• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şehirden köye misali

Bu konu tam benlik.

İstanbulun merkezi bir yerinde kafes büyüklüğünde ki eve fazlaca kira ödüyorum.

Evi görsen kullanışlı değil, giriş kat, karanlık, rutubet vs. ama yeri merkez diye kirası yüksek.

Eşim askerdi işi bıraktı. Birikmiş paramız var bir de tazminat. Bu parayla İzmitten güzel geniş ara kat bir daire alabiliyorum. Hem trafik de cabası.

Doğma büyüme İstanbulluyum. Elbet gidersem ilk zamanlar alışma süreci olacak. Ama mühim değil, kendi evime gitmenin mutluluğunu yaşıcam. Ve bu kafesten kurtulucam.

Sende bir ev sahibi olmalısın. İstanbul da ev almak hayal ürünü resmen. Ee burda olmayacağına göre sen neden orda denemeyesin ki. Çok kırsal olmayan bir yere bakın. Gebzenin de merkezi bir yeri vardır elbet.

Bence eşinin düşüncesi güzel.
Aynıymışız gerçekten.
Siz çalışıyor musunuz izmiti neden düşündünüz?

Bu konu tam benlik.

İstanbulun merkezi bir yerinde kafes büyüklüğünde ki eve fazlaca kira ödüyorum.

Evi görsen kullanışlı değil, giriş kat, karanlık, rutubet vs. ama yeri merkez diye kirası yüksek.

Eşim askerdi işi bıraktı. Birikmiş paramız var bir de tazminat. Bu parayla İzmitten güzel geniş ara kat bir daire alabiliyorum. Hem trafik de cabası.

Doğma büyüme İstanbulluyum. Elbet gidersem ilk zamanlar alışma süreci olacak. Ama mühim değil, kendi evime gitmenin mutluluğunu yaşıcam. Ve bu kafesten kurtulucam.

Sende bir ev sahibi olmalısın. İstanbul da ev almak hayal ürünü resmen. Ee burda olmayacağına göre sen neden orda denemeyesin ki. Çok kırsal olmayan bir yere bakın. Gebzenin de merkezi bir yeri vardır elbet.

Bence eşinin düşüncesi güzel.
Sosyal hayatınız ne derece bilemem fakat,deniz,huzur,ferahlıksa amacınız,izmit benzersiz bir seçim...Istanbulun dibinde olduğu için fazla ara vermeden gidip gelinebilinir de.Benim evim denizi görmüyor ama,çocuklarım kücükken bile,yiyeceklerimizi alıp minibusle gittiğimiz deniz kenarında kahvaltı yaptığımız çok olmuştu...Her gün görmesem de,denizin,yakınımda,hemen orada olduğunu bilmek,
çok ferahlatıcı benim için:KK68::KK68:Özgürlüğe uçacaksınız,emin olun:KK5:

Sosyal hayatınız ne derece bilemem fakat,deniz,huzur,ferahlıksa amacınız,izmit benzersiz bir seçim...Istanbulun dibinde olduğu için fazla ara vermeden gidip gelinebilinir de.Benim evim denizi görmüyor ama,çocuklarım kücükken bile,yiyeceklerimizi alıp minibusle gittiğimiz deniz kenarında kahvaltı yaptığımız çok olmuştu...Her gün görmesem de,denizin,yakınımda,hemen orada olduğunu bilmek,
çok ferahlatıcı benim için:KK68::KK68:Özgürlüğe uçacaksınız,emin olun:KK5:
İzmiti biliyorum. Yazları çok gitmişliğim oldu. Akrabalar sebebiyle. Bana göre de güzel bir yer. Kısmetse okul biter bitmez oraya gitmeyi planlıyoruz ;)

Aynıymışız gerçekten.
İzmiti biliyorum. Yazları giderdim. Akrabalarım dolayısı ile. Gerçi taşınırsam onlardan uzak olucam. Ben zaten akrabalar için gitmiyorum. :KK66: küçük istanbul gibi orası benim için. Hem evlerin fiyatları uygun hem de istanbula yakın. İstediğim de günü birlik bile gelirim. Yazları fuara giderdik. Hep eğlenmişimdir orda. Yeni bir şehir yeni bi hayat hem bana da iyi gelecek diye düşünüyorum. Orda evim burdakinden bin kat daha iyi olacak. İnsan evinde huzurluysa evini seviyorsa varsın fizan olsun ne olacak :KK66: ama kafama koydum
Aynıymışız gerçekten.

