• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Selam herkese , ara ara aklima takilan bir soru var ? Evlilik yasi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Espri degil ki, meslek dediniz diye sordum.

Ne oldu gercekler acitti mi?

İşte anne var anne var ben de sizin anneliğinizi eleşireceğim özür falan da dilemeyeceğim sizden de asla siz dilemedikçe siz buna çocuk yetiştirmek mi diyorsunuz? Bir de 4.000 maaşla 3. Çocuk düşünüyorsunuz üstüne o kadar cahil bir kadınsınız ki doktorların kız erkek formülü verdiğine bunun tutacağına inanıyorsunuz artı erkek çocuğa pembe giydirmenin ahlaka uygun olmadığını düşünüyorsunuz zır cahilin tekisiniz siz de keşke çocuğunuzu (sizin tabirinizle) kreşe atıp az kendinizi geliştirseydiniz çocuk yetiştirmek dediğin karnını doyurmakla sevgiyle biten bir şey değil keşke hayatta her şey sevgiyle çözülse ama değil ileride bir gün çocuğum olursa çalışıp çocuğuma bakarım ki hiçbir akranından geri kalmasın istediği hiçbir şeyde gözü kalmasın siz 4.000 maaşla bu çocukları her sene ( hadi her sene olmadı 2-3 sende bir ) tatile götürebiliyor musunuz ? Kurslara etkinliklere gönderebiliyor musunuz?( yüzme, enstrüman, dans , basketbol , satranç gibi ) bu çocukların gelişimine ne katkınız var bu çocuklar eğitim hakkından layığıyla faydalanıyor mu ? Kültürel gezilere katılabiliyor mu ? Yeni bir bilgisayar telefon istediğinde alınıyor mu ? Daha çok şey sayarım da anlamazsınız sakın sevgi demeyin bunların parası sevgiyle ödenmiyor siz sanki çok durumunuz var gibi üstüne bir de aşkla kız çocuk için hamile kalmak istiyorsunuz gerçekten sizin için yaşamak karnım doysun yarına uyanayım bu olabilir ama hiçbir çocuk böyle bir hayata sırf sizin zevkinize mahkum olmak zorunda değil bu imkanları evladına sağlamak isteyip buna gücü yetmeyen annelerden özür diliyorum lafım size değil lafım bu kadın gibi zırlak cahillere enflasyon tavan alım gücü sürekli düşüyor ama olsun nolcak karnınız doysun yeter yaşamak bu zaten çalışan anneler çocuğunu kreşe fırlatıyor dimi ?
Siz o süper zeka aklınızı hiç yormayın benim çocuklarım eğitimlerindende sosyal aktivitelerdende geri kalmıyor gayet mutlu ve sosyal çocuklar. 3.yüde isterim 4.cüyüde isterim maddiyat olarak hiç gocunmam Rabbim rıskımızı veriyor çocuklarıma istediklerini yedirip giydire biliyorum çok şükür aklınızı ve zamanınızı benim çocuklarıma harcayacağınıza Afrika'daki çocuklara harcayın onlar için üzülün

4binle, ayni zamanda icinden borç ödenen 4binle 2 cocukla "gayet iyi" olamaz. Ne kadar da guzelleseniz buna inanamam ben. Anca karinlari bir şekilde doyar.

2021deyiz para lazim bu cocuklarin egitimi, gelişimi için ömür boyu evde sizinle oturmayacaklar. Bu nasil bir dusunce.

Simdi ceyceyi cagirasim geldi suraya. 😁 Bir mutfak masrafi cikartsin bize.
Ben 4 kişinin saglikli karin doyurabildigina dahi inanamam o parayla disardan ekstra yardim aliniyor olmali.

