• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Şekilsiz dalgalı saçlar için öneri

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel
benim de saçlarım lüle dalga arası saçma bir saç. en kötüsü hem üstlerde az oluşu hem de kalın telli olması. hep bir koyun yünü görüntüsü var. denemediğim köpük jöle ya da saç kesim şekli kalmadı.benim bir de her sabah duş alma takıntım var, duş almazsam o gün kendime gelemem.ben de nemliyken parmaklarımla burarak lülemsi şekiller veriyorum, yıllardır bulduğum en iyi yöntem bu. ama özellikle parçalara ayırmıyorum çünkü o zaman düğüne gider gibi duruyor.
bu tiftik görüntüsü için bugün aktardan Blue Ocean diye bir markanın saç bakım yağını aldım. daha bugün denedim ilk defa, banyodan sonra saçımı çok az kurutup ördüm. oldukça düzgün bir görüntüsü oldu, tiftiklenme çok az. kullanmaya devam edeceğim bakalım, bir de şu bebe yağını deneyeyim. bu yağın içindekileri yazayım:
susam yağı, tatlı badem yağı, çam terebentin yağı, ısırgan otu yağı, papatya, lavanta,mersin, okaliptus, buğday,hint,biberiye,hindistan ceviziyağları ve zeytin yağı+vitamin E.
bir de çok az döküldü saçım taradıktan sonra, umarım iyi gelir.

Ben bi cözüm bulamadıqım icin her banyodan sonra kurutup düzlestiriyorum cok kırılıyor ama baska cözüm bulamadım.
Jölelesem bi hafta qüsel olsa ertesi hafta iqrenc oluyor sacım.
Tabi kimseye tawsiye etmiyorum saclarım baya bir kırıldı.))

Ben bi cözüm bulamadıqım icin her banyodan sonra kurutup düzlestiriyorum cok kırılıyor ama baska cözüm bulamadım.
Jölelesem bi hafta qüsel olsa ertesi hafta iqrenc oluyor sacım.
Tabi kimseye tawsiye etmiyorum saclarım baya bir kırıldı.))

Benim yöntemimde bu ne yazık ki :(
Ne dalgalı ne düz saçma salka bi saçım var , kedi kılı gibidir ayıptır sölemesi.Hiç bi çözüm bulamadığım için yıpranma pahasına da olsa yıka kurut düzelştir :26:

Çok yıprattı iğrenç oldu saçlarım kullanmakta istemiyorum şu aleti ama başka çarem yok

ya aslında tek formülüfön makinasıyla kurutmuycaksın
yatmadan önce banyo yapıp havluyu yastığına serip yatcasın süper oluyor
fakaaaaaaaaattt benim saçım gür ve çok zor kurur boynum tutuluyo kreçlenme var sanırım kuruttuğum halde fön makinasız yaşayamıyorum malesef
kuruttuğum halde böyle bide kurutmasam kireçlenmeden sağa solada dönememem heralde :50:
sizin maşallahınız var böyle bi sorun yaşayanınız yok sanırım o zaman niye dert ediyosunuzki yıkayın yatın tek formceeül bu tabi saçına görede değişir ama genel olarak böyledir bence

benimde saçlarım dalgalı ve çok memnunum saçlarımdan düzde oluyor kıvırcıkta, saç diplerim düz uçlara doğru dalgalı... Yorumları okudum benim uyguladıklarımdan farklı değil ama toplu bir şekilde yaptıklarımı anlatmak istedim.

saçlarımı yıkarken tarıyorum, yıkadıktan sonra havluyla kuruluyorum
nemli iken başımı öne eğip jölelermiş gibi elimle sıkıyorum
(saçlarım gürde değil azda değil) elimle sıkarken saç dibinden ufak tokalarla sabitliyorum kuruduktan sonra açtığımda dalgalar çok hoş oluyor
yatmadan önce yıkadığım zaman da balıksırtı örüyorum sabah açıyorum dipten uca dalgalı oluyor

Saçlarım dalgalı kestirmek istiyorum nasıl bi model yapmalıyım resimli örnek verirseniz sevirim :)

$SP_A0939.webp

Kızlar 2 sene öncesine kadar bende saçlarımdan aşırı şikayetçiydim hiç şekil almıyor sürekli kabarıyordu.Sonra saç kesimimi değiştirdim bence saçtaki en önemli kural saç kesimi saçları çok sık ve kalın telli olanlar kesinlikle ara makasta attırsın ben saçlarımı katlı model kestirdim ama üst kısımları aşırı kısa olmayacak şekilde ve saçlarıma ara makas attırdım ve kestirdikten sonraki gün arkadaşlarım inanamadı hepsi çok beğendi ve dalgalı saç uzun olunca daha güzel oluyor bence..:17:

benimde saçlarım dalgalı uyguladığım yöntemler şöyle;

yıkayıp taradıktan sonra pantene nin light 7/24 şekillendirici ve koruyucu kremini sürüp fırçayla sacıma iyice dağıtıyorum.bu krem elektriklenmesini ve tiftik tiftik olmasını önlüyor.

