Selam ben kekeme !

Aytil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2014
231
34
53
26
Bursa
Arkadaşlar,ablalar meraba sorunum açık kekemeyim ben.Normalde çok değildir ama korktuğumda sevindiğimde yani yoğun bi şekilde duygu yaşadığımda aşırı kekeliyorum okuldada çok sorun oluyor ödev yaparken sunum yaparken falan heyecandan konuşamıyorum aşırı kekeliyorum ve bıktım artık sürekli dalga geçiyorlar bugüne kadar hiçbi dalga geçeni ciddiye almadım ama geçen gün mesela biriyle tanıştım çok da iyi bir insandı ama ilk tanıştığım için heyecandan kekeledim ve kendimi çok kötü hissettim. Kursu var bu işin ona git derseniz onada gittim ama 2 hafta dayanabildim cümleleri uzatarak söyletmekten başka bir işe yaramadı ve kursuda bıraktım bi çözümü olan var mı acaba? insan içine çıkamaz oldum

Senin gibi olan çok insan var. Aslında kesin çözüm vaad eden yerler var. Iyi bir araştırma yapıp tekrar git bir kursa derim. İnş geçer

keske birakmasaydiniz kursu, sürekli gitmeniz gerekirdi sonuc alabilmek icin,
bence tekrar baslayin, bu kursu hic begenmediyseniz baska kurs arayin,
en iyisini yine bu alanda profosyenel olan kisiler bilir

Sana bir tavsiyede bulunamayacağım ne yapman gerektiği konusunda. Üniversitede bir arkadaşımız vardı O da kekelerdi. Ama ders anlatmaya gelince koca sınıfın önünde gayet güzel dersini anlatırdı ve sonunda öğretmen oldu. Kendisi bu durumunu dert etmiyordu. Sen de dert etmemelisin. Seni insanlar bu halinle kabul etmeli.

keske kursu birakmasaydin benim kuzenin oglunu yatili okula verdiler cocuk gittiginde hicbir sorunu yokdu 2 yil sonra hem kekeme hemde psikolojik sorunlu dondu onlarinda 2 yilini aldi cocugu eski haline getirmek simdi cok cok iyi oda 2 yil kursa gittigini biliyorum ben ozel kliniklerdende yardim almislardi

Bir etkinlik vardı okulda stand up gibi çok verimli ve eğlenceliydi.Konuşmacı zamanında kekeme olduğunu söylemişti ve hikayesini anlatmıştı. Aile ortamında yani rahat ortamlarda kekelemediğini toplum içinde heyecanlandığında rezil olma kaygısıyla kekelediğini fark etmiş. Bu korkusunu yenmiş öncelikle ama konuşmacının ismini hatırlayamıyorum sana da faydalı olacağına inanıyorum. Aklıma gelirse yazacağım.

benim kardeşimde böyleydi hatta normal zamandada en ufak bişeyde kekelerdi o kelimeyi söyleyebilmek içinde yerlere duvarlara masaya nereye geliyosa vururdu ama söylerdi yani öyle bırakmazdı zamanlada geçti kekemeliği şimdi eser yok eski halinden gayette güzel konuşuyo kesin çözümleri varmış evet araştır git bence

Öncelikle kekeme olmanız sizin suçunuz değil hiç utanmayın bence başkalarının kusurlarıyla alay eden insanları hiç anlamıyorum ne kadar kötü bir şey, bu Allah tarafından olan bir şey ama kendiniz çok rahatsızlık hissediyorsanız arkadaşların yazdığı gibi kursa devam edebilirsiniz

alay eden kendi egosu yüksek olan cahillerden bence canım..

eıstaın nasıl formullemiş bılırsın belki ego formülünü;

az bılgi = yüksek ego

çok bilgi = ego

insanların senı eleştırdığı kekemeliğin olabılır..yenemeyeceğin bişey değil..

haline şükret..öğretmenım bn ve bazen banada oluyor..öğrencılerım gülüyor bnde gülüyorum..napalım yanı..

uzuvların var,beynın var vücuduna hakımsin..daha ne?? hayatta varım demek için neyın eksık..böyle düşün..

azim sabır ve senın formülün :) başarılar :)

Canım öncelikle geçmiş olsun.. İyi bi araştırmayla, iyi bi kurs bul, ona başla derim ben.. Ve yılma, bırakma.. Bide bence bi psikoloğa da gidebilirsin, yanlış anlama psikolojin bozuk diye değil, ben de gittim gerçekten insan çok rahatlıyor.. Sosyofobi gibi bişey de oluşmuş olabilir sende, tahtadayken daha heyecanlanıp kekelemen gibi, ve sakın üzülme herşeyin bir çaresi var.. Psikoloğa ve kursa gitmeyi ihmal etme.. Faydasını eninde sonunda görürsün inşallah :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Başkasının sorunuyla alay edenlerden nefret ediyorum kusuru olmayan mükemmel olan kimse yok ama çok seviyorlar herşeyi eleştirmeyi, kendini ifade edememek en sinir bozucu şeylerden birisidir muhakkak benim kardeşim bazı harfleri söyleyemezdi k ve r gibi bastırarak gırtlaktan söylerdik o şekilde düzeltti ama kimse yokken yapardık yani rezil olacağını düşünürsen yapamazsın, kursa gitmesen bile evde vurgulu konuşmayı dene bence hecelerin üstüne bastırarak, sebebi fizyolojik mi psikolojik mi bilmesem de alıştırmalar seni rahatlatır bence özellikle söyleyemeyeceğini düşündüğün uzun kelimelerle yap bunu ve çok yavaş yap benim fikrim bu yönde, bir de şarkı söylerken belki de ezbere olduğu için kekelemiyor insanlar, şarkı söylemek de kendine güvenini getirir belki 😉

