• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehirden köye misali

minikmavikus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2016
223
294
33
37
merhaba arkadaşlar

Biz istanbulda çok işlek değil ama yine de merkezi bir yerde oturuyoruz yani canım sıkıldığında çıkıp gezebileceğim bir yer ama ev küçük ve kira

Ev almaya karar verdik krediyle

Eşim de gebzede çalışıyor ve yol uzun sürüyor gidip gelmek o yüzden o taraflara yakın taşınmak istiyor ,

gidip gezdim o tarafları ama burdan sonra biraz köy - mahalle gibi geldi bana:110:

Eşim artık trafikten bıktım diyor 5 senedir git gel . onun ailesi burda değil benim ailem benim şuan oturduğum yere yakın.

Burda alacağımız küçük bir ev fiyatına orda lüks sitede büyük bir ev alabiliyoruz
Ben şuan çalışmıyorum bebeğim var küçük.
Sizce oraya alışabilir miyim. Yoksa bülbülü altın kafese koymuşlar misali mi olur??

Aileme arkadaşlarıma çok alışığım bebeğim büyüyünce anneme bırakır gezerim diyordum.
Ya da iş bulabilirsem anneme bırakır çalışırım vs.
Diğer yandan burda trafik gittikçe artıyor eşime de kıyamıyorum bıktı saatlerce yol gelmekten çünkü onu bu tarafa bağlayan bir şey yok sadece ben istediğim için burda oturuyoruz

Ne yapmalıyım çok kararsızım fikir verir misiniz

Sırf siz gezeceksiniz diye adamı o trafik çilesine mahkum etmeyin
Nasıl ki eşinizin ailesinin yanında oturma zorunluluğu yoksa sizin ailenizin yanında da eşiniz oturmak zorunda değil
Yaşadığın doğup büyüdüğün yerden ayrılmak kolay olmuyor.. 1 saatten fazla sürüyor yol trafikle ama genelde burda herkes o kadar yol çekiyor yine de az değil tabi

Sırf siz gezeceksiniz diye adamı o trafik çilesine mahkum etmeyin
Nasıl ki eşinizin ailesinin yanında oturma zorunluluğu yoksa sizin ailenizin yanında da eşiniz oturmak zorunda değil
Yaşadığın doğup büyüdüğün yerden ayrılmak kolay olmuyor.. 1 saatten fazla sürüyor yol trafikle ama genelde burda herkes o kadar yol çekiyor yine de az değil tabi
Bir de o akşama kadar yok tabi işte oluyor hiç bilmediğim bi yerde sıkılmaz mıyım

Gebze çok uzak değil, bence sorun olmaz diye düşünüyorum. Ben Ankara'da merkezi güzel bir semtten Doğu da bir şehire geldim şimdi, başta aynı endişeleri yaşadım ama düşündüğüm kadar kötü olmadı
Ailem arkadaşım olsa belki sıkılmam da tek başıma cesaret edemiyorum

Gebze de fena sayılmaz ki zaten eşinizin durumu açısından zaten taşımamız en güzeli olur.Alişirsiniz.Gebze merkezden mi alacaksınız evinizi?

Ailem arkadaşım olsa belki sıkılmam da tek başıma cesaret edemiyorum

Bence de taşınırsan daha rahat olur.Ailen bir saatlik yolu gelebilir.Hergün o kadar yol yorar insanı.Başlarda zorlanırsın biraz ama alışmak isteyince insan heryere alışıyor.Yeni arkadaşlıklar kuruyor.

Ben Marmara'dan Ege'ye evlendim.5 ay sonra da güneydoğuya tayinimiz çıktı.Tamam Ege'ye alışmak çok kolay olduBuraya da alıştım.

Sizin dediğiniz yerler çok da bağımsız yerler değil bir de.Hyrlısı olsun

Öyle de olabilir darıcadan bir tane bulduk şimdilik ama darıca hakkında fikrim yok pek
Bence Darıca güzel bir ilçe.Yani Gebze tarafina taşinacaksaniz Darica iyi bir secim olur.Birde Eskihisar var bilirsiniz zaten.Eskihisar da şirin bir yerdir (ama orası da küçük )bir bakın isterseniz.Hakkinizda hayırlısı olsun inşallah.

eşin her gün trafikte boğulacağina, sen canın istediğinde gider gezersin. istanbulda nasıl yaşıyosunuz zaten, trafik kalabalık dert çile sıkıntı :confused:

Bence Darıca güzel bir ilçe.Yani Gebze tarafina taşinacaksaniz Darica iyi bir secim olur.Birde Eskihisar var bilirsiniz zaten.Eskihisar da şirin bir yerdir (ama orası da küçük )bir bakın isterseniz.Hakkinizda hayırlısı olsun inşallah.
Eskihisarı hiç bilmiyorum ama darıca da oturan biri istanbuldan buraya gelinir mi hiç dedi

Back
X