sekreter resmen benii işimden soğuttuu...

FairyTaleJoy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2009
586
30
118
ben üç yıldır bi şirketin muhasebesinde çalışıyorum ilk zamanlar herşeye yetişmeye çalışıyodum ama işler yoğunlaştıkça yanıma bi sekreter almaya karar verdk ve 18 yaşında bi kız aldım ilanla geldi işe çok ihtiyacı olduğunu söledi tecrübede yoktu ama ben bi şans vermek istedm ihtiyacı olduğundan neyse başladı yapımdan dolayı hiç emretme iş buyurma gibi huyum yoktur çayımı bile kendim kalkıp alıyodum o derece tabi bunlar zamanla kızı havalandırdı artık yukarı çay ver dediğimde bile banane sen ver diyicek duruma geldi patronda kızın genel tutumundan davranışından rahatsız olduğunu onu çıkarmamı istedi ben kızı karşıma alıp konuştm gayet güzel tmm dikkat edicem dedi yine başladık bu daha sonra aralıklarla 3 kere falan tekrarladı ama olacak gibi değil derken 6 ay geçti ama artık günlük kavgalara dönüştü kıza işle ilgili yap dediğim işleri sen kimsin senin dediğin işi yapıcam diyerek yapmamaya başladı fırçasını da tabi ben yiyodum bi süre sonra da patrona yansıdı bunlar patron çıkar gitsin dedi ama eleman bul falan demedi böle 2 ay daha geçti en son olay bayram öncesi maaşları bankadan yetiştiremedim elden ödedim bi kısmını bayram sonrası kalanları ödicektm ama herkese durumu izah ettim bankaya tam maaş yatırıcam herkes alacağını alsın kalanı getirin diye herkes kartları verelim siz çekip bize verin dedi neyse sonra ki gün herkesden kartları topladım buna geldim maaşlar için kartla şifre lazım dedim bekle dedi yarım saat sonra seni bekliorm hadi dedim ben sana ne şifresi vericem sen kim oluyosun falan bi ton tantana bende verme dedim çıktım kartları patrona verdm oda geldi kartını şifresini benim iş verenm sizsiniz dedi patrona verdi gitti ertesi gün bende herkesin maaşını verdim onu beklettim en sona ( bilerek yaptım ) kıyameti kopardı çıktı beni şikayet falan etti patronla konuştuk bi ton yanlan dolan şoklar içinde dinledim bunu uyardı patron neyse 1 aydan fazla geçti ama hergün yine aynı işden soğudum resmen geliş gidiş saatlerime maaşıma kadar kızın gözüne batıyo şimdi patronla konuşup işden çıkmak istediğimi mi söylesem (farklı sebeplerden ) yoksa senelik iznimi kullanıp gelip bu kızı işden mi çıkarsam sizce ( bu kadar iylik yaptım defalarca konuşup uyardm karşılığında bu kadar terbiyesizlik ve huzursuz edildiğim için yoksa asla ekmeğiyle oynamak istmem kimsenin )

Hım başta yazıcaktım ki neden hala işten çıkarmıyorsunuz diye ama sonra senelik izni okyunca hak verdim.Aslında izin kullansanız iyi ama ya o arada patronun gözüne girerse...Yani anladığım kadarıyla kendine çok güveniyor bu kız her şeyi yapar.Eüer tanıdık birini bulup koyma şansınız varsa onu yapın yoksa da işten çıkarın...Yterince tölerans göstermişsiniz üstelik patronunuz da kaç kez işten çııkar demiş...

Hım başta yazıcaktım ki neden hala işten çıkarmıyorsunuz diye ama sonra senelik izni okyunca hak verdim.Aslında izin kullansanız iyi ama ya o arada patronun gözüne girerse...Yani anladığım kadarıyla kendine çok güveniyor bu kız her şeyi yapar.Eüer tanıdık birini bulup koyma şansınız varsa onu yapın yoksa da işten çıkarın...Yterince tölerans göstermişsiniz üstelik patronunuz da kaç kez işten çııkar demiş...

ben 3 senedir burda çalışıyorum ve kendi işim gibi çalışıyorum sanmam ama çıkarırsa da çıkarsın çok üzülmem nankörlük etmiş olur. tanıdık biri bulamadım işde biraz araştırdm ama yokk.

