Şeker Yüklemesi ??

Bu konu benide düşündürüyor vakti geldiğinde dr la konuşurum diyorum kimi yaptir diyor kimi yaptırma gizli şekerin bi belirtisi yokmu acaba mesela ben bugün minik ev baklavası yedim başım ağrıyor Suan acaba sekerlemi alakalı normal sekerim açlık iyi çıkmıştı

ya bu şeker yuklemesi kaç haftalıkken yapılıyor ben 24 haftalık hamileyim bugun doktora gittim ama hiç bundan bahsetmedi unuttumu acaba

o zaman bir diyetisyene yönlendiriyorlar tabı şekerin seviyeside önemli yani insülin bile kullananlar olabiliyor ,ben o kadar aç kalmadım en son gece 11-12 gibi yedım sabah 8 de kan verdim
haklısın bazı testler gereksız yere yapılıyor ama seker yuklemesı bu kapsamdamı bilemedim yanı dogum şeklinde degısıyor dıyabet oldugu zaman bebeğin kilosu artıyor fazlaca halıyle normal dogum olamıyor erken dogum olabiliyor en azından şimdi farkedilen bir sey olursa önlenebiliyor

ins. boyle birsey olmaz kimsede…bebegin buyuk olmasida sorun cunku…Allah tum hamilelere doguracaklara yardim etsin. Saglicakla dunyaya gelsin yavrular ins.

cevapları okuyamadım ama tv.de izlemiştim, sanırım canan karatay'dı. ya da başka bir dr.du hatırlayamıyorum. hamilelikte şeker yüklemesinin zararlarını anlatmıştı, gerekmedikçe yaptırmayın isterseniz.
ben hamileyken de çok kilo almıştım, üstelik anne tarafım şeker hastası, dr. gerekli görmedi, çok şükür bir sorun olmadı.
yani iyi araştırıp karar verin.
bu arada doğum dr.umun eşi de beslenme uzmanıydı.

ben yaptırdım ama pişman oldum ileride bebekte şeker hastalığı olma durumu varmış maalesef. Canan Karatay'da kesinlikle önermiyor

haklısınız, bende doğru hatırlamışım, şeker yüklemesinde glikoz verildiğini bunun da hamilelikte hiç gereği olmadığından bahsetmişti.

E cok guzel. İradene sahip cikabiliyorsun demek.
İki ayi beceren bundan sonra da aliskanlik haline getirir bence : )
tarcin insan beynini seker konusunda kandiriyormus.
Benim tatli duskunlugum olmadigi halde beynimi kandiramadi tarcin ama belki sende ise yarar

şu an canan karatay tv de şeker yüklmesi yaptırmayın akciğer yetersizliğine sebep olur diyor sizede bebeğede zararı varmış bebekte solunum yetmezliği oluyormuş

Az önce Karatay i izledik annemle.Annemde karşı şeker yuklemesine.Bize hamileyken yokmuş şeker yüklemesi .Evlenirsen hamile olursan yaptirma ben yaptırmadım birşey olmaz diyor.Karataya göre bebeklerde solunum darlığı yaratıyormus.

Biraz once canan karatay'i dinledim. Kesinlikle yaptirmayin diyor. Sizden seker yuklemesi isteyen doktora d vitaminimi olcun deyin diyor. Cocuklarin solunum sistemi gelismiyormus.
Ben de sasirdim, hamile kalirsam yaptirmayacagim sanirim.

eşim geçen gün canan karatayı izlemiş korkmuş.neye kime inanicaz şaşırdık
Ben de canan karatayi dinledim.sizde kulak verin bence.. yeni yeni tahliller cikariliyor. Bundan 14-15 sene once yyoktu. Çocuk dogunca solunum yollarindan problemli doguyormus. Arastirin... sağlikli doğumlar

doguralı 1 buçuk sene oldu,seker yuklemesımden haberim yok,ılk kez duydum..

doktorum Bi ara sekerıne bakalım demişti,lafı sımdı geldi aklıma ama ben gıtmemıştım

Ya sekerin varsa bunu bilemezsin. Benim normalde yoktu ama hamilelikte cikti. Pur dikkat bir hamilelik gecirdim. Cok dikkat etmelisin

20 haftalık hamileyim.şeker yüklemesi zamanı geliyor ama ben istemiyorum.düşünmesi bile midemi bulandırìyor bide bazı uzmanlar gereksiz bebeğe zarar veriyor diyor.yükleme yaptırmayacak olan korkan var mı

Henüz hamile kalamadım ama ben de fikrimi belirteyim. Bence yaptırma. Hani bazılarında şeker çıkıyor ya işte o şeker yüklemesinden ya da bir gün önce yediği tatlılardan çıkıyor. O çıkan şeker için doktor ne diyor; diyet yap diyor. Sen şeker yüklemesi yaptırmadan diyetini yap yani tatlıyı kes.
Çevremden örnekler de vereyim;
Bir arkadaş yaptırdı şeker çıktı. Doktor diyet yap dedi.
Başka birisi yaptırdı bir gün önce tatlı yediği için yüksek çıkmıştı. Bir kaç gün sonra tekrar yaptırdı şekeri normal çıktı.

Ne kadar zararı var bilmiyorum, ne işe yaradığını da bilmiyorum. Ama çevremden öğrendiğim yapılmasının şart olmadığı.

Ya sekerin varsa bunu bilemezsin. Benim normalde yoktu ama hamilelikte cikti. Pur dikkat bir hamilelik gecirdim. Cok dikkat etmelisin

Bu şeker bildiğimiz şeker hastalığındaki gibi mi oluyor.

Diğer yorumlardan istediğim cevabı aldım.

Son düzenleme:
çiğ kabak suyu öneririm canım hem düşürür hem kan yapar benımde şeker sorunum vardı sürekli düşüyordu ama şeker yükletmedim ee düştüğü için kabak da yapamadım sürekli yedim çok şükür sorun olmadı doğuma 10 günüm kaldı
ve benim doktor akrabalarım amcam falanda kesinlikle yükletme dedi
gene de sen bilirsin

Ben de yaptırmıştım, ilkinde yüksek çıkmıştı diyet yapmıştım, tekrar yapmışlardı. Zararlı olduğunu ilk defa duyuyorum...

kızıma hamileyken yapılmadı o zamanda duymamıştım.bugünde denk geldi canan karatay eşim iyice korktu yapılmasın diyor.canan hocaya inanıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…