- Konu Sahibi mutlucicek
Ankara'da yaşıyorum..yazligimiz çandarlida...urla da yaşayın derim.ankaranin tadı yok.Ankara duzenli sehir ama İzmir in insanı havası başka... Urla çok da köhne değil...benim imkanım olsa hiç durmaz giderim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Doğma büyüme İstanbul'luyum, İstanbul ki metropol, her şey elinizin altında, erişemeyeceğiniz bulamayacağınız hiçbir şey yok, alternatifin de alternatifini bulabileceğiniz bir şehir ama biz bir gün ani bir kararla Ege'de daha önce bir kere bile gidip görmediğimiz, hastanesi dahi olmayan köyden biraz hallice bir yere taşınmaya karar verdik:)Arkadaslar selamlar,
Burada farkli hayat tarzlarindan arkadaslarim oldugu icin fikir almak istedim. Esimle Ankara'da ikamet ediyoruz. Mesleklerimizi yapiyoruz gelirlerimiz iyi, maddi anlamada herhangi bir sikintimiz yok ancak esim Urla'ya yerlesmek konusunda bu aralar pek hevesli. Ben ise daha cekimserim sebebi de normalde civil civil olan yazlik yerlerde annemlerle kaldigim surecte Eylul gibi cok bos oldugunu gormem. Eger tasinirsak ben ankaraya tasinmadan geldigim ofise donebilirim, butun arkadaslarim izmirde orada dogdum okudum bir sure calistim. Bu yonden cok avantajli. Sizlere sormak istedigim soru su, yazlik yerlerde yasayan veya sehirden daha uzak yerlerde yasayan arkadaslarim ne gibi sorunlar yasadiniz ? Biraz cesarete ihtiyacim var bu konuda yazin civil civilken ruhum kisin daralir mi?ise gelip giderken ( isim izmirde olmaya devam edecek) pisman olur muyum? Ankara yeni ekibime yavas yavas alistim ancak kendi sehrime yakin olma fikrine de cok sicak bakiyorum. Var midir boyle buyuksehirden tasinan?
Daha once ofisimde urla izmir gelen Biden bir tanidgim vardi. O surekli bunaliyordu cunkuDogma büyüme izmirliyim. Ankarada sıkılmadıysanız urlada niye sıkılasanız kiurla o kadar da tenha degil. Valla ankara izmir kıyaslaması yapmanız ilginç geldi. Hemen dönün hemeeen
![]()
Zaman ayirip uzun uzun anlattiginiz icin tesekkur ederimDoğma büyüme İstanbul'luyum, İstanbul ki metropol, her şey elinizin altında, erişemeyeceğiniz bulamayacağınız hiçbir şey yok, alternatifin de alternatifini bulabileceğiniz bir şehir ama biz bir gün ani bir kararla Ege'de daha önce bir kere bile gidip görmediğimiz, hastanesi dahi olmayan köyden biraz hallice bir yere taşınmaya karar verdik:)
Yalan yok, ilk birkaç ay çok zorlandım çünkü günlük hayatta aklınıza gelebilecek herhangi bir ihtiyacı bile bulmak mümkün değildi, en ufak bir örnek vereyim bir tişört almak için dahi merkeze gitmeniz gerekiyordu, bu da en az 1-2 saatlik yol demek, 30-40 bin nüfuslu bir yerde resmen yaban hayatı gibiydi, yazın nispeten iyiydi ama kış mevsimi bir dağdan inen domuzlar bir siz gibi bir şey yaşıyordunuz:))
Lakin şimdi sorun bana İstanbul mu yoksa yaban hayatı yaşadığınız yer mi diye, yaban hayatımda mutluyum derim geldiğimiz zamana göre daha bir gelişti, biz de çok alıştık, hala bulamadığımız çok şey oluyor ama netten alışverişle hallediyoruz ama tabii herkesin yaşadığı yerden beklentilerine göre değişir böyle şeyler.
Kış aylarında da gece hayatı olsun, ben akşamları arkadaşlarımı bara çağırayım, cafede takılayım derseniz, sinema tiyatro etkinlikleri olsun, sergiler yapılsın, haftasonu konsere gidip stres atayım, doğru dürüst bir spor salonu olsun, çeşit çeşit avmleri olsun derseniz Bodrum dahil Ege'nin birçok sahil kasabasında bunu bulmanızın imkanı yok, ancak merkeze gitmeniz halinde bunlara ulaşırsınız.
Yaşayacağınız yerden beklentileriniz nelerdir bunu göz önünde bulundurun, Urla'da yaşarım ama söz konusu eğlence, kültürel aktiviteler vb olunca İzmir'e giderim sorun olmaz diyorsanız o zaman başka.
Ankara'da yaşamak nasıldır bilmiyorum, hiç gitmedim ama İstanbul'da yaşadıktan sonra her ne kadar aradığını bulamama sıkıntıları yaşasam da küçük bir yerde yaşamaktan memnunum, büyükşehirden gelince biraz bocalarsınız ama zaten işiniz merkezde olacağından çok da sorun yaşamazsınız bence.
Benimde oyle olacak sanirimİstanbul ve Ankara'da yaşadımki aslen Ankaraliyim ve Karadeniz'in ufacık bir şehrinde üniversite okudum. Ankara'yı hiç benimseyemedim o küçük Karadeniz ilinide. Belki ufak ama daha eğlenceli bir yerde bulunsaydim benimseyebilirdim. Bu sizin ne istediğinize ilgili ama Ankara'da ve o küçük ildede beni bağlayan tek şey arkadaş ortamımim oldu.
Çok şükürNe güzel dertler var bu hayatta![]()
Ah evet Ankara'in duzenini herkesin ise gidisini vs seviyorum ama izmir'i ege'yi de cok ozluyorumAnkara'da yaşıyorum..yazligimiz çandarlida...urla da yaşayın derim.ankaranin tadı yok.Ankara duzenli sehir ama İzmir in insanı havası başka... Urla çok da köhne değil...benim imkanım olsa hiç durmaz giderim
Arkadaslar selamlar,
Burada farkli hayat tarzlarindan arkadaslarim oldugu icin fikir almak istedim. Esimle Ankara'da ikamet ediyoruz. Mesleklerimizi yapiyoruz gelirlerimiz iyi, maddi anlamada herhangi bir sikintimiz yok ancak esim Urla'ya yerlesmek konusunda bu aralar pek hevesli. Ben ise daha cekimserim sebebi de normalde civil civil olan yazlik yerlerde annemlerle kaldigim surecte Eylul gibi cok bos oldugunu gormem. Eger tasinirsak ben ankaraya tasinmadan geldigim ofise donebilirim, butun arkadaslarim izmirde orada dogdum okudum bir sure calistim. Bu yonden cok avantajli. Sizlere sormak istedigim soru su, yazlik yerlerde yasayan veya sehirden daha uzak yerlerde yasayan arkadaslarim ne gibi sorunlar yasadiniz ? Biraz cesarete ihtiyacim var bu konuda yazin civil civilken ruhum kisin daralir mi?ise gelip giderken ( isim izmirde olmaya devam edecek) pisman olur muyum? Ankara yeni ekibime yavas yavas alistim ancak kendi sehrime yakin olma fikrine de cok sicak bakiyorum. Var midir boyle buyuksehirden tasinan?