şeker yüklemesinden sonra

_ELA_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2011
220
0
46
Ankara
hanımlar geçen hafta şeker yüklemem yapıldı benim merak ettiğim sırada ne var yani yapılacak tetkik test ne kaldı 6 buçuk aylık olduk nts felan hangi hafta yada ayda merak ettim bide özele gidiyorum artık yavaştan ayağımı kesim doğurcam hasteye gitmeye başlıcam

hanımlar içinizde bilgi verebilcek kimse yokmu ya size şeker yüklemesinden sonra neye gel yada ne zaman gel denildi

şeker yüklemeden sonra belli bir tetkik olmaz ama rutin kontrole çağırmıştır doktorun zaten. ayda bir gidiyoruz biz. bi de 35. haftadan itibaren nst ye gitmiştim ben ilk hamileliğimde. ayrıntılı ultrasona gircem 26. haftamda. aslında geciktik ama doktorum yine de bir görün için rahat olsun dedi. 19-23. haftalar arası en idealiymiş ama biz ancak gün alabildik ünv. den. bunların dışında da bişey yok diye biliyorum ben. tetanoz aşısını ben 21. haftamda oldum. belki yapılmadıysa onu yapabilirler.

şeker yüklemesinden sonra geriye başka test kalmıyor. nst cihazına ise 34haftalıkken girmeye başlamıştım ben. 34 haftadan sonra her hafta doktor çağırıp cihaza bağlanıyor bebeğin kalp atışları ve sancı durumuna bakılıyor. yaklaşık 20dk cihaza bağlı kalıp takip ediliyor.

detaylı ultrason yaptırdınız mı? şeker yüklemeside yapılınca kan ve idrar testi yaptırıyorlar her gidişinizde. 32.-33. haftadan itibaren NST başlıyor onuda o zaman her gittiğinizde istiyorlar. ben 37. haftadayım sürekli kan idrar ve NST isteniyor..

ptesi yapıldı aşım bakalım yarın şeker yüklemesinin sonuçlarını alcam ne dicek bakalım

teşekkürler anlaşılan 34 hftya kadar önemli bi tetkik yok

evet yapıldı özele gidiyorum 40 tl verdim detaylı içinidrar ve kanda yapıldı çoğunu atlattık o zaman şükür teşekkürler

evet yapıldı özele gidiyorum 40 tl verdim detaylı içinidrar ve kanda yapıldı çoğunu atlattık o zaman şükür teşekkürler

hemen hemen aynıyız sanırım canım bende 26 haftalığım bewnimde aynı senin gibi en son şekerime bakıldı ben doktora sordum bundan sonra 30lu haftalara kadar bi tetkik yok dedi 4 hafta sonra gel dedi hatta önce hep 3 hafta sonra gel diyodu şu an biraz rahatız tadını çıkar .... ikili testi üçlü testi yok ayrıntılı ultrasonu şekeri aşısı derken valla bayağ yorulduk gerçi bebişler ,için değer :)

evet canım dün gittim banada 3 hafta sonra gel dedi bakalım artık rahat rahat tadını çıkaralım

bu arada tetanoz aşısı iki defa yapılıyor. ben birincisini 30 nisanda oldum ikincisi 2 temmuzda

mihrimah bende tatanoz aşısını dün oldum, ikincisini 4. haziranda yapalım dediler, ama dgum dr.uma sorup oyle yaptırıyorum

benim 2 aşımda oldu bitti ilki değilde ikincisi acıdı :) 3 hafta sonra rutin kontrole gel dedi hemşire

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…