Sekreter Kabusu

Bremenmizikacisi

Arılar bal yapmaya bayılırlar
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2017
3.473
7.695
108
Bir işyerinde staj yapıyorum. Çok kalabalık bir yer değil 11-12 kişi var. Bunlardan birisi de sekreter. 50li yaşlarında bir kadın.

İlk geldiğim günden itibaren bana işyerindeki diğer kızın çok terbiyesizce dedikodusunu yapıyor. Ne kadar ayıp yaptığınız dedim, hiç cevap vermedi ben bir şey dememişim gibi konuşmaya devam etti.

Herkesin her şeyine karışıyor. Bürodaki herkes çok çok kötü davranıyor kadına artık çünkü herkesi çıldırtmış. İlk başlarda çok garipsedim anneleri yaşında kadına niye böyle davranıyorlar diye ama sonradan anladım neden olduğunu.

Çalıştığım yerde kıyafete ilişkin kural yok. Ben de mini bir etek giydim prş günü. Bu kadın beni mutfakta görünce “bu ne biçim etek frikik veriyosun bari bacakların güzel olsa buradaki erkekler bakarlar böyle giyilmez” diye bi ton laf saydı. Gayet ciddi bi biçimde “sana ne” dedim. Sanki hiç azarlamamışımcasına bana havadan sudan konuşmaya başladı ben de çıktım gittim.

Bu konuyu patronumla konuşacağım elbet ama tek dileğim bu kadının benimle muhatap olmaması. Ama bu mümkün değil. Çok yüzsüz. Bugün kendi işini bana yaptırmaya çalıştı azarlar bir biçimde. Ben de o sizin işiniz, ben size şunu yapın dersem ve o işle ilgili sorunuz olursa gelin onu sorun bunun haricinde benimle konuşmayın dinlemek istemiyorum dedim. Ağzının içinde bi şeyler mırıldanarak çıktı. Heh dedim susar artık ama ne mümkün.. bugün yine geldi beni alakadar etmeyen konulardan 90 saat bahsetti bana canımlı cicimli konuşuyo ve hiç susmuyo ama hiç susmuyo. Yemek yerken bi şeyler anlatıyo cevap vermiyorum, yüzüne bakmıyorum yine de konuşuyo ve habire milletin dedikodusunu yapıyo.

Kusucam artık üstüne. Bi akıl verin nolur nasıl susturucam ben bu kadını??
 
Polemiğe girmişsin bence çok fazla. Yani "Dinlemek istemiyorum, konuşmayın" falan diyerek bile onu muhatap alıyorsun. Bazı insanlar böyledir, laftan anlamaz. Alma muhatap, görmezden gel. Sen konuşmadıkça o da vazgeçer bir süre sonra.
 
İş dısında bana gelip birsey anlamanızı sormanızı istemiyorum diyin.
Ve görmezden gelmeye baslayın.
Ya inanın çenesiyle insanın gardını düşürüyor.
Öyle çok ve durmadan konuşuyor ki sus artık kadın diye bağırasım geliyor.
İşin komik tarafı o konuşurken dinlemeyip odadan çıkıyorum kendi kendine konuşmaya devam ediyor
 
Bu sekreter hanım evli ve çocuklu mu yoksa bekar mı senin yaşındaki bir kız ile yaşına göre daha anaç konuşmalı kadının davranışları sanki sen onun yaşıtısın gibi Tripli senin giyimine bile laf etmiş ona ne işyerinde giyim kuralı yoksa karışamaz birdahaki sefer bu tarz birşey söylerse umursama ay çok şakacısın de geç aptal yap kendini belliki seni emri altına almaya çalışıyor onun istediği gibi giyinesin onun işlerini yapasın ona itaat edesin istiyor bunun başka açıklaması yok
 
Tam kötü mesaj yazacagim,kabaliginizla ilgili ama bizim is yerindeki ablanin bizi çenesiyle bayiltmasini hatirladim,yazamayacagim.
Zor valla bacim , yasamayan tahayyul edemez (bizim abla ters ters laf sokmuyor. Sadece her konu hakkinda her an ve saatlerce konusuyor)
 
Hiç muhatap olmayın bence. Siz cevap verdikçe anlamayacak gibi geldi bana.
Bazı insanlar "ilişki kurayım da nasıl olursa olsun" diye düşünüyor, kötü muamele de görse hiçbir şey yokmuş gibi devam ediyor.
"Kocam beni dövüyor ama iyiyken çok iyiyiz" diyen kadınlar gibi yani.

O yüzden zorunlu durumlar dışında konuşmayın. Yüzüne boş boş bakıp ortamı terk edin.
 
Bence gidip sadece sen konuşma patronunla. Ya hep birlikte gidin ya da görmezden gel
Zaten ben gelmeden önce topluca konuşmuşlar herkesi çıldırttığı bi dönem. Patronun haberi var yani kadının tavrından. Adam da görmezden gelmeye çalışın bir insanı işten çıkarmak çok zor demiş. Kadını da uyarmış ama uyarıları hiç tesir etmemiş
 
İlk başlarda çok kibardım. Diğerleri kadına sus kapa çeneni çık dışarı falan diyolardı şok geçiriyodum. Meğer herkesin ağzına tükürmüş amiyane tabirle. Ve herkes böyle davranmasına rağmen kadın insanlara bulaşmaya devam ediyo. Çok farklı bi karakter
 
Bekar ve muhtemelen hiç hayatı yok. Olsa çünkü bize bu kadar sarmazdı sanırım
 
başkasının arkasından konusan sen gidince senınde arkandan konusur en iyisi muhattap olmamak her işyerınde kesın 1 tane cıkıyor boyleleri
 
başkasının arkasından konusan sen gidince senınde arkandan konusur en iyisi muhattap olmamak her işyerınde kesın 1 tane cıkıyor boyleleri
Ya kesin konuşur hiçbir şey yapmasam da konuşur illet bir kadın gerçekten ve çok fesat.
Bir de sürekli azarlıyo sanki karşısında it var gibi
 
Bizim sirkette vardi bir kiz daha yirmili yaslarda yeni bir insan kaynaklari muduru vardi ona haber tasiyip duruyordu. Herkese karismaya calisiyordu.Birgun yemege yarim saat erken cikmistim ki yoneticiyim ve gece gunduz calisirim tatil yada hafta sonu demem telefonum susmaz altimda 100 kusur kisi var Ikyi ccye koyup bana mesai saatleri boyledir dikkat edin diye mail atmis. Cevabimda yine ik ccde haddini bil oldu. Birdaha agzini acamadi bazi insanlara boyle davranmak lazim.
 
Ya evet sanki benim müdürümmüş gibi davranıyo kadın. Kendini patronun sağ kolu olarak görüyo galiba ahdhd
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…