saçımın kesimi katlı,katlar çene hizasında başlıyor.
saçım nemliyken üst taraftaki katlara fön çekiyorum altlara hiçbişey yapmıyorum.at kuyruğu şeklinde kalın bir lastik tokayla toplayıp biraz altınada tekrar toka takıyorum.1-2 saat böyle bekletiyorum.açınca üstler düz altlar dalgalı oluyor ve çok hoş duruyor.burda toka takmamın amacı dalganın şekilli olması ve kabarmasını önlemek

birde nemliyken saçı sararak topuz yapıyorum birkaç saat bekletiyorum ve dalgalar gayet düzgün oluyor.
bir diğer yöntemimde saçımı hafif ıslatarak köpük sürmek arada birde jöle sürüyorum
kuruyken elimle hafifçe ıslatıp şekillendirmekte uyguladığım yöntemler arasında.

bunların hiçbirini yapmadığım zamanlar düzleştiriyorum.

bnmde saçlarım yaqlı kaln tellı we de gür. eskdn cok kabarrdı ama artk kabarmıo. eskden saç kremı kullanmzdm bi kaç yldır saç kremini hem banyoda saçmı yıkadktan snra hmde bnyodan cktktan snra nemlı saçıma kullanıorm. durulanmayan saç bakım kremi aldm avondan gayet ıyı gelıyor ve kabartmıyo saçmı. saçlarma nemlyken kremımı sürdkten snra saç açıcı tarakla tarıyorm cok sıkmadan bağlıyorum tepeden olmamak şartyla. sabah kalktğmda uçları cok güzel dalgalı olyo sankı kuaförde yaptrmısm gbi:64:

Benim yöntemimde bu ne yazık ki :(
Ne dalgalı ne düz saçma salka bi saçım var , kedi kılı gibidir ayıptır sölemesi.Hiç bi çözüm bulamadığım için yıpranma pahasına da olsa yıka kurut düzelştir :26:

Çok yıprattı iğrenç oldu saçlarım kullanmakta istemiyorum şu aleti ama başka çarem yok

daha ben yıkayıp kurutup düzlestirip bi de üstüne masa yapıyorum yakında kel kalcam ama baska cözüm yolu yok yani.) olmuyor napsam ne kullansam sekil almıyor.)

benimde saçlarım dalgalı ve çok memnunum saçlarımdan düzde oluyor kıvırcıkta, saç diplerim düz uçlara doğru dalgalı... Yorumları okudum benim uyguladıklarımdan farklı değil ama toplu bir şekilde yaptıklarımı anlatmak istedim.

saçlarımı yıkarken tarıyorum, yıkadıktan sonra havluyla kuruluyorum
nemli iken başımı öne eğip jölelermiş gibi elimle sıkıyorum
(saçlarım gürde değil azda değil) elimle sıkarken saç dibinden ufak tokalarla sabitliyorum kuruduktan sonra açtığımda dalgalar çok hoş oluyor
yatmadan önce yıkadığım zaman da balıksırtı örüyorum sabah açıyorum dipten uca dalgalı oluyor

ben öle yapıp yatsam warya sabah bonus qbi uyanırım kabarırda kabarır.)

Yatmadan önce 7/24 sürüp iki yandan sıkıca örün, sabah kalktığınızda mükemmel dalgalarınız olsun... :21:

pekı kabaran dalgalı saç için ne onerırsınız arkadaşlar ?
benım saçlarım uzamıyor ( benım sucum duzleştırıcı sayesınde yandı kırıldı küstüler bana )
sureklı kırılıyor,dokuluyor ..
bakım kremıde kullandım, bıtkısel urunlerde ama pek işe yaramadı ..

uzamasını geçtim de kuruyunca kabarmasa cok sevınıcem :(

biraz tatlı badem yağı damlat eline ama çok değil bütün saçına yedir iyice , saçların nemliyken yaparsan daha etkili olur akşam yatmadan önce yıka

Benim saclarim dalgali ince tel orta uzunlukta onceden kivir kivirdi ben cok kaynak rofke fon felan yaptim ondan yiprandi ama 3 yildir hic boyamiyorum 2 yildir kaynak kullanmiyorum
Bide bu site sayesinde buldugum hc bakim
Yagini kullaniyorum saclarim suan cok saglikli.Benim sorunum benim sinuzitim var o yuzden saclarimi
İslak birakamiyorum zaten sekil alsin diye hep islak brakiyordum
Ondan oldu migrende var dustan
Ciktigim an yaz kis farketmez makine ile kurutmiyim aninda ainuzitim ce migrenim aziyor o yuzden saclarima ya fon cekmek ya kopuk ya jole ya 7/24 kullanmak zorunda kaliyorum bende ozeniyorum tamamen kivircik yada duz olup savini yikayip kurutup cikanlara.

bebek yağı kullanıyorum ben saçlarıma, bi süre onu kullandım. onu sürdükten sonra fön çekmek daha az zarar verdiğine inanıyorum.

Kızlar ya benim saçlarimda dalgali şekilsiz ve bi de uzun küt kestirdim iyice şekilsizleşti. Nemli bırakamiyorum başım ağriyor, jole köpuk suremiyorum kepek oluyor. Lütfen bana yardım edin tabi bi çözüm varsa benim için:)

Back
X