merhaba arkadaşlar

Biz istanbulda çok işlek değil ama yine de merkezi bir yerde oturuyoruz yani canım sıkıldığında çıkıp gezebileceğim bir yer ama ev küçük ve kira

Ev almaya karar verdik krediyle

Eşim de gebzede çalışıyor ve yol uzun sürüyor gidip gelmek o yüzden o taraflara yakın taşınmak istiyor ,

gidip gezdim o tarafları ama burdan sonra biraz köy - mahalle gibi geldi bana:110:

Eşim artık trafikten bıktım diyor 5 senedir git gel . onun ailesi burda değil benim ailem benim şuan oturduğum yere yakın.

Burda alacağımız küçük bir ev fiyatına orda lüks sitede büyük bir ev alabiliyoruz
Ben şuan çalışmıyorum bebeğim var küçük.
Sizce oraya alışabilir miyim. Yoksa bülbülü altın kafese koymuşlar misali mi olur??

Aileme arkadaşlarıma çok alışığım bebeğim büyüyünce anneme bırakır gezerim diyordum.
Ya da iş bulabilirsem anneme bırakır çalışırım vs.
Diğer yandan burda trafik gittikçe artıyor eşime de kıyamıyorum bıktı saatlerce yol gelmekten çünkü onu bu tarafa bağlayan bir şey yok sadece ben istediğim için burda oturuyoruz

Ne yapmalıyım çok kararsızım fikir verir misiniz
insan her yere alışır. hemen taşın.

Ailem arkadaşım olsa belki sıkılmam da tek başıma cesaret edemiyorum
bencillik ediyorsun eşine karşı. onun da ailesi arkadaşları yok. o ne yapsın ?
arkadaş veya ailesi olmadan başka bi yerde oturan milyonlarca insan var. onlar ne ypsın ?

bencillik ediyorsun eşine karşı. onun da ailesi arkadaşları yok. o ne yapsın ?
arkadaş veya ailesi olmadan başka bi yerde oturan milyonlarca insan var. onlar ne ypsın ?
Arkadaşı çok var istanbulda da onun vaktinin çoğu iş yerinde geçiyor ben çalışmadığım için ben daha çok duracağım nerede yaşayacaksak

Trafik stresi, iş stresi derken adam kafayı yer.
Keyfinizi düşünmeyin de mantıklı olanı yapın.
Üstelik Gebze o kadar da medeniyetten uzakmış gibi davranmayın derim.

E eşiniz hafta bilmem kaç gün gidip geleceğine siz haftada on günde bir gidip gelin. Adama da yazık değil mi?

Keşke bende gidip kurtulsam şu istanbulun kalabalığından stresinden. Keşke küçük bir ilçede otursam. Bahçemde tavuklarım köpeğim olsaa. (Ahh hayallerrr)
Ben sizin yeriniZde olsam giderdim kesinlikle. Evet doğup büyüdüğün yerden ayrılmak zordur ama çok uzak gidip gelinemeyecek bir mesafede değil.

Yaşadığın doğup büyüdüğün yerden ayrılmak kolay olmuyor.. 1 saatten fazla sürüyor yol trafikle ama genelde burda herkes o kadar yol çekiyor yine de az değil tabi
Bir de o akşama kadar yok tabi işte oluyor hiç bilmediğim bi yerde sıkılmaz mıyım
Biraz bencil gekdiniz bana. Altı üstü 1 saat yaw.

Alışamadım depresyona girdim diye yazan da var ama
o onun sabit fikirliligi.
ben 6 yıl önce istanbul dan 15 gun içinde minicik bir kasabaya yerleştim. bir tek tanıdıgım eşimdi. onunda tanıdıgı bir ben vardım. ve şimdi asla istanbula bir daha dönmem. buldugum yerde kışın 500 kişi ancak bulursun yazsın bu 1000 olur.
akşam sessiz gündüzleri de sessizdir. yazları da sessiz kışları da sesszizdir. :D kışın dag yakını bahcelere yaban dozumuz iner, kirpiler kediler köpekler mutlu mutlu yaşayarız.
bir ark. da ögretmen atandı bu sene şükür antep bir köyüne. eşide yanında gitti. istifa etti cocuk olaylardan ötürü. 5 yıl mı orada kalacaklar. yaşayabiliyorlar. ve piskoloları gayet düzgün.
ingiltere veya almanyaya gidenler. KK dan bir kız güney kore den bir cocukla evlenecekti oraya gelin gitti.
onlar ne yapsın ?
insan heryer de yaşar. ki sen bölge değiştirmeyeceksin. şehir ülke de değiştirmicen. dilini bildigin bir yerdesin, herkes türkçe konuştuguna göre sorunsuz her yerde yaşayabilirsin...
istanbula cok yakın neredese ise aynı olan bir yere gidicen. artık oralarda gelişti. darıca, gebze, cok da kötü yerler degil. istediginde herşeyi bulabilecegin yerler.

