- 1 Kasım 2014
- 9.332
- 14.199
- 298
- Konu Sahibi CallanPinckney
-
Onun bende farkındayım. Karbonhidratsiz yaşarim. Çayı zaten içmiyorum. Ama etten ve tatlidan vazgecemiyorum. Baya azalttim ama.Sağlığınız için ya miktarı azaltmak zorundasınız ya da tamamen kesmek
Tamamen karatayın dedikleri gibi cnm artıkC CallanPinckney sabah nasil kahvaltu ediosun aksamlari ne yersin.anladık artik ekmeksiz yiyosun ne yiyosan.ve seker tatlı yok.aç kalmadan demekle kastın ne?
canim cok merak ediyorum tatli krizlerine girmiyor musun hiç?Tamamen karatayın dedikleri gibi cnm artık
Karatayı simdiye kadar sosyal medyadan takip ediyordum ama kitaplarını sipariş verdim
Ömür boyu sağlıklı yani karatay tipi besleneceğim inşalah
Bugun 33. Gün
İlk 3 hafta canın tatlı istyor ama direnirsen tatlı krizleri filan artık kayboluyor,yüzümde çökme yok cnmcanim cok merak ediyorum tatli krizlerine girmiyor musun hiç?
bir de sekersiz beslenince yüz coker mi zayiflar mi acaba sen nasil hissediyosun vucudundaki degisiklikleri
selamlar öncelikle sizi çok tebrik ederim çok kararlı ve azimlisiniz bu arada şekeri çayda kullanıyormuydunuz eskiden kullanıyorsanız onu bırakmayı nasıl başardınız?? ve ekmek hiç mi yemiyorsunuz?İlk 3 hafta canın tatlı istyor ama direnirsen tatlı krizleri filan artık kayboluyor,yüzümde çökme yok cnm
Uzun zamandır 60lı kilolarda dolaşıyorum,protein ağırlıklı besleniy0rum,bu sabah tartıda 57,6yı gördüm
Bu rakamı yıllardır görmmemiştim:)))
Sağol cnmselamlar öncelikle sizi çok tebrik ederim çok kararlı ve azimlisiniz bu arada şekeri çayda kullanıyormuydunuz eskiden kullanıyorsanız onu bırakmayı nasıl başardınız?? ve ekmek hiç mi yemiyorsunuz?
Ben de eskiden çayı hele de kahveyi aşırı acı bulurdum ve şekersiz içmenin mümkün olamayacağı inancındaydım. Dikkat inanç! Şimdi şekerli kahve ya da çay ikram edilse mecburiyetten, ağzımın tadı bozuluyor ve mutsuz oluyorum, içemiyorum.selamlar öncelikle sizi çok tebrik ederim çok kararlı ve azimlisiniz bu arada şekeri çayda kullanıyormuydunuz eskiden kullanıyorsanız onu bırakmayı nasıl başardınız?? ve ekmek hiç mi yemiyorsunuz?
Ay cnm çok güzel bir paylaşım,cok teşekkürlerBen de eskiden çayı hele de kahveyi aşırı acı bulurdum ve şekersiz içmenin mümkün olamayacağı inancındaydım. Dikkat inanç! Şimdi şekerli kahve ya da çay ikram edilse mecburiyetten, ağzımın tadı bozuluyor ve mutsuz oluyorum, içemiyorum.
Vakti zamanında bir kitapta okumuştum, bireyin bir şeye alışma ve onu hayatına yerleştirme süresiymiş bu 21 gün.
şöyle ki;
kendinizde değiştirmek istediğiniz bir şey var diyelim, bunu 21 gün boyunca kendinizi zorlayarak yaptığınız takdirde, sonrasında alışkanlığa dönüşebiliyormuş, sizin için monoton hale geliyormuş, hiç zorlanmadan kendiliğinden yapmaya başlıyor muşsunuz.
örnek vermek gerekirse çocukların diş fırçalama alışkanlığı edinmesi, zararlı alışkanlıklardan kurtulma gibi durumlar için kullanılabilecek bir yöntem.
