şeker yüklemesi sonucu yüksek çıkan şeker için diyet

afatmas

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2009
1.094
543
658
46
Dr karbonhidrat diyeti yap dedi bana etten uzak dur salata ye dedi

Ben de ınternetten bakınca karbonhıdrat dıyetlerıne kafam karıştı bana bu konuda yardımcı olabılırsenız

anladığım kadarıyla çok az ekmek tuketıcem ve makarna pilav kırmızı et hayatımda olmayacak bol salata ve sebze yemeği tüketiceğim

beyaz ekemek yok kepekli ekmek makarna pilav yok tatlı zaten yok bulgur pilavı serbest salata ve sebze onlarıda abarmadan yiyceksin şeker hastası olaraktan yazıyorum bunları artı kaç çıktı şekerin

tşk ederım

benım şekerım 149 çıkmış sanırım gebelıkten kaynaklanıyor ama annemde şeker hastası olduğu için korkmadım desem yalan olur

valla canım benim ailemde kimsede yok benimde hamileliğimde sınırlara gelmişti ama benim şansım ben hiç bişi yemiyodum kusmaktan yoksa benimde fırlardı neyse kızım doğdu sağlıcakla ama 2 sene sonra şeker oldum tip 2 yani bu gebelikte yükselmesi illaki şeker olacqağın anlamaına geliyo 1 sene 2 sene yada 10 sene sonra illaki oluyosun bu kanıtlanmış bişi sen dikkat et ben 8 aydır şeker hastasıyım ikinci bebek istiorum ama cesaret edipte yapamıyorum

şimdi dikkat et bebeğin olduktan sonrada dikkat et nekadar edersen o kadar geciktiririsin şeker hastası olmayı dikkat etmezsen hamileliğinde insülin kullanırsın 149 açlık şekerinmi

allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin amacım bunları yazmamdaki senin içini karartmak değil sadece ilerinin güzel olması için canım

Yani hep dikkatetmem gerek yoksa etmediğim muddetçe şeker hastası mı olucam bu bır başlangıç uyarı mı dıyorsunuz hımmm

Bebek 6 aylık olunca şeker yüklrmrsi yapılıyor şeker yuklemesınden sonra (aç karnına yapılıyor sadece 50 gr şekerlı su içiliyor) çıkan 149

canım nasıl yapıldığını biliyorum bi aç karnına bide o glikozu içtikten sonra yapıolar açlık ve tokluk seninki tokluğa giriyo ozzaman sudan sonraki ölçümse bu 149 çokta değil yani rakam ama açlıksa ozaman çok

Bılmıyorum kı dr pazatesı gunu de 100 gr verelım bakalım bır şey çıkmaz ama dedı ama yınede endışelenmeden edemıyorum

endişelenmene gerek yok çünkü dikkat edersen hiç bişi olmaz ama diet işte o biraz kasar benim artık hayatım boyunca diyet oyüzden dikkat et dediğin gibi bu uyarı gizli şekeri olanlarda yükseliyo gebelikte

Havalarda ısındı bıraz dıkkat ederım bırazda yuruyuş yaparım yapacak bır şey yok dıkkat edılcekse edıcem

bi ablam hamilelik şekeri yüksek çıkt diye endişelendi ve 2.5 hafta çay kahve bile içmedi şeker katmak zorunda kalacak diye...şekerli ne varsa öyle bir kesti ki bu sefer de şekeri tehlikeli olacak biçimde düşmüş...yanii herşeyi ayarında tutmak lazım...

içebilirsin canım ama çok değil abarmadan yani okiş

abartmak mı bılmıyorum ama iş yerınde çorba çıkıyor mecbur .çorba yıyorum 2 kepçe ve yoğurt başka yıyecek şeylerı yemeyınce mecbur 2 kepçe oluyo pilav makarna yemeyınce çorbaya yuklendım ama ekmek sadece sabah kahvaltıda yıyorum

100 gr şeker yğklemesi yapıldı dr demesıne göre normal çok iyi dığer dr ise dıkkat etmem gerektığını yesem bıle çok dıkkatlı olmam gerektığını soylemış onun için dıkkat etmeye başladım aynı dıyete devam edıcem sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…