• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehirden köye misali

Gebze köy gibi bir yer değil yahu, gayet gelişmiş bir yer, yani gezersiniz, sahile inersiniz, avm dolaşırsınız. Ben İzmit'te yaşıyorum 1.5 sene Gebze'de çalıştım, oradan biliyorum Gebze'yi ama Darıca hakkında bir fikrim yok. Hem İstanbul'a hem İzmit'e yakın, sıkıldıkça İzmit'e de alışırsınız belki. İstanbul'un gürültüsü, trafiği yok Gebze'de inanın. Bence alışırsınız.

Çocuğu kv yede bırakabilirsiniz. Zamanla alışırsınız arkadaş edinirsiniz falan eşiniz 5 sene dişini sıktıysa sizde yaparsınız yani.

kısa ve öz;

ben sıkılmayayım diye, çocuğu istediğimde anneme bırakıp rahat rahat gezebileyim diye eşim beş yıldır çektiği trafik sorununu bir ömür boyunca çekmeye devam etsin, hem bana hem çocuğuna bakmak zorunda olan o, ben çalışsam da olur çalışmasam da, çalışmasam da rahat rahat gezebilmek için anneme aileme yakın olmak istiyorum bu yüzden eşimin iişine yakın değil benim aileme yakın yerden ev almak istiyorum ama siz ne diyorsunuz...

demişsin.

merhaba arkadaşlar

Biz istanbulda çok işlek değil ama yine de merkezi bir yerde oturuyoruz yani canım sıkıldığında çıkıp gezebileceğim bir yer ama ev küçük ve kira

Ev almaya karar verdik krediyle

Eşim de gebzede çalışıyor ve yol uzun sürüyor gidip gelmek o yüzden o taraflara yakın taşınmak istiyor ,

gidip gezdim o tarafları ama burdan sonra biraz köy - mahalle gibi geldi bana:110:

Eşim artık trafikten bıktım diyor 5 senedir git gel . onun ailesi burda değil benim ailem benim şuan oturduğum yere yakın.

Burda alacağımız küçük bir ev fiyatına orda lüks sitede büyük bir ev alabiliyoruz
Ben şuan çalışmıyorum bebeğim var küçük.
Sizce oraya alışabilir miyim. Yoksa bülbülü altın kafese koymuşlar misali mi olur??

Aileme arkadaşlarıma çok alışığım bebeğim büyüyünce anneme bırakır gezerim diyordum.
Ya da iş bulabilirsem anneme bırakır çalışırım vs.
Diğer yandan burda trafik gittikçe artıyor eşime de kıyamıyorum bıktı saatlerce yol gelmekten çünkü onu bu tarafa bağlayan bir şey yok sadece ben istediğim için burda oturuyoruz

Ne yapmalıyım çok kararsızım fikir verir misiniz

Ben olsam kıyamazdım eşime
İnsanoğlu her şeye alışıyor, taşın bence, günah adama

Valla cnm bence ıstanbula hıcde uzak degıl yaparsın dıye dusunuyorum. Ben İStanbulda merkezi güzel bir yerden Doğu da bir şehire gidecegim turkıyenın en dogusu dıyelım :KK70: meslek icabından ötürü. o sehrı onceden gıttım gordum her ne kadar dogdugum buyudugum istanbul kadar olmasada sadece iş odaklı baktıgım ıcın pek kafama takmıyorum bile.

Yaşadığın doğup büyüdüğün yerden ayrılmak kolay olmuyor.. 1 saatten fazla sürüyor yol trafikle ama genelde burda herkes o kadar yol çekiyor yine de az değil tabi

Esiniz boyle ailesine duskun olsa anneci koca derdik, buyumediyse niye evlenmis ki derdik, onun sorumlulugu artik esi ve cocugu olmali derdik. Bilmem anlatabildim mi?

Açılın ben de Gebzede oturuyorum. Merkezdeyim lokasyon olarak... Eşiniz nerede çalışacak ? Eğer gosb bölgesi ise yol trafik yüzünden yine biraz uzun gelebilir taysad bölgesi falan ise çok rahat gidip gelebilir Darıca'dan. Ben merkezdeyim 15 dklık yol gosb trafik çilesi yüzünden 45 dk bile sürebiliyor :) İstanbul'da bir semtten diğer semte girmek bile çok buyuk bir eziyet. Araban olsa da aynı dert toplu taşıma da :)) Gebze de gitgide kalabalıklaşan ve bir anda her yeri bina yiiginina dönüşen bir yer oldu... Mutlukentte birçok site var o taraflardan ev bakabilirsiniz hem de her bölgeye daha çok yakın... Ortam konusuna gelince İstanbul nasılsa Gebze de öyle... Her çeşit insan var. İnsan her şeye alışıyor çok da olumsuz dusunmeyin , eşiniz yol stresi çekmek ve vakit kaybetmek yerine sizinle daha fazla vakit geçirecek ayrıca ev alabilecek gücünüz var ne güzel. Burada da 1 yıl önce ev fiyatları düşükken birden 1.5 katı yükseldi... Ayrıca İstanbul'a izmitten daha yakın ;)

