• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şekersiz 7 Gün

Evet baharat katarak yiyebiliyorum
tamam canım o zaman yazıyorum. duraklamayı kesin kırar bu.
6 haşlanmış yumurta beyazı, 100 gr lor, (1 çay bardağı kadar falan geliyor) bol maydonoz,dereotu,taze nana (sadece yeşil yapraklı sebzeler)
bunları küçük küçük doğrayıp karıştır, lor tuzsuz ise tuz ekle. istersen kırmızı biber, köri, kimyon, karabiber ekleyebilirsin.
2,5 öğüne böl bunu.

sabah
1 haşlanmış tam yumurta
30 gr lor (4 yk kaşığı)
0,5 porsiyon yukarıdaki tarif

öğlen
1 porsiyon tarif
3 zeytin

ara
2 ceviz
1 su bardağı ayran

akşam
1 porsiyon tarif
3 zeytin

canım eski menülerine bakarak yapmaya çalıştım.
dayanamaz çok acıkırsan şunlardan yiyebilirsin.

kuruyemişler
zeytin
lor
yumurta
ayran
çiğ yeşil yapraklı sebzeler

bunları kesinlikle yeme o zaman hiç anlamı olmaz
domates,salatalık,biber, meyve, ekmek vs..
çay kahve içiyorsan serbest, şeker yeme demiyorum zaten şekeriz hayattayız :)
karbonhidrat yeme sakın.

hatunlar günaydın:) bugün benim ilk günüm olcak inşallah :) adet dönemi girdi bide şaka gibi,antidepresan kullanan var mı aranızda? kan şekerimi çok düşürüyor o ilaçlar zaten bu hale onlar yüzünden geldim. tam 10 senedır kullaniyorum ve sonuç ortada :KK43:
dayan tatlım. başarabilirsin. hemen sana adet dönemi için kurtarıcı tarif vereyim.

şekere saldırma bunu yap.

1 bardak süt (200ml) laktozsuz daha iyi oluyor çünkü laktozsuz sütler daha şekerli bir his yaratıyor.
2 büyük günkurusu kayısı
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1/2 yk kakao (ne kadar kakao sevdiğine bağlı ölçü)
bunlari küçük bir tencerede kaynayana kadar karıştırarak pişir. sonra blendırdan geçir. böylece tam lapa şeklini alır. En az yarım saat bekletip ye.
yanında taşıyacaksan küçük bir kavanoza veya kaseye koy.
üzerine 1 çay kaşığı hindistancevizi dök (fazla dökme kalorisi yüksek)
2 ceviz kır uzerine
Bu haliyle 1 porsiyon meyve, 1 porsiyon ekmek, 1 porsiyon süt, 1 porsiyon kuruyemiş içerir.
Kahvaltı veya ogun olabilir. Emziren anneler ara öğün olarak da yapabilir. Normalde yarısı ara öğün. Arkadaşınızla paylaşım :KK70:

gerisi keyfine bağlı
yerken üstüne 2 ceviz veya 10 fındık veya 10 badem veya elma veya çilek veya muz unutma herşey extra kalori. fıstık ezmesi de süper gidiyor ama dikkat kalorisi yüksek.

2bf80e2f-eb3a-4c4d-a213-e33870abad0b-jpeg.2109815

62578203-6390-4a53-8c3b-c126961b9fcd-jpeg.2109816

d1758fa4-93c8-487b-b0f9-bd8beb2c78e5-jpeg.2109817

0eb321b4-11a4-4753-838f-b3fc4ee9df6b-jpeg.2109818

cc8c09a9-4ef6-402d-8911-4864c6ff6d11-jpeg.2109820

68e9c11d-fd2b-435b-889e-4b1c7eee7dff-jpeg.2109821

protein az olmuş sebze ağırlıklı gitmişsin. aslında karbonhidrat var. pırasada pirinç var mıydı. başının neden ağrıdığını çözmeye çalışıyorum.
Pirinc vardi canim ama cok az
Benim sekerim dustu heralde canim

Canim icindekiler en uste yaziyo :KK76:
Onuda yaptim bu sefer yine olmadi canim :KK12:

Pirinc vardi canim ama cok az
Benim sekerim dustu heralde canim

pardon ya görmemişim. sorun yok yiyebilirsin ama 1 tane az.
toplam kalorin az canım baş ağrının nedeni bu. evet şekerin düşmüş. seni tok tutacak pek bir şey yok. pırasa çok hızlı hazım olan bağırsak dostu bir şey ama tok tutmuyor. kabak gibi...

