• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sehirden indim sayfiyeye.

Bu konuya benzer bir konu vardı izmirli arkadaşlar demişti gelmeyin burası bize yeter diye. O geldi aklıma birden

Bu tamamen sizin kendi yapınıza bağlı.

Büyükşehirden küçük yazlık beldelere kaçıp bir sene sonra dönen arkadaşlarım da oldu.
Mutlu mesut kalan da oldu.

Mesela küçük yerlerde genelde sanılanın aksine çevre yapmak daha zordur çünkü daha kemikleşmiş arkadaşlıklar vardır. Dışarıdan geleni pek almazlar, hele ki insan sirkülasyonunun çok olduğu yerlerde.

Eğer arkadaş, arkadaş ortamı vs seviyorsanız bu konuda zorlanma ihtimaliniz olabilir.

Küçük yerde sosyal yaşam daha kısıtlı, etkinlikler daha azdır.

Küçük yer kışın ölüdür. Urla özelini bilemem ama yazlık beldeler sezon dışında yarı yarıya kapalıdır, birkaç tanesi hariç restoranlar bile akşam 10 gibi kapatır.

Ulaşım sıkıntı olur, özellikle kışın belde içi ve merkeze olan ulaşım seyrekleşir ve erken biter. Arabasız ulaşım biraz zor.

Beldesine bağlı olarak yaşam şehirden pahalıya gelebilir. Genelde turistik fiyatlara alışık oldukları için dışarı çıkmak daha pahalı olur genelde.

Tabii ki olumlu yanları da çok var, eğer acele karar vermeniz gerekmiyorsa bence kışın bir hafta falan kalıp gözlemenizde fayda var.

Büyükşehirden küçük yazlık beldelere kaçıp bir sene sonra dönen arkadaşlarım da oldu.

Mesela küçük yerlerde genelde sanılanın aksine çevre yapmak daha zordur çünkü daha kemikleşmiş arkadaşlıklar vardır. Dışarıdan geleni pek almazlar, hele ki insan sirkülasyonunun çok olduğu yerlerde.

Eğer arkadaş, arkadaş ortamı vs seviyorsanız bu konuda zorlanma ihtimaliniz olabilir.

Küçük yer kışın ölüdür. Urla özelini bilemem ama yazlık beldeler sezon dışında yarı yarıya kapalıdır, birkaç tanesi hariç restoranlar bile akşam 10 gibi kapatır.

Ulaşım sıkıntı olur, özellikle kışın belde içi ve merkeze olan ulaşım seyrekleşir ve erken biter. Arabasız ulaşım biraz zor.

Beldesine bağlı olarak yaşam şehirden pahalıya gelebilir. Genelde turistik fiyatlara alışık oldukları için dışarı çıkmak daha pahalı olur genelde.

Tabii ki olumlu yanları da çok var, eğer acele karar vermeniz gerekmiyorsa bence kışın bir hafta falan kalıp gözlemenizde fayda var.
[/QUOTE

Uzun uzun deger verip yorum yazdiginiz icin cok tesekkur ederim🌱

Kamuda çakılı kadroda olmasam bende gideceğim izmirciğime :mad::mad:

Neyse şu şehirlerarası yasak bitsinde beyaz elbisemle türkan şoray şapkamı takıp bir izmir havası alıp geleyim:KK28:
Ben okul bittiginde izmirde basladim sonra evlendim diye ortaligi yikip ankara gecisi bekledim. Simdi Boyle bir sey olursa tekrar ortaligi yikip kadromu izmir'e aldiracagim. Donunce buyuk ihtimalle delta konusu olacagim arkadaslarim arasinda:))

Kiymetli yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Biriken yillik izinlerle kisin bir deneme yapacagiz gibi gorunuyor. :)

Urla İzmir arası gidip gelmek zor olmaz eğer kendi aracınız varsa. Urla çok da tenha değil, daha tenha yerler var. Ben de yazlık bir ilçede yaşıyorum, yazın çok kalabalık oluyor pek hoşlanmıyorum, kışın daha güzel ve huzurlu, tabi sessizlikten hoşlanan biriyseniz, eşim mesela şehiri sever. Biraz sizin yapınıza ve bakış açınıza bağlı ama İzmir Urla arası çok yakın olduğu için işe gitme açısından sorun yaşamazsınız.
Bende izmir'e yakin olmaktan dolayi hevesleniyorum sikca :)

O konuyu da hatirliyorum. Yeni mezunken is bulmak cok zordu, ev kiralari vs de son yillarda cok uctu izmir'de. Ama ulke herkesin. :))
Çocuğum olduktan ve biraz büyüdükten sonra anladım ki daha sakin yerde yaşamak çok mantıklı. Mutlu olacağınızı hissediyorsanız hiç durmayın bile.

Urla küçük bir yer değil korkmayın. Bir de izmirin ilceleri ve semtleri hep birbirine yakın ulaşım kolaydır.

Çocuğum olduktan ve biraz büyüdükten sonra anladım ki daha sakin yerde yaşamak çok mantıklı. Mutlu olacağınızı hissediyorsanız hiç durmayın bile.
Bir yanim icten ice bunu dusunuyor. Izmirde buyumus tatillleri yazlikta gecmis biri olarak. Cocuklugu yasadim yazlari

O yakınlık ilk başta cazip oluyor ama sonra gözünüzde büyüyor. Yorgunluk, mesafe, benzin vs derken bir süre sonra gitmiyorsunuz. İstisnalar tabii ki var ama çoğunlukla öyle oluyor :KK53:
Izmirde ise devam etmek zorundayim ben hem isimi cok seviyorum hem de calismadan bilmedigim bir isi yapamam. Olursa zorunluluktan gelip gidecegim ve ailem izmirde yasiyor:)

Back
X