Açılın ben de Gebzede oturuyorum. Merkezdeyim lokasyon olarak... Eşiniz nerede çalışacak ? Eğer gosb bölgesi ise yol trafik yüzünden yine biraz uzun gelebilir taysad bölgesi falan ise çok rahat gidip gelebilir Darıca'dan. Ben merkezdeyim 15 dklık yol gosb trafik çilesi yüzünden 45 dk bile sürebiliyor :) İstanbul'da bir semtten diğer semte girmek bile çok buyuk bir eziyet. Araban olsa da aynı dert toplu taşıma da :)) Gebze de gitgide kalabalıklaşan ve bir anda her yeri bina yiiginina dönüşen bir yer oldu... Mutlukentte birçok site var o taraflardan ev bakabilirsiniz hem de her bölgeye daha çok yakın... Ortam konusuna gelince İstanbul nasılsa Gebze de öyle... Her çeşit insan var. İnsan her şeye alışıyor çok da olumsuz dusunmeyin , eşiniz yol stresi çekmek ve vakit kaybetmek yerine sizinle daha fazla vakit geçirecek ayrıca ev alabilecek gücünüz var ne güzel. Burada da 1 yıl önce ev fiyatları düşükken birden 1.5 katı yükseldi... Ayrıca İstanbul'a izmitten daha yakın :KK66:
İşi mutlukent dediğiniz tarafa yakın sanırım. Evet ev fiyatları çok yükselmiş gerçekten.
sormuş darıcaya 20 dk da gidiyormuş servis sanırım.
Aslında çok birikmişimiz yok kredi çekeceğiz inşallah ödeyebiliriz :) teşekkürler

Esiniz boyle ailesine duskun olsa anneci koca derdik, buyumediyse niye evlenmis ki derdik, onun sorumlulugu artik esi ve cocugu olmali derdik. Bilmem anlatabildim mi?
Eşim tek başına çocuğa bakma sorumluluğuna sahip olsa eminim ailesine yakın oturmak isterdi. Ayrıca ben onunla tanıştığımda ayrı yaşıyordu ailesinden zaten.

Valla cnm bence ıstanbula hıcde uzak degıl yaparsın dıye dusunuyorum. Ben İStanbulda merkezi güzel bir yerden Doğu da bir şehire gidecegim turkıyenın en dogusu dıyelım :KK70: meslek icabından ötürü. o sehrı onceden gıttım gordum her ne kadar dogdugum buyudugum istanbul kadar olmasada sadece iş odaklı baktıgım ıcın pek kafama takmıyorum bile.
Haklısınız belki benim de çalışma imkanjm olsaydı ben de öyle düşünebilirdim

zaten arkadaşıyla istanbulda kalıyormuş ortak evde. Biz evleneli 2 -3 yıl oldu
Bir tek bana mı zor geliyor acaba doğup büyüdüğün yerden ayrılmak yapayalnız kalacağım bir yere göç etmek..
Kimse bana hak vermemiş
gebzede fena degıl ne kadarlık bır ev dusunuyorsunuz mesela, cok daha guzel bır evde oturacaksınız ustelık yenı bır ortam olacak

Bir tek bana mı zor geliyor acaba doğup büyüdüğün yerden ayrılmak yapayalnız kalacağım bir yere göç etmek..
Kimse bana hak vermemiş
Mavikuş,:KK3:niçin yalnız kalacağını düşünüyorsun,ayrıca omür boyu annenin kanatları altında olamazsın,artık uçmayı öğrenmelisin,hadi,cesaret,yum gözünü,kendini boşluğa bırak:KK66:

Kimse bana hak vermemiş

Ben istanbul taraflarını çok bilmiyorum ama anladığım kadarı ile eşinizin 5 sene boyunca her gün teptiği yolu gideceksiniz canınız gezmek isterse ya da ailenizi görmek isterseniz. Yani kaç saatlik bir mesafeden bahsediyorsunuz ki? Mesai gidiş/geliş saatlerine denk getirmezseniz gezme işini de trafik stresi de olmaz. Kimse tabiki alıştığı mahalleden bile ayrılmak istemez ama bir yanda eşiniz bir yanda siz olunca durum ortada. Yazık yani adama.

Bu konu tam benlik.

İstanbulun merkezi bir yerinde kafes büyüklüğünde ki eve fazlaca kira ödüyorum.

Evi görsen kullanışlı değil, giriş kat, karanlık, rutubet vs. ama yeri merkez diye kirası yüksek.

Eşim askerdi işi bıraktı. Birikmiş paramız var bir de tazminat. Bu parayla İzmitten güzel geniş ara kat bir daire alabiliyorum. Hem trafik de cabası.

Doğma büyüme İstanbulluyum. Elbet gidersem ilk zamanlar alışma süreci olacak. Ama mühim değil, kendi evime gitmenin mutluluğunu yaşıcam. Ve bu kafesten kurtulucam.

Sende bir ev sahibi olmalısın. İstanbul da ev almak hayal ürünü resmen. Ee burda olmayacağına göre sen neden orda denemeyesin ki. Çok kırsal olmayan bir yere bakın. Gebzenin de merkezi bir yeri vardır elbet.

Bence eşinin düşüncesi güzel.

Back
X