6 haşlanmış yumurta beyazı, 100 gr lor, (1 çay bardağı kadar falan geliyor) bol maydonoz,dereotu,taze nana (sadece yeşil yapraklı sebzeler)
bunları küçük küçük doğrayıp karıştır, lor tuzsuz ise tuz ekle. istersen kırmızı biber, köri, kimyon, karabiber ekleyebilirsin.
2,5 öğüne böl bunu.

sabah
1 haşlanmış tam yumurta
30 gr lor (4 yk kaşığı)

öğlen
1 porsiyon tarif
3 zeytin

ara
2 ceviz
1 su bardağı ayran

akşam
1 porsiyon tarif
3 zeytin

kuruyemişler
zeytin
lor
yumurta
ayran

karbonhidrat yeme sakın.
Tamam yarin yapiyorum bunu o zaman:super:

pardon ya görmemişim. sorun yok yiyebilirsin ama 1 tane az.
toplam kalorin az canım baş ağrının nedeni bu. evet şekerin düşmüş. seni tok tutacak pek bir şey yok. pırasa çok hızlı hazım olan bağırsak dostu bir şey ama tok tutmuyor. kabak gibi...
Bugun artiricam canim oglen de protein olucak aksama sebze yogurt olur yine

Olsun canım sevgi ve saygı olduktan sonra hergün sevgililer günü sağlık olsuun, bozma moraliniii..

Günaydın canım, bir dönem bende kullandım ama benim kullandığım ilaçlar bende kilo kaybına sebep oldu çoğunlukla..
sadece 1 ilaç beni çok zayıflatti ve ise yaramadi değiştirdik.benim yediğimi başkası yese yeminle çok çok siserdi.

Kızlar paylaştığınız yazılara bakıcak olursak spor yapanlar mutlaka karbonhidrat tüketmeli.. spordan önce bilhassa, spor sonrası protein alıcak. Ben tozlara pek sıcak bakmıyorum. Sentetik koruyuculu şeylerin uzun vadede zarar vereceğini düşünüyorum. Ama bir dilim et,tavuk,hindi yenmesi yeterli olucaktır.. ehhhh birazda ben araştırayım size döneceğim. :KK55:
Ben saat 9 da çıkıyorum spordan kuzum sonrasında ve öncesinde ne yemeliyim

2,5 öğüne böl bunu.

sabah
1 haşlanmış tam yumurta
30 gr lor (4 yk kaşığı)

öğlen
1 porsiyon tarif
3 zeytin

ara
2 ceviz
1 su bardağı ayran

akşam
1 porsiyon tarif
3 zeytin

kuruyemişler
zeytin
lor
yumurta
ayran

karbonhidrat yeme sakın.
Canım emziren anneler nane yememeli sütü azaltıyor süt kesilirken yedirirler hatta

ortada yanmış biletler var :KK51: ister istemez insanın canı sıkılıyor.

Aaa bu çok hoş olmamış, konser bileti miydi?

dayan tatlım. başarabilirsin. hemen sana adet dönemi için kurtarıcı tarif vereyim.

şekere saldırma bunu yap.

1 bardak süt (200ml) laktozsuz daha iyi oluyor çünkü laktozsuz sütler daha şekerli bir his yaratıyor.
2 büyük günkurusu kayısı
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1/2 yk kakao (ne kadar kakao sevdiğine bağlı ölçü)
bunlari küçük bir tencerede kaynayana kadar karıştırarak pişir. sonra blendırdan geçir. böylece tam lapa şeklini alır. En az yarım saat bekletip ye.
yanında taşıyacaksan küçük bir kavanoza veya kaseye koy.
üzerine 1 çay kaşığı hindistancevizi dök (fazla dökme kalorisi yüksek)
2 ceviz kır uzerine
Bu haliyle 1 porsiyon meyve, 1 porsiyon ekmek, 1 porsiyon süt, 1 porsiyon kuruyemiş içerir.
Kahvaltı veya ogun olabilir. Emziren anneler ara öğün olarak da yapabilir. Normalde yarısı ara öğün. Arkadaşınızla paylaşım :KK70:

gerisi keyfine bağlı
yerken üstüne 2 ceviz veya 10 fındık veya 10 badem veya elma veya çilek veya muz unutma herşey extra kalori. fıstık ezmesi de süper gidiyor ama dikkat kalorisi yüksek.

2bf80e2f-eb3a-4c4d-a213-e33870abad0b-jpeg.2109815

62578203-6390-4a53-8c3b-c126961b9fcd-jpeg.2109816

d1758fa4-93c8-487b-b0f9-bd8beb2c78e5-jpeg.2109817

0eb321b4-11a4-4753-838f-b3fc4ee9df6b-jpeg.2109818

cc8c09a9-4ef6-402d-8911-4864c6ff6d11-jpeg.2109820

68e9c11d-fd2b-435b-889e-4b1c7eee7dff-jpeg.2109821

Aaaa çok enfes gözüküyorrrrrrr

ilk defa şekersiz çay içtim.zaten 2 bardak ancak içerdim yarım bardak içebildim:)

Olsunn zamanla alışacaksııın :)

Ne eksik yendiğinde baş ağrısı yapıyor canım.. eşimde böyle bir sorun var maalesef :KK43:
yetersiz beslendiğinde yada alışkın değilse az karbonhidrat aldığında baş ağrısı yapabilir. ama bir sürü nedeni olabilir. baş ağrısının sadece beslenme ile ilişkilendirmemek lazım. mesela kafein bağımlısıysa yetersiz kafein alımında da yaşanıyor. ben bazen 3 gün boyunca kafein arınması yapıyorum.
hiç çay, kahve,yeşil çay içmiyorum işte o zaman acayip başım ağrıyor.
fazla kafeinde baş ağrısı yapıyor.
çooook neden var.

Back
X