Şeker Yüklemesi

canım geçmiş olsun senin baya yüksekmiş değerlerin ama önemli olan zoru başarmak başarmışsın ne güzel hemen hemen seninle diyet listemiz aynı sayılır fakat senin süt oranı benimkine göre yüksek benim günlük süt veya yoğurt 2,5 bardağı geçmesin dedi onun haricinde yemek porsiyonun düşük 4 yemek kaşığı benimki 8 yemek kaşığı inşallah insülün kullanmadan doğumu atlatırız

Kızlar hepinize geçmiş olsun.
Aşağı yukarı hepimizin diyet ölçüleri aynı gibi.

Darklove tebrik ederim şekerin gerçekten yüksekmiş iyi çaba göstermişsin.

dirimci ben diyete geçen Çarşamba başladım ancak ondan önce de sanki başıma gelecekleri biliyormuşum gibi hamileliğimin başından beri pilav,makarna, hamur işi, tatlı vs. hiç yemedim. Bugün endokronologta randevum var, sonuçlara bakalım ne diyecek.

lahinis benim de seninki gibi çok düzensiz. Hergün aynı kahvaltıyı yapıyorum, hergün bambaşka çıkıyor :s
Bu sabah 142 çıktı, 2 sabah önce 189 çıktı.

Umuyorum hepimizin bebekleri sağlıklı olur ve biz de rahat bir nefes alırız.

Ahh bir de doktorun söylediğine göre şekerimin yüksek olmasından dolayı bebeğimin kilosu 2 hafta önden gidiyor ve 1 aydır suyumun hacmi normalden yüksek. Sizde de böyle şeyler çıktı mı? (İnşallah çıkmamıştır.) Suyun fazla olması erken doğuma sebep oluyormuş.

canım iradene hayran kaldım doğrusu zoru başarmışsın bende bugün doktora gitim fena değil dedi değerlerin diyete devam et hamur işi tüketme dedi kan tahlili yaptı hba1c sonucum sınırda çıkgtı hamu işi ekmek vs. tüketme dedi

bugün endokrinde randevum vardı dğerlerime baktı fena değil dedi diyete ve yürüyüşe aynen devam dedi yalnız ölçüm sayım düştü günde yedi defa ölçüyordum şimdi bir kere ölçücem ve 15 gün sonra tekrar gidecem bakalım ne olacak hastaneye gidenler olmul gidecekler varmış inşallah iyi sonuçlar alırsınız ......

sdozlg

canım ben şeker çıkmadan önce gitmiştim konrole henüz daha gitmedim ayın 20 de gidecem o zaman belli olur suyum ve bebeğin kilosu inşallah iyi çıkar benim sonuçlar seninkide düzene girer canım ....

hba1c benimde bakıldı benimki normal çıktı senin kaç çıktı canım 3 aylık şekerine bakıyolarmış bu değerle daha öncesinde varmı diye peki bebeğinin kilosu ve suyun nasıl ne diyor kadın doğumcun haftasıyla uyumlumu

canım benimki 6 çıktı 6 ınır yazıyordu kağıtta doktorum 5.6 altında olması gerek dedi ama nete inceledim 6dan sonrası riskli gözüküyor bebekte 2300 çıktı kilosu ama suyu iyiymiş.. haftası 1 hafta önde benim 2. gebeliğim ilkinde böyle bi sorunum yoktu bunda çıktı biraz kiloda vardı bende ama 1 aydır hiç kilo almamışım .. arada kaçırdığım zamanlar oluyor ama dahiliyeci fena bulmadı değerlerimi evde ölçtüklerimi

Son düzenleme:

6.2 sınır benim kağıtta doktor 6.2 ve üstünü riskli buluyoruz dedi seninki ewet sınıra yakın ama geçmemiş allahtan kilosunun bir hafta önde gitmesi çok önemli değil benim doktor bir iki hafta önde yada geride olabilir önemli değil dedi....sen benden baya öndesin dikkat et diyetine uy az zamanın kalmış tekrar geçmiş olsun canım

valla birde bana sor canım az önce arkadaşın doğum gününü kutluyorlardı bir tane çilek aldım pastanın üstünden sonra bişey olur mu diye düşünmeye başladım :))
cumartesi rutin kontrolüm var aç karna gel dedi doktor şeker de bakıcak şimdiden korku sardı ya yükselirse diye ama diyete gram hesabı devam ediyom umarım sonuna kadar irademi korurum allahtan aş erme durumum olmadı hiç :))

Senin adına çok sevindim. Günde 1 kez ölçmek psikolojik açıdan sana da iyi gelir.

