Sekreterligi herkes yapamaz dediler

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.407
383
123
Slm kızlar.Ben üç sene sekreterlik işini yapıyorum.Daha önceki işyerinde ve bu iki aydır yeni işyerinde de kızlar ben yapamazdim diyor herkesle muhattap oluyorsun diye.Bende sekreterlige başlamadan önce ne ki bir telefona bakıyorlar diyordum.Ama bu işi yapınca anladım gercejten bir şirketin beyni danışma kismi.Telefonlar email faks araç bakım muayeneleri kargolar in gönderimi gelen kargoları kayıt altına alma uçak bileti otel rezervasyonu yapmak çaycı erken çıkınca patronun misafirlerine ikram yapmak personel giriş çıkışlarının kontrolu vb.Amacim ilerde yönetici asistanı olmak ama sizce yapabilir miyim çünkü firmalar dil bilen birini istiyorlar maaşı biraz daha iyi ve sadece yöneticilerle ilgileniyorsun.Sizce olabilir mi ilerde böyle bir sansim

İngilizceniz iyiyse olabilir neden olmasın
Üniversite mezun olma şartı da var çoğu firmanın

Olur niye olmasın
Tavsiyem dil kursuna gidin
Diksiyon , güzel konuşma vb tarzı bir kursa gidin
Kendinizi o alana doğru geliştirin derim

Dış ticaret ve işletme okudum ama İngilizcem zayıf maalesef

Dil kursuna gitmek istiyorum kelimeler ve belli kalıpları bilince üstüne biraz pratik yapılırsa faydası olur en azından sizce

Paran varsa git yurtdışına burada iki senede öğreneceğini orada 3 ayda halledersin.

İstanbul'da bir iki tane arkadaşlarımın önerdiği İngilizce kurslar var onları bir sorayım fiyatları nasıl onların da seviyesi var A1 B1 gibi

Bir an önce kursa yazılın.. çalışanlar için akşam ya da haftasonu halk eğitim kursları var haftada 8 saat idi ben çalışırken.. evde de tekrar yapar kitap okur alt yazılı dizi izler yani üzerine düşerseniz 6 ay sonra çok farklı düzeyde olursunuz.. ertelemeyin illa ki gerekecek.. sekreterlik deneyiminiz de var yönetici asistanlığı ile başlar genel müdür asistanlığı ile devam edersiniz.. Çok stresli bir iş ama yükselme imkanı var..

Aynen altı ay bir sene sonra en azından orta duzeyde olur

İşini sevdiğini hissettim. Bence olur. Belki şimdiki patronun seni bir İngilizce kursuna bile gönderebilir.

Eğer ki hedefiniz çokuluslu global bir şirket değilse büyükşehirlerdeki yönetici asistanlarının diksiyon, insan ilişkilerindeki pozitiflik, stres anında durum yönetimi gibi meziyetlerinin yabancı dilden daha çok ön planda olabileceğini düşünüyorum.

Yanii siz hayal ettikten sonra neden olmasın ki..? :KK16:

Back
X