Googledan bakın rakamlara yoksulluk sinirinin altinda aclik sinirina yakin yaşiyorsunuz.
Siz inanmak istemesenizde evde aldık arabada aldık ve mutfağada yetiyo kıyafetlerinede yetiyo hiçkimsedende yardım almıyoruz çok şükür elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Bunu başarmak zor değil canım biraz kafa yorsanız 4binle geçinmeyi sizlerde başara bilirsiniz😂

Her insanın yapısı,psikolojisi farklıdır. Bazı insanların en büyük hayali evlenip anne olmaktır, çocukluğu perdeden gelinlik yapmakla geçer. Benim çevremde bu şekilde çok insan var, hepsi de mezun olur olmaz evlilik sandalina bindi, binemeyenler 'evde kaldim' diye ağlıyor (vallahi de ağlıyor. Sosyal cevrem malesef bu tarz insanlarla dolu).
Bense dört ay sonra 30 olacağım, flört etmeyi çok seviyorum, tek başıma plan yapip tek başıma gezmeyi çok seviyorum, evlilik sorumluluğu bana çok fazla geliyor. O yüzden şimdiye kadar evliliğe uygun ve hevesli sevgililerim olsa da uzak durdum. Bu sene bir hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Cocukluktan beri olan bir hayalim ve içimden bir his bu hayalimi yaptiktan sonra evlilik için hazır olacağımi söylüyor uzun zamandır (çünkü bunu yapamazsam hep aklımda kalacak,her zaman 'acaba deneseydim nasıl olurdu?' diye düşünecegim bir hayal). Belki o zaman hazır olurum

Siz inanmak istemesenizde evde aldık arabada aldık ve mutfağada yetiyo kıyafetlerinede yetiyo hiçkimsedende yardım almıyoruz çok şükür elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Bunu başarmak zor değil canım biraz kafa yorsanız 4binle geçinmeyi sizlerde başara bilirsiniz😂
Matematik bilimi saskin su an.

Yok bunlari gercekten yapiyorsaniz yardim almadiginiza asla inanmam. Biz iki kişiyiz mutfak masrafi 1500-2000 cikti geçenlerde ki arada disardan yemeleri işin içine hiç katmiyorum.
4binle ev araba alip cocuklari etkinliklere yollayip, istediklerini yedirip, giydirmek hayalleriniz olur ancak. Buna kimse inanmaz. Nerede geliri az varsa hepsi ayni seyi soyluyor et yemekten geri kalmayiz, herseyimiz var bilmem ne...
İnanmiyorum.

İnsan dogurmus oldugu cocuklara bakarak nasıl pişman olur aklım almıyor. 23 ümde evlendim suan 30 yasındayım pişman falanda degılım karıyer yapmak ıcın kımse sızı tutmuyor. Bekar olan arkadaslarıma bakınca bir kez bile keşke demedim. Ev hanımlarını küçümsemişsiniz ne kadar ayıp 😐 Cocuklarınız adına gercekten üzüldüm

28 yasımda evlendim 29 yasımda anne oldum. Bence gayet ideal benim için ne erken ne geç oldu. Memnunum. Bence sizin sorununuz bulunduğunuz şartları sevmiyor oluşunuz yaş vs değil evlilik ve çocuk sorumluluğunu istemiyorsunuz özgürlüğünüzü özlemişsiniz. Çocuklar küçük sanırım büyüdükçe rahatlarsınız işe dönersiniz geçer bu buhranlar

Siz yaşamanın ne olduğunu bilmediğiniz için hayatta kalmayı yaşamak sanmışsınız.

4 kisilik aile icin açlık sınırından haberiniz var mı?
Bakın, maaşınızla karşılaştırın ☺

Deseniz ki zordayım, anlarım enflasyon derim fiyatlar allah yardimciniz olsun derim. Ama siz sefaleti güzelliyorsunuz, bakın bu cok fena bir durum.

