- 19 Ocak 2018
- 247
- 136
- 33
- 31
- Konu Sahibi YoncaBulut
-
Aynen oyleeGebeyim diye oturup bir kilo baklava yiyen koca koca kadayıfları götürenler var. 50 gr şeker yüklemesinin içinde 2 dilim baklavaya eşdeger glikoz var. Karatay şekere tamamen karşı olduğu için bu yorumu yapmıştır. Söylediği şeyler doğru fakat gebelik diyabetinin daha büyük riskleri var. Başka daha güvenli bir yöntem çıkana kadar bunu yaptırmak zorundayız.
Ayni görüsteyim canımben de 26. haftanın içindeyim. suyum fazlaymış. ve su fazlalığın da direkt şekerden şüpheleniyorlar. internetten de araştırdım.. sebebi şeker olabilir yazıyor. hic istemiyorum as inda ama pazartesi yaptiricam. ilk kizim da da yaptım. riskli gruptayim. o yüzden dr gerek görüyorsa yaptırıyorum. bu arada kizim da sağlıklı cok sukur.
karatay in dediğine hak veriyorum. ancak kendisi ekmeği şekeri herşeyi bırakın diyor. sadece şeker yüklemesine karşı değil. seker olan herseye karsi. dediğinin doğru olduğuna da eminim çünkü kim ne derse desin sözünün arkasında duruyor. bunak dediler, bütün dr lar dava açtı ama geri adım atmıyor.
ama halk olarak ekmek de yiyoruz şeker de yiyoruz bol bol gazlı içecek de tüketiyoruz. o 50 gr lik şekerin kac katini alıyoruz zaten.
Senin yaptirman lazım ozaman canim o riski alma nolur nolmaz doktor senin icin doğru olani önerir zatenKızımda yaptırmıştım şimdi oğlumda da yaptırırım diye düşünüyorum.
Bilemiyorum zaten insülin direncim var,bu sebeple tatlı tüketmiyorum zaten sadece 1 porsiyon meyve yiyorum günlük,onun dışında ekstra dikkat ediyorum.
Kızımda hatta ikinci yüklemeyi de yaptırmıstım cünkü cidden hızla kilo almıstım,ikincide sınırda çıktı tedavi olmadım ama daha dikkatli davrandım doğuma kadar.
Risk gibi geliyor bana yaptırmamak.
Hepimiz için var risk zaten,benimki kadar olmasada zira gebelikte kansızlıktan tutunda,hormon problemlerine kadar birçok şey çoğalıyor. Şeker tansiyon yükselebiliyor.Senin yaptirman lazım ozaman canim o riski alma nolur nolmaz doktor senin icin doğru olani önerir zaten
Dogrusun canim yaptim zaten cok sukur sikinti cikmadi henüz bendeHepimiz için var risk zaten,benimki kadar olmasada zira gebelikte kansızlıktan tutunda,hormon problemlerine kadar birçok şey çoğalıyor. Şeker tansiyon yükselebiliyor.
Bunların hepsinin ucu bebeğe dokunuyor.
Ha eskiden yokmuş bu tahliller ama şimdiki zaman malesef yediğimiz içtiğimiz herşey sağlıklı olmaktan çok uzak.
AynenValla ben yaptırmadım. Tahlil barkodunda 75 gr lık test yazıyordu. Doktor gün içerisinde almıyor musunuz o miktarı sanki dedi ama hayır almıyorum. Şekere oldum olası çok düşkünüm ama kolayı, çaydaki şekeri, baklavayı vs. bıraktım gibi bir şey. Arada çikolata kaçamaklarım olmuyor değil ama içindekiler bölümüne baktığımda 100 gr sütlü çikolata da bile o kadar şeker yok. Kaldı ki 100 gr çikolatayı bir günde tüketemem. Zaten tahlilin sonucunda şeker yüksek çıkarsa önce diyetle düzenlemeye çalışıyorlar olmazsa direk insülin veriyorlarmış. Aklında soru işareti olan var ise önce şekeri azaltalım derim ben.
Evet Canan Karatay kadın doğumcu değil fakat uzmanlığı iç hastalıkları yani pankreas'ı bir kadın doğumcudan daha iyi tanıyor. Karatay Hoca'nın her söylediği doğrudur demiyorum abarttığı noktalar olabilir ama yine de bir durup düşünmek lazım. :)
Çok sevindim sizin adınıza.Dogrusun canim yaptim zaten cok sukur sikinti cikmadi henüz bende
Aminn inşallahÇok sevindim sizin adınıza.