Ben de bugün gittim kontrole. Maalesef bana insülin verdi. Sabah-öğlen-akşam ve gece iğne yapmam gerekiyor.
3 gün sonra tekrar gidicem, dozlar yeterli mi diye bakacak. Bu akşam iğne yaptım, yemekten sonra ölçtüm 130 çıktı. İki haftadır ilk kez yemekten sonra 140tan aşağıda çıktı.

Siz de çalışıyor musunuz? Çalışırken çok zor oluyor ara öğünler, öğlen yemeğinde sebze, vs. Az zamanımız kaldı, biraz daha sabretmek gerekiyor.

kaç ünüite insülin alıyorsun benimde günde 4 defa geceki zaten açlığı dengeliyormuş dün gece gece yapılanı unutmuşuz sabah kalktığımda 105 çıktı hemde yapmadan ben de şu şeker işinden bişey anlamıyorum bazı şeyler gerçekten çok yükseltiyor börek hamurişi falan ama balık hiç yükseltmiyor canım ben evde olduğum halde bana bile zor geliyor ara öğünler falan öğle yemeği alışkanlığım yoktu o bile zor geliyor bide yemekten kaç saat sonra bakıyorsunuz tokluğunuza doktor bana yemek bitikten 1 saat sonra bak dedi

Sabah, öğlen ve gece 6 ünite; akşam 5 ünite verdi. Sonuçlar iyi gibi bugün. Sadece öğlen açlığım 137 çıktı

Evet balık kesinlikle yükseltmiyor, kocaman bir balık yemiştim bir akşam diyete ve insüline başlamadan önce tokluğum sadece o gün 140ın altında çıkmıştı.

İşyerine giderken sabah borcam içinde yemeklerle gidiyorum, çok komik oluyor Ekmek, yoğurt, kaşık çatal

Bana dün diabet hemşiresi anlattı tek tek. Mesela dedi sabah kalktın, 8 de açlık değerini ölç, arkasından hemen iğneni yap, 15 dakika sonra yemeğe başla dedi. 8:15te yemeğe başladıysan 9:15te tokluk ölçeceksin dedi.
Bugün insülinin ilk gün diye mi bilmiyorum, sürekli başım dönüyor gibi. Sizde hiç baş dönmesi falan oluyor mu?

pardon canım günde bir kez yazmışım 3 kez ölçüyorum hergün değişik öğünlerin açlık ve tokluğunu ve birde her gün saat 22.00 de ölçüyorum şimdilik ....
senin adına üzüldüm canım insülin kullanmana ama sıkma canını ben okudum ve araştırıdım bebeğe hiçbir yan etkisi yok aksine faydası var bir çok kişi kullanmış ve sağlıklı bebekler dünyaya getirmiş hayırlısı neyse o olsun ....ben çalışmıyorum canım çalışmadığım halde zor oluyor sürekli yemek pişir birde annem geldi yanıma bir süredir o var sağolsun yemeklerimi yapıyo günlük yürüyüşler yapıyoruz ama bu hafta dönecek memlekete iş başa düşecek çalışanlar için zor bir durum canım allah kolaylık versin sana dikkat etmeye çalış ara öğünlere dediğin gibi az kaldı sabır biraz ......

canım tokluğa şu şekilde bakılıyor lokmayı ağzına aldığın anda saat tutuyosun sdozlg dediği gibi mesela 8.30 da başladın yemeye 9.30 da ölçüyorsun yemeği yiyip bittirdikten sonra tutmuyorsun başladığında tutuyorsun

geçmiş olsun canım aynı dert bende de var malesef..ama sende meyve daha fazla dr bana sadece 2 öğün meyve verdi ve belirli şeyler mesele 1 öğün yarım muz kavun karpuz yediysem başka yiyemiyorum..porsiyon listen varsa daha ii olur..çünkü şeker fazlalığı olan meyveler yersen başka öğün yiyemiyorsun.şeker tavan yapıyor ne yazık ki.mesela elma,8,9 çilek,10 erik gibi yersen 1 öğün hakkın daha oluyor.birde tokluk şekerini ilk lokmadan 2 saat sonra ölçmek gerekiyormuş bana öyle dedi dr o şekilde ölçtüm hep.yüklemede bende açlık 97 50gr saatte 198 çıkmıştı.diyet sonrası açlık 100-105 arası bazen 110 bulduğu oldu tokluk ise 2 saatte 110-125 arası çıktı dr çok ii dedi ve 2 kilo verdim.yine devam edicem ama birazcık esneme payı olabilir dedi..ALLAH hepimize sağlık versin..

