Şehirler arası gidiş geliş yasağı

Bir yakınım geçen hafta izmirden ankaraya taksi tutarak gitti. İsteyen çözüm buluyor bir şekilde, siz işi yokuşa sürüyorsunuz eşiniz gelecekmiş de sizi alacakmış da geri dönecekmiş de. İzin vermezler buna.

Bir de kendi düşen ağlamaz diyeceğim kusura bakmayın. Dünya ayağa kalkmışken evinizde oturacağınıza gezerseniz başınıza gelenlere katlanacaksınız.
Hayır yani kolay da değil. Biz İstanbul'dan Bayburt'ta gitmiştik bikaç yıl önce. Arabayla gittik. Durduk,soluklandık,tuvalete gittik su aldık,çorba içtik falan derken neredeyse 24 saat geçiyor. O kadar masraf da cabası. Şu an pandemi var. Yani ben de eşi olsam ben de gelmek istemem. Trabzonla Bayburt sınır komşusu bu arada

Esiniz tabiki sizi alamaz.dayim gecen hafta evine gitmek icin izin aldi ve otobusle gitti.siz otobus sirketlerini arayin haftada bir otobus gidiyor

Arkadaşlar yanlış anlamayın böyle olacağını nerden bilebilirdik falan yazıyorsunuz da bu yasak çıktığında da pandemi vardı? Tüm dünyada şehirlerarası ulaşım yasaklanmıştı türkiye yeni icat çıkarmadı ki.Tabiki beklenen bir şeydi, hepsini bırakın biz sokağa çıkma yasağı bekliyorduk. Bu geldi. Neden evinizden ayrılıyorsunuz herkes evinden çıkma derken aileye ziyarete gitmek doğru değil kusura bakmayın 1 aydan fazladır evden market harici çıkmamış evdekiler hariç kimseyi görmemiş biri olarak söylüyorum bunu ve anlayışlı davranmam çok zor malesef çünkü biz evde kalanlar gerçekten SIKILDIK. ve evde durmayanlar yüzünden daha da sıkılıyoruz. Böyle yorum yazmak istemezdim gerçekten konunuza ama

Fransa gibi 2 ay sokağa çıkma yasağı gelecek kadar büyük felaket gelse başımıza ne yapacaktınız?

Düşündüklerimi yazmışsınız teşekkür ederim

Back
X