- 23 Ekim 2012
- 2.659
- 12.771
- 408
- 41
canım bende de gebelik şekeri çıktı diyet verdi 1 hafta uygula sonra açlık ve kahvaltı 1 sonrası tokluk ölç görüşelim dedi diyetisyen bakalım bu öğlen başladım diyeteArkadaslar merhaba.bendede gebelik şekeri çıktı ve diyete başladım.doktor şekerimi günde sabah ac tok ve öğlen ac tok olarak ölçmemi istedi.ama ne kadar süre ile ölçeceğimi sormayı unuttum.bilginiz varmı 3ay boyunca hergün 4kez olculunce parmaklarım delik deşik olmazmı
bende 3 gün oldu başlayalı ama zorlanıyorum acıkcası.birde korkuyorum sanki bir benmişim gibi geliyo bu durumda..canım bende de gebelik şekeri çıktı diyet verdi 1 hafta uygula sonra açlık ve kahvaltı 1 sonrası tokluk ölç görüşelim dedi diyetisyen bakalım bu öğlen başladım diyete
canım diyetle yoluna koyan bir sürü gebe varmış benimde canım sıkıldı ama harfiyende uymamız lazım bebeklerimiz herşeyden değerli keşke baştan beri böyle sağlıklı beslenseydimbende 3 gün oldu başlayalı ama zorlanıyorum acıkcası.birde korkuyorum sanki bir benmişim gibi geliyo bu durumda..
Bu nedenle hamilelere şeker yüklemesi yapmak 50-75 gram saf şeker yüklemek ağızdan vermek tehlikeli ve zararlıdır. Anne karnında 2,5 gram bir bebeğin pankreası ve kalbi daha gelişmektedir. Durum böyleyken 2,5 kilo bir bebeğe 50-75 gram toksit gram şeker veremezsiniz. Şeker yüklemesi yapılan yüzde 80’ini fenalaşıyor. Bu nedenle gerek İsviçre de gerek Fransa’da anne çocuk zarar görmesin diye şeker yüklemesi yapılmaz. Ben tetkik yapılmasın demiyorum. Anneyi ve çocuğun zarar görmeden yapılan tetkikler yapılsın istiyorum. Bu tetkiklerin en önemlisi kanda insülin hormonunun bakılmasıdır.”(Sabah) Canan Karatay..
İstanbul avrupa yakasında türkiye hastanesine gidiyorum. Şeker yüklemesi yapıldı banada 50 lik 2 tane kan tahlili bi idrar tahlili 80 tl verdim. Önce muane parasıda verdim tabi oğün 160 tl ödedim canım.bir de özelhastaneye giden arkadaşlar bu şeker yüklemesi yapılırken artı bir ücret alınıyor mu bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim
Bana 50 lık yüklediler cok fazla bişey hissitmedim canım normal gecti benim. Herkezin farklı tabibana da 3 hafta sonra gelmemi söyledi. 24. haftada oluyorum o zaman. yaptıran arkadaşlar tadı falan nasıl bir de aç karnına şekerli şekerli içinizi baymıyor mu anlatsanıza biraz
Al iste.. bende cok gereksiz buluyorum.. duzenli kendim kontrol altinda tutucam.. ac ve tok karnina olcum yapmak zor olmasa gerek ..Bana da doktorumun isteği üzerine 75'lik şeker yüklemesi yapıldı ve çok kötü bir deneyimdi açıkçası sonucunda da birşey çıkmayacağını biliyordum, çıkmadı da.
10 saat gibi bir süre aç kaldıktan sonra vücuda o kadar şeker yüklenmesi ciddi anlamda dengesini bozuyor, ben ilk 1 saatte midemin bulanması hariç pek etkilenmedim, ama sonrasında 2. Kez kan alınması için 1 saat daha beklerken fenalaştım, hayatımda ilk defa bayıldım hem de bilincim gittiğinde o iğrenç şekerli suyu kusmuşum, kendime geldiğimde de sinirlerim bozuldu ağlamaya başladım, bebişime birşey olmuş mudur diye de çok tedirgin oldum, gerçekten böyle olduğunu bilseydim yaptırmazdım, psikolojim alt üst oldu.
Aynen.. boyle sacma ugulamada bir tek bizde yapiliyordur heralde.. yurt disinda hic duymamistimyaptırmazsak nolur şeker testini yaptırmayıpta cok saglıklı bebısler getırenler var dunyaya sonucta seker iciyosun ac karnına mantıken saglıksız gozukuyo
Kesinlikle doğru .. benim İnsülin direnci yüksekliği için iki tur tedavi görmüşlüğüm var ve bunu ilaç kullanmakla kalmayıp yeşillik , yoğurt, su,tatlıdan uzak durup ( çok cnm çekerse gün ortasında hevesimi alırdım) ve en çok da hareket ederek atlattım..Gebeliği boyunca gizli şekeri ya da gebelik şekeri olduğunu bilmeden, pizza, börek, şerbetli tatlılar hatta sütlü atlılar, kek, kurabiye, çikolata vs bir sürü ürün tüketen insanlarız biz. Sonra bebek doğduğunda aşırı kilolu ( millet bebeğin 4 kilo doğmasından gurur duyar ama ne kadar sağlıklı düşünmek lazım, ya da bebek neden o kadar kilolou??)), hızla kilo alan, daha sonrasında yeme bozukluğu ya da iştahsız, dikkat eksikliği vs. bi sürü sorun çıkıyo ortaya. Bunu iyi bilmek lazım.
Amaaaa eğer siz zaten ben bebeğime zaten hiç bir şekilde şeker vermiuyorum, yukarda saydığım pasta börek çikolata vs bi sürü üründen kaçıyorum ve doğal olarak da şeker yüklemesine karşıyım derseniz kesinlikle hak veririm. Ki bence karatay hnm bunu kastediyo. Çünkü kendi çocukları üniversitedeymiş ve hala çikolata falan tüketmiyomuş. Düşünn o derece dikkat ediyomuş kadın. Elinde kocaman dondurma yiyip de ben şeker yüklemesine karşıyım diyenler çok komik oluyolar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?