ben üç yıldır bi şirketin muhasebesinde çalışıyorum ilk zamanlar herşeye yetişmeye çalışıyodum ama işler yoğunlaştıkça yanıma bi sekreter almaya karar verdk ve 18 yaşında bi kız aldım ilanla geldi işe çok ihtiyacı olduğunu söledi tecrübede yoktu ama ben bi şans vermek istedm ihtiyacı olduğundan neyse başladı yapımdan dolayı hiç emretme iş buyurma gibi huyum yoktur çayımı bile kendim kalkıp alıyodum o derece tabi bunlar zamanla kızı havalandırdı artık yukarı çay ver dediğimde bile banane sen ver diyicek duruma geldi patronda kızın genel tutumundan davranışından rahatsız olduğunu onu çıkarmamı istedi ben kızı karşıma alıp konuştm gayet güzel tmm dikkat edicem dedi yine başladık bu daha sonra aralıklarla 3 kere falan tekrarladı ama olacak gibi değil derken 6 ay geçti ama artık günlük kavgalara dönüştü kıza işle ilgili yap dediğim işleri sen kimsin senin dediğin işi yapıcam diyerek yapmamaya başladı fırçasını da tabi ben yiyodum bi süre sonra da patrona yansıdı bunlar patron çıkar gitsin dedi ama eleman bul falan demedi böle 2 ay daha geçti en son olay bayram öncesi maaşları bankadan yetiştiremedim elden ödedim bi kısmını bayram sonrası kalanları ödicektm ama herkese durumu izah ettim bankaya tam maaş yatırıcam herkes alacağını alsın kalanı getirin diye herkes kartları verelim siz çekip bize verin dedi neyse sonra ki gün herkesden kartları topladım buna geldim maaşlar için kartla şifre lazım dedim bekle dedi yarım saat sonra seni bekliorm hadi dedim ben sana ne şifresi vericem sen kim oluyosun falan bi ton tantana bende verme dedim çıktım kartları patrona verdm oda geldi kartını şifresini benim iş verenm sizsiniz dedi patrona verdi gitti ertesi gün bende herkesin maaşını verdim onu beklettim en sona ( bilerek yaptım ) kıyameti kopardı çıktı beni şikayet falan etti patronla konuştuk bi ton yanlan dolan şoklar içinde dinledim bunu uyardı patron neyse 1 aydan fazla geçti ama hergün yine aynı işden soğudum resmen geliş gidiş saatlerime maaşıma kadar kızın gözüne batıyo şimdi patronla konuşup işden çıkmak istediğimi mi söylesem (farklı sebeplerden ) yoksa senelik iznimi kullanıp gelip bu kızı işden mi çıkarsam sizce ( bu kadar iylik yaptım defalarca konuşup uyardm karşılığında bu kadar terbiyesizlik ve huzursuz edildiğim için yoksa asla ekmeğiyle oynamak istmem kimsenin )

bu zamana kadar çıkarmamakla hata etmişsin, nie korudun ki,
bende senin gibiyim stajer bile çalıştıramam altımda yapımda yok emretmek, öyleleri varki nası tepene biniyorlar öyle olmak gerekiyormuş.
sen niye çıkıyorsun ki mutluysan direk onu çıkar..
iyilikten maraz doğarmış

siz neden işten ayrılacakmışsınız,yapmayın, onu işten çıkarın diyemem lakin herkesin yaptığı,yapacağı iş belli.işini layıkıyla yapmayanın sonunun ne olacağıda belli.. kavga etmeden tepkini sert dille göster ya yaparsın yada kapı orada de ve biraz otoriteni koy,yoksa işin dahada zorlaşır.o iş için günlerce,aylarca,yıllarca bekleyen işsiz insanlar var...
çalışanların bir zamandan sonra havalanıp kendilerini bir şey sanmaları hiç hoş değil..

Kizincoktan isten cikarman gerekirdi. Onu cikar gitsin. Sen niye gidiyormussun

Diğer arkadaşlara katılıyorum kızı işten at ( yada kendine iş bul çünkü o seni attırcak gibi :) )

kızı işten at sonra bir süre yıllık iznini kullan kafan rahatlasın.

siz neden işten ayrılacakmışsınız,yapmayın, onu işten çıkarın diyemem lakin herkesin yaptığı,yapacağı iş belli.işini layıkıyla yapmayanın sonunun ne olacağıda belli.. kavga etmeden tepkini sert dille göster ya yaparsın yada kapı orada de ve biraz otoriteni koy,yoksa işin dahada zorlaşır.o iş için günlerce,aylarca,yıllarca bekleyen işsiz insanlar var...
çalışanların bir zamandan sonra havalanıp kendilerini bir şey sanmaları hiç hoş değil..

ya o kadar yüzsüz ki defalarca bu tutumunu değiştirmessen işten çıkarıcam seni dedim kız pişkin pişkin yüzüme bakıp seni uyuz etmek öle hoşuma gidiyo ki çıkmıyorum işde çıkmicam sen benim iş verenim değilsin beni kovamassın diyo bide utanmadan beni ekmeğimden edersen hakkımı helal etmicem diyo ekmeğinin hakkını ver o zaman ben sana babamın işini buyurmuyorum bu senin işin diyorm ben zaten işimi yapıyorum sen kendine bak diyo yaından mı neyse çocuk gibi felaket yüzsüzz

bu zamana kadar çıkarmamakla hata etmişsin, nie korudun ki,
bende senin gibiyim stajer bile çalıştıramam altımda yapımda yok emretmek, öyleleri varki nası tepene biniyorlar öyle olmak gerekiyormuş.
sen niye çıkıyorsun ki mutluysan direk onu çıkar..
iyilikten maraz doğarmış

valla haklısın ama bbu bana büyük tecrübe oldu her zaman arada bi otorite olması gerekiyomuş öle gereksiz iylik samimiyet içine girersen böle oluyomuş azım yandı ama

