- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.519
- 78
- 36
- Konu Sahibi Hayalperest5
Of dikkat etmek çok zor sizler için. Ben ne bulduysam ham ham ham yedim valla :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kesinlikle yemeyin derim benim fikrim. Riskli durum onlar helal kesime uygun diyorlar ama ne kadar güvenebilirsin. Ben kurban etiyle 1 yıl idare ediyorum çünkü Türkiye de satılan etlerin de ne koşulda kesildiği ya da İslama uygun kesilip kesilmedini bilmiyorum.arkadaslar yurtdisinda yasayip yahudi kesi m et yiyormusunhz. helal kesime uygun kesiyorlarmis. lutfen buna dikkat edenler cevap verir mi ? bismillah deyip yrnirmiki. esim yenir diyo Ben yenmez.
ya sen niye bu kadar detaya giriyonicim kalkti uzun bi sure tavuk gormemeliyim :)
evet turkiyede bile cok dikkat gerekirken yurtdisi napcaz. iste bazi hocalar yenir diyo bazisi asla yenmez
Yok, mezheplere ait bir konu değil, genel geçer kesin kural aslında bismillah denmeden kesilen Eti'n yenmeyeceği ama yahudi kosher kesim de İslami usül gibi olduğu için yenebilir, yenmeyebilir diye farklı görüşler var. Onun haricinde dışarıdaki herhangi bir Eti'n yenmeyeceği konusunda şüphe yok.Yenmez diyenler mezhepe göre falan yorumluyor olmasın ?
Yok, mezheplere ait bir konu değil, genel geçer kesin kural aslında bismillah denmeden kesilen Eti'n yenmeyeceği ama yahudi kosher kesim de İslami usül gibi olduğu için yenebilir, yenmeyebilir diye farklı görüşler var. Onun haricinde dışarıdaki herhangi bir Eti'n yenmeyeceği konusunda şüphe yok.
Et, tavuk konusunda master yaptim sayilir. Yahudi kesim olup olmadigini nasil anliyorsunuz?arkadaslar yurtdisinda yasayip yahudi kesi m et yiyormusunhz. helal kesime uygun kesiyorlarmis. lutfen buna dikkat edenler cevap verir mi ? bismillah deyip yrnirmiki. esim yenir diyo Ben yenmez.
Hristiyanlar hiçbir şekilde kesim şartlarındaki uymuyor, şoklamadan tutun kesmeye kadar. Ehli kitap olmaları önemli değil. Kişisel tercih ayrı mesele ama dini referans olarak yenilmez.Ben yiyorum.Sadece yahudi degil hristiyan olan urunleride..sonucta onlarda ehli kitap sahibi.Sanki Turkiyede butun hayvanlar tek tek mi kesiliyor usulunce..hepsi makinada artik..
Hayati zorlastirmaya gerek yok.Domuz eti yemedigin surece istedigin eti ye yani.
Bu çok mantıklı bence de.Yenir. Domuz eti ya da ürünü de kullanmazlar. Koşer damgası varsa alkol içeriyor mu diye bakın sadece yoksa helaldir.
Aa daha şok yiyince agzından kan gelen tavuklardan bahsetmedim yada çırpınırken kanatları kırılıp iç kanama geçirenlerden, ne cabuk soğudun![]()
Ben zaten kisisel tercihimi yazdim.Allah bize kolayliklar vermiştir.Mecbur oldugumuz durumlarda uygulayabilelim diye.Yurt disinda yasiyorsaniz ve helal kesim bulma veya yahudi urunu bulmada zorluk yasiyorsaniz neden yenmesin?Allah beni benden iyi bilmiyormu?Neyi neden yaptigimi?Hristiyanlar hiçbir şekilde kesim şartlarındaki uymuyor, şoklamadan tutun kesmeye kadar. Ehli kitap olmaları önemli değil. Kişisel tercih ayrı mesele ama dini referans olarak yenilmez.