Siz yaşamanın ne olduğunu bilmediğiniz için hayatta kalmayı yaşamak sanmışsınız.
4 kisilik aile icin açlık sınırından haberiniz var mı?
Bakın, maaşınızla karşılaştırın ☺
Deseniz ki zordayım, anlarım enflasyon derim fiyatlar allah yardimciniz olsun derim. Ama siz sefaleti güzelliyorsunuz, bakın bu cok fena bir durum.
Ya kimseyi küçümsemek falan değil niyetim. Lütfen öyle algılanmasın.
Yaşamak tabi ki sosyal şartlara bağlı değil. Bütçen ne kadarına yetiyorsa hangi şartlarda mutluysan onu yaparsın ailece.
Mesela bir tatilde aile yanına gitmek var, geceliği 100 tl den pansiyonda kalmak var, 5 yıldızlı herşey dahil otelde kişi başı 300-500 ödemek var.
Haftada yarım kilo kıyma alıp yemeklere bölüştürmek var, kişi başı 200 gr bifteği tek öğünde yemek var.
8-10 TL den günlü süt tüketmek var, 2-3 TL ye pastörize market sütü tüketmek var.
Kilosu 50 tl den peynir alan var, 20 tl lik peyniri tüketen var.
Çocuğuna harley davidson çizme almak var, pazar tezgahından alıp giydirmek var.
Dışarıda 4 kişilik aile 300-400 tl ye akşam yemeğine çıkmak var, döner ekmekle 50 tl ye geçirmek var.
1/2 milyonluk havuzlu sitede oturanda ev sahibi olabilir, 200-300 bin TL lik evde oturanda.
500.000 lik arabaya binen de var, 50.000 binlik arabaya da.
Harley çizme giydirende, pazardan çizme alıp giydirende, lüks yada orta halli arabaya binende eksiğimiz yok çok şükür der. Haftada yarım kilo kıyma yiyende, bir öğünde 1 kg biftek yiyende et yiyoruz çok şükür der.
Beni bu tür kıyaslar rahatsız ediyor. Benim aylık kredi kartım 5.000 dir ama o 5.000 ile bir aile bir ayı geçirebilir. Niye geçiniyorsun demek doğru mu sizce