Canım bende 6 yaşımdan 18 yaşıma kadar kekemeydim kendi çabalarımla atlattım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hipnoterapiyi denedin mi eger istersen özelden yaz bu konuda cok iyi bi uzmana yönlendirebilirim ben ucak korkumu bu yöntemle yendim kekeme tik gibi sorunlarida cözuyor

Bende kekeliyorum..
Zaman zaman azalırken zaman zaman inanılmaz artıyor..
İnşALLAH seninkide düzelir..
Gerçekten çok zor bi durum..
Ben sırf acaba bu yüzden mi aldatıldım diye düşündüğüm olmuştu.
Ama artık ALLAHıma binlerce şükür azaldı..
Araada hissettiriyor kendini ama eskisi gibi değil..
İlkokuldan bi çocuğa ahım var mesela..
Bi gün dalga geçtklerinde ''İnşALLAH çocuğunda olurda anlarsın'' demiştim bunu bi kaç kişiye söylemiştim ama birine çok içten söylemiştim..
Tutar biliyorum..
En azından 6 ay kadar kekelesin çocukta anlasın diyede arada bi düşünürüm hatasını anlasın diye..
Ama sonrada o küçüğe acırım benim yaşadıklarımı çekmesin diye..
Benimkisi; yüksek ihtimalle kendime özgüvenim artmaya başlamasıyla azaldı..
Sık sık kitap oku..

Bak lisede olan bi olayı anlatayım..
Düşündükçe acıtır birazda olsa içimi..
Fen dersindeyiz galiba..
Ben bişey diyodum kekeledim hemde baya sanırım şimdi ne kadar kekelediğimi hatırlamıyorum..
Bana denilen şey........
-Evlendiğin zaman nikah memuruna evet derken düşündümde bla bla bla..
Güldüm bende...
Ama asıl bombaya geleyim mi bunu diyen bi öğretmendi....:2:
Bu yüzden içimi acıtır..

Yine lisedeyim bi kız dalga geçti baya ağladım...

Benim kekelemem ilkokul hocamdan oldu..
Sonrada kadın
-CatlakB kekeliyor diye anneme şikayet ediyomuş toplantılarda falan.. Bildiğin şikayet eder gibiymiş..
Ondan olayı oldum farkında değil sanki..
26 günlük ilkokul öğrencisini
-Okuyamıyor..
Lafıyla okulda baskıyla korkutmasıyla eziklemesiyle.. Aileme yanlış aksettirmesiyle evde baskı okulda baskı sonuç kekelemek...
Hakkım konusunda bi aralar hiç helal etmezdim şimdi ALLAHa havale ettim..

Lise2 ye gidiyorum pazarda bu kadını gördüm net 20-30 dk ağlamışımdır.. Hemde ne ağlamak..

Ama şimdi binlerce kez ALLAHıma bin şükür...
Baya baya azaldı..
İnşALLAH seninde düzelir..
İnşALLAH bu durumda olan herkesin düzelir en azından hayatını kötü etkilemicek düzeye gelir..
Bunları için çok çok içten dua ediyorum...

.

Son düzenleme:
Canim oncelikle 14 gunde cozuyoruz fln gibi yerlerde medet arama para tuzagi onlar bir konusma terapistine gitmelisin benimde büyük oglumda var asiri degil ama takiliyor terapist odevler veriyor gelismesini takip ediyor falan çözümsüz degil ama bir uzmandan yardım almazsan olmaz

kurs dediğin nasıl bir şey bilmiyorum ama sana tavsiyem konuşma terapistine ve psikologa gitmen canım.

heyecanlandığında kekeliyorsan psikolojik olabilir.

bir de acele etme sabırlı ol. öyle hemen düzelmesini bekleme. haber spikerlerinden bile önceden kekeme olanları duydum.

çaresiz bir dert değil, sadece biraz sabretmen lazım.

dalga geçenleri de takma. Allah'tan gelen bir şey. dalga geçenleri Allah'a havale et gitsin. seni kırmanın cezasını elbet ödeyecekler.

Aslında haklısınız ama dayanamadım zaten iyi bir kurs olduğunu da söyleyemeyeceğim açıkçası en iyisi araştırıp iyi bir kurs bulmak cevabınız için teşekkürler

Yok canım psikolojik değil büyük bi korku yaşadıktan sonra kekelemeye başladım maalesef o dalga geçenleri varyaa hiçbir şey demiyum sadece Allah a havale ediyorum aynen öyle biraz sabırsızım ben sabretmek gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…