Şehirler arası gidiş geliş yasağı

Yani herkese cikiyor bu izin size nasil çikmadi anlamadim daha yenilerde eşi gorevde olan arkadasim yeni hamile oldugunu ogrendigi icin ailesinin yanina gitti. Izin alarak...

Arkadaşlar yanlış anlamayın böyle olacağını nerden bilebilirdik falan yazıyorsunuz da bu yasak çıktığında da pandemi vardı? Tüm dünyada şehirlerarası ulaşım yasaklanmıştı türkiye yeni icat çıkarmadı ki.Tabiki beklenen bir şeydi, hepsini bırakın biz sokağa çıkma yasağı bekliyorduk. Bu geldi. Neden evinizden ayrılıyorsunuz herkes evinden çıkma derken aileye ziyarete gitmek doğru değil kusura bakmayın 1 aydan fazladır evden market harici çıkmamış evdekiler hariç kimseyi görmemiş biri olarak söylüyorum bunu ve anlayışlı davranmam çok zor malesef çünkü biz evde kalanlar gerçekten SIKILDIK. ve evde durmayanlar yüzünden daha da sıkılıyoruz. Böyle yorum yazmak istemezdim gerçekten konunuza ama

Fransa gibi 2 ay sokağa çıkma yasağı gelecek kadar büyük felaket gelse başımıza ne yapacaktınız?
Agzınıza yüreginize saglık gerçekten çok güzel anlatıniz içimizden geleni bir buçuk aydır kafamızı çıkarmıyoruz dışarı dün 17 yaşındaki oglum okadar agladıkı sıkıldı artık onu avutmakla ugraştım hepimiz sıkıldıkta napalım sabrediyoruz kimse çıkmasada bir an önce bitse içimi okudunuz sanki teşekürler

Arkadaşlar ben şu an evimde uzakta başka bir şehirdeyim ve eşim İstanbul da kaldı yaklaşık bir aydır uzağız ve bir kızımız var benim yanımda.

Eşim nereye başvurduysa hiçbir yerden olumlu cevap alamadı beni gelip alması için ve gitmeseydin ne işin vardı deyip kavga çıkarıyor çocuğu ve beni özlüyor. Ne yapacağımı şaşırdım

bi önerisi olan var mı ? Yani ne şekil izin alabiliriz çevrenizde izin alabilen oldu mu
Komşum köyüne gidecekmis. Başka bir il sinriinda olmadığı için mi kolayca izin aldılar acaba

Agzınıza yüreginize saglık gerçekten çok güzel anlatıniz içimizden geleni bir buçuk aydır kafamızı çıkarmıyoruz dışarı dün 17 yaşındaki oglum okadar agladıkı sıkıldı artık onu avutmakla ugraştım hepimiz sıkıldıkta napalım sabrediyoruz kimse çıkmasada bir an önce bitse içimi okudunuz sanki teşekürler
Ayy 😔😔 çok üzüldüm ya gençler tabi hiç evde oturacak yaşları değil okullarını arkadaşlarını özlüyorlar 😔 meb sertifika verilecek bazı eğitimler düzenleyecekmiş internet üzerinden kardeşim ona başvuracak yazılım teknoloji vs gibi güzel konular var ona bir bakın isterseniz bir de artık puzzle mı sever kitap mı ne sever oyalanabileceği şeyler alın internetten
Çocuklara da çok üzülüyorum kısılıp kaldılar evde derslerinden de geri kaldılar. Açığı kapamak da zor olacak 😔😔

Ayy 😔😔 çok üzüldüm ya gençler tabi hiç evde oturacak yaşları değil okullarını arkadaşlarını özlüyorlar 😔 meb sertifika verilecek bazı eğitimler düzenleyecekmiş internet üzerinden kardeşim ona başvuracak yazılım teknoloji vs gibi güzel konular var ona bir bakın isterseniz bir de artık puzzle mı sever kitap mı ne sever oyalanabileceği şeyler alın internetten
Çocuklara da çok üzülüyorum kısılıp kaldılar evde derslerinden de geri kaldılar. Açığı kapamak da zor olacak 😔😔
Çok teşekür ederim çok sıkıldılar hıçkıra hıçkıra agladı hiç görmemiştim böyle içim parçalandı biz büyükler dikat etsek bitse gitse dediginiz konuyu duymamıştım hemen bakarım çok sagolun allah razı olsun

Yaşlı annem hem ayagını hem elini kırdı ve baska sehirde kendisi , yanimiza alamiyoruz izin cikmiyor ha bu arada biz de markete dahi gitmiyoruz.Sonumuz hayir olsun...Yasaklar gelmeden oncede dogru olanin ikametimden ayrilmamak oldugunu kavramak oldu.Bu bir tatil degildi.Yazligima gidip ya da köyüme gidip hastalik tasimayacagim ne malumdu..Veya kendi hayatimi sevdiklerimi riske atmayacagim.