Arkadaşı çok var istanbulda da onun vaktinin çoğu iş yerinde geçiyor ben çalışmadığım için ben daha çok duracağım nerede yaşayacaksak
hala bencillk edip sadece ve sadece kendini düşünüyorsun.
ben konudan cekilmek istiyorum.
son birşey yazayım neden bu tür konulara öfkeli oldugumu dile getireyim ve gideyim.
benim mizac ve fikrim kesinlikle 'eşim can cekissin eve dönerken ama ben zevkimden ödün vermeyeyim' kafasında asla olmadım. olamam.
buna benzer bir konu da bizim başımızda oldugu gibi yazayım sen kendin ile bunu mukayese et :
erkek kardeşimin hanımı da aynı sizin kafada. ondan bu fikri ve tavrı yüzünden nefret ederim.
bizim gelin, eşi (kardeşim ) 3 saat geliş- 3 saat gidiş yol yapar. 2-3 farklı araca binerek işe gider. metrobüs+otobus vs.. . sonrada adam eve geldiginde 'neden yüzün gülmüyor! nedfen hemewn uyuyorsun? neden konuşmuyorsun ? neden sus siyorsun ? diye söylenir... len nasıl gülsün ? nasıl sana sarılıp karıcım ne yaptın diyebilisinin ? cevap ve buna çözüm yok...

taşınalım dedi kardeşim : aynı sizin sunduıgunuz bahanaleri sundu. boşanmaya kadar götürdü işi.
adamda sinir de kalmadıgı için baya üzücü vakitler gecirdiler.
ve bnim erkek kardeşim gerizekalı oldugu için o karısının lafına bakıp hala onca yoluı gider gelir.
bende burada imkanları varken kulanmamalarına uyuzum.
erkek kardeşimin arabası var arabayı da kullanmasına izin vermiyormuş. masraf cıkyıor tutumlu olalum birde iş yerindekileri bazen gidecekleri yere bıkakıyormuş servismiymiş... hangimizi iş ark. rica ettik de hayır götüremem demiştir ?
senin ve gelinimizin bu kaprislerinizi anlayamıyorum.
bizim gelinde evde, iş yok güç yok, gittileri yerde kira filan da vermeyecekler, burayı kirayı verip oraya tarafa taşınacaklar, cocuk var senin gibi cocuga o bakıyor. ne benim anneme ne kendi annesine bebegini verir baksın, bir tek gezmeye giderken verir cocugu o da beeellkiiii.
gelinde her ay calışlıcam der ama kılını kaldırmaz.
bende dogal olarak tek kardeşim olan adamın yollarda helak olmasını hazmedemiyorum.
diyefceksiniz ki kardeşin kabul etmiş. ben onu biliyo-rsam bunun bahaneleri, boşanırımları ile ugraşamam , cocukda boşaırsak perişan olur diyip ben işe gider glierim dedi.
başka da birşey yazmıcam. sende bana karşı cevap savunma yazma.
hatta belki senin sorunun benim içimdeki ni depreştirdi. hayatta başarılar...

hala bencillk edip sadece ve sadece kendini düşünüyorsun.
ben konudan cekilmek istiyorum.
son birşey yazayım neden bu tür konulara öfkeli oldugumu dile getireyim ve gideyim.
benim mizac ve fikrim kesinlikle 'eşim can cekissin eve dönerken ama ben zevkimden ödün vermeyeyim' kafasında asla olmadım. olamam.
buna benzer bir konu da bizim başımızda oldugu gibi yazayım sen kendin ile bunu mukayese et :
erkek kardeşimin hanımı da aynı sizin kafada. ondan bu fikri ve tavrı yüzünden nefret ederim.
bizim gelin, eşi (kardeşim ) 3 saat geliş- 3 saat gidiş yol yapar. 2-3 farklı araca binerek işe gider. metrobüs+otobus vs.. . sonrada adam eve geldiginde 'neden yüzün gülmüyor! nedfen hemewn uyuyorsun? neden konuşmuyorsun ? neden sus siyorsun ? diye söylenir... len nasıl gülsün ? nasıl sana sarılıp karıcım ne yaptın diyebilisinin ? cevap ve buna çözüm yok...