Darısı başıma inşallah
Ben sahsen hamile kaldigimdan beri ne tatli tuketirim nede gazli icecek hazir meyva sulari bile icmem bebege zarari olur diye zaten tatli seylerle de aram hic yok bendede 50 gr istedi 5 dk icnnde icmen lazim dedi doktr icene kadar canim cikti cunku ac karina gel demişti kusmamak icin kendimi cok zor tuttum iki gun boyunca bebeğimin hareketleri hic yok gibiydii bni daha cok tedirgin etti ikinci cocuguna yaparmisin diye sorarsan hayir yapmam çünkü gerçekten bebek üzerinde zarari oldugunu düşünüyorumbenden 75 gr istedi illa doktorum bana makul gibi geldi annemde engel oluyor. canım çekip içtiğim sade gazoz çok mu masum sanki.
ben pek gönüllü değilim fakat doktorum ısrarcı.Ben sahsen hamile kaldigimdan beri ne tatli tuketirim nede gazli icecek hazir meyva sulari bile icmem bebege zarari olur diye zaten tatli seylerle de aram hic yok bendede 50 gr istedi 5 dk icnnde icmen lazim dedi doktr icene kadar canim cikti cunku ac karina gel demişti kusmamak icin kendimi cok zor tuttum iki gun boyunca bebeğimin hareketleri hic yok gibiydii bni daha cok tedirgin etti ikinci cocuguna yaparmisin diye sorarsan hayir yapmam çünkü gerçekten bebek üzerinde zarari oldugunu düşünüyorum
Karar senin tabi canimben pek gönüllü değilim fakat doktorum ısrarcı.
Karar senin canim inşallah olmaz bi sikintti rabbim senide bebeginide korusunBizim ailede YÖK eşiminde yok bende yaptırmayı düşünmüyorum pişman olmam inş
Valla ben yaptırmadım. Tahlil barkodunda 75 gr lık test yazıyordu. Doktor gün içerisinde almıyor musunuz o miktarı sanki dedi ama hayır almıyorum. Şekere oldum olası çok düşkünüm ama kolayı, çaydaki şekeri, baklavayı vs. bıraktım gibi bir şey. Arada çikolata kaçamaklarım olmuyor değil ama içindekiler bölümüne baktığımda 100 gr sütlü çikolata da bile o kadar şeker yok. Kaldı ki 100 gr çikolatayı bir günde tüketemem. Zaten tahlilin sonucunda şeker yüksek çıkarsa önce diyetle düzenlemeye çalışıyorlar olmazsa direk insülin veriyorlarmış. Aklında soru işareti olan var ise önce şekeri azaltalım derim ben.
Evet Canan Karatay kadın doğumcu değil fakat uzmanlığı iç hastalıkları yani pankreas'ı bir kadın doğumcudan daha iyi tanıyor. Karatay Hoca'nın her söylediği doğrudur demiyorum abarttığı noktalar olabilir ama yine de bir durup düşünmek lazım. :)
beyaz un ve yağlı gidalar da aşırı yükseltiyor şekeri benim 5o mg şeker yuklemesinde şekerim 200 çıktı bir poça yediğim de ise 180 e çıktı Allahtan yaptırmışim yüklemeyi sabahları aşırı susuyorum yaralarım iyilesmiyor du sersem sersem geziyordum kontrol altinda şu an diyet ve insulunle kim bilir şeker yuklemesine kadar bilinçsiz beslenerek ne kadar zarar verdim bebeğe de kendimedeValla ben yaptırmadım. Tahlil barkodunda 75 gr lık test yazıyordu. Doktor gün içerisinde almıyor musunuz o miktarı sanki dedi ama hayır almıyorum. Şekere oldum olası çok düşkünüm ama kolayı, çaydaki şekeri, baklavayı vs. bıraktım gibi bir şey. Arada çikolata kaçamaklarım olmuyor değil ama içindekiler bölümüne baktığımda 100 gr sütlü çikolata da bile o kadar şeker yok. Kaldı ki 100 gr çikolatayı bir günde tüketemem. Zaten tahlilin sonucunda şeker yüksek çıkarsa önce diyetle düzenlemeye çalışıyorlar olmazsa direk insülin veriyorlarmış. Aklında soru işareti olan var ise önce şekeri azaltalım derim ben.
Iyiki yapmissin ozaman canim bnim yapmaya yanasmama sebebim seker zaten kendini gösteriyor bence ailede seker varsa veya sekerin belirtileri annede varsa yapilmali butun hamile annelere yapilmasi cok sacmabeyaz un ve yağlı gidalar da aşırı yükseltiyor şekeri benim 5o mg şeker yuklemesinde şekerim 200 çıktı bir poça yediğim de ise 180 e çıktı Allahtan yaptırmışim yüklemeyi sabahları aşırı susuyorum yaralarım iyilesmiyor du sersem sersem geziyordum kontrol altinda şu an diyet ve insulunle kim bilir şeker yuklemesine kadar bilinçsiz beslenerek ne kadar zarar verdim bebeğe de kendimede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?