• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sekreterlik, yönetici asistanlık

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.959
3.742
333
Günaydın kk güzel hanımları benim kuzenim bir bankada sekreterlik işi için başvurdu olumlu sonuçlandı iş başvurusu şimdi tedirgin daha önce sadece gratis te çalışmış bu konuda tecrübesi olan var mı kolay ama zor olan bir meslek mi neler yapılması lazım ince püf noktaları nelerdir yorumlarınızı tek tek göndercm

20 yıllık sekreter+ yönetici asistanıyım
daha önce yaptı mı sekreterlik?

en önemli şey hatırlatması gereken şeyleri unutmamak
müdürünü güzelce karşılamak pozitif olmaya çalışmak
gelenini gidenini kontrol etmek iyi tanımak
her mesleğin kolaylığı zorluğu var tabi
bizim işte birebir muhattap olduğun için amirle sinirli üzgün vs halini hep görürsün o sıralarda idare etmeyi bilmeli

hee bu arada o kişiye çok yakın olduğun için insanlar ağzından laf arar.. o konularda dikkatli olmalı
diyeceklerim bu kadar :) hayırlı olsun şimdiden

20 yıllık sekreter+ yönetici asistanıyım
daha önce yaptı mı sekreterlik?

en önemli şey hatırlatması gereken şeyleri unutmamak
müdürünü güzelce karşılamak pozitif olmaya çalışmak
gelenini gidenini kontrol etmek iyi tanımak
her mesleğin kolaylığı zorluğu var tabi
bizim işte birebir muhattap olduğun için amirle sinirli üzgün vs halini hep görürsün o sıralarda idare etmeyi bilmeli

hee bu arada o kişiye çok yakın olduğun için insanlar ağzından laf arar.. o konularda dikkatli olmalı
diyeceklerim bu kadar :) hayırlı olsun şimdiden
Mesajınızı gönderdim bişey sorcm onun ruh halini sinirli vs olduğu durumlarda nasıl idare ederdiniz beler yapardınız mesela

Banka sekreterliği derken ?
Böyle birseyin varlığından bile haberim yoktu.
Gratis ile gelen tecrübe banka ile ne alaka bilemedim ama ilgili bölümden mezun ise o yüzden çağırmışlardir.
Evet var böyle bişey kuzunin sekreterlik okudu almışlar işe ama tecrübesi yok

Mesajınızı gönderdim bişey sorcm onun ruh halini sinirli vs olduğu durumlarda nasıl idare ederdiniz beler yapardınız mesela
ben müdürlerim sinirli iken yaptığı hiçbir hareketi üzerime alınmam mesela o da tepkisiz kalsın
sonrasında da surat trip yapmam.. bu bana her zaman kazandırmıştır iş dünyasında :)
nabza göre şerbet vermeyi müdürlerini tanıdıkça öğrenecektir :)

ben müdürlerim sinirli iken yaptığı hiçbir hareketi üzerime alınmam mesela o da tepkisiz kalsın
sonrasında da surat trip yapmam.. bu bana her zaman kazandırmıştır iş dünyasında :)
nabza göre şerbet vermeyi müdürlerini tanıdıkça öğrenecektir :)
Anladım teşekkürler

Günaydın kk güzel hanımları benim kuzenim bir bankada sekreterlik işi için başvurdu olumlu sonuçlandı iş başvurusu şimdi tedirgin daha önce sadece gratis te çalışmış bu konuda tecrübesi olan var mı kolay ama zor olan bir meslek mi neler yapılması lazım ince püf noktaları nelerdir yorumlarınızı tek tek göndercm

- Bakımlı olsun ama ofis ortamına göre ve yapacağı işlere göre giyinsin. Ben stajer avukatken güzel görüneceğim diye topuklu giyiyodum hergün. Adliyeden ofise ordan oraya koşturunca dedim yetoo🤣

- İş öğretilirken bol bol not alsın. O an anlar gibi olabilirsin ama sonra unutuluyor. Bol bol not almak ve aklına takılanı o an sormak.

- Boş vakitlerinde hakim değilse Excel öğrensin.

- Aklına ne takılıyorsa sorsun. İletişime açık olsun.

- İşyerinde kimseyle gerektiğinden samimi olmasın başlarda. Gözlemlesin. Herkesle mesafesini gerektiği kadar korusun.

- Bakımlı olsun ama ofis ortamına göre ve yapacağı işlere göre giyinsin. Ben stajer avukatken güzel görüneceğim diye topuklu giyiyodum hergün. Adliyeden ofise ordan oraya koşturunca dedim yetoo🤣

- İş öğretilirken bol bol not alsın. O an anlar gibi olabilirsin ama sonra unutuluyor. Bol bol not almak ve aklına takılanı o an sormak.

- Boş vakitlerinde hakim değilse Excel öğrensin.

- Aklına ne takılıyorsa sorsun. İletişime açık olsun.

- İşyerinde kimseyle gerektiğinden samimi olmasın başlarda. Gözlemlesin. Herkesle mesafesini gerektiği kadar korusun.
Evet exceli az yorum için tşk

Back
X