Ev hanımlığı basit birşey değil asla çocuklara annelik yapmak onların herşeyiyle birebir ilgilenmek sevgiyle ilgiyle büyütüp topluma ahlaklı bir şahsiyet yetiştirmek her yiğidin harcı değil annelik ev hanımlığı en ama en kutsal meslektir doğurup çocukları kreşe atmakla anne olunmuyor kusura bakmayın o çocukların paraya bakıcı ya değil anneye ihtiyacı var. O küçümsediğiniz mesleği şuan herkes hakkıyla yapamadığı için çok kötü bir nesil yetişmekte malesef. Bu küçümseyişinizle bütün ev hanımlarına hakaret etmiş olup bir özür borçlusunuz
Yine kendini bilmez hadsiz bir üye ike karşı karşıyayız. Ev hanımlığı kutsal değildir hanımefendiciğim. Hanımefendi dediğime bakmayın yoksa bu kelimeyi haketmiyorsunuz. Annelik kutsaldır. Çalışan annede ev hanımı annede kutsaldır. Çalışan kadınlar çocuklarını kreşe atmıyor. Kreş ne demek onu öğrenin :işsiz: Çalışmak erkeğe özgü değildir erkeğin işi ne ama sizin için dimi. Erkek eve para getirsin kadın evde yemeğini ütüsünü yapsın gibi bir betimleme çizmişsiniz. Kafa yapınız belli milattan önce kalmış.

Siz yaşamanın ne olduğunu bilmediğiniz için hayatta kalmayı yaşamak sanmışsınız.

Deseniz ki zordayım, anlarım enflasyon derim fiyatlar allah yardimciniz olsun derim. Ama siz sefaleti güzelliyorsunuz, bakın bu cok fena bir durum.
Tatlıııımmm zorlamaaa zorda değilim işte neden zorunuza gidiyo anlamıyorum 🙄

biz yoramadık

siz engin bilginizi paylaşsanız

mesela bir haftalık market listesi atsanız şuracığa sevabına

yani şu kadar süt şu kadar yoğurt şu kadar yumurta şu kadar peynir bu kadar et diye

biz 3 kişiyiz de 4 kişilik aileyi baz alsak haftada 21 yumurta kahvaltıya gider kek börek vs yapsak 30 yumurta etti mi haftalık

en ucuzu 30 TL desek aylık yumurta masrafı etti mi 120 TL

beyaz peynirin kilosu 60 TL

ete girmeyelim bile

bizi okutmuşlar da ev ekonomisi öğretmemişler

bunun bir kursu falan olsa gideceğim zaman bulursam da siz cidden bir kaç tüyo verseniz şuracığa

eviniz arabanız da varmış yemeniz içmeniz giyinmeniz de yerinde imiş

geçen komşu evini satıyormuş kim verecek o kadar para 10 yıllık binaya diye bekliyoruz

475000 TL satıyor

4000 maaşın hepsini yatırsak 118 ay ediyor

kredi çeksek 120 aylık iki katı ödeme gerekir yani maaşın hepsini versek yine yetmiyor

ilkokul öğretmenimi arayacağım birazdan hesap yapmayı da öğretememiş bana

Siz o süper zeka aklınızı hiç yormayın benim çocuklarım eğitimlerindende sosyal aktivitelerdende geri kalmıyor gayet mutlu ve sosyal çocuklar. 3.yüde isterim 4.cüyüde isterim maddiyat olarak hiç gocunmam Rabbim rıskımızı veriyor çocuklarıma istediklerini yedirip giydire biliyorum çok şükür aklınızı ve zamanınızı benim çocuklarıma harcayacağınıza Afrika'daki çocuklara harcayın onlar için üzülün
Rızık dediğin 4.000 tl ve borçlar bunları bunla mı yapıyorsunuz kesin yapıyorsunuzdur tabi gocunmazsınız oturduğunuz yerden yediğiniz için ne gocunacaksınız alın teriyle mi kazanıyorsunuz bari yediğiniz de bir para olsa içim yanmaz gören der ki sanki milyarlar giriyor eve sen bana akıl vereceğine o olmayan zekanı milletin işine gücüne çoluğuna çocuğuna laf söylemek için kullanmaya değil kendini geliştirmeye harca kadın dediğimiz varlık üreme ve ev işi dışında şeylere de yarıyor bilgin olsun