taşınalım dedi kardeşim : aynı sizin sunduıgunuz bahanaleri sundu. boşanmaya kadar götürdü işi.
adamda sinir de kalmadıgı için baya üzücü vakitler gecirdiler.
ve bnim erkek kardeşim gerizekalı oldugu için o karısının lafına bakıp hala onca yoluı gider gelir.
bende burada imkanları varken kulanmamalarına uyuzum.
erkek kardeşimin arabası var arabayı da kullanmasına izin vermiyormuş. masraf cıkyıor tutumlu olalum birde iş yerindekileri bazen gidecekleri yere bıkakıyormuş servismiymiş... hangimizi iş ark. rica ettik de hayır götüremem demiştir ?
senin ve gelinimizin bu kaprislerinizi anlayamıyorum.
bizim gelinde evde, iş yok güç yok, gittileri yerde kira filan da vermeyecekler, burayı kirayı verip oraya tarafa taşınacaklar, cocuk var senin gibi cocuga o bakıyor. ne benim anneme ne kendi annesine bebegini verir baksın, bir tek gezmeye giderken verir cocugu o da beeellkiiii.
gelinde her ay calışlıcam der ama kılını kaldırmaz.
bende dogal olarak tek kardeşim olan adamın yollarda helak olmasını hazmedemiyorum.
diyefceksiniz ki kardeşin kabul etmiş. ben onu biliyo-rsam bunun bahaneleri, boşanırımları ile ugraşamam , cocukda boşaırsak perişan olur diyip ben işe gider glierim dedi.
başka da birşey yazmıcam. sende bana karşı cevap savunma yazma.
hatta belki senin sorunun benim içimdeki ni depreştirdi. hayatta başarılar...
Sakin olun gelininize olan tüm öfkenizi bana kusmuşsunuz. Kesinlikle beni tanımadığınız için kıyaslayamazsınız. O yüzden üzerime alınmıyorum. Savunma falan da yapmıyorum sadece cevap hakkı doğdu doğal olarak
Eşimin servisi var evin önünden alıp önüne kadar bırakıyor. 1 - 1.30 saat sürüyor yol istanbul için o kadar garip değil illa taşınıcaz dedi de ben mi taşınmadım. Ev alma mevzusu ortaya çıkınca orda evler daha uygun olunca o şekilde açıldı konu
Biz çift olarak karşılıklı birbirimizi mutlu etmeye çalışırız illa benim dediğim olacak demez kimse de.
Ki zaten bi ev var bakıyoruz ben sadece alışabilir miyim dedim o kadar.
İyi günler

Sakin olun gelininize olan tüm öfkenizi bana kusmuşsunuz. Kesinlikle beni tanımadığınız için kıyaslayamazsınız. O yüzden üzerime alınmıyorum. Savunma falan da yapmıyorum sadece cevap hakkı doğdu doğal olarak
Eşimin servisi var evin önünden alıp önüne kadar bırakıyor. 1 - 1.30 saat sürüyor yol istanbul için o kadar garip değil illa taşınıcaz dedi de ben mi taşınmadım. Ev alma mevzusu ortaya çıkınca orda evler daha uygun olunca o şekilde açıldı konu
Biz çift olarak karşılıklı birbirimizi mutlu etmeye çalışırız illa benim dediğim olacak demez kimse de.
Ki zaten bi ev var bakıyoruz ben sadece alışabilir miyim dedim o kadar.
İyi günler
Asla da boşanma vs lafı çıkmaz aramızda çıkıyorsa çıkar ilişkisine dönmüştür zaten.
Ama ben de olsam sizin yerinizde üzülürdüm kardeşime

Bencillik yapıyosunuz bence de.. Eşimin ailesine sırf yakın olsun diye küçücük rutubetli evde ederinin çok üstünde para veriyoruz. Semt güzel seviyorum ama aynı fiyata çok daha güzel evlerde oturmak varken.. Sizde eşim gibi kendinizi düşünüyosunuz sadece :KK49:

Back
X