ALIŞKANLIK VE 21 GÜN KURALI
Alışkanlıklar beyinde 20 günde oluşmaktadır... 20 gün boyunca aynı şeyi yapan insan 21. günde alışkanlık kazanmış olur... tıpkı sigara alışkanlığı gibi.
araba kullanmaya başladığımızda vitesi debriyajın yerini sinyali verirken düşünürüz ama belli bir süre sonra beyin bunu
otomatiğe bağlar hani kişisel gelişim kitaplarında hep yazar ya 20 gün aptalım de 21 ci gün aptal ol diye
Alışkanlık, bir halata benzer. Her gün bir lifi örer ve sonunda, onu koparamayacak kadar güçlü yaparız.
Horace Mann
Alışkanlıklar, bırakılmazlarsa, zamanla ihtiyaç haline gelirler.
St. Augustine
Alışkanlıkların zincirleri, önce duyulmayacak kadar hafif, sonra kırılmayacak kadar güçlü olur.
Benjamin Disraeli
Alışkanlıktan daha büyük bir şey yoktur.
Ovidius
Hiç kimse bir alışkanlığa veda etmek cesaretini gösteremez.
Balzac
İlk gördüğümüz zaman korktuğumuz nice şeyler vardır ki, zamanla alışır, hiç aldırmaz oluruz.
Aisopos
İnsan alışkanlıklarının çocuğudur.
İbn-i Haldun
Mademki alışkanlıklar,hayatımızın en ileri gelen hakimleridir, öyle ise ne yapıp yapıp iyi birini edinmeye çalışmalıyız.
Francis Bacon
Tilki, derisinden vazgeçer de, alışkanlıklarından vazgeçmez.
Suetonius
21 GÜN KURALI
Sadece irade kullanarak alışkanlık değiştirme çabaları ancak kısa bir süre işe yarar. Sonra eski alışkanlıklara geri dönülür; çünkü bilinç ile bilinçaltı çatıştığında kazanan daima bilinçaltıdır. Örneğin, siz bilinçli olarak sigarayı bırakmak isteyebilirsiniz ama bilinçaltınızda sigarayla ilgili olumlu bir kayıt olduğu sürece iradenizi kullanarak sigarayı bir süre bıraksanız bile bir müddet sonra yine başlarsınız. Bilinçli zihin dakikada dokuz düşünceyi bilinçli olarak algılayabilir; ama bilinçaltı bir dakikada 2.3 milyon bilgi parçacığını prosesten geçirir.
Olumlu ve olumsuz alışkanlıkların, yaşam deneyimlerinin, inançların belleği bilinçaltındadır.
Bir alışkanlığı ondan kurtulmaya çalışarak değiştiremezsiniz. Ama yeni bir alışkanlık yaratabilirsiniz. Kötü alışkanlıkları yok etmek, yeni bir şeyi öğrenmekten daha zordur. Yeni bir alışkanlığı yerleştirmek için 21 gün boyunca hiç ara vermeden tekrar gerekir. Çünkü yeni alışkanlığın zihinde ve hücresel bellekte kalıcı olarak yerleşmesi 21 gün sürer. Alışkanlıklar tekrarlana tekrarlana kazanılır. Yeni alışkanlığın da zihinde kalıcı sinir ağı “otoyolu” yaratması 21 gün tekrar edilerek oluşur. Zihniniz ve kaslarınız tekrar edilen bir şeyi otomatiğe bağlar. Dişinizi fırçalamak, yürümek ya da ayakkabınızı bağlamak için düşünmüyorsunuz değil mi?
Bireysel gelişim yolculuğunuzda bilinçaltınıza belirli bir olgunlaşma süresi tanımanız gerekir; bunu kuluçka dönemi olarak düşünün. Unutmamanız gereken, bu 21 günlük kuluçka dönemini hiç sekteye uğratmadan tamamlamanız gerektiğidir.