Ben 27 yasinda evlendm. Aslinda istedim cocuklarm olsun vs vs. Yasimin gittgni dusundum. Su an 33 oldum ve cocuklarim oldu . Ama bazi arkadaslarim hala bekar ve tabi insan dunki aklini begenmiyor. Keske diyorum bu yaslarda evlenseymisim. Kariyer yapip daha cok gwzseydim
Cocuk daha gec yapsaydim diye düşünüyorum. Hatta annelik garip geliyor bazen . Degisik dusunceler geliyor ve cok mutsuz oluyorum. Uzun suredir evdym cocuklardan dolayi ama ins seneye calisacagim. Gec kaldigimi düşünüyorum is icin arkadazlarim yillardir sigortali calisti bense sadece 2 yil. Yillarimib bosa gectigini düşünüyorum ve bu dusunceler cok uyuyor beni. Sizlerden tavsiye istiyorum rahatlamak icin , 27 de evlendim diyorum . 33 te de evlenseydm bu yillar gececekti nazil olsa diyorum rahatlamakiicin. Ev hanimligi basit geliyor ve ise yaramaz hissediyorum:KK43:(( zira üniversite okudum ogretmenim. Yurtdisindym. Keske diyorum turkiyede kalip memur olsaydim:KK43: yillarim bosa gecmis gibi. 27 yas okadar erken geliyoki simdi dusununce evlilik icin. Cocukmusum daha
Siz şimdi çocuklarınız küçük olduğundan rahat değilsiniz doğal olarak, o yüzden böyle düşünüyorsunuz. Onlar büyüdükçe, size muhtaç olmaktan çıktıkça keşke daha erken evlenip erken doğursaydım da şimdi büyümüş olsalardı diyeceksiniz 😂 ilerleyen yaşlarda peşlerinde koşmak daha zor.

Evet o zaman baska sebeblerde vardi evlendim. 27 yas su an cok kucuk geliyor. Hele 33 lerinde evleneni gorunce ne guzel diyorum ne akillilar. Ben cocuk bakiyorum evde. Calisp para kazanmk istiyorum ama cok gec kaldim sigorta m cok az odendi. Bunun icin bile cok üzülüyorum
Yaşım 40, 21 yaşında ilk, 26 yaşımdayken 2. çocuğumu kucağıma aldım. Ben iki çocuk arasında da çalıştım ama 2. çocuktan sonra 5-6 sene evde oturdum. Tek gelirim eşimin verdiği harçlıklardı bu süre zarfında. Bende çok zorlandım eşime "ben kimseden para isteyemem sen harçlıklarımı ben söylemeden bırak" derdim. Şimdi ne kadar yanlış düşündüğümü fark ediyorum. Ailemiz ve çocuklarımız için gelirimden, sosyalliğimden ödün verdim sonuçta, benim verdiğim emek çalışmaktan daha büyüktü.
Senin şimdiki yaşında iş hayatına geri döndüm. 7 yıldır falan aralıksız çalışıyorum. Kenarda paramda var altımda arabamda. Şu anki yaşımı yaşlanmış değil kadınlığımın en güzel yaşı olarak görüyorum. Farkındalığım daha yüksek, daha seçiciyim, öncedliklerim değişti.
Aslında kayıp zaman olarak değil hayatın akışında olması gereken bir şeyi daha erken halletmiş olarak düşünmelisin. 33 yaşında evlenseydin yine çocukların için bir süre evde olman gerekecekti sonuçta.