Bu bir tatil degil arkadaslar idrak edersek.Bugun yaz gibi bir havada cocuklarim camdan disariyi izledi..

Insallah sizde evinize donebilirsiniz.Ikametime donecegim diye basvurursaniz sizin evinize ulasmaniz icin bir yol bulacaktir kaymakamlik.

Eşinizin kalkıp 12 saatlik yolu tepip sizi alıp dönmesi akıl karı değil. Yolda illa benzinliğe, wcye gideceksiniz. Oturun oturduğunuz yerde, gerçi böyle ayrıntıları düşünen insan bu virüs zamanı kalkıp annesinin evine gitmezdi. Mecburi durum yazmışsınız ama inanmıyorum. Düşünüyorum çok hayati bir durum bulamıyorum küçücük çocuğu alıp salgın hastalık kol gezerken 12 saat mesafeye gitmek için. Ayrıca buraya yazmak yerine alo 199’u arasanız daha yararlı olur sizin için ve kesin bilgi edinirsiniz.

Bir yakınım geçen hafta izmirden ankaraya taksi tutarak gitti. İsteyen çözüm buluyor bir şekilde, siz işi yokuşa sürüyorsunuz eşiniz gelecekmiş de sizi alacakmış da geri dönecekmiş de. İzin vermezler buna.

Bir de kendi düşen ağlamaz diyeceğim kusura bakmayın. Dünya ayağa kalkmışken evinizde oturacağınıza gezerseniz başınıza gelenlere katlanacaksınız.

Ztn esinizin sizi gelip almamasi icin bu kontrolu sagliyorlar benzin istasyonu wc bakkal aileniz ile temas etmesin diye yasak var
Size de izin vermeyebilirler sadece ikamete donmek degil bulundugunuz sehirde yasak cikmadan once 5 gunde icinde gelenlere kalabilecek yerleri yoksa 3 gun icinde donus icin izin verildi sizede izin cikmama ihtimali cok yuksek

Eşinizin kalkıp 12 saatlik yolu tepip sizi alıp dönmesi akıl karı değil. Yolda illa benzinliğe, wcye gideceksiniz. Oturun oturduğunuz yerde, gerçi böyle ayrıntıları düşünen insan bu virüs zamanı kalkıp annesinin evine gitmezdi. Mecburi durum yazmışsınız ama inanmıyorum. Düşünüyorum çok hayati bir durum bulamıyorum küçücük çocuğu alıp salgın hastalık kol gezerken 12 saat mesafeye gitmek için. Ayrıca buraya yazmak yerine alo 199’u arasanız daha yararlı olur sizin için ve kesin bilgi edinirsiniz.

Eşiyle kavga ettikleri için gitmiş, bir de zorunluluktan gittim diyor :KK70:

Ölüm kalım meselesiymiş gerçekten 😂

Virüs bile durduramamış şu her kavgada evi terk edenleri, vay be. Bugün başka bir konuda da vardı 500 km ötedeki annesine gidecekti tartıştıkları için başka birisi.

Eşinden şiddet görmediyse hiçbir geçerli neden yok şu durumda evi terk etmek için. Boşanmayıp barıştıklarına göre o tarz ciddi bir durum da söz konusu değil demek ki. Böyleleri sonrasında tıpış tıpış eve dönünce nasıl hissediyor acaba :KK70:

Virüs bile durduramamış şu her kavgada evi terk edenleri, vay be. Bugün başka bir konuda da vardı 500 km ötedeki annesine gidecekti tartıştıkları için başka birisi.

Eşinden şiddet görmediyse hiçbir geçerli neden yok şu durumda evi terk etmek için. Boşanmayıp barıştıklarına göre o tarz ciddi bir durum da söz konusu değil demek ki. Böyleleri sonrasında tıpış tıpış eve dönünce nasıl hissediyor acaba :KK70:

Hayır yani az da değil 12 saat. Sırf dönüşü zor olur diye gitmez insan. Hele ben nefret ederim uzun yoldan, her kavgada 12 saat gitsem yolun hatrı için dönmem

Arkadaşlar ben şu an evimde uzakta başka bir şehirdeyim ve eşim İstanbul da kaldı yaklaşık bir aydır uzağız ve bir kızımız var benim yanımda.

Eşim nereye başvurduysa hiçbir yerden olumlu cevap alamadı beni gelip alması için ve gitmeseydin ne işin vardı deyip kavga çıkarıyor çocuğu ve beni özlüyor. Ne yapacağımı şaşırdım

bi önerisi olan var mı ? Yani ne şekil izin alabiliriz çevrenizde izin alabilen oldu mu
Benim annem de şuan ankarada eve dönemiyor
babam yalnız ben kıbrıstayım
sanırım "benim evim şu şehirde, buraya şu sebepten geldim geri dönemiyorum" diye başvursa kabul edilir diye düşünüyorum
ama nereye başvurcağınızı bilmiyorum :deli:
annem için de dilekçe falan vereceklerdi ama annemin şuanda hastane işleri var malesef

Back
X