kızlar merhaba
dün 100 lük yüklememiz vardı
ilk önce parmağımdan kan alıp ölçtü 79 çıktı
sonra kolumdan bir tüp kan aldı
sonra o iğrenç şekerli suyu içtim 1 saatten sonra tekrar kan verdim
sonra 1 saat daha bekleyip tekrar kanverdim
yani şekeri aldıktan sonra 2 kere vermiş oldum.
akşam sonuçlar için gittik 1 kere daha vermem geriyormuş meğer . hemşire yanlış almış ben bunu duyduğumdan sinirden küplere bindim zaten o an 200 ee çıkmıştır kesin şekerim şeker olmayan adamda şeker çıkarır bunlar
neyse dr a söyledim ben nasıl içicem nasıl dayanıcam tekrar felan die söylendim baya bi . drumda ben bugünkü değerleri isterim sonrada yemek yedikten 3 saat sonra gelip kan verirsin dedi. bugün haber vericek bakalım nekadar şanssızım ben yaaa.
sizde 100 lükte toplam 4 tüp kan mı verdiniz ?

kızlar günde yarım çay kaşığı tarçının şekeri %10-15 oranında düşürdüğünü okudum internette ssonra diyetisyene sordum hiç bir zararı yok kullanabilirsin dedi. işe yarıyormu bilmiyorum ama sütü tarçınla tüketiyorum düşürdüğüne inandığım için psikolojik olarak rahatlıyorum sanırım :)) Bu arada arkadaş kahvenin yanına parmak ucu kadar kurabiye ikram etti onu bile almadım diyet derdine doğsun sorucam ben kıza((

canım benimde günde 4 defa 6 ünite ama doktorum açlığın düşük çıkarsa 4 yapabilirisn demişti açlığım düzgün gidiyor şimdilik sabah 105 çıktı öğlenleride düşük oluyor benim bende öyle ölçüyordum ama doktor yemeğin bitikten 1 saat sonra bak dedi gerçi gene aynı satte geliyor hemen hemen bende baş dönmesi olmuyor ama ben çok bekletmeden yiyorum yemeğimi banada anlatan kız 20 dakk geçirme çok düşer bu sefer demişti acaba bekletiğin için düşüyordur
bende sadece 2 haftada bir günüm var orada ucundan yiyorum sadce
çok canım istiyor özelliklede dondurma az kaldı dayanmak lazım dahiliyeci zaten doğumyapar yapmaz biticek dedi inşallah geçicek eşim doğur hemen seni pastaneye götürücemdiyor tarçını bende süte karıştırıp içiyorum geçen gün biraz kaçırmışım yüksek çıkmıştı tarçınla karanfil kaynattım içitim çok fena tansiyonumu düşürüdü

Son düzenleme:

ewet canım 4 tüp alındı 100 lükte benden ilki şekerli suyu içmeden düğer üçüde birer saat arayla alındı ve yüksek çıktı üçüde inşallah senin düşük çıkar canım sonuçları aldınmı peki nasıl durum ???haber ver bizede canım

dirimci, canım çok şanslısın annen yanındaymış, kısa bir süreliğine de olsa. Şuan ihtiyacımız olan tek şey moral. Çok faydası olur emin ol. Benim de annem haftasonu gelebiliyor yanıma ama 2-3 hafta sonra taşınacağım için beraber evde sadece çamaşır, ütü vs. yapabiliyoruz:))

Bir de yürüyüşler çok önemli ama ben uyamıyorum maalesef İşten geldiğimde yemekti masaydı derken saat 9-10 oluyor. O saatten sonra da dışarıyı çıkmayı hiç istemiyorumki. Allah hepimize sabır ve kolaylık versin, bu günleri biran önce geride bırakalım.

Sana da geçmiş olsun canım. Bana da meyve konusunda aynı uyarıyı yaptı. Kuru meyve yersen muz yasak o gün.
Normalde aslında şeker kontrolünde tokluk için 2 saat sonra ölçüm yaptırıyorlar, ancak benim duyduğum gebelerin hepsinde tokluk 1 saat sonra ölçülüyor. Yarın doktora gideceğim, ben de merak ettim neden diye sorarım. Ne mutlu ki senin şekerin diyet sonrası düşmüş. Ben de işe yaramadı diyet falan. Nerdeyse 2,5 aydır aynı şekilde besleniyorum, hiç kilo vermedim ama hiç kilo da almadım. 62 kiloydum hamile kaldığımda, toplam 8 kilo almıştım 5 ayda. 8 kilo ile de doğurucam galiba böyle giderse:) Sen yine de diyetine dikkat et bebişin için, çok esnetme ucu kaçmasın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…