Ya kimseyi küçümsemek falan değil niyetim. Lütfen öyle algılanmasın.
Yaşamak tabi ki sosyal şartlara bağlı değil. Bütçen ne kadarına yetiyorsa hangi şartlarda mutluysan onu yaparsın ailece.
Mesela bir tatilde aile yanına gitmek var, geceliği 100 tl den pansiyonda kalmak var, 5 yıldızlı herşey dahil otelde kişi başı 300-500 ödemek var.
Haftada yarım kilo kıyma alıp yemeklere bölüştürmek var, kişi başı 200 gr bifteği tek öğünde yemek var.
8-10 TL den günlü süt tüketmek var, 2-3 TL ye pastörize market sütü tüketmek var.
Kilosu 50 tl den peynir alan var, 20 tl lik peyniri tüketen var.
Çocuğuna harley davidson çizme almak var, pazar tezgahından alıp giydirmek var.
Dışarıda 4 kişilik aile 300-400 tl ye akşam yemeğine çıkmak var, döner ekmekle 50 tl ye geçirmek var.
1/2 milyonluk havuzlu sitede oturanda ev sahibi olabilir, 200-300 bin TL lik evde oturanda.
500.000 lik arabaya binen de var, 50.000 binlik arabaya da.

Harley çizme giydirende, pazardan çizme alıp giydirende, lüks yada orta halli arabaya binende eksiğimiz yok çok şükür der. Haftada yarım kilo kıyma yiyende, bir öğünde 1 kg biftek yiyende et yiyoruz çok şükür der.

Beni bu tür kıyaslar rahatsız ediyor. Benim aylık kredi kartım 5.000 dir ama o 5.000 ile bir aile bir ayı geçirebilir. Niye geçiniyorsun demek doğru mu sizce

Siz şimdi çocuklarınız küçük olduğundan rahat değilsiniz doğal olarak, o yüzden böyle düşünüyorsunuz. Onlar büyüdükçe, size muhtaç olmaktan çıktıkça keşke daha erken evlenip erken doğursaydım da şimdi büyümüş olsalardı diyeceksiniz 😂 ilerleyen yaşlarda peşlerinde koşmak daha zor.
6-7 yıllık evlilik, 4 çocuk, epeyce yolu var konu sahibinin. Bu kadar sıkışmış hissetmesi normal su durumda.

6-7 yıllık evlilik, 4 çocuk, epeyce yolu var konu sahibinin. Bu kadar sıkışmış hissetmesi normal su durumda.
Dört çocuk mu😳 onu görmedim ya, iki sandım ben. Tabi canım kapana kısılmış gibi hissediyordur o. İki tanesi bile yaşatıyor bu hissiyatı kaldı ki dörtse...

Elbette sıkıntılı zamanlar geçirdim ama elhamdülillah yetinmeyi bildim eşimin maaşı bize yetti çok şükür olanla mutlu olabilmeyi bilmeli insan maaşımız 4.000 şuan ama önceden daha azdı tabi ben bu parayla hem borç ödeyip hem 2çocuk yetiştiriyorum Rabbim bereket versin biz böyle gayet iyiyiz

Sizin öğrenim seviyenizi çok merak ettim ben. Ev hanımlığı bir meslek değil çünkü, günaydın.
Eşiniz 4 bin lira kazandığına göre siz de bir öğretmen, avukat, mühendis falan değilsinizdir diye düşünüyorum. Hatta öğrenim düzeyinizin nitelikli bir işte çalışmanıza olanak sağlayacağını hiç sanmıyorum.
O yüzden sanki seçeneğiniz varmış da ev hanımlığını seçmişsiniz gibi davranmanız biraz komik.
Seçeneği olanlarla aynı durumda olmadığınız için fikrinizin onlar için bir önemi yok.
Bu fikirlerinizi kendinizi hamur işi ve kısıra vurup "eymencan!! Yeter artık ya! Al şu tableti git içeride oyna hadi yeter, bak teyzelerle konuşuyoruz" deyip göz ucuyla da esra erol izlediğiniz komşu günlerinde dile getirdiğinizde prim yaparsınız ancak.

Ayrıca, Uftade sen misin? 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X