an ailesinin yaninda ve oradan bana güzel fotograflar gönderiyor yesili harika 😍 havası da mis diyor arkadasim.
Çok teşekkür ederim yazınız için. Bende sosyallik hiç istemiyorum çok sakin bir insanım. Ankaraya bir kere sınav için gitmiştim gerçekten insanları çok soğuktu. O koşturmaca . Evet Ankaranaın bir çok avantajı olacaktır ama işte o ortama ayak uyduruabilirmiyim hiç bilmiyorum. Kastamonuyuda sevdim çok uygun kiralara baktımda . Kırklarelide öyle gibi geldi. Artık akşama olmadı netleştirecegım bakalım

Ankara da iki sene yeşadım.Kişisel gelişim acısından diğer ornek verdiğiniz kentlerden daha geniş kapsamlı olduğunu düşünüyorum.Şahsi fikrim.Evet kısın soguk oluyor ama kışın sıcak olan Ege Akdeniz kıyıları hariç pek bir yer yok zaten.
evet aslında ege ve akdeniz bayağı tecih edildi bana sıra gelene kadar.

Kastamonu da hiçbir sey yok
Çanakkale oluyorsa yaz cok guzel bir Şehir deniz kumsal tatil yeri tam
Lapseki biga buralar guzel heryerde bim a101 var ztn.. Kiraları bilmiyorum netten bak

Kurum neresi

Yani Ankara ile Tosya karşılaştırılmaz bile

Altındağ kötü diyen olmuş da Ankara nın merkez ilçesi

Canın nerede isterse orada otur

Tosya’da memur olmak zordur zira hiçbir şey yok herkes yerli belli başlı memurluklar dışında memurlar bile yerli oluyor genelde

Son yıllarda evler vs yapıldı da eskiden kiralık ev bile sıkıntılıydı

İstanbul Samsun yolu üstü ulaşım çok sıkıntı olmaz ama bence yaşam zordur

Doğalgaz gelmiş mi ona da bakın

Çok teşekkür ederim yazınız için. Bende sosyallik hiç istemiyorum çok sakin bir insanım. Ankaraya bir kere sınav için gitmiştim gerçekten insanları çok soğuktu. O koşturmaca . Evet Ankaranaın bir çok avantajı olacaktır ama işte o ortama ayak uyduruabilirmiyim hiç bilmiyorum. Kastamonuyuda sevdim çok uygun kiralara baktımda . Kırklarelide öyle gibi geldi. Artık akşama olmadı netleştirecegım bakalım
Hakkinizda hayirlisi olsun cok strateji yapmaya çalışmayin daha once 1 kisilik kadrolari yazdim olmadi en cok da Ankarada kadro vardi. Ikinci tercihlerde ise kucuk bir ili yazdım Istanbul bile benim puandan düşük kapatti. Hatta batida en yuksek benim puanimdi. Yani cok kafa yormayin biraz oluruna birakin, haritayi acin kalbinize hangisi daha sicak geliyorsa his olarak orayı secin.

Kırklareli.
Hem ucuz hem küçük hem İstanbul’a yakın. Maasınız yüksek olmayacak düz memursunuz cünkü 3 küsur parayla Ankara da yaşayamazdım ben. Kırklareli iyidir.
Çok teşekkür ederim gerçekten bende çok uygun diye araştırdım. İnşallah bakalım ya :)

ankarada yoğun bir kurum olabilir diye düşünüyorum. Benim korkum büyük bir şehirde yapamamak olmadı trakya ile başlayalım . Çanakkeleyede çok yakınmış kırklareli :)

Evet yakin. Guzeldir buralar tavsiye ederim :)
Canakkale'ye memur, asker, ogrenci olarak gelenler genelde yerleşmenin hayalini kuruyor :)

Kırklareli benim memleketim, ben ilçedenim, merkezin ilçelere göre daha sakin, az gelişmiş olduğunu duymuştum kuzenim üniversite okudu orada ama mutluydu. Biraz da ne istediğinizle ve beklentilerinizle alakalı. İnsanı sıcakkanlıdır, bir bayan olarak rahat edersiniz. Muhafazakar bir yapısı yoktur. Niyeyse her şehir de askeri, öğrenciyi ne bileyim yani yabancıyı bir kabullenememe durumu var ama maalesef.
Çok sevindim kırklareli oluşunuza . Edirneye yakın diyorlar yani oraya gidilebilir dimi bir alışveriş için .:)

Kastamonu nedense bana boğucu geliyor orda yaşamak istemezdim
Sizin maaş durumunuz da önemli.
Şimdi 4bin maaş ile 1500 2000tl kira sizi yorar.
Bu arada gittiğiniz yer çakılı kadro mu?
inanın hiç bilmiyorum ilk kez başlayacagım göreve eğer buralar gelirse. Hemde eşyalı evler gerçekten 1.500 den başlıyor ankarada hele muğlada o şekilde daha fazla. kirasını bile düşünüyorum ama elimde değil tabiki :(

Back
X