Alıntı
Rica ederim.Ay cnm çok güzel bir paylaşım,cok teşekkürler
Ay cnm çok güzel bir paylaşım,cok teşekkürler
hadi inşallah:)))selamlar ben de bugün itibariyle bıraktım şekeri çay kahve zaten şekersiz içiyordum karbonhidratı tamamen bıraktım tatlıya savaş açtım gün gün deneyimlerimi apaylaşıcam inşallah ilham oldunuz teşekkür ediyorum güncel kilom 87 yarın diyetimin de ilk günü olsun vira bismillah bakalım
hadi inşallah:)))
bırakmanıın en iyi yanı,çok iştahlı olduğunuzda yoğurt süt bunlara saldırıyorsunuz ve bunları bir noktadan sonra yemek istemiyorsunuz ve sabah kalktığınzda kilonuz sabit çıkıyor:)))
geçen gün 3ü1 arada nescafenin tadına baktım,iğrendim resmen,aynı şekilde bir rulokat yemeği denedim hiç hoşuma gitmedi.eskiden olsa kutu kutu yerdim,tabi bu noktaya gelebilmek için 2-3 ay arınmak lazım
İbni Sina da iki öğün beslenmeyi önerir, 3 öğün hastalık dermiş.peygamber efendimizin bir günü diye bir kitap okumuştum ilk kez orada iki öğün beslenmeyi duymuştum çok şaşırmış ve çok sevinmiştim sevinmiştim çünkü bana uzak bir alışkanlık değildi iki öğün beslenme gençlikte tabi açık konuşmak gerekirse fakirlikten olan bu alışkanlığı evlenince meslek sahibi olmanın daetkisi istediğini alabilmekten çok öğünlülüğe geçiş olmuştu
ilk öğünün sabah namazından sonra olduğunu sonra olduğunu peygamberimizin öğlen saati varmadan uyuduğunu hatırlıyorum arada bunu terketmiş ama öğün saatlerini hatırlamıyorum
sanırım sen de bu nedenle iki öğün beslenmeyi uyguulamak ve sıhat bulmak gayretindesin inşallah ben de seninleyim
eğer bunu hatırlıyorsan yazar mısın şimdiden teşekkür ederim
İşlenmiş şekerli gıdalar dışında da bir elmadan 2 ısırık aldıktan sonra şekerli tad beni bayar devam edemezdim.hadi inşallah:)))
bırakmanıın en iyi yanı,çok iştahlı olduğunuzda yoğurt süt bunlara saldırıyorsunuz ve bunları bir noktadan sonra yemek istemiyorsunuz ve sabah kalktığınzda kilonuz sabit çıkıyor:)))
geçen gün 3ü1 arada nescafenin tadına baktım,iğrendim resmen,aynı şekilde bir rulokat yemeği denedim hiç hoşuma gitmedi.eskiden olsa kutu kutu yerdim,tabi bu noktaya gelebilmek için 2-3 ay arınmak lazım
Aynen 2 öğün yemek sünnettir.peygamber efendimizin bir günü diye bir kitap okumuştum ilk kez orada iki öğün beslenmeyi duymuştum çok şaşırmış ve çok sevinmiştim sevinmiştim çünkü bana uzak bir alışkanlık değildi iki öğün beslenme gençlikte tabi açık konuşmak gerekirse fakirlikten olan bu alışkanlığı evlenince meslek sahibi olmanın daetkisi istediğini alabilmekten çok öğünlülüğe geçiş olmuştu
ilk öğünün sabah namazından sonra olduğunu sonra olduğunu peygamberimizin öğlen saati varmadan uyuduğunu hatırlıyorum arada bunu terketmiş ama öğün saatlerini hatırlamıyorum
sanırım sen de bu nedenle iki öğün beslenmeyi uyguulamak ve sıhat bulmak gayretindesin inşallah ben de seninleyim
eğer bunu hatırlıyorsan yazar mısın şimdiden teşekkür ederim
Hani çiğ sebze, yeşillik veya salata?Bugun şekersiZ unsuz 2. Günüm
Kahvaltım 2 haşlanmış yumurta
9 zeytin
1 dilim peynir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?