Şeker

Konsantreniz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2016
1.466
501
123
31
kızlarr tekrar selam. çok konu açanlardan biriyim ben de. Düzenli olarak şekerimi ölçüyorum. Not alıyorum. Cuma doktoruma bildireceğim. İnternette gezdim baktım çok her kafadan farklı bir ses çıkıyor. Açlık ve tokluk kan şekeri değerleri kaç arasında olmalı? Bilgisi olan yardım edebilen biri olursa çok sevinirim.

Slm cnm, şeker yüklemesinde yüksek mi çıktı şekerin? Malesef bende gebelik şekeri çıktı ve hergün yazmak zorundayım ve malesef hep sınırın üstündr çıkıyor.
Açlık sınır 92 ve tokluk öğle ve akşam 140. Yemekten 1 saat sonra ölçüyorum.
Bu benim 2. Haftam ve olmuyo, benim yemekten diyil stresten yüksek çıkıyo. Herhalde inisuline başlatır doktor büyük ihtimal beni

Aclik sekerinizin en yuksek 110 olmali. Tokluk hakkında tam bilgim yok. Anneannem seker hastası ondan biliyorum aclik sekeri sınırını.

Açlık şekeri 100 tokluk şekeri 120 olmalı. Eğer bir rahatsızlık söz konusu ise açlıkta 120 ye kadar toklukta 140 a kadar tolere edilebiliyor

Haklısın arkafaşım herkes farklı bişey yazıyor, sen en iyisi doktoruna danış

Şeker yüklemesinde 138 çıktı. 140 sınır dedi bişey başlatmadı hayatım. Akşam yemekten sonra(tatlı yedim) tokluk 76 sabah açlık 99 tokluk 30 demin tokluk 57 çıktı. Anladığım kadarıyla düşük çok

Allah Allah tokluk baya düşük çıkmış.
Tokluk nasıl düşük çıkar anlamadım.
Açlık sınır 92, tokluk 140.
Benimde tokluk yüksek çıkıyo mesela 142, 156 falan. Ben sanırım iğne kullancam. Perşembe randevum var. Senin ne zaman randevu?

Bende anlamadım. Cuma inşallah hayatım ama meraktan çatlayacağım :). Şeker fazlası için iğne veriyorlar e bendeki eksik. Nasıl bi yol çizecekler merak ediyorum.

Bende anlamadım. Cuma inşallah hayatım ama meraktan çatlayacağım :). Şeker fazlası için iğne veriyorlar e bendeki eksik. Nasıl bi yol çizecekler merak ediyorum.
Keşke benimde tokluk düşük çıksa, bişey yemeye korkar oldum ya. Sonra stres oluyorum ve onunda etkisi var. Sen ekmek yiyosun demi? Mutlaka haber et cuma günü merak ederim.

Keşke benimde tokluk düşük çıksa, bişey yemeye korkar oldum ya. Sonra stres oluyorum ve onunda etkisi var. Sen ekmek yiyosun demi? Mutlaka haber et cuma günü merak ederim.
Ben tam buğday ekmeği yiyorum bir ya da iki ince dilim. O da kahvaltıda hayatım. Tamam canım sen de haber et. Allah yardımcın olsın

Normal sınırlar ile gebelikteki sınırlar yakın da olsa farklı.. Gebelikte açlık kan şekeri değeri 80 mg/dl’nin altında, tokluk kan şekeri değeri de 1. saatte 130 mg/dl’nin altında, 2. saatte de 120 mg/dl’nin altında bulunmalıdır.

Peki alt sınırı var mı bu değerlerin bilgin var mı hayatım?

Peki alt sınırı var mı bu değerlerin bilgin var mı hayatım?
Canım hipoglisemi var şekerin düşük olması durumu.. Yani zaten hamilelikte şekerin önemi burda.. Bebek annenin yüksek şekerine o kadar alışıyor ki (şeker yüksekse) doğduğunda hani benim şekerimmm deyip hipoglisemiye giriyor.. Düşük kan şekeri diğer adı ile hipoglisemi; kan şekerinin 50 mg/dL’nin altına inmesidir. Normalde kan şekeri açlıkta 60 mg/dL’nin altına inmez.

Peki kuzum bu bebeğe zarar berir mi biliyor musun?

Peki kuzum bu bebeğe zarar berir mi biliyor musun?
Karnındayken şekerin yüksekse benimki gibi iri bir bebişin olabilir.. 36+3 te yani dün 3500 gram ölçtük.. İri olduğu için de doğum sıkıntılı işte.. Karnındayken şekerin düşükse hiç bilmiyorum canım araştır ya da doktoruna sor istersen.. Doğduğunda ne olur diyorsan, bebeğin ilk muayenesinde zaten her şey kontrol ediliyor, şekerle ilgili sıkıntısı olursa ortaya çıkar, internette bir sürü şey var biraz ürkütücü olabiliyorlar.. Senin şekerin yüksek mi?

Allah yardımcın olsun kuzum. Açlık yüksek tokluk düşük :) cumayı bekliyorum inşallah bi sıkıntısı yoktur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…