Canim oncelikle 14 gunde cozuyoruz fln gibi yerlerde medet arama para tuzagi onlar bir konusma terapistine gitmelisin benimde büyük oglumda var asiri degil ama takiliyor terapist odevler veriyor gelismesini takip ediyor falan çözümsüz degil ama bir uzmandan yardım almazsan olmaz
Canım bende 6 yaşımdan 18 yaşıma kadar kekemeydim kendi çabalarımla atlattım.
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Başkasının sorunuyla alay edenlerden nefret ediyorum kusuru olmayan mükemmel olan kimse yok ama çok seviyorlar herşeyi eleştirmeyi, kendini ifade edememek en sinir bozucu şeylerden birisidir muhakkak benim kardeşim bazı harfleri söyleyemezdi k ve r gibi bastırarak gırtlaktan söylerdik o şekilde düzeltti ama kimse yokken yapardık yani rezil olacağını düşünürsen yapamazsın, kursa gitmesen bile evde vurgulu konuşmayı dene bence hecelerin üstüne bastırarak, sebebi fizyolojik mi psikolojik mi bilmesem de alıştırmalar seni rahatlatır bence özellikle söyleyemeyeceğini düşündüğün uzun kelimelerle yap bunu ve çok yavaş yap benim fikrim bu yönde, bir de şarkı söylerken belki de ezbere olduğu için kekelemiyor insanlar, şarkı söylemek de kendine güvenini getirir belki 😉
Bir etkinlik vardı okulda stand up gibi çok verimli ve eğlenceliydi.Konuşmacı zamanında kekeme olduğunu söylemişti ve hikayesini anlatmıştı. Aile ortamında yani rahat ortamlarda kekelemediğini toplum içinde heyecanlandığında rezil olma kaygısıyla kekelediğini fark etmiş. Bu korkusunu yenmiş öncelikle ama konuşmacının ismini hatırlayamıyorumsana da faydalı olacağına inanıyorum. Aklıma gelirse yazacağım.
alay eden kendi egosu yüksek olan cahillerden bence canım..
eıstaın nasıl formullemiş bılırsın belki ego formülünü;
az bılgi = yüksek ego
çok bilgi = ego
insanların senı eleştırdığı kekemeliğin olabılır..yenemeyeceğin bişey değil..
haline şükret..öğretmenım bn ve bazen banada oluyor..öğrencılerım gülüyor bnde gülüyorum..napalım yanı..
uzuvların var,beynın var vücuduna hakımsin..daha ne?? hayatta varım demek için neyın eksık..böyle düşün..
azim sabır ve senın formülün :) başarılar :)
Canım öncelikle geçmiş olsun.. İyi bi araştırmayla, iyi bi kurs bul, ona başla derim ben.. Ve yılma, bırakma.. Bide bence bi psikoloğa da gidebilirsin, yanlış anlama psikolojin bozuk diye değil, ben de gittim gerçekten insan çok rahatlıyor.. Sosyofobi gibi bişey de oluşmuş olabilir sende, tahtadayken daha heyecanlanıp kekelemen gibi, ve sakın üzülme herşeyin bir çaresi var.. Psikoloğa ve kursa gitmeyi ihmal etme.. Faydasını eninde sonunda görürsün inşallah :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
keske birakmasaydiniz kursu, sürekli gitmeniz gerekirdi sonuc alabilmek icin,
bence tekrar baslayin, bu kursu hic begenmediyseniz baska kurs arayin,
en iyisini yine bu alanda profosyenel olan kisiler bilir
Bahsettiğim konuşmacının adını buldum Canten Kaya. Kişisel Gelişim uzmanı bu kişiyi araştırmanı tavsiye ediyorum.
Burada da kekemeliği nasıl yendiğini anlatmış
http://www.manisadenge.com/yasam/kekemeligi-nasil-yendigini-anlatti.htm
Psikoloğu uzun zamandır düşünüyorum,sosyofobi konusunda da kesinlikle size katılıyorum biriyle konuşurken asla gözlerine bakamam çok zorlanarak konuşurum başkasnın yanında bişey yiyemem utangaçımda zaten bide kekemelik üstüne tuz biber oluyor vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkürler
Alay edenlerden cidden nefret ediyorum hele böyle çok heyecanlandırıcı bir olayı anlatırken kekelediğimde gülüyorlar ya bi daha konuşasım bile gelmiyor dediğimiz gibi azimli ve sabırlı olmam lazım güzel cevabınız için çok teşekkürler...
Arkadaşlar,ablalar meraba sorunum açık kekemeyim ben.Normalde çok değildir ama korktuğumda sevindiğimde yani yoğun bi şekilde duygu yaşadığımda aşırı kekeliyorum okuldada çok sorun oluyor ödev yaparken sunum yaparken falan heyecandan konuşamıyorum aşırı kekeliyorum ve bıktım artık sürekli dalga geçiyorlar bugüne kadar hiçbi dalga geçeni ciddiye almadım ama geçen gün mesela biriyle tanıştım çok da iyi bir insandı ama ilk tanıştığım için heyecandan kekeledim ve kendimi çok kötü hissettim. Kursu var bu işin ona git derseniz onada gittim ama 2 hafta dayanabildim cümleleri uzatarak söyletmekten başka bir işe yaramadı ve kursuda bıraktım bi çözümü olan var mı acaba? insan içine çıkamaz oldum
Arkadaşlar,ablalar meraba sorunum açık kekemeyim ben.Normalde çok değildir ama korktuğumda sevindiğimde yani yoğun bi şekilde duygu yaşadığımda aşırı kekeliyorum okuldada çok sorun oluyor ödev yaparken sunum yaparken falan heyecandan konuşamıyorum aşırı kekeliyorum ve bıktım artık sürekli dalga geçiyorlar bugüne kadar hiçbi dalga geçeni ciddiye almadım ama geçen gün mesela biriyle tanıştım çok da iyi bir insandı ama ilk tanıştığım için heyecandan kekeledim ve kendimi çok kötü hissettim. Kursu var bu işin ona git derseniz onada gittim ama 2 hafta dayanabildim cümleleri uzatarak söyletmekten başka bir işe yaramadı ve kursuda bıraktım bi çözümü olan var mı acaba? insan içine çıkamaz oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?