Selam ben kekeme !

Aynen dediğiniz gibiydi güya 2 haftada atlatacaktım ama hiçbir değişim fark edemeyince çok umutsuzlaştım ve bıraktım kursu...

O alay edenlerden varya öyle bir nefret ediyorum ki evet kendimi ifade edemediğim zamanlarda çok kötü hissediyorum. Şarkı söylerken hiçbir problemin olmuyor gayet normal söylüyorum ama iş konuşmaya gelince tıkanıyorum

Canım aile ortamında da oluyor bazen ama dışarda iyice tavan yapıyor tabi.

Alay edenlerden cidden nefret ediyorum hele böyle çok heyecanlandırıcı bir olayı anlatırken kekelediğimde gülüyorlar ya bi daha konuşasım bile gelmiyor dediğimiz gibi azimli ve sabırlı olmam lazım güzel cevabınız için çok teşekkürler...

Psikoloğu uzun zamandır düşünüyorum,sosyofobi konusunda da kesinlikle size katılıyorum biriyle konuşurken asla gözlerine bakamam çok zorlanarak konuşurum başkasnın yanında bişey yiyemem utangaçımda zaten bide kekemelik üstüne tuz biber oluyor vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler

keske birakmasaydiniz kursu, sürekli gitmeniz gerekirdi sonuc alabilmek icin,
bence tekrar baslayin, bu kursu hic begenmediyseniz baska kurs arayin,
en iyisini yine bu alanda profosyenel olan kisiler bilir

Gittiğim kurs 2 haftada kekemeliğe son dediği için gittim ama hiçbir sonuç alamadım oldukça baştansavma bir kurstu zaten evet dediğimiz gibi en iyisi iyice araştırıp iyi bir kursa gitmek

Hmm bu arada terapistin bize dediği aynen şu sadece psikolojik degil bu sorun dogru nefes alamama baski yaparak konusma veya agizdaki tükürük bezlerine bagli kelime bogulmasi vs gibi sorunlarada dayanabiliyor iste terapist burda devreye giriyor hem psikolojiyi değerlendirirken hemde konuşma ozelliklerini takip ediyor farkindalikla yenebilirsiniz yani bu sorunu deci bize o yüzden tek psikolojimmi bozuk diye dertlenmeyin yani

Bendede oluşmuştu biraz sosyofobi, psikiyatriste de gitmiştim psikoloğa da, sesim gür çıkmıyordu resmen o depresif zamanlarımda, şimdi eski güzel halime döndüm susmuyorum, istediğim ses yüksekliğinde konuşuyorum.. Tabi ben ilaç da kullanıyorum hala, ilaç yazarlarsa sana sosyofobi okb için falan, kullanmak istemeyebilirsin ama gerçekten fayda sağlıyor.. Kullanmasan da, doğal bazı yöntemlerle de halledersin az çok, hani aktarlarda falan.. Ve psikolog gerçekten fayda sağlıyor, sadece psikologla 2 seansta bile yeneiblirsin sosyofobiyi inş.. Geçmiş olsun tekrardan :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

rica ederim..

kimin kusuru yokmuş ki başkasına kusur buluyor..

nefretle kalbını yorma boşyere..

gülenın haline yazık :) boşver

Merhaba, bende senin gibiyim. Aşırı heyecan ve yoğun duyguda kekeliyorum. Sunum falan yapmaktan nefret ederim. Kursları falan var ama onlar geçici çözüm. İş yine kişinin kendisinde bitiyor. Zoraki Kral filmini izlediysen ne demek istediğimi anlarsın. Doktor dedi senin kendi yapın heyecanlı zaten. :26: Ben hep kafamda büyüttüğüm için oluyor. Ya kekelersem diye Biraz rahat olsak, yaparım ederim diyip özgüvenimizi arttırsak belki de daha kolaylaşacak işimiz. Abimse kekeme bir avukat :18::18::18: İkimizde de aynı sorun var ama baya baya yendik artık

Allah'ın verdiği herşey çok hoş ..

kekeme olabilirsin ne var bunda ..

Alay edenler seviyesini belli etmişler bile ..

üzülme tatlım psikoloğa git .. düzelir insallah ..

Bence bir psikolojik danışmandan yardım almalisiniz o sizi daha sağlikli yönlendirecektir.. inşallah geçer

Canım tedavisi var diye biliyorum ben. Bu işi takip edip üzerine düşmelisin. İki hafta dayanabildim demekle olur mu hiç? Üzülme tatlım, dert dediğin bu olsun...

benim erkek arkadaşımın kardeşi de kekemeymiş. daha geçen gün anlattı hatta
istanbulda bi yere gitmiş tedavi için ve tamamen bitmiş kekemeliği
yalnız çok zor bi süreçmiş. tam sürelerini hatırlamıyorum ama baya bi süre hiç kimseyle tek kelime konuşmuyomuşsun
belirli bi süre uyumuyormuşsun ve güneşin doğuşunu batışını seyrediyormuşsun bunun gibi şeyler vardı
sabırlı olmayı gerektircek bi süreç.
tedavini keşke bırakmasaymışsın bence devam etmelisin en baştan
umarım gönlüne göre olur herşey kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…