Şeker Yüklemesi ??

SuUtku

La Tahzen
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2014
2.493
2.843
333
20 haftalık hamileyim.şeker yüklemesi zamanı geliyor ama ben istemiyorum.düşünmesi bile midemi bulandırìyor bide bazı uzmanlar gereksiz bebeğe zarar veriyor diyor.yükleme yaptırmayacak olan korkan var mı

kesınlıkle yaptırmalısın. belkı şekerın var bılmıyorsun dıkkat etmen gerekecek.bebege zararlı olan bırşey degıl.zaten sekerlı su mıde bulandıracak bırşey degıl kı.....tamam aç karnına zor oluyo ama kotu bır tat degıl yanı

Ben gecen hafta yaptirdim. Benim de endiselerim vardi ama hic bir sorun olmadi. Tadi içinde benimkinin içine biraz limon sikmislardi o yüzden hic rahatsız olmadim. Doktorunuz yaptir dediyse yaptirin.

28+2 yın bende we busabah yaptırdım seker yuklemesı. 28.haftada yapalım dedı dr um,
hıc oyle korkulacak we zor bısey degıl, kabusun olmasın,
gece 12 den sonra bısey yeme we ac karnına gıtmelısın zaten, bı bardak su ıctıgını dusun,yudum yudum tat almaya calısmadan dıktım kafaya ıctım, sonucta bebıslerımız ıcın gereklıyse yapmalıyız!

bol sans we korkma!

Tadi konusunda endiseliysen hic o kadar dertlenecek bir tadi yok bilmelisin.
Bazi doktorlar destklemiyor seker yuklemesini evet, bu da yeni cikti.
Bize likir likir icirdiler simdi "acaba" diyorlar.
Kimileri de asi bile yaptirmiyor cocuklarina,
ates 39 oluyor ilac vermiyor. Bunlari yapanlar da doktor..
Ben anlamiyorum bu islerden bi nane.
Guvendigin, inandigin bir doktor bulup onun dedigini uygulamaktan baska care yok sanirim.

bence hamileliğin sürece şekerli bişey yeme şekerin olsa da olmasa da şekerin vucuda ve çocuğa hiç bi faydası yokmuş hatta vucuttaki hücreleri öldürüyormuş bn hamile olursam eğer kesinlikle yememeyi düşünüyorum hatta uzun zamandır şekeri de hayatımdan çıkardım yani hamileykende test yaptırmama gerek kalmaz herhalde çünkü bebege zararlı diye duydum bende

iki dilim şerbetli tatlı yesem içim kalkar glikoz daha agır yaptiranlar kötü anlatıyor

Seker sadece bildigimiz toz seker degilki.
Bunun meyvesi var,
ekmegi var.. Seker rahatsizligin varsa ve farkedememissen hamilelikte su yuzune cikiyor. Sekerli gida tuketmeyi kesmek iyi bir adim ama yeterli mi bilemeyiz.

eşim geçen gün canan karatayı izlemiş korkmuş.neye kime inanicaz şaşırdık

Seker sadece bildigimiz toz seker degilki.
Bunun meyvesi var,
ekmegi var.. Seker rahatsizligin varsa ve farkedememissen hamilelikte su yuzune cikiyor. Sekerli gida tuketmeyi kesmek iyi bir adim ama yeterli mi bilemeyiz.
ya ben kestim yani bu hazır şekerleri tatlıdır pastadır içeceklerdir onları yoksa meyve sebze yada kuru incir kuru üzüm hergün yiyorum sekeri kesmemin en büyük sebebi de bebek istemem ve bir yılda çok kilo almam oldu sadece şekerli şeyleri yemeyerek diğer yemeklerim aynı 2 ayda 4 kilo verdim inşlla devam ederim çünkü canım arada çok çekiyor

ben yaptırdım ama pişman oldum ileride bebekte şeker hastalığı olma durumu varmış maalesef. Canan Karatay'da kesinlikle önermiyor

Ben test yaptırmaya gittim. Şekerli suyu içtim. İlk yarım saat herhangi bir problem olmadı ardından anormal derecede bir mide bulantısı ve peşinden istifra.

İki hafta kendime gelemedim. Hamileliğimi de bir daha şeker yüklemesi yaptırmadan tamamladım ama tekrarlayabilmemin imkanı yoktu...

ben anlamıyorum bu şeker yüklemesini, şeker varmış gibi davranılsa ve ona göre şeyler yense olmuyor mu? zaten çok faydalı bir şey değil ki, hamile değilken bile az şeker tüketmek gerekiyorken, hamileye ekstra şeker yükleyip hadi bi bakalım şekerin var mı demek saçma geliyor bana.

20 haftalık hamileyim.şeker yüklemesi zamanı geliyor ama ben istemiyorum.düşünmesi bile midemi bulandırìyor bide bazı uzmanlar gereksiz bebeğe zarar veriyor diyor.yükleme yaptırmayacak olan korkan var mı

kesınlıkle yaptırmalısın gebelik şekeri olupta fark edilmez ise bebeğe ve sana zararı dokunabilir sakın ihmal etme derim

ayrıca herkeste aynı etkide yapmaz banada cok dediler bulantı kusma olur diye hiç bir şey olmadı çünkü o an onu düşünmedim evladım ve kendı saglıgım için bunu yapmalıydım ve yaptım

Bu seker yuklemesi ne naneye yariyor tam olarak biri anlatabilir mi? ben sadece kan aldirdim sekerime baktilar kanda..ac karnina gidip kan verdim o kadar. Oyle sekerli su filan icmedim…sacma birsey sanki..yani yapaninkide oluyor yapmayaninkide..neden yapacaksinki? Kanda tespit edilemiyor mu bu gibi seyler zaten?

şöyle ki şeker yüklemesinde gizli şeker var mı yok mu diye bakılır açken verdiğin şeker normal çıksada yükleme sonunda gizli ya da gebeliğe baglı şeker ortaya çıkabilir ,şeker yüklemesinde önce açken kan verıyorsun sonra (tam hatırlamıyorum) belirli perıyotlarla 2 defa kan verıyosun tabı o arada glikozlu su içiyorsun 50 lik ya da 75 lik gebeliğe baglı ya da gizli şeker varsa bunda belli oluyor şekerin yoksa zaten şekerli su da içsen şeker normal çıkıyor

Ben de yaptırdım hemşire 5 dk içinde bitirmiş olman lazım dedi ben bi dikişte bitirdim.Hiç de abartıldığı gibi birşey değil.Sabah aç karnına gitmiştim zaten,utanmasam bi bardak daha isteyecektim :)

Peki seker cikiyorsa sekerli seylere yasak mi konuyor?

Bazi ulkelerde hic yapilmiyor bu tarz testler..bazen dusunuyorum Turkiye’de neden fazladan fazladan testler var…?

Birine agir gelirken digerine agir gelmez, tamamen bunye meselesi…ama bildigim kadariyla 16-17 saatlik bir acliktan bahsediliyor…-ki bana gore bu gebeyken baya uzun bir sure…ben suanda mesela biraz kendimi yorayim ayakta fazla durayim vs…fena oluyorum..boyle halsizlesiyorum, basim filan donuyo…yani o kadar saat ac kalmayi saglikli bulmuyorum acikcasi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…