Diğer arkadaşlara katılıyorum kızı işten at ( yada kendine iş bul çünkü o seni attırcak gibi :) )

kızı işten at sonra bir süre yıllık iznini kullan kafan rahatlasın.

arada hissetmiyorum desem yalan olur. benim işlerimi yapmaya çalışması açıklarımı bulup patrona şikayet etmesi kovduğum halde gitmemesi aklıma geitri benim de kızı işden atarsam yeni biri gelse bile işi öğrenme süresinde falan uzun bi süre iş bulamam bi de inşaat firması şehir merkezine biraz uzak eleman bulmak sorun oluyo birazcıkk :31:

ya o kadar yüzsüz ki defalarca bu tutumunu değiştirmessen işten çıkarıcam seni dedim kız pişkin pişkin yüzüme bakıp seni uyuz etmek öle hoşuma gidiyo ki çıkmıyorum işde çıkmicam sen benim iş verenim değilsin beni kovamassın diyo bide utanmadan beni ekmeğimden edersen hakkımı helal etmicem diyo ekmeğinin hakkını ver o zaman ben sana babamın işini buyurmuyorum bu senin işin diyorm ben zaten işimi yapıyorum sen kendine bak diyo yaından mı neyse çocuk gibi felaket yüzsüzz

o zaman patronun ağır dille uyarıcak,senin amirin sevincirem ya onun dediklerini yaparsın yada seni çıkarırım diyecek..

o zaman patronun ağır dille uyarıcak,senin amirin sevincirem ya onun dediklerini yaparsın yada seni çıkarırım diyecek..

patron uyardı aslında benim yanımda çekti ben senin peşine gezemem senin ne iş yapman gerektiğini bilemem o ne diyosa yapıcaksın yapmak zorundasın yok kibar sölesin rica etsin falan dedi bağırsı patron ama bana mısın demedi gerçekten soğudum sabah gelmek istemiyorum iş yapmak gelmiyo içimden anlamadım:26:

al birini vur ötekine ya patron kardeşi ben benim odam da oturuyorz üretimle ilgili konuşuyrz patronu kardeşi seslendi kıza x bize çay ver diye geldi ikisine çay verdi çıktı :53: :53: bölede kaç defa oldu kör değiller sonuçta patronun da umrunda değil benceee :ssz: :ssz: :ssz: :ssz:

Fazla laçka olmuş bir ilişki, izni falan boşver hemen çıkışını ver gitsin

Daha sonra bir personel bulunca izin yaparsın

Pişkin tipler böyledir, seni bile işinden edebilir böyle tipler, kendi düzgün çalışmana güvenme o yüzden

Bir daha ki eleman alımında da tavrını baştan koy, yüz göz olma. Emretmek personel çalıştırmak değildir, benimde yapımda yoktur ama mesafeyi geldiği ilk günden koyman gerek ki sonradan başın ağrımasın.

off bi sekreterde benim başımda var ,
çoook sevdiğim sekreterimiz ayrıldı bu ay evlendiği için ,boş kalmasın diye iş yaptığımız firmalardan birinin eşi boştaymış ,gelsin mi eylül hanım bi görüşün dedi ,iyi dedim ,geldi görüştük 22-23 yaşlarında bir kızcağız ,başladı hemen ,daha ilk günden gelen firmalarla tartıştı ,çok sert davranıyo misafirlerimize ,çay söylemiyo ,millet boş boş bekleme salonunda oturuyo ,kendi de getirmeyecek yalnız çaycımız da var yani ..
ilk ödeme günüydü ,firmalara çek dağıtılıyor ,finans çekleri yazar o da gelen firmaya verir tahsilat makbuzunu alır ,ama hemen hemen her firma ile tartışmış ,sıranızı bekleyin ,ayy başım ağrıdı bi susun filan ,yani gelen adamlarda yetkili kişiler takım elbise gravat tipler yani saygın kişiler ,ya firmanın tahsilatçısı yada satış temsilcileri ,.

ilk günden şikayetler başladı ,bankonun arkasına kafasını gömüyo geleni gideni görmüyo ,gelen zırt diye odalarımıza girebiliyor ,kaç kere uyardım ,bide ben aldım işe sanki ben sorumlu gibiyim ,tüm ofis bana şikayet ediyo kızı ,
50 küsür yaşında finans uzmanı ablamız var onu bile çileden çıkardı ..kadın diyo bu ne ya haldır huldur giriyo içeri bağıra bağıra sanki hesap sorar gibi konuşuyo ,kafam şişiyo dedi kadıncağız ..

banada sen getirdin bunu gönder şimdi diyolar ,nasıl göndereyim..off bende bunaldım valla ..

sizinki daha fenaymış ,birde şikayet var ,karşılık verme var sizinkinde ,bence iznini kullan gelince gönder gitsin ,bu tipler ayak kaydırır allah korusun ..

Çok sabırlısın, yol ver gitsin. Dışarda düzgün çalışacak, işe maaşa muhtaç bir ton insan varken böylelerinin çalışıyormuş gibi yapıp maaş almaları mı hakkaniyetli sence?

Back
X